Handicap-væddemål: typer, forskelle og eksempler

Sidst opdateret
842
Registrer dig her
Handicap-væddemål typer, forskelle og eksempler

‘Handicap’ er et af de vigtigste begreber i Væddemål-ordbogen. Vi skal nok forklare alt, der har med handicap-væddemål at gøre, i sport. Fra de allersimpleste handicaps til dobbel handicap, som deler dine væddemål op i to dele, kan det være ret overvældende at lave  forudsigelser omkring handicap-væddemål.

Hos Marathonbet tilbyder vi ikke kun de bedste odds på markedet, vi vil også gerne give forklaringer på komplekse men også nyttige begreber og koncepter.

I denne artikel skal vi diskutere eksempler på hvert eneste koncept, de forskellige begreber og nogle sjove fakta, så du kan blive selvsikker i dit brug af handicap-væddemål i sport.

Indhold

Hvad er et handicap-væddemål?

Et handicap er en fordel eller en ulempe, der tillægges en spiller eller et hold for at gøre spillet mere fair eller for at gøre et bestemt udvalg mere tiltrækkende til en begivenhed. Et handicap kan være negativ eller positiv, og alt afhængigt af sportsgrenen så skal et handicap gøre et bestemt udvalg mere appellerende og øge chancen for, at udvalget vinder.

For eksempel: forestil dig, at Manchester City spiller på hjemmebane mod et hold fra 3. division. Et 1:2 væddemål er ikke særlig lokkende, nu hvor forskellen mellem de to hold er ret stor. Hvis vi opretter et handicap på to eller tre mål mod City, så vil det skabe et mere lige og konkurrencedygtigt miljø, hvilket også ville kunne ses i form af bedre odds.

Alt afhængig af sportsgrenen (eller spilleren) kan et handicap referere til mål, point, kort, sets, osv.

Hvordan fungerer handicap-væddemål?

Vi skal nu kigge på de forskellige former for handicap-væddemål og mulige situationer, der kan opstå, når man vædder med handicap.  European handicap-væddemål, Asian handicap-væddemål eller dobbel handicap-væddemål er almindelige, og der er også flere forskellige muligheder og andre former for væddemål, som du kan finde både på Marathonbet og andre spiloperatører.

Forskelle mellem handicap-væddemål og Asian væddemål

Lad os tage et kig på forskellene mellem European og Asian handicap-væddemål. