Mikkel Hansens Løn og Formue

Mikkel Hansen er en af de bedste håndboldspillere i hele verden, hvis ikke den bedste. Den danske bagspiller har haft en utrolig spændende karriere der strækker sig næsten to årtier, Vi giver dig her det komplette overblik over Mikkel Hansens formue, og alle hans kæmpe håndboldbedrifter.

Sidst opdateret
15626
Registrer dig her
Mikkel Hansen under håndbold EM 2024 i kampen overfor Frankrig, hvor Danmark desværre fik sølv.
Den danske bagspiller under håndbold EM 2024 i Köln, Tyskland. Kampen er overfor Frankrig som desværre tog guldet takket være denne kamp.

Hansen udeladt af landsholdet til kommende testkampe overfor Norge og Kroatien

Mikkel Hansen er ikke udtaget til de kommende testkampe overfor Norge og Kroatien, som fungerer som optakt til OL 2024. Landstræner Nikolaj Jacobsen har i stedet valgt at udtage 18 andre spillere, bl.a. Thomas Arnoldsen, Mads Hoxer og Lasse Andersson.

Det er desværre en fornuftig beslutning at lade Hansen sidde over, da Hansen ikke er i topform efter sin lyskeskade og derfor risikerer ikke at kunne følge med i det intense træningsprogram der venter landsholdet.

Desuden er disse testkampe en god mulighed for landstræner Jacobsen at afprøve nye kombinationer og se spillere an, der ikke har så mange landskampe på bagen.

Selvom Hansen har haft en glorværdig karriere med tre VM-guldmedaljer, en EM-guldmedalje og OL-guld i 2016, er det ikke sikkert, at han får chancen for at vinde endnu en OL-guldmedalje med det danske landshold. Den hårde konkurrence om pladserne på landsholdet og hans manglende topform kan betyde, at han ikke udtages til OL i Paris.

Hansens comeback for Aalborg Håndbold og den kommende sæsonafslutning med Champions League-semifinaler og DM-guldkamp giver ham dog en platform til at bevise sit værd og vise, at han kan genfinde topniveauet. Det er her, at han skal overbevise Jacobsen om, at han fortjener en plads på OL-holdet.

Mikkel Hansen stopper karrieren: Dansk legende trækker sig tilbage

Der blev afholdt pressemøde onsdag d. 3. april kl. 12.30 for at fortælle om ‘det fremtidige samarbejde’ mellem Mikkel Hansen og Aalborg Håndbold.

På pressemødet i Aalborg forklarede den 36-årige Hansen, at han stadig elsker at spille håndbold, men at andre ting trækker i ham. ’Jeg vil hellere stoppe en lille smule for tidligt end for sent,’ sagde han.

Hansen har haft en lang og glorværdig karriere, der har bragt ham til toppen af håndboldverdenen. Han har vundet adskillige titler med klubhold som Barcelona og Paris Saint-Germain, og han har også haft stor succes med det danske landshold, som han har vundet både EM- og VM-guld med.

Til sommer har Hansen muligheden for at deltage i sit femte OL, hvis han bliver udtaget til landstræner Nikolaj Jacobsens trup til legene i Paris. ’OL vil betyde rigtigt meget for mig,’ sagde Hansen.

Selvom Hansens kontrakt med den danske håndboldklub løber frem til 2025, har begge parter fundet frem til en løsning så Danmarks håndbold legende kan ende sin fantastiske karriere til sommer 2024, et år før tid.

Den danske håndbold darling har desværre døjet med lyskeproblemer siden begyndelsen af marts. Det er på nuværende tidspunkt uvist om han bliver klar til slutspillet, der starter for Aalborg d. 7. april 2024.

Mikkel Hansen har været Danmarks håndbold darling i knap og nap 15 år, venstrebacken har spillet håndbold i næsten to årtier og skabt Dansk håndboldhistorie om og om igen.

Bagspilleren har taget næsten alle priserne der er i professionel håndbold, for en fuld liste af Mikkel Hansen bedrifter, læs med forneden. Eller klik her for at læse mere om det sidste håndbold EM eller håndbold VM.

