Verdens bedste fodboldspillere

Vi giver dig her et overblik over verdens bedste fodboldspillere, både alletiders og selvfølgelig også for 2024. Hvem tror du er på listen?

Sidst opdateret
136
Registrer dig her
Verdens bedste fodboldspillere

Hvor mange gange har man ikke diskuteret, hvem er egentlig verdens bedste fodboldspillere igennem tiden? Vi forsøger her at give et overblik over top-10 af verdens bedste fodboldspillere – i hvert fald hvem vi herfra redaktionen mener fortjener titlen!

En ting man kan blive enige om er at det er næsten umuligt at lave en liste, alle kan blive enige om, da der er så mange faktorer der spiller ind, og alle fans har sine egne argumenter for eller imod.

Vi har dog forsøgt at skabe en top-10 liste over verdens bedste fodboldspillere, der fokuserer på både ældre og nyere fodboldstjerner. Læs med for at finde ud af, hvem der kom med på listen!

Her er vores bud på verdens bedste fodboldspillere nogensinde:

#SpillerLand
1Lionel MessiArgentina
2PeléBrasilien
3Diego MaradonaArgentina
4Cristiano RonaldoPortugal
5Johan CruyffHolland
6Zinedine ZidaneFrankrig
7Ronaldo NazárioBrasilien
8Franz BeckenbauerTyskland
9Xavi Hernández/Andrés IniestaSpanien
10Lev YashinSovjetunionen

Hvem er de 10 bedste fodboldspillere nogensinde?

Lionel Messi | Argentina

Messi har formået at forvandle fodbold til kunst. Hans præcise driblinger, overblik og kæmpeevne til at score mål fra næsten alle positioner gør ham til noget helt særligt. Efter et hav af Ballon d’Or-priser (Messi er den der har modtaget prisen flest gange) og en lang og succesfuld karriere hos FC Barcelona, førte han Argentina til VM-guld i 2022 – en titel, der cementerede hans plads som en af de bedste fodboldspillere nogensinde.


Lionel Messi for Inter Miami under en kamp imellem Orlando City SC vs Inter Miami CF
Lionel Messi for Inter Miami under en kamp imellem Orlando City SC vs Inter Miami CF på CHASE Stadium i Florida, marts 2024.

Pelé | Brasilien

Pelé er synonym med fodbold. Som teenager revolutionerede han sporten med sin fart, teknik og målscoringsinstinkt. Med tre VM-titler i bagagen er han fortsat en legende, der ændrede fodbold som man kender den og satte en helt ny standard for, hvad en angriber kunne opnå.

Diego Maradona | Argentina

Maradona er kendt for både sine guddommelige evner på fodboldbanen og sin kontroversielle adfærd uden for den. Hans berømte ’Guds hånd’-mål og hans utrolige solomål overfor England i 1986 gør ham til en uforglemmelig spiller. På trods af et liv med op- og nedture er hans talent notorisk og han er en spiller der vil blive husket af fodboldfans verden over.

Cristiano Ronaldo | Portugal

Cristiano Ronaldo har været en målmaskine igennem hele sin karriere og er den mest scorende fodboldspiller nogensinde – med hele 900 mål. Hans fysik, mentalitet og utrolige præstationer på både klub- og landsholdsniveau gør ham til en af fodboldverdens absolut største atleter nogensinde.


Cristiano Ronaldo for Portugal under EM 2024-kvalifikationskampen imellem Portugal og Island.
Cristiano Ronaldo for Portugal reagerer under EM 2024-kvalifikationskampen imellem Portugal og Island på Alvalade Stadium. Slutresultat; Portugal 2:0 Island.

Johan Cruyff | Holland

Cruyff var både en teknisk mester og en taktisk innovator indenfor fodboldens verden. Som spiller for Ajax og Barcelona var han en kæmpe dominerende kraft som offensivspiller på banen, og som træner revolutionerede han spillet med sin filosofi om totalfodbold. Hans indflydelse på moderne fodbold er enorm og mærkes den dag i dag, selv hvis du ikke kender Cruyff, kender du til hans fodboldarv.

Zinedine Zidane | Frankrig

Zidane er anerkendt for sin overlegne teknik og sit fantastiske overblik over banen. Zidanes evne til at kontrollere midtbanen totalt var enestående, og hans præstationer for både Frankrig og Real Madrid har gjort ham til en af fodboldens største ikoner.

Ronaldo Nazário | Brasilien

Ronaldo også kendt som ’R9’ var en af de mest frygtindgydende angribere fodboldverdenen har set. Hans fart, driblinger og absolut kliniske afslutninger gjorde ham til en mester foran mål, og på trods af skader havde han en rigtig bemærkelsesværdig karriere.

Franz Beckenbauer | Tyskland

Beckenbauer ellers kendt som ’Der Kaiser’, ændrede fodbold med sin evne til at kontrollere kampen fra forsvarspositionen. Beckenbauer bragte simpelthen en elegance og et taktisk overblik til fodboldbanen, som ingen havde set før. Hans lederevner og sejre som både spiller og træner gør ham til en sand fodboldlegende.

Xavi Hernández / Andrés Iniesta | Spanien

Det er næsten umuligt at adskille Xavi og Iniesta, der sammen var drivkraften bag FC Barcelonas og Spaniens dominans i 2010’erne. Deres evne til at kontrollere midtbanen, fuldstændigt diktere tempoet igennem kampen og finde den afgørende aflevering gør dem til to af de bedste midtbanespillere nogensinde, og samspillet imellem disse to var helt fænomenalt.

