Superliga 2024/25 Optakt: Spiltips, Odds & Forudsigelser

Få her de bedste forudsigelser, spiltip og odds til Superligaen 2024, hvor FCK skal forsvare deres titel fra de sidste 2 år. Kan FCM, BIF eller en helt tredje som FCN formå at udfordre københavnerne i år? Eller kan FCK drengene vinde ligaen 3. år i streg som de gjorde imellem 2008 til 2011?

Sidst opdateret
9418
Registrer dig her

Fuldt overblik over Superligaen 2024/25 hos Marathonbet

Endnu en sæson af den bedste skandinaviske liga er næsten skudt i gang, og Marathonbet giver her de bedste forudsigelser om dette års mesterskabskamp og alle tilhørende kampe i 3F Superliga.

Den 35. sæson af Superligaen fortsætter med 2. runde fredag d. 26. juli med SønderjyskE vs. Lyngby.

FC Midtjylland overraskede alle danske fans ved sidste sæson, da det virkelig lignede Brøndby eller FCK der ville tage guldet, men jyderne spillede sig helt op i tabellen og blev Superliga 2023/24 mestre!

🔛 Husk at tjekke vores Superliga forudsigelser forud for hver spillerunde, hvor du finder alle de bedste odds og spilforslag til den bedste danske fodboldrække længere nede i dette opslag!

De tolv bedste fodboldhold fra Danmark spiller hovedrollen i årets udgave af ligamesterskabet, hvor forudsigelserne forud for denne sæson, har FC København (@2.00) som favorit, efterfulgt af mestrene fra sidste sæson FC Midtjylland (@4.20) og selvfølgelig de blå og gule Brøndby (@5.00)

Vi følger den danske liga nøje hver eneste dag og giver dig her de bedste spiltips og forudsigelser til dine væddemål på hver runde af Superligaen, som vi holder opdateret igennem hele sæsonen.

Efter at de sidste sæson vandt deres fjerde titel siden Superligaen blev indført i 1991, skal FCM forsøge at opretholde deres dominans. Alle Superliga-hold har foretaget ændringer i transfervinduet og er nu klar til, at fortsætte endnu en spændende udgave af Danmarksmesterskabet, som bringer os mange flere overraskelser endnu.

Følg med her for at følge forudsigelserne til dette års Superliga-vinderspil hvor den næste mester skal findes, samt en vurdering af nedrykningsspillet, hvor to af holdene må forlade rækken når sæsonen er omme. Vi holder prognoserne opdateret ugentligt og fremhæver de bedste odds, spilmuligheder og kampe i hver runde af Superligaen.

Hver runde af Superligaen byder på et hav af odds og kæmpe spænding til os danske fodboldfans, Marathonbet giver dig her ugentlige fodbold spiltips til Superligaen.




Superliga odds og spiltips

Marathonbets Superliga-forudsigelser fremhæver i denne sektion ugentligt de mest værdifulde kampe til hver eneste spillerunde af den danske Superliga, hvor du kan få mest værdi ud af dit væddemål med de bedste odds.  

📌Sæt bogmærke ved denne side, så du let kan tjekke vores forudsigelser forud for hver eneste Superliga-runde og finde de bedste odds til dit væddemål!

Husk at du også altid kan oddse på alle de øvrige Superliga-kampe hver eneste spillerunde, da vi hos Marathonbet tilbyder alle kampene fra den bedste række i Danmark, samt de alle de øvrige store fodboldligaer og turneringer i verden. ‘

Superliga odds spiltip [Runde 2]

Marathonbet giver dig herunder også forudsigelser til øvrige udvalgte Superliga-opgør hvor der er værdifulde odds at finde.

Vi fremhæver her en række af vores Superliga spiltips til næste spillerundes største og vigtigste opgør, hvor du i øvrigt fortsat finder nogle af de bedste Superliga-odds hos Marathonbet.

🔜 Superliga-grundspillet hvor de tolv bedste klubber dyster i 22 kampe for at komme med i mesterskabsspillet, hvor de seks bedste klubber dyster om Superliga titlen, mens de seks dårligste kæmper i nedrykningsspillet om at få lov til at komme med i UEFA Conference League.

Superliga kampe | Opsummering af runde 1

  • FC Nordsjælland starter stærkt ud med en 3-0 sejr overfor nyoprykker AaB, hvilket placerer dem øverst i tabellen.
  • FC København vinder 2-0 overfor Lyngby, og tager dermed også tre point.
  • Randers FC vinder en tæt kamp med 3-2 overfor Vejle.
  • Silkeborg IF sikrer en smal 1-0 sejr overfor SønderjyskE.
  • Brøndby IF og Viborg FF spiller overraskende uafgjort 3-3, hver trup får ét enkelt point.
  • FC Midtjylland og AGF deler point efter en 1-1 kamp.
  • Vejle, SønderjyskE, Lyngby og AaB taber deres åbningskampe.