Jeg har i næsten 20 år været så privilegeret at leve af den sport, jeg elsker. Jeg har spillet i nogle af de største klubber i verden og på et af de mest vindende landshold. Med nogle af de bedste spillere i verden (…) Jeg er ekstremt stolt over det, jeg har drevet det til som individ på banen.

Mikkel Hansen

Hansen har ytret at det ville være en drøm at aflutte karrieren med OL guld, Hansen siger ‘Det ville være fantastisk, men der er godt nok lang vej‘. Herfra tror vi både på Mikkel og hele den danske landstrup til at tage guldet ved årets OL.

På billedet forneden kan du se Mikkel Hansen og Niklas Landin som fejrer efter at de vandt guldet ved OL i Rio.

Mikkel Hansen fejrer med sine danske holdkammerater, bl.a. Niklas Landin,
efter at de vandt mændenes guldkamp i håndbold mellem Frankrig og Danmark ved de olympiske lege i 2016 i Rio de Janeiro, Brasilien.

Mikkel Hansens klubinformation

Position: Venstre backAntal landskampe og mål: 266 landskampe og scoret 1350 mål for Danmark (pr. 28. januar 2024).
Nuværende klub: Aalborg HåndboldTidligere klubber: GOG, FC Barcelona og AG København, Paris Saint Germain   
Trøjenummer: 24Højde: 196 cm  
Kampvægt: 99 kg                     Fødselsdag: 22. oktober 1987 
Håndbold klubinformation: Mikkel Hansen

Ungdoms karriere

 • 1995-2000: Helsingør IF
 • 2000-2005: Virum-Sorgenfri Håndboldklub

Seniorkarriere

ÅrHoldKampeMål
2005Virum-Sorgenfri31201
2005 – 2008GOG Svendborg120805
2008 – 2010FC Barcelona30200
2010 – 2012AG København140305
2012 – 2022Paris Saint-Germain Handball4162321
2022 – 2024Aalborg Håndbold57297
Mikkel Hansens håndbold seniorkarriere

Mikkel Hansens formue igennem sin håndboldkarriere

Hvad tjener Mikkel Hansen?

Mikkel Hansen har haft en utrolig spændende håndbold karriere, og i dag fortsætter han ved Ålborg Håndbold. Man kan mærke på talentet at han er ved at skrue ned i farten, og måske bare vil nyde at spille håndbold for sin egen skyld. Lad os være ærlige, han har allerede taget næsten alt den pynt man kan komme i nærheden af i håndboldverdenen – han har hjulpet den danske trup med at skabe håndboldverdenshistorie ved at vinde verdensmesterskabet hele tre gange i streg.

Efter årets europamesterskab har bagspilleren også givet ledetråde til at det måske bliver hans sidste EM:

Føler jeg, at jeg ikke kan bidrage med noget, så giver det jo sig selv (…) Jeg er ikke kommet så langt i at tænke, hvornår jeg vil stoppe på landsholdet, eller hvornår jeg vil det ene og det andet. Men det handler om ens mavefornemmelse. Føler man lige pludselig, at nu føles det sgu rigtigt, at jeg ikke skal med næste gang, så er det på en eller anden måde lidt federe at stoppe.

Mikkel Hansen

Fra ungdomsspiller for Virum-Sorgenfri til GOG

Mikkel Hansens Løn 2000-2008

Mikkel Hansen startede sin håndboldsrejse ved Helsingør IF, og spillede der fra 1995 til 2000, og skiftede efterfølgende til Virum-Sorgenfri, hvor han så i 2005 blev hentet af GOG Svendborg – og det var her Mikkel Hansen karriere for alvor startede.

GOG har altid været kendt som en af de bedste håndboldtrupper i Danmark, Mikkel Hansen er ikke den eneste stjernespiller der er gået videre til landsholdet fra Svendborg truppen – Niklas Landin startede i 2006 også hos GOG.

Man må sige GOG er gode til at spotte kæmpetalenter, for det var også her Simon Pytlick spillede som ungdomsspiller fra 2012 til 2019, og hvor han startede sin seniorkarriere fra 2019 til 2023.

