Superliga 23/2024 Optakt: Spiltips, Odds og Forudsigelser [Slutspil, runde 28 d. 3/5 til d. 6/5]

Få her de bedste forudsigelser, spiltip og odds til Superligaen 2024, hvor FCK skal forsvare deres titel fra de sidste 2 år. Kan FCM, BIF eller en helt tredje som FCN formå at udfordre københavnerne i år? Eller kan FCK drengene vinde ligaen 3. år i streg som de gjorde imellem 2008 til 2011?

Sidst opdateret
6458
Registrer dig her

TL;DR – Har du ikke tid til at læse det hele? Her er artiklen i korte træk.


Endnu en sæson af den bedste skandinaviske liga er i fuld gang, vi er trådt ind i slutspillet og nedrykningsspillet, og Marathonbet giver her de bedste forudsigelser om dette års mesterskabskamp og alle tilhørende kampe i 3F Superliga.

Den 34. sæson af Superligaen fortsætter med slutspillet samt nedrykningsspillet, runde 28 begynder fredag d. 3. maj med mesterspiltrupperne AGF vs. Nordsjælland kl. 19:00.

🔛 Husk at tjekke vores Superliga forudsigelser forud for hver spillerunde, hvor du finder alle de bedste odds og spilforslag til den bedste danske fodboldrække længere nede i dette opslag!

De tolv bedste fodboldhold fra Danmark spillede hovedrollen i årets udgave af ligamesterskabet, hvor forudsigelserne forud for denne sæson, havde FC København som favorit, efterfulgt af rivalerne fra FC Midtjylland. FC København (@1.95) er fortsat nummer en favorit hos bookmakerne, med FCM (@3.80) og BIF (@3,60) på anden pladsen.

Vi følger den danske liga nøje hver eneste dag og giver dig her de bedste spiltips og forudsigelser til dine væddemål på Superligaen, som vi holder opdateret igennem hele sæsonen.

Efter de både sidste sæson og forrige sæson vandt deres forholdsvis fjortende og femtende titel siden Superligaen blev indført i 1991, skal københavnerne fra FCK forsøge at opretholde deres dominans i ligaen, som ellers har været spoleret de senere år af FCM og af BIF i sæsonen 2020/21, hvor de vandt Danmarksmesterskabet. Alle Superliga-hold har foretaget ændringer i transfervinduet og er nu klar til, at fortsætte endnu en spændende udgave af Danmarksmesterskabet, som bringer os mange flere overraskelser endnu.

Følg med her for at følge forudsigelserne til dette års Superliga-vinderspil hvor den næste mester skal findes, samt en vurdering af nedrykningsspillet, hvor to af holdene må forlade rækken når sæsonen er omme. Vi holder prognoserne opdateret ugentligt og fremhæver de bedste odds, spilmuligheder og kampe i hver runde af Superligaen.

Husk også at udforske alle Marathonbets øvrige forudsigelser om fodbold, hvor alle de største ligaer og turneringer som f.eks. Premier League og Champions League også følges tæt hver eneste uge.



Indhold

Superliga 2024 | Nedrykningsspil & Mesterskabsspil

I disse uger er der spænding i toppen og i bunden af Superligaen – for der er meget på spil.

Grundspillet har set sin afslutning, og spændingen stiger i Superligaen. 

Top-3 i Superligaen skifter imellem de store, nemlig FC København, Brøndby IF og FC Midtjylland.

Den 34. sæson af Superligaen fortsætter med slutspillet samt nedrykningsspillet, runde 28 begynder fredag d. 3. maj med mesterspiltrupperne AGF vs. Nordsjælland kl. 19:00.

Man havde allerede sagt fra start at Hvidovre er den mest sandsynlige trup til at rykke ned, og sådan som landet ligger lige nu vil årets Superliga nedrykkere være Vejle og Hvidovre.

Marathonbet giver dig her et overblik over, hvad der er på spil i de resterende runder af grundspillet og i slutspillet.

Runde 27 var fuld af action, hvor der både var hattrick og delt topbrag.

Hattrickhelt sender FCK tilbage i guldkampen

  • 19-årige Orri Oskarsson indskiftet i 59. minut overfor AGF.
  • 59 scorer tre mål og sikrer FCK sejren, samt tre yderst vigtige og tiltrængte point.
  • Københavnerne er tilbage i topstriden om guldet.

FC Nordsjælland og Brøndby deler i topbrag

  • Spændende opgør i Farum endte 1-1.
  • Nordsjælland er bare seks point fra toppen.
  • Brøndby forsvarede og holdt førerpositionen.

Hvidovre forlænger OB’s hjemmebanekompleks

  • Hvidovre vinder 2-1 i Odense.
  • OB stadig uden en enkelt sejr på hjemmebane i denne sæson.
  • Dramatisk VAR-afgørelse afgjorde kampen i Hvidovres favør.