Superligaen 2024/25 er som altid startet med spænding og intensitet, hvor flere trupper allerede har markeret sig stærkt. FC Nordsjælland (@9.10) åbnede sæsonen med en imponerende 3-0 sejr, hvilket sender dem direkte til toppen af tabellen.

FC København (@1.95) fulgte trop med en solid 2-0 sejr, begge vinderfavoritter viser tidligt deres mesterskabsambitioner.

Randers (@111.00) spillede en dramatisk kamp, hvor de sikrede en 3-2 sejr, imens Silkeborg IF (@81.00) vandt 1-0 i en tæt dyst. Brøndby (@4.75) og Viborg (@111.00) delte point i en underholdende 3-3 kamp, hvilket efterlader dem med et enkelt point hver. FC Midtjylland (@4.60) og AGF (@27.00) spillede også uafgjort 1-1, hvilket betyder, at de begge starter sæsonen med et point.

For BIF var det Emmanuel Yeboah der sendte bolden ind i målet hele to gange, imens Viborg’s målmaskine var Jakob Vester der også endte med at score ind i kassen to gange.

Vi blev vel bekræftet i, at vi skal stramme os an. Det hele bliver straffet lidt hårdere i Superligaen, og det kunne vi også godt mærke søndag (…) Selve den underdog-rolle, der ligger i at spille Superligaen, ved vi godt, at det er den, vi vil have de fleste gange. Der er det så vores opgave ikke at kæmpe mod det og ændre på noget, der er faktuelt umuligt, men at lade fødderne tale og bevise via vores præstationer i kampene at vi hen ad vejen kan vokse og få en endnu større rolle.

SønderjyskE’s cheftræner, Thomas Nørgaard

I bunden af tabellen finder vi Vejle, SønderjyskE, Lyngby og AaB, som alle led nederlag i deres åbningskampe. Disse trupper vil uden tvivl være opsatte på at vende deres held i de kommende runder. Men vi ved desværre alle hvad man siger om ny oprykkede hold.

Superliga Grundspillet 2024/25

  • Superliga grundspillet består af 22 runder.
  • 1. runde ud af de 22 runder afvikles fra fredag d. 19. juli til søndag d. 22. juli

Grundspillet spilles i de første 22 runder af ligaen.

#KlubKVUT+P
1FC Nordsjælland1100303
2FC København1100203
3Randers FC1100323
4Silkeborg IF1100103
5Brøndby IF1010331
6Viborg FF1010331
7FC Midtjylland1010111
8AGF1010111
9Vejle Boldklub1001230
10Sønderjyske1001010
11Lyngby Boldklub1001020
12AaB1001030

Superliga Slutspillet 2024/25 | Mesterskabspillet 2024/25 

  • 10 runder med hjemme- og udebanekampe mod alle hold.
  • Den danske mester kvalificerer sig til 2. runde af Champions League-kvalifikationen 25/26.
  • Nummer to starter i 2. runde af Conference League-kvalifikationen 25/26.
  • Vinderen af Europa Playoff (nummer tre eller fire mod nummer syv) får også en plads i Conference League-kvalifikationen 25/26.
  • Den danske pokalvinder indtræder i 1. runde af Europa League-kvalifikationen 25/26.
  • Vinder Superliga mesterholdet også pokalturneringen, overtager nummer to pokalvinderens Europa League-plads.

Efter runde 22, træder vi ind i mesterskabsspillet, hvor alle trupperne mødes indbyrdes, både ude og hjemme. I Superliga mesterskabsspillet spiller man 10 runder – efter de 22 runder i grundspillet.

Superligamesteren vil således træde ind i 2. runde af Champions League-kvalifikationen næste år, CL 25/26. Nummer to starter i anden runde af Conference League-kvalifikationen, og det samme vil vinderen af opgøret i Europa Playoff – opgøret mellem 3. eller 4. plads, samt nummer 7 i rækken – det afhænger af pokalvinderen.

Vinderen af Pokalturneringen vil gå direkte ind i 1. runde af Europa League-kvalifikationen. Hvis pokalturneringen vindes af et hold i top tre, vil Superligaens 4. plads møde 7. pladsen om en plads i Conference League-kvalifikationen – ellers er det 3. pladsen overfor 7. pladsen.

