De mest undervurderede fodboldspillere

Fodboldspillere kan være betragtet som undervurderet af flere årsager. Marathonbet giver her en liste over 10 aktive spillere fra international fodbold, som vi vurderer til at være nogle af de mest oversete.

Sidst opdateret
574
Registrer dig her

I en holdsport som fodbold er det uundgåeligt at vurdere et hold og dets succeser uden at være opmærksom på styrken og sammenholdet i gruppen. Dog har både medier, klubber og fodboldfans en tendens til, bevidst eller ubevidst, at fremhæve bestemte spilleres navne mere frem for andres. Det sker især, når vi taler om de største klubber i verden, som altid har en større tilbøjelighed til at hente store profiler og stjernespillere, som kan betyde andre spiller i skyggen af disse; men også hos de mere beskedne og mindre hold, hvor visse spilleres ellers fremtrædende rolle har en tendens til at forsvinde mere, da disse klubber ofte ikke får ligeså meget opmærksomhed som de store. Dette kan resultere i, at nogle fodboldspillere kan blive nogle af de mest undervurderede i international fodbold. 


Definition af undervurdering

Før vi starter med vores rangering af undervurderede aktive fodboldspillere, hvis rolle ikke anerkendes så godt som den måske burde, skal det gøres klart, at denne opfattelse kan henvise til forskellige situationer, såsom medieopmærksomhed, spillerens betydning eller virkning og resultaterne af deres individuelle samt holds præstationer. På listen kan vi finde alt fra spillere, der akkumulerer mere kritik end ros, på trods af hvad deres karriere dikterer, til spillere hvis præstationer er overskygget eller sløret, af enten deres statistikker eller fra en eller flere af deres holdkammerater. Desuden kan en spiller være undervurderet af det simple faktum, at de tilhører hold med et mindre budget, som derfor ikke er selvskrevet til toppen af ligaen og trofæer.

Dermed består listen af ti fodboldspillere, som på trods af at de ikke har de vigtigste spotlights og mest omtale, er yderst essentielle for deres hold takket være deres karakteristika eller deres rolle på og uden for banen. Ti figurer med meget at byde på uanset deres afgrænsninger, alder og antal af pokaler, og hvis indvirkning ofte går ubemærket hen.


Top 10 over undervurderede aktive spillere

Marathonbets fodboldprognoser bringer os dette udvalg af ti fodboldspillere, der har denne fællesnævner at de er fundamentale for deres respektive hold, samtidigt med at de får mindre anerkendelse i medierne, end hvad deres kvalitet og præstationer ellers berettiger dem til.

De kan selvfølgelig være højt værdsatte spillere i deres klubber og med værdifulde kontrakter – men af den ene eller anden grund udelades, når vi taler om individuelle priser, anerkendelser og medieomtale. Vi har allerede startet vores liste over spillere, der fortjener mere anerkendelse efter vores mening herunder!


Hvorfor er Ruben Dias undervurderet?

Den portugisiske forsvarsspiller tog springet til eliten i Benficas rækker tilbage i 2017, da han modtog prisen for bedste unge spiller i Primeira Liga. Lidt efter lidt tog den centrale forsvarsspiller herefter mere ansvar i Lissabon-klubben, og hans rolle i at vinde ligatitlerne i 2019 og den portugisiske Super Cup i 2020 var fundamental. 

Som kun 23-årig skrev Dias under med Manchester City takket være sine kvaliteter som en moderne forsvarsspiller med gode egenskaber i luften, stærke kvaliteter i bagkæden og som er værdsat højt af Guardiola, evnen til at få spillet bolden op bagfra. Ruben Dias, som også er fast mand for Portugals landshold, modtager ikke så meget anerkendelse som f.eks. hans holdkammerater Kevin De Bruyne eller Jack Grealish, men hans ubestridelige præstation som chef i forsvarslinjen har været fundamental for, at ‘Sky Blues’ har registreret flere forskellige rekorder med hensyn til sejre og vundne kampe med clean sheet.

Stadig spirende i både Premier League og for Portugal, er han en undervurderet forsvarsspiller, der fortjener meget mere anerkendelse. Med hans kun 24 år har han stadig masser af plads til at forbedre sig med hensyn til erfaring, viden om spillet og lederskab. Alle ingredienser der kan gøre ham til en af ​​de bedste midterforsvarere i de seneste årtier hvis han fortsætter udviklingen.


Raphaël Guerreiro og hans undervurderede succes

Selvom han er født i Frankrig, er denne højrebacks situation tilsvarende til hans landsmand og hans holdkammerat på det portugisiske hold, Ruben Dias. Efter at have startet sin karriere i Caen, skrev han blot et år senere i sæsonen 2013-2014 under for Lorient, hvor han fik sin debutscoring mod selveste PSG og fik sin første indkaldelse til landsholdet.