Viborg og Randers deler førerpositionen i nedrykningskampen

  • 0-0 i en intens kamp om førstepladsen i nedrykningsspillet.
  • Begge hold skabte gode chancer, men bolden ville bare ikke ind.
  • Spændende kamp om overlevelse i nedrykninggruppen fortsætter.

Vejle misser chance for at komme over stregen

  • 1-1 ude mod Lyngby.
  • Vejle stadig under nedrykningsstregen, men med en kamp mindre end Lyngby.
  • Spænding i bunden af tabellen fortsætter.

Superliga Slutspil kampprogram | Runde 28

DatoTidKamp
03-05-202419:00AGF – FC Nordsjælland
05-05-202414:00Hvidovre – Viborg
05-05-202414:00Lyngby – Randers FC
05-05-202416:00Silkeborg IF – FC København
05-05-202418:00FC Midtjylland – Brøndby IF
06-05-202419:00Vejle Boldklub – OB
Slutspillets kampprogram i Superligaen | Runde 28

Superliga 23/24 | Slutspillet 2024

Brøndby har en vane med at gøre tingene spændende. I forårssæsonen har de vundet flere kampe i de absolut sidste sekunder.

De har hentet 18 point i kampens sidste periode i sæsonens første 23 kampe. Det er mere end FC Midtjylland og FC København, der begge har hentet 10 point i årets turnering.

Det er det, der skaber et mesterhold. Jeg har spillet i Ajax, og der vandt vi også de svære kampe, og når man vinder dem, er chancen for at være et succesfuldt hold høj. Så vi skal bare fortsætte det gode arbejde, og arbejde hårdere og hårdere hver dag fra nu. Vi må ikke slappe af.

Sean Klaiber

BIF har klaret sig yderst bemærkelsesværdigt i denne sæson, truppen har ikke tabt en eneste Superliga kamp siden d. 24. september 2023.

Superliga Grundspillet 23/24 | SLUT

  • Superliga grundspillet består af 22 runder.
  • 22 ud af 22 runder er afviklet.
  • FC Midtjylland fører med 48 point.
  • BIF og FCK følger efter med henholdsvis 47 point og 45 point respektivt.

Her har vi det fulde overblik efter runde 22 sluttede.

Grundspillet spilles i de første 22 runder af ligaen.

1. FC Midtjylland 48 point

2. Brøndby IF 47 point

3. FC København 45 point

4. FC Nordsjælland 37 point

5. AGF 36 point

6. Silkeborg IF 27 point

————————————

7. OB 24 point

8. Viborg FF 23 point

9. Randers FC 23 point

10. Lyngby Boldklub 23 point

11. Vejle Boldklub 19 point

12. Hvidovre IF 11 point

Superliga Slutspillet 23/24 | Mesterskabspillet 23/24

  • 10 runder med hjemme- og udebanekampe mod alle hold.
  • Den danske mester kvalificerer sig til 2. runde af Champions League-kvalifikationen 24/25.
  • Nummer to starter i 2. runde af Conference League-kvalifikationen 24/25.
  • Vinderen af Europa Playoff (nummer tre eller fire mod nummer syv) får også en plads i Conference League-kvalifikationen 24/25.
  • Den danske pokalvinder indtræder i 1. runde af Europa League-kvalifikationen 24/25.
  • Vinder Superliga mesterholdet også pokalturneringen, overtager nummer to pokalvinderens Europa League-plads.

Efter runde 22, træder vi ind i mesterskabsspillet, hvor alle trupperne mødes indbyrdes, både ude og hjemme. I Superliga mesterskabsspillet spiller man 10 runder – efter de 22 runder i grundspillet.

Superligamesteren vil således træde ind i 2. runde af Champions League-kvalifikationen næste år, CL 24/25. Nummer to starter i anden runde af Conference League-kvalifikationen, og det samme vil vinderen af opgøret i Europa Playoff – opgøret mellem 3. eller 4. plads, samt nummer 7 i rækken – det afhænger af pokalvinderen.

Vinderen af Pokalturneringen vil gå direkte ind i 1. runde af Europa League-kvalifikationen. Hvis pokalturneringen vindes af et hold i top tre, vil Superligaens 4. plads møde 7. pladsen om en plads i Conference League-kvalifikationen – ellers er det 3. pladsen overfor 7. pladsen.

Hvis Pokalturneringen vindes af samme trup som der vinder Superligaen, vil 2. pladsen overtage pokalturneringens indgang i Europa ligaen, da den er højere rangeret end en Conference League-indgang. Dette kan dog ikke ske i år, da FCM, BIF og FCK er ude af Pokalturneringen.