Håndboldklubben har længe været kendt for at udvikle og sælge unge spillere, og det har sat deres lønbudget ret fint op når man sammenligner med andre danske håndboldklubber. Grundlønnen for Hansen er spekuleret til at have været imellem 500.000 -600.000 kr., men oven på det har der været lønstigninger i hans tid ved GOG, da Hansen var en del af truppen der først fik sølvet i 2006 i Danmarksturneringen, og guldet i det efterfølgende år.

Mikkel Hansen, GOG og herreligaen

Mikkel Hansen spillede for GOG fra 2005 til 2008, forneden kan du se alle mesterskaber, hvor Hansen var en stor del af spilstrategien, og selvfølgelig triumferne GOG havde i hans tid.

 • Danmarksturnering | 2006 | Sølv
 • Danmarksturnering | 2007 | Guld

GOG havde faktisk ikke vundet Danmarksturneringen siden da, inden de tog guldet igen i 2022 og 2023. Mon de huser en ny Mikkel Hansen?


Fra lille Danmark til Barcelona og stor topspillerløn

Mikkel Hansens Løn 2008-2010

Det var ikke kun danske håndboldfans der havde fået øje for den unge bagspiller, der gik rygter om at Mikkel Hansen blev bejlet til af et par europæiske tophåndboldklubber, valget endte dog med at være FC Barcelona. Mikkel Hansens løn blev lige ganget 3-4 gange op, håndboldspillerens årlige løn rygtedes til at være 2.000.000 kr., da han spillede for den spanske topklub.

Bagspilleren skrev en treårigkontrakt med FC Barcelona, og sikrede sig altså lige seks millioner kr., det vides ikke hvad der kunne have været a diverse bonusser ovenpå Hansens grundløn.

Desværre fik Hansen aldrig rigtig kæmpesucces ved den spanske klub, og derfor søgte han tilbage til Danmark, denne gang dog ikke Fyn men København.

FC Barcelona huser lige nu et andet dansk kæmpe talent, selvfølgelig ingen andre end Emil Nielsen, den danske mur. Desværre har vi ikke hørt nogen rygter om keeperens årlige indtjening.

Mikkel Hansen, FC Barcelona, den Spanske Cup og Super Cup

 • Copa del Rey | 2008 | Guld
 • Copa del Rey | 2009 | Guld
 • Copa ASOBAL | 2009 | Guld

Costa del Sol til AG København

Mikkel Hansens Løn 2010-2012

AG København blev grundlagt i 2010, og Mikkel Hansen kunne ikke komme hurtigt nok til den danske hovedstad. AG København er en fusion imellem FCK Håndbold, og AG Håndbold. AGK var allerede spækket med håndboldstjerner som Lars Jørgensen, Joachim Boldsen, Kasper Hvidt, Toft-brødrene, Niclas Ekberg og Olafur Stefansson.

I modsætning til Hansens tidligere spanske klub, vidste københavnerklubben at bagspilleren var sin egen vægt værd i guld, og AGK havde en god sjat kapital til at gøre brug af. Det rygtedes at klubben havde afsat en tosset sum på ca. 20 millioner kr. til spillerlønbudget.

AGK omtalte sjældent deres økonomi, men det rygtedes fra diverse medier at stjernespilleren Mikkel Hansen havde en årsløn på ca. 4.000.000 kr., Hansen blev ved med at imponere på banen, og i 2011 blev han for første gang i sin karriere kåret til verdens bedste håndboldspiller.

Selvom AGK havde succes både herhjemme og i udlandet, havde de desværre også lidt for meget succes med at svinge dankortet rundt, og derfor gik de konkurs i 2012, og så skulle Mikkel Hansen ud og lede efter ny arbejdsgiver.

Mikkel Hansen, AGK og herreligaen

 • Herrehåndboldligaen | 2011 | Guld
 • Herrehåndboldligaen | 2012 | Guld
 • DHF’s Landspokalturnering | 2010 | Guld
 • DHF’s Landspokalturnering | 2011 | Guld

Stjerneløn, et årti i Paris og PSG

Mikkel Hansens Løn 2012-2022

I 2012 skrev Mikkel Hansen kontrakt med Paris klubben PSG. Hansen skrev under på en femårig kontrakt med stjerneklubben. Ifølge flere medier var den nye løn for Mikkel Hansen på 7.500.000 kr. årligt.