Hvis Pokalturneringen vindes af samme trup som der vinder Superligaen, vil 2. pladsen overtage pokalturneringens indgang i Europa ligaen, da den er højere rangeret end en Conference League-indgang.



Superliga Kvalifikationsspillet 25/26

  • 10 runder med hjemme- og udebanekampe mod alle hold.
  • De to nederste hold rykker ud af Superligaen.
  • Vinderen af kvalifikationsspillet møder nummer tre eller fire fra mesterskabsspillet i Europa Playoff.

Efter de 10 runder er afviklet, og alle seks trupper har spillet 32 kampe, vil de to nederste hold rykke ud af Superligaen, imens de to bedste trupper fra 1. division rykker op i Superligaen.

Årets Superliga oprykkere er AaB og SønderjyskE, og derfor skal vi nok også regne med at en af disse to trupper bliver årets nedrykkere. Et andet bud kunne selvfølgelig være sidste års oprykker Vejle, det må tiden vise – kan Vejle holde fast i Danmarks bedste række?

Forudsigelser om Superligaen 2024/25

Vi gennemgår herunder de største favoritter til at vinde Superligaen i indeværende sæson, som kan forudsiges i et vinderspil på Superligaen, hvor oddsene ændres i takt med at spillerunderne afgøres hver eneste runde.

Superliga odds vinderspil 2024/25 | Hvem tager guldet?

I Superligaens 2024/25 sæson er det som næsten altid københavnerne der er betting-favoritter, man kan se i deres statistik overblik at FCK står lige nu stærkt til potentielt at vinde ligaen anno 2024/25. Top-4 favoritter til at vinde det danske mesterskab denne sæson er således:

OBS! Du kan se mange forskellige statistiker hos Marathonbet.dk for at sikre dig at dine væddemål altid er gennemtænkte og baserede på data!  

FCK-fans er stærkt overbeviste om at københavnerne tager pokalen tilbage fra de jyske mestre, man må sige at de københavnske fans var rystede da FCK ikke tog pokalen for 3. år i streg ved sidste sæson.

Vi må se med fordi Superliga sæsonen tegner sig allerede meget spændende, hvem ved om FCM kan overraske os igen igen. Eller kan lille Silkeborg overraskede alle danske fans, de formåede at undgå nedrykning ved sidste sæson, mon det har givet dem blod på tanden?

Herfra Marathonbet redaktionen tror vi stærkt på det andet københavnerhold, nemlig BIF – Brøndby spillede rigtig hidsigt ved sidste års Superliga, og mon ikke Jesper Sørensen & co. er blevet endnu mere eksplosive, da de ikke har været danske mestre siden 2020/21?



Hvem vinder Superligaen 2024/25?  

Forudsigelsernes mest oplagte kandidat til at vinde guldmedaljer i denne udgave af det danske mesterskab er fortsat FC København, som følges af deres bitre rival Brøndby IF, og sidste sæsons helt store overraskelse FC Midtjylland, som nuppede guldet næsten i sidste splitsekund. Eller bliver det FC Nordsjælland der overrasker os igen som de gjorde ved Superligaen 2022/23?

De fire klubber blev dog længe også udfordret af AGF, som har vist sig godt frem i mesterskabsspillet i sidste sæson. Man kan se at FCK, FCM og Brøndby er klare favoritter.

Superliga favoritter 2024/25

Superliga odds på FC København

FC København skal for alt i verden genvinde mesterskabet efter en skuffende 2023/24 sæson. Kamil Grabara er væk, og Nathan Trott er hentet som ny målmand, hvilket ser lovende ud baseret på hans præstationer i Vejle.

David Khocholava har stoppet karrieren, hvilket er et tab for FCK, men forsvarsspilleren Munashe Garananga er kommet ind som hans afløser. Han beskrives som en Zanka-type med potentiale til toppræstationer. Rodrigo Huescas er også en spiller, der kan vække forventninger. FC København forventes at hente 2-3 spillere mere til startopstillingen inden sommertransfervinduet lukker.

Superliga odds på FC Midtjylland

De forsvarende mestre FC Midtjylland har indtil videre været ganske aktive i sommertransfervinduet. En polsk angriber, Adam Buksa, der scorede under EM 2024, er iblandt de nye tilføjelser til den jyske trup.

Transfervinduerne ser altid stor aktivitet hos FCM, og denne sæson er ingen undtagelse. Der forventes at FCM indhenter 2-3 spillere mere, men allerede nu er flere af de nye spillere klar til at presse sig på til startopstillingen.