Superliga Kvalifikationsspillet 23/24

  • 10 runder med hjemme- og udebanekampe mod alle hold.
  • De to nederste hold rykker ud af Superligaen.
  • Vinderen af kvalifikationsspillet møder nummer tre eller fire fra mesterskabsspillet i Europa Playoff.

7. OB 24 point

8. Viborg FF 23 point

9. Randers FC 23 point

10. Lyngby Boldklub 23 point

————————————

11. Vejle Boldklub 19 point

12. Hvidovre IF 11 point

Sådan som det ser ud ryger nyoprykkeren Hvidovre helt sikkert ud, efterfulgt af enten Vejle eller Lyngby.

Efter de 10 runder er afviklet, og alle seks trupper har spillet 32 kampe, vil de to nederste hold rykke ud af Superligaen, imens de to bedste trupper fra 1. division rykker op i Superligaen.

Forudsigelser om Superligaen 2023/24

Vi gennemgår herunder de største favoritter til at vinde Superligaen i indeværende sæson, som kan forudsiges i et vinderspil på Superligaen, hvor oddsene ændres i takt med at spillerunderne afgøres hver eneste runde.

I Superligaens 2023/24 sæson fortsætter københavnerne med at være betting-favoritter, man kan se i deres statistik overblik at FCK står lige nu stærkt til potentielt at vinde ligaen 3. år i streg. Top-4 favoritter til at vinde det danske mesterskab denne sæson er således:

OBS! Du kan se mange forskellige statistiker hos Marathonbet.dk for at sikre dig at dine væddemål altid er gennemtænkte og baserede på data!  

FCK-fans er stærkt overbeviste om at københavnerne tager pokalen 3. år i streg igen som de har formået at gøre i 2008 til 2011. Vi må se med fordi Superliga sæson tegner sig allerede meget spændende, hvem ved om FCN kan overraske os igen igen. Silkeborg overraskede alle danske fans, men truppen har alligevel formået at kravle op i tabellen på en 6. plads og vi må se om de kan fortsætte deres succes.

Hvem vinder Superligaen i 23/24?  

Forudsigelsernes mest oplagte kandidat til at vinde guldmedaljer i denne udgave af det danske mesterskab er fortsat FC København, som følges af deres bitre rival Brøndby IF, og sidste sæsons helt store overraskelse FC Nordsjælland, som længe var førerholdet i Superligaen i den forgangne sæson. Eller bliver det FC Midtjylland der overrasker gang på gang?

De fire klubber blev dog længe også udfordret af både AGF og Viborg, som har vist sig godt frem i mesterskabsspillet i sidste sæson. Man kan se at FCK og Brøndby er klare favoritter med henholdsvis odds 1.54 til FC København, og odds 6.50 til Brøndby, hvorimod både AGF med odds 14.75, og Viborg med odds 165 ikke står så stærkt pt., hvis man skal lytte til eksperterne.


Superliga favoritter 2024

FC København

Øverst i forudsigelserne finder vi de forsvarende mestre fra FC København (@2.05), som allerede før sæsonstarten var den største favorit til at tage titlen igen igen i år. FCK har genvundet deres favoritværdighed efter et generelt godt år i 2023, hvilket har sendt førerholdet fra FCM ned på forudsigelsens andenplads.

FCK har hentet interessante profiler i transfervinduet og forlænget med flere af deres vigtige spillere, skulle sideløbende med Superligaen spille Champions League i år, hvor de lige nu kæmper for overlevelse i ottendedelsfinalen overfor selveste farlige City. Dette kommer til at teste holdets bredde og fysik, grundet de ekstra vigtige kampe og holdet har også været hårdt plaget af skadede stamspillere. Den 30. august 2023 har københavnerne dog formået at kvalificere sig til Champions League 2024 gruppespil – dette er en historisk præstation, da det er første gang nogensinde, at et dansk hold opnår dette 2 år i streg.

I vintertransfervinduet mistede FCK den stærke profil Mateo Tanlongo (lejet fra Sporting CP med en købsoption). Den københavnske trup var ikke meget aktive i årets vintertransfervindue, men de har gjort sig to gode køb i form af Scott Mckenna (Nottingham Forest, lejeaftale) og selvfølgelig Magnus Mattsson (NEC Nijmegen) som allerede bevidste sit værd, da han scorede det eneste danske mål i Champions League ottendedelsfinalen overfor City. Dermed ser FCK meget stærke ud i den danske liga og forudsigelserne peger fortsat i retning af, at de bliver meget svære at udfordre i 2023/24-sæsonen.