Hans største udvikling har dog fundet sted siden 2016, hvor han skrev under for Borussia Dortmund og blev udråbt til EM-mester i hans fødeland sammen med det portugisiske stjernehold, som desuden også vandt Nations League senere i 2019. Siden da har Guerreiro også spillet en fundamental rolle i succeserne for det tyske storhold, som han har vundet to pokaler og en Super Cup med, og konkurrerer år efter år i Bundesligaen mod almægtige Bayern München.

Med hans fantastiske teknik og med hans store evne til at komme med i angrebet, kommer han med vigtige bidrag til holdet med mål og assists, hvilket gør ham til en af ​​de bedste højre backs i dag. Dette er også kommet for øre hos F.C. Barcelona, som kædes sammen med Guerreiro i medierne. Med et eventuelt skifte hertil, kan han muligvis forlade sin undervurderede status ved at sætte sig selv på prøve i et udstillingsvindue på det absolutte topniveau.


Fabinho, en af ​​de mest undervurderede i Premier League spillere 

Efter at være blevet disciplineret hos Real Madrid i 2012, hvor han hovedsageligt var en del af deres reservehold ‘Castilla’, begyndte brasilianeren at skabe sin professionelle karriere hos ​​A.S. Monaco. På fyrstedømmets hold efterlod han sin position som højre back, som han debuterede med i Madrid, for at etablere sig som midtbanespiller og hjalp den monegaskiske klub med at nå semifinalerne i Champions League i hans sidste sæson 2016-2017.

Grundet hans præstationer og fysiske evner, kunne han sætte sin signatur på en kontrakt hos Liverpool i 2018, med hvem han senere kunne løfte Champions League-trofæet og spille sig til andenpladsen i ligaen i deres første sæson. Året efter kunne han fejre Premier League-titlen i 2020 med en historisk sæson, hvor “The Reds” blev den hurtigste mester i turneringens historie, samt hvor de udlignede rekorden for sejre. Som det ofte er tilfældet, var offensive spillere som Salah, Mané eller Firmino de mest roste og omtalte, men mon holdets succes ville have været det samme, uden det grundlæggende bidrag fra den brasilianske midtbanekreatør?

Hans imponerende fysiske kraft og alsidighed, er også aspekter der gør Fabinho til en essentiel spiller og en vigtig del af det brasilianske landshold. Dette blev særligt tydeliggjort sidste år hvor Liverpool havde problemer i den defensive linje, da holdkammerat Van Dijk måtte udelades store dele af sæsonen grundet en skade og efterlod et hul i forsvaret som skulle lukkes. Sæsonen var ikke den bedste for Liverpool, men Fabinho var uden tvivl en af ​​de bedste spillere på holdet, og af den grund er han blevet en af ​​Anfield-fansenes favoritter. 


Domenico Berardi, en overset målmaskine 

Som hos Guerreiro tidligere nævnt på listen, er Berardis betragtning som undervurderet i høj grad præget af, at han ikke er en del af en stor topklub. Hans måske oversete værdi blev dog bekræftet i 2015, da han blev tildelt den årlige ‘Bravo Award’, som gives til den bedste unge europæiske fodboldspiller.

Domenico Berardi skrev under for Sassuolo i 2012, en klub som han stadig tilhører i dag og som han førte fra Serie B til Serie A i sin første sæson takket være sine mange mål, hvor han desuden debuterede som målscorer i sin blot anden officielle kamp. Hans indflydelse på Modena-holdet var øjeblikkelig med 16 mål, og i sin anden sæson scorede han 15 og stod bag 11 assists. Efter et par år med en lavere produktion af mål, er han de sidste to år steget igen og har nu scoret mere end 100 mål, for fansene der har hjemme på Emilia Romagna.

Med hans spektakulære evne til at integrere og afmarkere sig selv i angrebsspillet, fik Berardi sin debut med det italienske landshold i 2018, hvor han sidste år blev han udråbt til EM-mester sammen med ‘azzurri’. Nu venter han på, at tage springet til en større klub for at vise sit fulde potentiale, som en af de mest undervurderede og lovende angribere på markedet og store klubber som AC Milan, Manchester United m.fl. har efter sigende allerede spilleren i kikkerten.


Er Lucas Hernandez undervurderet?

Med en opvækst i Atlético Madrid og med mere end 100 professionelle kampe for samme klub, er den franske kantspiller i de senere år blevet en nøglespiller for Bayern Münchens og det franske landsholds mange succeser i de seneste år. I 2018 vandt han Europa League og den europæiske Super Cup, og løftede sidst men ikke mindst også VM-pokalen med Didier Deschamps landshold for Frankrig.

