EM Topscorer 2024: Favoritter & Odds

Hvem bliver EM-topscorer i Tyskland 2024? Listen af mulige kandidater er lang og tæller nogle af fodboldverdens største navne. Vi gennemgår topfavoritterne til at få "Golden Boot", samtidigt deler vi odds spiltip og gode fodbold spilforslag.

Sidst opdateret
6139
Registrer dig her
Marathonbet EM Topscorer EURO24.
Marathonbet Blog DK følger hele EM 2024, og giver vores bud på hvem der kunne blive årets topscorer.

TL;DR – Har du ikke tid til at læse det hele? Her er artiklen i korte træk.

Marathonbet dækker EM i Tyskland – officielt kaldt af UEFA EURO24 – tæt med de bedste forudsigelser og opdateringer om den længe ventede slutrunde, som bringer os masser af fantastisk fodbold med massevis af gode fodbold odds, spilmuligheder og selvfølgelig spiltips.

🔛Åbningskampen i 2024 EM spilles i München d. 14. juni 2024, og finalen finder plads på Olympiastadion i Berlin d. 14. juli 2024. EM 2024 spilles i ti tyske byer, læs mere her hele EM 2024 og læs med her for at holde dig fuldt opdateret om danmarks herrelandshold.

Opdag her vores prognoser om kampen om at blive EM-topscorer i fodbold i Tyskland 2024, hvor verdensstjernerne kæmper om “Den Gyldne Støvle“, kaldt på godt dansk Guldstøvlen. Dette er et af de mest populære væddemålsmarkeder til en slutrunde, da der her er mange gode odds at hente, da der er mange topspillere om buddet.

Husk ligeledes, at der også er odds på “Den Gyldne Bold“, eller som franskmændene kalder den Ballon d’Or, som tildeles til slutrundens bedste spiller efter EM-finalen er overstået, som et symbol på EM’s bedste spiller for dette år.

Den franske angriber Kylian Mbappe er bookmakernes favorit til at blive topscorer ved EM i 2024. Den 25-årige har scoret 46 mål i blot 77 kampe for Frankrig, der sigter mod at løfte trofæet for tredje gang efter sejre i 1984 og i 2000.Selvom EM 2024 mangler en af nutidens største målkonger, nemlig norske Erling Håland, er der fortsat massevis af topspillere med i kampen, hvor stjernerne står i kø for at blive EM-legender.

Man tænker måske også at de fodboldspillere der er heldige nok til at deltage i 2024 EM, ånder lettet op omkring Hålands fravær. I sæsonen 22/23 var det Erling Håland der vandt Guldstøvlen, og næsten Ballon d’Or – han placerede sig som nummer to til den Gyldne Bold. Og hvis det ikke var nok, var det samme år som Håland vandt Premier League Golden Boot, og Gerd Müller trofæet. Herfra redaktion ville vi rigtig gerne have set det norske talent på banen, men samtidigt betyder det at der er gode topscorer odds at hente bl.a. pga. af hans fravær.

Vi har her samlet en oversigt over EM-historiens største målscorere og gennemgår alle favoritterne til at score flest mål til denne slutrunde i Tyskland EM 2024, og følger udviklingen tæt igennem hele EM-slutrunden.

Husk også at Marathonbet giver det fulde overblik over 2024 EM i Tyskland, hvor du kan opdage alle de forskellige EM-stadioner, EM-grupperne, nøgledatoer og meget mere – Marathonbet giver dig den fulde historie om EM-slutrunden, således at du kan få helt styr på europamesterskabet i fodbold.

Marathonbet bringer desuden også mange øvrige EM-odds spiltip of forudsigelser, hvor du f.eks. kan finde spilforslag og de bedste odds på alle EM kampe, samt prognoser om vinderen af EM 2024 og om alle kampene frem til finalen.Top-5 favoritter til EM topscorer 2024

Kylian Mbappé | Favorit til Topscorer EM 2024

Den franske angriber Kylian Mbappé (@11.00) er en af verdens mest talentfulde og frygtindgydende målscorere, og hans chancer for at blive topscorer ved EM 2024 ser lovende ud. Mbappé er kendt for sin eksplosive fart, sublime driblefærdigheder og præcision foran målet. Hans tekniske kunnen gør ham i stand til at skabe og udnytte målchancer mod selv det bedste forsvar.