Sidste Superliga FCK-BIF-derby blev spillet d. 1. april 2024 – kampen endte i 1-2 til Brøndby. Hvis man kigger på BIF-FCK H2H statistik kan man se klubberne i virkeligheden er meget lige børn – de leger måske ikke bedst, men de forstår hinanden.

Næste derby med de to tophold sker d. 12. maj kl. 16:00 på Brøndby Stadium.

01/04/2024FC København1-2Brøndby IF
12/11/2023FC København0-0Brøndby IF
24/09/2023Brøndby IF2-3FC København
14/05/2023Brøndby IF1-3FC København
30/04/2023FC København0-1Brøndby IF
16/11/2022Brøndby IF1-1FC København

FC Nordsjælland

Som en overraskelse for mange, var FC Nordsjælland (@34.00) længe Superligaens førerhold og en af de største favoritter til at vinde mesterskabet 22/23 i Superliga forudsigelserne, efter de spillede første halvdel af sæsonen på fornemmeste vis.

Klubben vandt deres første og eneste Superliga-titel tilbage i 2011/12 efter FC København havde holdt titlen i 3 år i træk, hvor deres flotte sæson resulterede i, at Champions League kom til Farum for første gang nogensinde. Siden da har deres bedste placering været en tredjeplads i 2018, og selvfølgelig en andenplads i 22/23, og dette vil de nu forsøge at gentage eller forbedre. Med en lang række spændende signinger af nye spillere, er det interessant at følge hvad de kan opnå i den nye sæson.

Udover de nytilkomne har Silkeborg også nogle stærke profiler i deres mandskab – som fx målkongen Alexander Lind. Den unge angrebskomet er godt på vej til at blive årets Superliga topscorer med hele ni fuldtræffere.

Hvis man kigger på transfermarkedet, kan man se at Linds værdi skød i vejret fra d. 26. juni 2023 på €250.000 til €800.000 d. 19. september 2023. Alexander Lind er et ungt talent, så det bliver utroligt spændende et følge hans karriere.

FCN står stærkt i denne nye sæson på fornem vis og virker til at være yderst motiveret, hvilket også har resulteret i deres placering i toppen af tabellen og på listen over favoritter i forudsigelserne. De er i øjeblikket fortsat nr. fire i tabellen med 50 point.


Brøndby IF

Kan Brøndby IF (@5.50) blive de danske mestre i 23/24, og tage titlen som de sidst har gjort i 2021? BIF er i hvert fald også favoritter i Superliga tabellen med 56 point, og ligger på en delt 1. plads. Der har været debat omkring de valg som Carsten V. Jensen har taget ift. transfers for Brøndby. Der har været et behov for at tynde ud i nogle spillere for at holdet kan tage det næste skridt. Der er blevet godt ryddet ud hos BIF i transfervinduet, og nogle af profilerne som røg ud er:

  • Joe Bell (Viking) ❌
  • Rasmus Wikström (Mjällby AIF) ❌
  • Christian Cappis (Molde) ❌
  • Håkan Evjen (Bodø) [vintervinduet 2024]

I stedet har Carsten V. Jensen valgt at satse på bl.a. disse stærke profiler:

  • Patrick Pentz (Bayer Leverkusen, lejeaftale) ✅
  • Sean Klaiber (FC Utrecht) ✅
  • Jacob Rasmussen (Fiorentina) ✅
  • Filip Bundgaard (Randers FC) [vintervinduet 2024]

Brøndby er altså også helt fremme på listen over favoritter, til at vinde mesterskabet i 2022/23, hvor forudsigelserne dog fortsat har dem som en klar underdog, i forhold til topkandidaten. BIF har allerede bevist, at de kan overraske de andre klubber, så det bliver yderst interessant at følge, hvad de kan præstere i mesterskabsspillets resterende kampe. Lige nu lever truppen op til at forventningerne, da de er placeret nummer et i tabellen med 56 point.



Bedste Superliga-odds og spilforslag    

Marathonbets Superliga-forudsigelser fremhæver i denne sektion ugentligt de mest værdifulde kampe til hver eneste spillerunde af den danske Superliga, hvor du kan få mest værdi ud af dit væddemål med de bedste odds.  



📌Sæt bogmærke ved denne side, så du let kan tjekke vores forudsigelser forud for hver eneste Superliga-runde og finde de bedste odds til dit væddemål!

Husk at du også altid kan oddse på alle de øvrige Superliga-kampe hver eneste spillerunde, da vi hos Marathonbet tilbyder alle kampene fra den bedste række i Danmark, samt de alle de øvrige store fodboldligaer og turneringer i verden. 



Superliga forudsigelser og odds tips [Runde 28]

Marathonbet giver dig herunder også forudsigelser til øvrige udvalgte Superliga-opgør hvor der er værdifulde odds at finde.