Superliga odds på Brøndby IF

Brøndby var tæt på at vinde mesterskabet sidste sæson, altså må man formode at den anden københavnerklub virkelig har blod på tanden og alvorlige ambitioner om årets Superliga. Deres motivation er høj efter at have smidt guldet på sidste spilledag.

Patrick Pentz er nu sikret på en permanent kontrakt, og den østrigske landsholdskeeper er vigtig i Brøndbys mesterskabsjagt. Derudover har der været stille på Vestegnen, hvilket er typisk, da Carsten V. Jensen ofte handler sidst i vinduet.

Brøndbys trup ser ikke lige så stærk ud som FC Midtjylland og FC København der begge har være mere aktive i sæsonens første transfervindue. På baggrund af den aktivitet kan man sige at truppen ikke er blevet ringere elle bedre, men mon ikke hr. Jensen har nogle tricks op i ærmet i sidste transfersekund?

Superliga odds på FC Nordsjælland

FC Nordsjælland har mistet både fart og finesse i offensiven denne sommer. Selvom de altid formår at finde nye, talentfulde spillere, er det svært at erstatte profiler som Ibrahim Osman og Martin Frese. Derudover er der kommet en ny cheftræner i form af tidligere assisttræner Jens Fønsskov Olsen som skal dirigere truppen i den rigtige retning.

Det ser lidt sort ud for FCN, de skal højst sandsynligvis bruge penge på nye indkøb, og med så store ændringer vil det tage tid at få tingene til at fungere ordentligt. Status lige nu er, at FC Nordsjælland er svækkede, men de har chancen for at komme igen.

Superliga vindere | Overblik over de sidste 20 år

Selvfølgelig kan du huske de seneste Superliga vindere (især fordi guldet skifter imellem ca. 3 trupper), men mindes du også vinderne der er 20 år tilbage i tiden? Her på siden giver Marathonbet dig et historisk perspektiv og overblik over Superliga vinderne for de sidste 20 år – man ved aldrig hvornår der en sportsbodegaquiz på spil, så læs med!

FC Midtjylland tog guldet ved Superligaen 2023/24, herunder kan du se hvem der historisk har været bedst i Danmarks bedste fodboldrækker.

FC København har vundet den danske Superliga hele 15 gange siden dens start i 1991. Sammen med Brøndby har begge respektive hold vundet ligaen tre år i træk (FCK i 2009-2011 og Brøndby i 1995-1997).

Noget man dog altid skal have i mente, er at spillerbudgetterne vokser sig større og større for hvert år, og klubberne satser mere og mere på deres ungdomshold for at videreudvikle unge talenter, hvad det betyder for dansk fodbold er at der er gode chancer for at landskabet ændrer sig over de næste par år, og vi forhåbentligt ser andre klubber kæmpe om toppen i slutrunderne.

SæsonGuld🥇Sølv🥈Bronze🥉Nedrykkere⬇️
2023/24FC MidtjyllandBrøndby IFF.C. KøbenhavnOB & Hvidovre IF
2022/23F.C. KøbenhavnFC NordsjællandAGFAaB & AC Horsens
2021/22F.C. KøbenhavnFC MidtjyllandSilkeborg IFVejle Boldklub & SønderjyskE
2020/21Brøndby IFFC MidtjyllandF.C. KøbenhavnLyngby & AC Horsens
2019/20FC MidtjyllandF.C. KøbenhavnAGFEsbjerg fB, Hobro IK & Silkeborg
2018/19F.C. KøbenhavnFC MidtjyllandEsbjerg fBVendsyssel FF & Vejle
2017/18FC MidtjyllandBrøndby IFFC NordsjællandSilkeborg, Lyngby & FC Helsingør
2016/17F.C. KøbenhavnBrøndby IFLyngby BKEsbjerg fB & Viborg FF
2015/16F.C. KøbenhavnSønderjyskEFC MidtjyllandHobro IK
2014/15FC MidtjyllandF.C. KøbenhavnBrøndby IFFC Vestsjælland & Silkeborg
2013/14AaBF.C. KøbenhavnFC MidtjyllandViborg FF & AGF
2012/13F.C. KøbenhavnFC NordsjællandRanders FCAC Horsens & Silkeborg
2011/12FC NordsjællandF.C. KøbenhavnFC MidtjyllandLyngby & HB Køge
2010/11F.C. KøbenhavnOBBrøndby IFRanders FC & Esbjerg fB
2009/10F.C. KøbenhavnOBBrøndby IFAGF & HB Køge
2008/09F.C. KøbenhavnOBBrøndby IFAC Horsens & Vejle B
2007/08AaBFC MidtjyllandF.C. KøbenhavnViborg & Lyngby BK
2006/07F.C. KøbenhavnFC MidtjyllandAaBVejle & Silkeborg IF
2005/06F.C. KøbenhavnBrøndby IFOBAGF &SønderjyskE
2004/05Brøndby IFF.C. KøbenhavnFC MidtjyllandHerfølge & Randers FC
2003/04F.C. KøbenhavnBrøndby IFEsbjerg fBBK Frem & AB