Trods sin alder har Mbappé allerede betydelig erfaring, herunder en afgørende rolle i Frankrigs VM-sejr i 2018. Støttet af talentfulde holdkammerater som Antoine Griezmann og N’Golo Kanté, får han mange muligheder for at finde nettet. Hans fremragende form for både PSG og det franske landshold gør ham til en konstant trussel. Mbappé har motivationen til at bevise sig efter EM 2021, Mbappé er en stærk kandidat til topscorertitlen ved EM 2024.

 • Topscorer ved VM 2022 med 8 mål.


Harry Kane | Englands 1. Håb for Topscorer ved EM 2024

Englands Harry Kane (@7.40) er også en af forhåndsfavoritterne til at blive årets topscorer. Kane er Englands primære straffesparksskytte, og han scorede hele 44 hæsblæsende mål igennem 45 kampe på tværs af alle konkurrencer i sin første sæson for Bayern München og er Englands rekordmålscorer med hele 62 mål fordelt på 89 landskampe.

Bl.a. blev Kane topscorer ved VM 2018 og spillede en helt afgørende rolle i Englands vej til finalen ved EM 2021 – Kane en spiller, der kan levere under pres. I den engelske trup har han forstærkninger i form af en anden topscorer favorit Jude Bellingham og Phil Foden, og herfra tror vi bestemt at englænderne kan skabe gode chancer – forhåbentligt bare ikke overfor Danmark.

 • Topscorer ved VM 2018 med 6 mål.


Jude Bellingham | Englands 2. Håb for Topscorer ved EM 2024

Jude Bellingham (@13.00) er ikke blot en midtbanestjerne; han er en målmaskine med en imponerende evne til at være på rette sted på rette tidspunkt. Med sin timing og evne til at score vigtige mål, især i kampens døende minutter, bringer han en ekstra dimension til Englands angreb.

Jude Bellingham afsluttede sin første sæson for Real Madrid ved at vinde Champions League i sit hjemland overfor sin tidligere klub – det unge kæmpetalent har bevist mange gange at han kan holde hovedet koldt under pres. Kan Bellingham mon afslutte sæsonen med endnu flere præmier?

Bellingham er en yderst alsidig midtbanespiller, og er blevet sammenlignet med Steven Gerrard og Gazza – og det er ikke uden grund! Han har været topscorer for Los Blancos igennem denne sæson med utallige mål i tillægstiden – han deler årets La Liga topscorer 3. pladsen med Barcelona’s Robert Lewandowski. Den 20-årige har en evne til at score på de helt rigtige tidspunkter og vil forsøge at bringe sin perfekte timing til det engelske landshold til EM 2024.

 • Scorede ingen mål for England under EM kval 2024 & har scoret tre mål for England i alt.


Cristiano Ronaldo | En legende med en usikker fremtid

Cristiano Ronaldo (@11.50) er en sand legende i fodboldverdenen. I en alder af 39 år fortsætter han med at trodse alderen, og levere imponerende præstationer. Hans fokus og disciplin er enestående, og han besidder en fysik, der er knivskarp.

Ronaldos sult efter mål er altid intakt. I 2023/24 scorede han 33 gange for Al Nassr, og under EM-kvalifikationen sidste år bidrog han med 10 mål til Portugal.

Men man kan altså ikke komme udenom at Ronaldo ikke længere er den hurtigste spiller på banen, og hans driblingsevner er desværre ikke på samme niveau som de var da han var yngre. Derudover er der en række unge, talentfulde angribere, der presser på for at tage hans plads i startopstillingen for Portugals landshold – landstræner Roberto Martinez står overfor et dilemma. Ronaldo starter sandsynligvis EM’et som førstevalg, men hans plads på banen er ikke garanteret. Altså hvis han ikke spiller optimalt, kan han blive skiftet ud.