Vi fremhæver her en række af vores spilforslag og tips til næste spillerundes største og vigtigste opgør, hvor du i øvrigt fortsat finder nogle af de bedste Superliga-odds hos Marathonbet.

🔜 Superliga-grundspillet hvor de tolv bedste klubber dyster i 22 kampe for at komme med i mesterskabsspillet, hvor de seks bedste klubber dyster om Superliga titlen, mens de seks dårligste kæmper i nedrykningsspillet om at få lov til at komme med i UEFA Conference League.



Marathonbets tidligere Superliga 2023/2024 forudsigelser

I denne sektion kan du holde øje med hvilke spiltips som Marathonbet forudsagde for Superligaen 23/24 holdt, og dem som ikke gjorde:


Superligaen 23/24 | Topscorer

I denne sektion kan du se hvem der er topscorer i Superliga 23/24 sæsonen – listen bliver opdateret som ligaen skrider frem runde for runde. Alexander Lind er en målkomet i sig selv, men man må sige at Nicolai Vallys giver ham konkurrence.

Den unge angrebskomet Alexander Lind er godt på vej til at blive årets Superliga topscorer med hele ti fuldtræffere. Lind deler lige nu topscorer positionen med BIFs egen målkomet, nemlig Nicolai Vallys.

Hvis man kigger på transfermarkedet kan man se at Linds værdi skød i vejret fra d. 26. juni 2023 på €250.000 til €800.000 d. 19. september 2023, i december 2023 skød Alexander Linds værdi endnu mere op til hele €2 millioner. Alexander Lind er et ungt talent, så det bliver utroligt spændende et følge hans karriere.

#NavnKlubMålKampe
1.Patrick MortensenAGF1227
2.Andri GudjohnsenLBK1123
Cho Gue-SungFCM1126
4.Alexander LindSIF1024
German OnugkhaVB1026
Nicolai VallysBIF1026
7.Marcus IngvartsenFCN925
Ohi OmoijuanfoBIF927
9.Mohammed FuseiniRFC824
Yuito SuzukiBIF821
Tobias ThomsenHIF825
Mathias KvistgaardenBIF821
Don Deedson LouiciusOB822
Anosike EmentaVFF825
15.Darío OsorioFCM719
Franculino DjúFCM722
Orri ÓskarssonFCK721
Roony BardghjiFCK723
Stefan ThordarsonSIF723
Bashkim KadriiOB726
Oversigt over Superligaen 23/24: topscorer [Slutspil, runde 28 d. 3/5 til d. 6/5]

Superligaen 23/24: flest assists

I denne sektion kan du se hvem der har flest assists i Superliga 23/24 sæsonen – listen bliver opdateret som ligaen skrider frem runde for runde. Vi holder spændt øje med Elias Achouri fra københavnerholdet.

#NavnKlubAssistsKampe
1.Elias AchouriFCK1223
2.Nicolai VallysBIF726
Rami Al-HajjOB726
4.Ibrahim OsmanFCN624
Tonni AdamsenSIF623
6.Yuito SuzukiBIF521
Gift LinksAGF522
Daniel SvenssonFCN527
Andreas SchjelderupFCN521
Christian SørensenFCK517
Daniel WassBIF526
Mathias KvistgaardenBIF521
Anders KlyngeSIF527
Marko DivkovicBIF523
Sergio AndradeVFF524
16.Oliver OlsenRFC423
Musa JuwaraVB426
Rasmus FalkFCK425
Lasso CoulibalyFCN RFC423
Mikkel KallesøeRFC416
Superligaen 23/24: overblik over top-20 flest assists [Slutspil, runde 28 d. 3/5 til d. 6/5]

Superligaen 23/24 | Hvem har karantæne?

Her kan du finde ud af om hvilke spillere der evt. har karantæne, og hvornår de kommer tilbage i spil. Vi opdaterer sektionen lige så snart DBU offentliggør strafpoint. Se også hvilke spillere der evt. er i karantænefare.

Superligaen 23/24 | Karantæne

NavnDatoKampRunde
Lirim Qamili05.05.24HIF – VFF28
Rasmus Falk05.05.24SIF – FCK28
Pelle Mattsson05.05.24SIF – FCK28
Denis Kolinger06.05.24VB – OB28
Karantæner i Superligaen 23/24 [Slutspil, runde 28 d. 3/5 til d. 6/5]