Et år efter disse store bedrifter skrev han under med det tyske mesterhold, hvor han har etableret sig, som en vigtig del af Bayern i 2020 med Hansi Flick på sidelinjen. Endnu en stor sæson, hvor Hernandez kunne tilføje en Bundesliga, DFB-Cup, Super Cup, Champions League, European Super Cup og Club World Cup medalje af guld til hans samling. Stadig kun 25 år gammel tilføjede han i sidste sæson endnu en liga- og Super Cup-titel, mens han med landsholdet vandt Nations League.

Søn af eks-fodboldspilleren Jean-François Hernandez og ældre bror til AC Milans venstrefløj Theo Hernandez, spiller Lucas det meste af tiden i forsvarets midterakse, selvom han også kan spille på kanten. En alsidighed der ser ud til at have fundet sig tilrette og giver værdi i en storklub som Bayern og hos en stormagt som Frankrig hvor der er rift om pladserne. Dog ser det ikke ud til at være nok til at bryde hans status som en skyggespiller, blandt alle de mange store navne på hans holdkammerater.


Tomas Soucek, en stor spiller uden anerkendelse

Den gyldne generation af tjekkiske topspillere, som Nedved, Poborsky, Rosicky, Baros, Plasil, Koller, Jankulovski eller Ujfalusi ser ud til at være langt væk, men det centraleuropæiske land producerer fortsat spillere på et bemærkelsesværdigt niveau til europæisk fodbold. Et af de seneste navne, der er kommet ud af det centraleuropæiske land, er West Hams defensive midtbanespiller Tomas Soucek, hvis størrelse gør ham til en rigtig blæksprutte på midtbanen og yderligst farlig i luftspillet.

Denne gigant, som har været professionel siden 2015, tiltrak hurtigt opmærksomhed i sit hjemland, og kun et år senere fik han sin debut på seniorholdet hos Slavia Prag. Sidenhen blev han udlejet til Viktoria Zizkov og Slovan Liberec, før han i 2020 landede i Premier League hos West Ham. Takket være hans enorme fysiske talent passer Soucek perfekt ind i engelsk fodbold og viser en uovertruffen løbeevne samt evne til at vinde dueller i modstanderens felt. 

Efter at have gået ubemærket hen i sine første måneder i Premier League, begyndte hans regelmæssighed, energi og fysiske udfoldelser at sætte ham på radaren, selvom han stadig i høj grad er en undervurderet fodboldspiller. Som 26-årig viser han stor hårdhed og modenhed i sit spil, og på trods af at han er en defensiv midtbanespiller, har hans lange karriere endda givet ham mulighed for at opnå et hattrick med Tjekkiets landshold, som bekendt nåede helt frem til kvartfinalen til EM, hvor de blevet besejret af Danmark. Et uundværligt værktøj for ‘The Hammers’ og med hans 1.92 er Tomas Soucek brugbar for ethvert hold.


Wissam Ben Yedder, undervurderet prototype af en angriber

Fransk-tuneseren scorer mål, uanset hvor han befinder sig. Han er ligeglad med, om han ikke starter inde eller eller ej, for i sidste ende er hans tal og statistikker, som antal mål og scoringsgennemsnit som tæller. Han er ikke ligefrem en ung spiller mere, men han er en stærkt undervurderet angriber, der er blevet forhindret i at vise sig frem, grundet den store konkurrence på det franske landshold.

Ben Yedder ankom til Sevilla i 2016 med et imponerende gennemsnit på 15,5 mål og 5 assists i sine sidste fire sæsoner hos Toulouse. Hyldet af fansene sagde han farvel til Nervión og Spanien i 2019 med i alt 76 mål fordelt over hans tre sæsoner i klubben, hvor den sidste var særlig succesfuld med hele 18 mål og 9 assists i La Liga og 10 mål og 2 assists i Europa League.

Hans kvaliteter som en smart og teknisk spiller, som han også tidligere har afprøvet i futsal, gør det muligt for ham at komme ind i modstanderens felt med en sjælden elegance. Noget som han nu demonstrerer i Monaco, hvor han har hævet sin målscorende præstation endnu mere og positionerede sig selv som en kandidat til den ‘European Golden Boot’ i 2022. Desuden også Nations League-mester bag store navne som Benzema, Griezmann og Mbappé – vil vi nogensinde se denne fantastiske målscorer på et verdensklasse hold eller i front for Frankrig?


Muriel, tilbagevendte til Italien i søgen efter anerkendelse

Fra en tidligere Sevilla-spiller til en anden på denne Marathonbet-liste over undervurderede spillere. Colombianske Luis Muriels karriere som angriber har især været knyttet til Italien, hvor han i øjeblikket spiller for Atalanta, og hvor han ankom til Udinese tilbage i 2010 fra sin første klub, Deportivo Cali. En tidlig signing, som var medvirkende til, at han kunne score et hattrick i sin kun tredje kamp som professionel fodboldspiller.