Men uanset om Ronaldo starter eller ej, er han klart ubestridt Portugals førstevalg, når det gælder straffespark. Hans rutine og evne til at score fra pletten er uvurderlig.

 • Delt topscorer ved EM 2012 med 3 mål & EM 2021 med 5 mål.


Romelu Lukaku | Med et skarpt øje for mål

Selvom Romelu Lukaku (@14.00) har rundet de 31 år, er han stadig en frygtindgydende angriber. Sammenlignet med Cristiano Ronaldo er han en ung knægt, men han har mange års erfaring og et imponerende antal mål på CV’et.

Under EM kval sidste år tog han titlen for alletiders topscorer under EM kvalifikationen, se listen for alletiders EM topscorer under EM kvalifikationen her.

Lukaku startede sin karriere med et brag. Han blev topscorer i den belgiske liga som blot 17-årig og fortsatte med at score mål i massevis i den engelske Premier League og senere hen den italienske Serie A.

Sidste sæson af den italienske liga var ikke lige så målfyldt som man ellers er blevet vandt til at se fra angriberen. I den sidste sæson af Serie A har Lukaku oplevet en nedgang i sin målsøgning. Han scorede 24 mål for Inter i 2020/21, men det blev kun til 10 mål i 2022/23. Og i denne sæson har han kun fundet nettet 12 gange for Roma i 31 kampe.

Når Lukaku er i topform, er han en ustoppelig kraft. Han er et rigtigt muskelbundt, der kombinerer styrke med en overraskende hurtighed og teknisk færdighed.

Hos det belgiske landshold har Lukaku Kevin de Bruyne der kan skabe målchancer for ham. Derudover er Lukaku den foretrukne straffesparksskytte for Belgien.

 • Topscorer ved EM-kval 2024 med hele 14 mål.


EM topscorer 2024

EM 2024 har vist sig at være en ganske spændende affære, hvor konkurrencen om Guldskoen er helt i fokus.

Kampen om at toppe måltavlen er intens, med hold som England og Spanien i spidsen.

Kylian Mbappes er Frankrigs talisman og man havde kæmpe forventninger til ham, men efter gruppespillet var det dog Georgiens Georges Mikautadze, der overraskende nok førte an i toppen af målscorer.

Harry Kane fortsætter med at lede Englands angreb, imens Jamal Musiala har imponeret for Tyskland i jagten om topscorerprisen.

#SpillerLandMål
(Straffespark)
AssistsKampeMinutter
1Dani OlmoSpanien3 (0)22341
=Georges MikautadzeGeorgien3 (1)11346
=Cody GakpoHolland3 (0)13525
=Harry KaneEngland3 (1)03544
=Ivan SchranzSlovakiet3 (0)02334
=Jamal MusialaTyskland3 (0)03423
7Fabian RuizSpanien2 (0)22452
=Kai HavertzTyskland2 (2)12391
=Niclas FüllkrugTyskland2 (0)02162
=Donyell MalenHolland2 (0)02190
=Merih DemiralTyrkiet2 (0)02206
=Florian WirtzTyskland2 (0)02281
=Breel EmboloSchweiz2 (0)02297
=Razvan MarinRumænien2 (0)02356
=Jude BellinghamEngland2 (0)03581

Guldskoen ved EM 2024 | Regler for afgørelse ved tiebreaker

Selvfølgelig er det spilleren med flest mål ved EM 2024 der vinder den eftertragtede Guldsko, men hvad gør man hvis der 4 mand der deler pladsen som nu?

Ved tiebreaker gælder følgende afgørelsesregler:

 1. Flest assists: Hvis flere spillere står lige i forhold til antallet af mål, tæller man herefter flest assists. Den spiller, der har bidraget med flest oplæg til mål, vinder Guldskoen.
 2. Færrest spillede minutter: Hvis flere spillere stadig er på lige fod efter at have talt assists, kigger man derefter på spillede minutter. Den spiller, der har været på banen i færrest minutter, vinder Guldskoen.