Superligaen 23/24 | Karantæne ved næste gule kort | Uanset strafpoint

NavnStrafpoint
Magnus Knudsen34
Gift Links16
Mathias Greve16
Mathias Kvistgaarden16
Henrik Heggheim50
Ohi Omoijuanfo16
Christian Sørensen18
Cho Gue-Sung18
André Rømer18
Adamo Nagalo17
Jeppe Tverskov18
Jeffrey Papa16
Gylfi Sigurdsson18
Magnus Riisgaard Jensen17
Sven Köhler49
Lasso Coulibaly16
Mark Brink17
Lubambo Musonda16
Alexander Busch18
Raúl Albentosa50
Tobias Lauritsen51
Ibrahim Said66
Jeppe Grønning16
Superligaen 23/24 | Karantæne ved næste gule kort | Uanset strafpoint [Slutspil, runde 28 d. 3/5 til d. 6/5]

Superligaen 23/24 | Karantæne ved næste gule kort | Ved tildeling af 4 strafpoint

NavnStrafpoint
Elias Jelert15
Oliver Sørensen15
Pascal Gregor15
Superligaen 23/24 | Karantæne ved næste gule kort | Ved tildeling af 4 strafpoint [Slutspil, runde 28 d. 3/5 til d. 6/5]

Superligaen 23/24 | Karantæne ved næste gule kort | Ved tildeling af 6 strafpoint

NavnStrafpoint
Frederik Brandhof30
Mikael Anderson14
Tobias Bech14
Eric Kahl31
Rasmus Lauritsen13
Kevin Tshiembe46
Josip Radoševic14
Armin Gigovic14
Henrik Dalsgaard14
Marc Nielsen14
Tobias Thomsen14
Christian Jakobsen14
Brian Hamalainen14
Marcel Rømer14
Tobias Slotsager14
Filip Helander14
Oliver Sonne31
German Onugkha30
Oliver Provstgaard14
Manuel Mbom30
Renato Júnior46
Superligaen 23/24 | Karantæne ved næste gule kort | Ved tildeling af 6 strafpoint [Slutspil, runde 28 d. 3/5 til d. 6/5]

Hvordan tildeles karantæne i Superliga?

Advarsler og udvisninger deles op i tre kategorier: mild, middel og grov.

Advarsler straffes med enten 3, 4 eller 6 strafpoint.

Udvisninger: 2 gule kort i samme kamp 👉 tillæg 13 strafpoint, direkte rødt 👉 tillæg 30 strafpoint.

Der udløses en spilledags karantæne når spilleren rammer/passerer følgende strafpoint: 19 – 36 – 52 – 68 – 84 – 100 – 116 – 132 – 148.

Derefter behandles sagen individuelt.

Dommere i Superligaen 23/24

DommerKampeGuleRødeStraffe
Mads Kristoffersen17712151
Jakob Kehlet17513162
Morten Krogh1768783
Jørgen Daugbjerg1658333
Jakob A. Sundberg1668142
Mikkel Redder16712353
Sandi Putros1659152
Peter Kjærsgaard1556243
Jens Maae1444341
Aydin Uslu14411743
Jonas Hansen1254152
Jacob Karlsen1135031
Michael Tykgaard41511
Lasse Læbel Graagaard49010
Antoniou Menelaos26000
Chrysovalantis Theouli12000
Kyriakos Athanasiou17000
I alt6992764
Overblik over dommere i Superligaen 23/24

Superliga mesterskabsspil 2023/24

Nu hvor Superliga grundspillet er i fuld gang bliver det spændende, hvem der ender som top-6 klubberne der så skal dyste i mesterskabsspillet om at vinde Danmarksmesterskabet og kvalifikation til de europæiske turneringer.

På stående fod er fodbold stillingen disse seks understående klubber der klarer sig bedst i 2023/24-sæsonen.

Hvad er stillingen i Superligaen 23/24 i nuværende runde – runde 28?

Superliga tabel placeringPoint
1.Brøndby IF 56
2.FC Midtjylland 52
3.FC København 52
4.FC Nordsjælland 50
5.AGF 38
6.Silkeborg IF 32

Hvis FCK formår at blive Superliga mestre igen denne sæson, skaber københavnerne dansk fodboldhistorie. FC København har vundet den danske Superliga hele 15 gange siden dens start i 1991. Sammen med Brøndby har begge respektive hold vundet ligaen tre år i træk (FCK i 2009-2011 og Brøndby i 1995-1997). Men hvis FCK vinder ligaen 23/24, kommer de til at være det eneste danske hold der nogensinde har holdt titlen tre år i træk hele to separate gange!

Hvem vinder Superligaen 2024?

Indtil videre er FC København i top-3 på listen, men vi må holde øje med om københavnerne kan skabe dansk fodboldhistorie, og vinde Superliga 23/24 titlen. Eller om FC Midtjylland som pt. topper tabellen eller rivalen Brøndby kan tage tronen fra dem. Vi gennemgår her alle favoritterne til at vinde Danmarksmesterskabet 2024, hvor på stående fod det ligner en kamp mellem FC København og FC Midtjylland og Brøndby.