Efter et udlån til spanske Granada blev han efterfølgende hos italienske Lecce i 2013 anerkendt som ‘Serie A Revelation Player’ foran konkurrenter som b.la. Stephan El Shaarawy. En præstation der så ud til at forudse en lys fremtid for den colombianske landsholdsspiller. Dog tog efterfølgende uregelmæssigheder i Udinese, Sampdoria og Sevilla sit præg på det utvivlsomme talent, der nu er eksploderet hos ​​Atalanta, som han kom til i 2019. Her har han været en af de grundlæggende arkitekter for historiske resultater hos Bergamo-klubben, som deres klassifikationer til Champions League.

Med et gennemsnit på 0,5 mål pr. kamp, ​​som han har akkumuleret hos ‘nerazzurri’ i løbet af de seneste tre sæsoner, ser ikke ud til at være retfærdigt for denne angriber, som ud over at være undervurderet, ofte har været kritiseret, men hvis præstationer på de bedste dage af hans karriere er fantastiske og som endnu ikke ser ud til at have nået loftet af hans udvikling.


Danny Ings, selfmade scoringsmaskine

Ligesom Ben Yedder og Muriel har engelske Danny Ings en enorm konkurrence på sit hjemlands landshold. Angribere som Harry Kane, Marcus Rashford eller Raheem Sterling kan have været medvirkende til at blokere hans vej ind på holdet ved flere lejligheder end ønsket, men der er ingen tvivl om, at denne angriber selv har arbejdet sig til tops som ingen anden.

Ings fik sin debut i 2010 med Bournemouth, da de spillede i 4. division og så snart han startede sin tredje sæson der, og holdet allerede var godt med i 3. division, blev han signet af Burnley for at konkurrere i Championship. Her var hans 21 mål i 40 kampe nøglen til klubbens oprykning til Premier League i 2014, hvor han debuterede med 11 mål. Hans præstation gik heller ikke ubemærket hen og han blev hentet af ​​Liverpool i 2016, hvor der dog ikke blev mulighed for at bygge videre på sine flotte resultater i hans tre sæsoner der, primært grundet langvarige skader.

Genoprejst efter en lang pause med et overrevet korsbånd, scorede han 22 mål for Southampton, og afsluttede 2019-2020-sæsonen som den næstmest scorende i den engelske liga, side om side med Pierre-Emerick Aubameyang. I 100 kampe for det sydengelske hold scorede han 46 mål, men dette ser ikke ud til at være nok til at fjerne det undervurderede mærke fra angriberen, som blot har optrådt i tre kampe med ‘The Three Lions’.


Filip Kostics undervurderede venstre fod

Det sidste medlem af denne liste af undervurderede spillere kommer fra Balkan og spiller også til dagligt i den tyske Bundesliga. Efter at være blevet opfostret hos Radnicki Kragujevac i sin hjemby i Serbien, kom Filip Kostic til Tyskland i 2014 fra hollandske Groningen og har siden udviklet en bemærkelsesværdig karriere på venstrekanten af ​​alle felter i tysk fodbold.

Han spiller i øjeblikket for ​​Eintracht Frankfurt, hvor han har demonstreret sin enorme evne til at udføre defensive og offensive opgaver og aktivt deltaget i opbygningen af ​​spillet. Han har desuden været en af ​​de mest indflydelsesrige spillere på det tyske hold i seneste sæson, hvor holdet vandt Europa League, blandt andet takket være hans tre mål og fem assists,  hvoraf to af målene var imod selveste Barcelona. Ydermere en vigtig landsholdsspiller for Serbien, hvor han har formået at kvalificere sit hold til VM i Qatar 2022, hvor han får muligheden for at fortsætte med at demonstrere sine evner og bevise at han er en bedre spiller end hvad hans prisskilt måske fortæller.

Hans præstationer og mærkat som en måske undervurderet spiller er dog ikke gået helt ubemærket hen, da han allerede blevet sat i forbindelse med nogle af de største klubber i Premier League, såsom Arsenal. Som 28-årig vil vi måske derfor snart se ham prøve kræfter i én af ​​de førende klubber i Europa?


Det var hermed ti navne på fodboldspillere fra forskellige ligaer og positioner, i store magtfulde samt mere moderate klubber, med den fællesnævner at være undervurderet af en eller flere årsager. Hvad synes du om vores liste? Kendte du til alle de undervurderede fodboldspillere, som vi har inkluderet? Har vi glemt eller overset nogle? Fortæl os gerne!