Lev Yashin | Sovjetunionen

Den eneste målmand som har vundet Ballon d’Or, Yashin revolutionerede målmandsposten med sine utrolige refleksredninger og evne til at dirigere sit forsvar. Yashins præstationer for Sovjetunionen og Dynamo Moskva satte en standard, som keeperne den dag i dag stadig stræber efter at leve op til.

Hvem er verdens bedste fodboldspiller i 2024?

#SpillerLandKlub
1Erling HaalandNorgeManchester City
2Lionel MessiArgentinaInter Miami
3Kylian MbappéFrankrigReal Madrid
4Kevin De BruyneBelgienManchester City
5Vinícius JúniorBrasilienReal Madrid
6Robert LewandowskiPolenFC Barcelona
7Jude BellinghamEnglandReal Madrid
8Mohamed SalahEgyptenLiverpool
9Josko GvardiolKroatienManchester City
10Martin ØdegaardNorgeArsenal

Erling Haaland | Manchester City | Norge

Haaland er et fænomen med sin imponerende målnæse. Efter at have slået diverse Premier League-rekorder i 2023 (bl.a. flest mål i en PL-sæson 36), har han i 2024 cementeret sig som verdens mest frygtede angriber.


Manchester Citys Erling Haaland fejrer mål i Premier League 2024
Manchester Citys Erling Haaland fejrer efter at have scoret det 4. mål under Premier League-kamp imellem Manchester City og Wolverhampton.

Lionel Messi | Inter Miami | Argentina

Selvom Messi nu spiller i USA, viser han altså fortsat klasse, både på banen og med et historisk verdensmesterskab i rygsækken, at han stadig er en af verdens bedste fodboldspillere.

Kylian Mbappé | Real Madrid | Frankrig

Mbappé er fortsat en afgørende spiller for både sin nye klub Real Madrid og det franske landshold. Mbappés fart, teknik og målinstinkt gør ham til en vedvarende trussel på fodboldverdensscenen.


Frankrigs Kylian Mbappe under UEFA EM 2024
Frankrigs Kylian Mbappe under EM 2024, semifinalekampen i München Football Arena, Tyskland.

Kevin De Bruyne | Manchester City | Belgien

De Bruyne er hjernen bag mange af Manchester Citys gode angreb. Hans vision og præcise afleveringer gør ham til en af de bedste midtbanespillere i verden.


Manchester Citys Kevin De Bruyne fejrer sit sejr
Kevin De Bruyne fra Manchester City fejrer sit sejr ved slutfløjtet. Emirates FA Cup, semifinale, Manchester City imod Chelsea på Wembley Stadium, april 2024.

Vinícius Júnior | Real Madrid | Brasilien

Den brasilianske kantspiller har taget sin karriere til nye højder. Hans fart, driblinger og målinstinkt har gjort ham til en uundværlig del af Real Madrids offensiv.

Robert Lewandowski | FC Barcelona | Polen

Lewandowski fortsætter med at være en målsøgende maskine i Barcelona, efter en succesrig tid i Bayern München. Han er en af de mest ubeskårne angribere i verden.

Jude Bellingham | Real Madrid | England

Som en ung midtbanespiller har Bellingham taget Real Madrid og verdensfodbolden med storm i 2024. Hans tekniske fodboldkunnen i så ung en alder gør ham til en af de bedste på fodboldmidtbanen.


Real Madrids Jude Bellingham holder Champions League-trofæet under en trofæparade i Madrid
Real Madrids Jude Bellingham holder Champions League-trofæet på Cibeles-pladsen under en trofæparade i Madrid, juni 2024.

Mohamed Salah | Liverpool | Egypten

Salah er stadig en af de mest frygtede angribere i Premier League, med sin utrolige fart, teknik og evne til at score afgørende mål for Liverpool.

Josko Gvardiol | Manchester City | Kroatien

Den kroatiske forsvarsspiller har gjort sig bemærket som en af de bedste unge forsvarere i hele verden. Hans soliditet og evne til at spille bolden ud af forsvaret er enestående.

Martin Ødegaard | Arsenal | Norge

Arsenal-kaptajnen har taget sin karriere til nye højder i 2024, og hans kreativitet og lederevner på midtbanen har været afgørende for Arsenals succes.

Vindere af Ballon d’Or igennem de sidste 20 år

Lionel Messi har sikret sig Ballon d’Or hele 8 gange, hvilket gør ham til den mest vindende spiller af prisen i historien.

På andenpladsen kommer Cristiano Ronaldo med 5 sejre. Fodboldlegender som Michel Platini, Johan Cruyff og Marco van Basten har hver vundet prisen 3 gange.

Allan Simonsen er den eneste danske spiller der har opnået æren, da han modtog Ballon d’Or i 1977.

ÅrSpillerLandKlub
2023Lionel MessiArgentinaInter Miami
2022Karim BenzemaFrankrigReal Madrid
2021Lionel MessiArgentinaParis Saint-Germain F.C.
2019Lionel MessiArgentinaBarcelona
2018Luka ModricKroatienReal Madrid
2017Cristiano RonaldoPortugalReal Madrid
2016Cristiano RonaldoPortugalReal Madrid
2015Lionel MessiArgentinaBarcelona
2014Cristiano RonaldoPortugalReal Madrid
2013Cristiano RonaldoPortugalReal Madrid
2012Lionel MessiArgentinaBarcelona
2011Lionel MessiArgentinaBarcelona
2010Lionel MessiArgentinaBarcelona
2009Lionel MessiArgentinaBarcelona
2008Cristiano RonaldoPortugalManchester United
2007KakáBrasilienMilan
2006Fabio CannavaroItalienReal Madrid
2005RonaldinhoBrasilienBarcelona
2004Andriy ShevchenkoUkraineMilan
2003Pavel NedvědTjekkietJuventus

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here