Superliga nedrykningsspil 2024

I den anden ende af Superliga-tabellen, dyster de seks dårligst placerede klubber i nedrykningsspillet hvor der kæmpes om overlevelse i den bedste række. Her vil de to hold, som ender sidst i slutspillet rykke ned i 1. division og blive erstattet af to oprykkere fra den næstbedste række. 

Sideløbende med dette er der samtidigt også kvalifikation til UEFA Europa Conference League på spil, da vinderen af nedrykningsslutspillet sikrer en Europa Playoff-kamp, hvor de møder nummer tre eller fire fra mesterskabsspillet, afhængigt af hvem der vinder pokalturneringen. Vinderen af denne afgørende playoff-kamp snupper en billet til næste sæsons Conference League-kvalifikation.

Vi må se hvordan det ender i nedrykningsspillet 23/24. Understående klubber er lige nu i bunden af tabellen:

Holdene som dyster om alt dette i nedrykningsspillet er de understående klubber:

  • Lyngby
  • Viborg FF
  • OB
  • Randers FC
  • Vejle BK
  • Hvidovre IF

Hvem rykker ud af Superligaen 23/24?

Når sæsonen er omme, skal de to dårligste hold fra nedrykningsgruppen forlade Superligaen og rykke ned i 1. division. Herudover vil vinderen af nedrykningsspillet vinde deltagelse i en playoff-kamp, om at kvalificere sig til kvalifikationen i Conference League. Vi gennemgår her nedrykningsslutspillets hold og deres chancer for overlevelse, hvor nedrykningskandidaterne er Randers, Vejle og Hvidovre.

Hvidovre IF

Hvidovre IF (@5001.00) havde fået støvet sejrssangen af, da de sidste sæson endelig rykkede op i den danske mesterliga. Hvidovre er med i ligaen 23/24 for første gang siden de røg ud i 1996/97. Selvom klubben kæmper med arme og ben for at holde deres plads i Superligaen, ligner det på nuværende tidspunkt at de ryger ned i nedrykningsgruppen til maj, da desværre ikke har den samme form som de klubber der har været fast inventar i den danske liga i årevis.

Selvom man gerne vil have at klubben får succes, ser det ud til at de simpelthen ikke har niveauet til at deltage i den bedste række i år.

Starten på mesterskabet har ikke været fremragende for dem, og de har ikke formået at skrabe mere end et enkelt point sammen fra en uafgjort kamp imod Randers.

Selvom Hvidovre imponerede ved 1. division sidste sæson, ligner det desværre ikke at de kan holde den samme form imod de meget imponerende klubber og profiler i Superligaen 23/24. Hvis man kigger på spiludbyders odds, kan man også se at der er konsensus om at Hvidovre skal bruge lidt mere tid på at blive klar til mesterligaen. Kom igen, Hvidovre!


Vejle B

Vejle B (@5001.00) har det tilfælles med Hvidovre at de gav en rigtig flot præstation i 1. division 2022/23, og dermed rykkede de også op til mesterligaen. Vejles kronjuvel har været deres stærke forsvar, og det var dette stærke forsvar der ikke lukkede mange mål ind ved sidste års 1. division.

Og det var det her stærke forsvar man havde håbet at se på banen i denne sæsons Superliga, men det kom desværre aldrig på spil. Noget af det vigtigste man kan sige om Vejle i Superligaen 23/24 er at de har lukket dobbelt så mange mål ind, end hvad de selv har scoret. Samtidigt har de præcis 23 point indtil videre, og ligger nummer fem i nedrykningstabellen. Og her kan man igen pege på bookmakerne, hvor oddsene taler for sig selv, der er desværre ikke meget tro på Vejle Boldklub.



Datoplan for Superligaen 2023/2024 | Hvornår starter Superligaen 2024?

I 2020 blev en ny struktur for turneringen indført i Superligaen, hvor fjorten deltagende hold blev lavet om til tolv, hvor der nu først skal spilles grundspil. Her går de seks bedste videre til mesterskabsspillet/slutspillet samt kvalifikationsspillet, mens de øvrige seks skal dyste i nedrykningsspillet og om en playoff-kamp til europæisk fodbold. 

I 2023/2024-sæsonen bliver grundspillet afviklet fra Superligaens start i august 2023 til midt i marts 2024, hvor ligaen derefter bliver opdelt i to. Herefter afgøres slutspillet og nedrykningsspillet fra april til juni 2024, hvorefter der afslutningsvis spilles Europa playoff.


Ofte stillede spørgsmål om Superligaen

Hvor mange runder er der i superligaen?

