Aalborg Håndbold Oversigt

Trods betydelige udgifter til spillerlønninger har Aalborg Håndbold haft en tørke med de store trofæer i næsten to år, indtil de tog den danske pokal i år. Aalborg Håndbold skrev historie i 2021 ved at nå Champions League-finalen for første gang. De gav FC Barcelona en god kamp, men måtte til sidst bøje sig for de spanske mestre. Efter et neglebidende tæt finalebrag endte opgøret desværre 30-31 i spaniernes favør i Champions League finalen i 2024.

Sidst opdateret
273
Registrer dig her
Aalborg Håndbold fejrer sejr i EHF Champions League overfor HC Zagreb i februar 2024.

Aalborg Håndbold tager igen sølv ved EHF Champions League finalen – det samme resultat som i 2021, og endda overfor den samme modstander – nemlig FC Barcelona.

Efter deres succesfulde kvalifikation til CL finalen i Köln var Aalborg Håndbold klar til at vise hvad de dur til i Tyskland. Med en sejr over SC Magdeburg i semifinalen tog de et kæmpe skridt mod den eftertragtede Champions League-titel.

Opgøret overfor SC Magdeburg blev en spændende test for Aalborg. De tyske mestre har vist sig som en stærk konkurrent denne sæson, og de var klar til at give den danske trup en kamp til stregen.

Aalborg Håndbold taber Champions League-finalen 2024 i dramatisk kamp | Tager sølv

Aalborg Håndbolds eventyr i Champions League 2024 fik en bitter afslutning, da de tabte finalen til Barcelona med 30-31.

Mikkel Hansen og truppen kæmpede bravt, og var tæt på at udligne i allersidste sekund, men et straffekast fra Hansen prellede af overliggeren.

Selvom Hansens karriere er fyldt med triumfer, er det Champions League-trofæet, som han aldrig har kunnet kalde sit eget, og det står nu som et symbol på den ultimative udfordring, han aldrig helt kunne besejre.

Barcelona kom bedst fra start og bragte sig hurtigt foran. Aalborg kæmpede sig tilbage og holdt kampen tæt, men spanierne var et skridt foran i de afgørende momenter.

Niklas Landin brillerede i målet for Aalborg, mens Hansen, Thomas Arnoldsen og Mads Hoxer var farlige i angrebet.

På trods af en heroisk indsats fra hele truppen måtte Aalborg se sig besejret af Barcelona endnu en gang.

Aalborg Håndbold vinder DM-guld efter nervepirrende finale

Efter to års GOG-dominans genindtager Aalborg Håndbold tronen som danske mestre i håndbold. De vandt den tredje og afgørende DM-finale overfor Fredericia i en nervepirrende kamp, der først blev afgjort i allersidste sekund.

Det var en kamp fyldt med drama og spænding, hvor begge hold kæmpede bravt. Aalborg startede stærkt og var foran med fem mål ved pausen, men Fredericia kom tilbage i anden halvleg og truede med at stjæle sejren.

I kampens sidste minutter brændte Aalborg to store chancer, og Fredericia gik i front med to minutter tilbage. Men en teknisk fejl hos Fredericia gav Aalborg chancen for at vende tilbage, og Mads Hoxer scorede sejrsmålet med under et minut tilbage.

Fredericia fik en sidste chance for at udligne, men Niklas Landin leverede en mesterlig redning i sidste sekund og sikrede dermed Aalborg sejren.

Det er Aalborgs første DM-guld siden 2021, og det var en perfekt afslutning på Mikkel Hansens karriere i den danske liga. Den danske stjerne var med til at styre Aalborgs syv mod seks-spil i de afgørende minutter og bidrog dermed til sejren.

Aalborg håndbold | Champions League kvartfinalen 2024

Aalborg Håndbold triumferede i Champions League kvartfinalen og sikrede sig en plads i Champions League final 4!

I en nervepirrende kvartfinalekamp overfor Veszprém HK lykkedes det herrerne fra Aalborg Håndbold at sikre sig en plads i Champions League finalen. Efter et nervepirrende forløb og en heroisk indsats fra truppen, kunne aalborgenserne juble over en 33-28 sejr.

Det er en stor oplevelse, uanset om det er første eller – for mit vedkommende – sidste gang, man er her. Det bliver nok lidt anderledes i forhold til, at jeg nok aldrig kommer tilbage, så jeg prøver at nyde det til fulde (…) Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at en Champions League-sejr ikke fyldte for mig. Selvfølgelig er det en ting, jeg gerne vil vinde ligesom alle andre. Champions Leauge er det største inden for klubhåndbold.

Mikkel Hansen

Det var et brag af en kamp, hvor Aalborg startede ud med et par udfordringer i forsvaret. Veszprém udnyttede dette og tog hurtigt en føring på tre mål. Men Aalborg fik hurtigt styr på både forsvar og angreb, og takket være stærke præstationer fra stjernespillere som Niklas Landin, Mads Hoxer og Thomas Arnoldsen, fik de vendt kampen til en komfortabel føring på 18-14 ved pausen.

Niklas Landin og Mikkel Hansen efter sejren i EHF Champions League playoff herrehåndboldkamp overfor Telekom Veszprém HC.

I anden halvleg formåede Veszprém at kæmpe sig tilbage i kampen, men Aalborg lod sig ikke ryste. De holdt roen og fokuserede på deres spil. Selv om alles yndlingshåndboldspiller Mikkel Hansen ikke var den mest fremtrædende spiller i kampen, bidrog han med to vigtige scoringer og dirigerede kampen i den rette retning som man er vant til at se det fra ham.

I de sidste par afgørende minutter formåede Aalborg at holde Veszprém på afstand. Med et minut tilbage af kampen sikrede Mads Hoxer et straffekast, som Mikkel Hansen omsatte sikkert. Veszprém fik ikke scoret de tre mål, de manglede, og Aalborg kunne dermed juble over en fortjent sejr og en plads i Champions League Final 4.

Håndbold Champions League finalen afholdes i Lanxess Arena i Köln d. 8. og 9. juni, hvor Aalborg skal kæmpe om den prestigefyldte titel som Champions League-mestre.

Sidste og første gang Aalborg Håndbold deltog i Champions League finalen var i 2021, hvor de desværre tabte finalen til FC Barcelona.

Aalborg Håndbold kamp i dag?

Grundspillet i Håndboldligaen 2024/25 starter d. 20. & 21. juli 2024. Vi har endnu ikke et kampprogram.

Aalborg Håndbold spillere | Spillertrup anno 2024

Aalborg Håndbold spillere | Målvogtere

1. Niklas Landin Jacobsen
  2. Fabian Norsten

Aalborg Håndbolds målmand Niklas Landin efter en redning i EHF Champions League playoff 2024.