I 2017 forlængede Mikkel Hansen sin aftale med PSG med yderligere fem år, så hans aftale løb frem til 2022. Rygterne kørte igen, fik Hansen den samme gode løn som før, eller har han kunne skaffe en endnu bedre aftale? Rygterne sagde at Mikkel Hansens nye løn hos PSG nu lå på 12.000.000 til 14.000.000 millioner kr. årligt. Den stigning har ganske fin grundlæg, da Hansen hjalp PSG har med at vinde 18 titler siden sin ankomst i 2012.

Med sine ti år i den parisiske klub er Hansen den spiller der har spillet længst for klubben, det er også imens han spillede ved PSG at han opnåede rekorden som bedste topscorer nogensinde i EHFs Champions League – 141 mål i sæsonen 2015/16.


Mikkel Hansen vender snuden mod Aalborg Håndbold

Mikkel Hansens Løn 2022 til nu

I 2022 vendte Mikkel Hansen tilbage til lille Danmark efter et årti i Frankrig. Og her har rygterne kørt helt løbsk, dog blev det rapporteret at Mikkel Hansens årlige løn ligger på ca. 4.000.000 til 5.000.000 millioner kroner, man kan sige at lønnen er lavere end i Frankrig, men måske Hansens personlige liv også spillede ind i beslutningen om at komme hjem igen. Samtidigt skal man også tage i betragtning diverse sponsorater Hansen har lagt navn til, og næsten tyve år med flere millioner der væltede ind.


Mikkel Hansens individuelle håndbold titler

 • IHF World Player of the Year – Men: 2011,2015 og 2018
 • Topscorer til VM 2011 og 2019
 • Venstre back på All-star holdet til VM i 2011 og 2021
 • Venstre back på All-star holdet i EM 2012, 2014 og 2018
 • Venstre back på All-star holdet i OL 2016
 • Most Valuable Player (MVP) til VM i 2013, 2019 og 2021
 • Most Valuable Player (MVP) til OL 2016
 • Playmaker på All-Star holdet i 2014, 2015 og 2020 i EHF Champions League
 • Venstre back på All-Star holdet i 2017, 2019 og 2021 i EHF Champions League
 • Topscorer i EHF Champions League 2011-2012 og 2015-16
 • Topscorer i LNH Division 1 i 2015 og 2016

Mikkel Hansens medaljeoversigt

Mikkel Hansens håndboldkarriere har varet i to årtier, og i de to årtier har han anskaffet sig en del pynt.

Mikkel Hansens medaljeoversigt | Klubtitler

 • Dansk mester | 2007, 2011, 2012
 • Dansk pokalmester | 2005, 2011, 2012
 • Spansk pokalmester | 2009, 2010
 • Fransk mester | 2013, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022
 • Fransk pokalmester | 2014, 2015, 2018, 2021, 2022

Mikkel Hansens medaljeoversigt | Olympiske lege

 • Guldmedalje | første plads | 2016 Rio de Janeiro | Hold
 • Sølvmedalje | anden plads | 2020 Tokyo | Hold

Mikkel Hansens medaljeoversigt | håndbold VM

 • Guldmedalje | første plads | 2023 Sverige/Polen  
 • Guldmedalje | første plads | 2021 Egypten              
 • Guldmedalje | første plads | 2019 Danmark/Tyskland                     
 • Sølvmedalje | anden plads | 2013 Spanien              
 • Sølvmedalje | anden plads | 2011 Sverige

Mikkel Hansens medaljeoversigt | håndbold EM

 • Guldmedalje | første plads | 2012 Serbien               
 • Sølvmedalje | anden plads | 2014 Danmark            
 • Sølvmedalje | anden plads | 2024 Tyskland             
 • Bronzemedalje | tredje plads | 2022 Ungarn/Slovakiet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here