Der er i alt 32 runder i Superligaen. De er delt op i to faser:

Grundspillet:

  • 22 runder
  • Alle 12 hold møder hinanden ude og hjemme

Mesterskabsspillet og Kvalifikationsspillet:

  • 10 runder
  • De øverste 6 hold fra grundspillet spiller i Mesterskabsspillet om mesterskabet og europæiske pladser.
  • De nederste 6 hold fra grundspillet spiller i Kvalifikationsspillet om at undgå nedrykning.

Hvornår slutter Superligaen 23/24?

Superligaen 23/24 slutter søndag den 26. maj 2024. Den sidste runde af Mesterskabsspillet og Kvalifikationsspillet spilles på denne dag.

Her er de vigtigste datoer for Superligaen 23/24:

  • Søndag den 23. juli 2023: Første runde af Superligaen
  • Søndag den 10. december 2023: Sidste runde af grundspillet
  • Søndag den 18. februar 2024: Første runde af Mesterskabsspillet og Kvalifikationsspillet
  • Søndag den 26. maj 2024: Sidste runde af Mesterskabsspillet og Kvalifikationsspillet

Hvornår starter Superligaen 24/25?

Superligaen 24/25 starter i weekenden d. 20.-21. juli 2024. Det er ugen efter finalen i EM 2024 som foregår i Tyskland.

Hvor og hvordan kan man se Superliga 2023-2024?

Følg i år dine væddemål på Superligaen live i fjernsynet hver eneste spillerunde, hvor TV-rettighederne er fordelt mellem Nordic Entertainment Group og Discovery Networks. Derved kan du følge alle de spændende kampe og dit favorithold på kanalerne TV3+, TV3 Sport, TV3 Max, Canal 9 og Eurosport 2 eller på streamingtjenesterne Viaplay og Discovery+. Se forneden det fulde kampprogram for den danske Superliga 23/24, samt hvilken kanal der sender kampen.



Kampprogram for Superligaen 2023/24

Se det fulde kampprogram i Superligaen 2023/24 inkl. datoer, tidspunkter og TV-information for alle dagens Superligakampe. Få overblik over hele Superliga kampprogrammet her!

Næste Superliga kampe

Hvem mødes i næste runde i Superligaen 2023/24? Se de næste Superliga kampe her, hvornår kampene spilles, og hvem der viser kampen i TV. Se alle dagens Superligakampe nedenfor.

Superliga | 28. runde

DatoTidKamp
03-05-202419:00AGF – FC Nordsjælland
05-05-202414:00Hvidovre – Viborg
05-05-202414:00Lyngby – Randers FC
05-05-202416:00Silkeborg IF – FC København
05-05-202418:00FC Midtjylland – Brøndby IF
06-05-202419:00Vejle Boldklub – OB
Kampprogram for Superligaen 2023/24 | Runde 28


Alle kampe i Superligaen 2023/24 i fodbold

Se dato og tidspunkt for alle Superliga kampene i fodbold forneden. Først gennemgår vi Superliga kampene i grundspillet, herefter slutspillet og til sidst Europa Playoff finalen i slutningen på Superliga sæsonen i 2024.

Alle spilletidspunkter i Superliga-kampprogrammet er dansk tid (CET).

Superliga 2023/2024 slutspil kampprogram

Superliga | 29. runde

DatoTidKamp
10-05-202419:00OB – Lyngby
12-05-202414:00Randers FC – Hvidovre
12-05-202414:00Viborg – Vejle Boldklub
12-05-202416:00Brøndby IF – FC København
12-05-202418:00FC Midtjylland – AGF
12-05-202420:00FC Nordsjælland – Silkeborg IF

Superliga | 30. runde

DatoTidKamp
15-05-202418:00Randers FC – Viborg
15-05-202418:00Vejle Boldklub – Lyngby
15-05-202420:00Brøndby IF – FC Nordsjælland
16-05-202418:00AGF – Silkeborg IF
16-05-202418:00Hvidovre – OB
16-05-202420:00FC København – FC Midtjylland

Superliga | 31. runde

DatoTidKamp
19-05-202414:00OB – Randers FC
20-05-202414:00Vejle Boldklub – Hvidovre
20-05-202414:00Lyngby – Viborg
20-05-202416:00Silkeborg IF – Brøndby IF
20-05-202418:00FC Nordsjælland – FC Midtjylland
21-05-202419:00AGF – FC København

Superliga | 32. runde

DatoTidKamp
25-05-202415:00Hvidovre – Lyngby
25-05-202415:00Randers FC – Vejle Boldklub
25-05-202415:00Viborg – OB
26-05-202417:00FC Midtjylland – Silkeborg IF
26-05-202417:00FC København – FC Nordsjælland
26-05-202417:00Brøndby IF – AGF

*Forbehold for udsving af odds

**Spiltips skal betragtes som forslag