EM 2024 selvmål

Overraskende nok har der allerede været 10 selvmål ved EM 2024, hvilket allerede er tæt på det endelige tal på 11 mål ved EM 2020.

SpillerLandSelvmål
Antonio RudigerTyskland1 (mod Skotland)
Max WoberØstrig1 (mod Frankrig)
Robin HranacTjekkiet1 (mod Portugal)
Klaus GjasulaAlbanien1 (mod Kroatien)
Riccardo CalafioriItalien1 (mod Spanien)
Samet AkaydinTyrkiet1 (mod Portugal)
Donyell MalenHolland1 (mod Østrig)
Robin Le NormandSpanien1 (mod Georgien)
Jan VertonghenBelgien1 (mod Frankrig)
Mert MuldurTyrkiet1 (mod Holland)

EM topscorer 2024 | Hvem scorede flest mål under EM kval 2024?

Den belgiske angriber Romelu Lukaku sneg sig forbi selve Ronaldo for at være top målscorer i fodbold EM 2024 – Lukaku har skabt fodbold EM historie, da han med sine hele 14 mål er den der har scoret allermest under EM kvalifikationen. Den titel tilhørte tidligere Robert Lewandowski (spillede for Polen i 2016), og David Healy (spillede for Nordirland i 2006), der hver havde scoret hele 13 mål.

Til Ronaldos raseri fyrede Lukaku de fire sidste af sine mål indenfor 21 minutter i Belgiens sidste kvalifikationskamp, og man må sige at den talentfulde angriber har vundet mange priser i sin fodboldkarriere, han er blevet hyldet mange gange i Serie A hvor han til dagligt spiller for Roma (lånt fra Chelsea), men han har endnu aldrig vundet Guldstøvlen.

 • 14 | Romelu Lukaku | Belgien
 • 10 | Cristiano Ronaldo | Portugal
 • 9 | Kylian Mbappé | Frankrig
 • 8 | Harry Kane | England
 • 7 | Rasmus Højlund | Danmark
 • 7 | Scott  McTominay | Skotland
 • 6 | Zeki Amdouni | Schweiz
 • 6 | Erling Håland | Norge
 • 6 | Bruno Fernandes | Portugal

På listen har vi selvfølgelig også det danske stortalent Rasmus Højlund med flotte syv mål, læs med forneden for at se den fulde liste med hvem der havde flest hat tricks i EM kvalifikationen 2024 – vi giver en ledetråd med på vejen, det er en dansker!

Listen af EM-profiler er lang og tæller som sædvanligt den femdobbelte Ballon d’Or-vinder Cristiano Ronaldo, måske for sidste gang. Han er dog ikke øverst på listen over favoritter, som også tæller talentet fra Paris Saint Germain, Mbappé.EM-topscorer under EM-kvalifikationen igennem tiden – hvem har flest mål?

Forneden finder du en liste med hvem der er blevet top målscorer specifikt under EM-kvalifikationen.

14 mål

 • Romelu Lukaku | Belgien | 2024

13 mål

 • David Healy | Nordirland | 2008
 • Robert Lewandowski | Polen | 2016

12 mål

 • Harry Kane | England | 2020
 • Klaas-Jan Huntelaar | Holland | 2012
 • Davor Šuker | Kroatien | 1996

11 mål

 • Eran Zahavi | Israel | 2020
 • Cristiano Ronaldo | Portugal | 2020
 • Zlatan Ibrahimović | Sverige | 2016
 • Raúl González | Spanien | 2000
 • Toni Polster | Østrig | 1996
 • Ole Madsen | Danmark | 1964

EM 2024 odds | Top-10 EM topscorer 2024 favoritter i Tyskland

Blandt de mange EM-vinderspil hos Marathonbet, hvor du også kan forudsige vinderen af europamesterskabet 2024 og meget mere, har du selvfølgelig også mulighed for at forudsige den kommende EM topscorer i fodbold til EURO24 i Tyskland 2024.

SpillerOdds
Cody Gakpo@4.75
Jamal Musiala@7.00
Harry Kane@7.50
Kai Havertz@12.00
Kylian Mbappé@12.00
Jude Bellingham@15.00
Niclas Füllkrug@19.00
Fabian Ruiz@23.00
Memphis Depay@26.00
Phil Foden@26.00


Hvem havde flest assists i EM 2024?

Bruno Fernandes endte med at tage den titel i EM-kvalifikationen med otte assists, selvom Mbappe kom tæt på med sine seks assists.

 • 8 | Bruno Fernandes | Portugal
 • 6 | Kylian Mbappé | Frankrig
 • 5 | Denzel Dumfries | Holland
 • 5 | Teemu Pukki | Finland
 • 5 | Dominik Szoboszlai | Ungarn
 • 4 | Nicolò Barella | Italien
 • 4 | Doku | Belgien
 • 4 | Olimpiu Moruţan | Rumænien
 • 4 | Milot Rashica | Kosovo
 • 4 | Bernardo Silva | Portugal
 • 4 | Dušan Tadić | Serbien
 • 4 | Jón Dagur Thorsteinsson | Island

Marathonbet giver også spiltip til alle Danmarks landskampe og giver et fuldt overblik over det danske landshold, hvor du kan opdage den danske EM-trup, de kommende kampe og seneste resultater.

Hvem havde flest hattrick i EM 2024?

På nummer et over flest hattrick i EM 2024 kvalifikationen finder vi ingen andre end Rasmus Højlund. Man må sige at Højlund gjorde det fortræffeligt, især overfor ærkerivalen Finland.

 • Rasmus Højlund | Danmark 3-1 Finland | 23/03/2023
 • Romelu Lukaku | Sverige 0-3 Belgien | 24/03/2023
 • Renato Steffen | Hviderusland 0-5 Schweiz | 25/03/2023
 • Daniel Håkans | Finland 6 -0 San Marino | 19/06/2023
 • Bukayo Saka | England 7-0 Nordmakedonien | 19/06/2023
 • Álvaro Morata | Georgia 1-7 Spanien | 08/09/2023
 • Aleksandar Mitrović | Litauen 1-3 Serbien | 10/09/23
 • Kylian Mbappé | Frankrig 14-0 Gibraltar | 18/11/23
 • Romelu Lukaku | Belgien 5-0 Aserbajdsjan | 19/11/2023
 • Calvin Stengs | Gibraltar 0-6 Holland | 21/11/ 2023

Topscorer igennem EM | Hvem er ellers blevet EM topscorer under kvalifikationen?

Her giver Marathonbet dig et overblik over, hvem der er blevet EM topscorer i fodbold i løbet af de sidste par kvalifikationer til europamesterskabet.

 • EM 2020 | Harry Kane | England | 12
 • EM 2016 | Robert Lewandowski | Polen | 13
 • EM 2012 | Klaas-Jan Huntelaar | Holland | 12
 • EM 2008 | David Healy | Nordireland | 13
 • EM 2004 | Ermin Šiljak | Slovenien | 9
 • EM 2000 | Raúl González | Spanien | 11


Alle tiders fodbold EM-topscorer

Her giver Marathonbet dig et overblik over alle tiders top-10 EM målscorere, listen inkluderer hvor mange kampe det tog hver spiller at score målene.

#SpillerHoldKampeMålStraffesparkMål pr. kamp
1.Cristiano Ronaldo* Portugal281430,50
2.Michel PlatiniFrankrig5911,80
3.Álvaro MorataSpanien13700,54
Antoine Griezmann* Frankrig14710,50
Alan ShearerEngland9720,78
6.Thierry HenryFrankrig11600,55
Zlatan IbrahimovićSverige13610,46
Patrick KluivertHolland9600,67
Robert Lewandowski* Polen13610,46
Romelu Lukaku* Belgien13610,46
Nuno GomesPortugal14600,43
Wayne RooneyEngland10610,60
Patrik Schick* Tjekkiet7610,86
Ruud van NistelrooyHolland8610,75

* Aktive spillere


*Forbehold for udsving af odds

**Spiltips skal betragtes som forslag

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here