Superliga nedrykningsspil 2024/25

I den anden ende af Superliga-tabellen, vil de seks dårligst placerede klubber dyste i nedrykningsspillet hvor der kæmpes om overlevelse i den bedste række. Her vil de to hold, som ender sidst i slutspillet rykke ned i 1. division og blive erstattet af to oprykkere fra den næstbedste række. 

Sideløbende med dette er der samtidigt også kvalifikation til UEFA Europa Conference League på spil, da vinderen af nedrykningsslutspillet sikrer en Europa Playoff-kamp, hvor de møder nummer tre eller fire fra mesterskabsspillet, afhængigt af hvem der vinder pokalturneringen. Vinderen af denne afgørende playoff-kamp snupper en billet til næste sæsons Conference League-kvalifikation.



Hvem rykker ud af Superligaen 2024/25?

Når sæsonen er omme, skal de to dårligste hold fra nedrykningsgruppen forlade Superligaen og rykke ned i 1. division. Herudover vil vinderen af nedrykningsspillet vinde deltagelse i en playoff-kamp, om at kvalificere sig til kvalifikationen i Conference League.

Vi gennemgår her nedrykningsslutspillets hold og deres chancer for overlevelse, hvor nedrykningskandidaterne er årets oprykkere AaB og SønderjyskE samt Lyngby som endte på 4. pladsen over nedrykkere i sidste års slutspil.

SønderjyskE’s Udfordringer i Superligaen | En hård Kamp foran dem

SønderjyskE er tilbage i Superligaen, men deres ophold kan blive kortvarigt. Trods en aggressiv spillestil og mange nye spillere, ser konkurrencen ud til at være benhård.

  • Spillerkvalitet: Holdets nuværende trup har potentiale, men mangler den nødvendige erfaring og kvalitet for at kunne klare sig i Danmarks bedste række.
  • Strategiske spillerindkøb: Hvis den jyske trup skal have en overlevelseschance er det en absolut nødvendighed at gøre brug ag begge transfervinduer, med kæmpe fokus på erfarne spillere.
  • Sammenligning: Modsat sidste års oprykkere og senere hen nedrykkere, Hvidovre, forventes SønderjyskE at få nogle point, men de ser ud til at være ligaens svageste led pt.

Udfordringer for Lyngby | En svær sæson i vente

Lyngby Boldklub står over for en udfordrende sæson under deres nye cheftræner, Morten Karlsen. Et 0-4 nederlag til selve Hvidovre i en træningskamp har ikke just hjulpet på selvtilliden.

  • Trænerændring: Morten Karlsen puster nyt luft ind i truppen og medbringer nye strategier, men hr. Karlsen har allerede mødt en del modgang.
  • Manglende transferaktivitet: Få ændringer i truppen indtil videre i sommertransfervinduet, flere transfers forventes inden sæsonstarten.
  • Spillerudfordringer: Nøglespillere er aldrende, og de har mistet deres stærke midtbanespiller Chukwuani til Sturm Graz.
  • Sidste Sæson: Sidste sæson var problematisk, og hvis man skal være helt ærlig blev de blev reddet af andres elendighed.

Lyngby går en svær Superliga sæson i møde, og det er tvivlsomt, om de kan undgå nedrykning i år. Deres nuværende situation kræver betydelige forbedringer og strategiske indkøb.

Næste Superliga kampe

Hvem mødes i næste runde i Superligaen 2024/25? Se hvornår de næste Superliga kampe spilles, og hvem der viser kampen i TV. Se alle dagens Superligakampe nedenfor.

Superliga 2024/25 | Runde 2

KampDatoUgedagTidKanal
Sønderjyske Fodbold – Lyngby Boldklub26.07.24Fredag19.00TV3 Sport
FC Nordsjælland – FC Midtjylland27.07.24Lørdag16.00TV 2 Sport X
Randers FC – Viborg FF28.07.24Søndag14.00TV 2 Sport
AaB – Silkeborg IF28.07.24Søndag16.00TV3 Sport
F.C. København – AGF28.07.24Søndag18.00TV3+
Brøndby IF – Vejle Boldklub29.07.24Mandag19.00TV 2 Sport X



*Forbehold for udsving af odds

**Spiltips skal betragtes som forslag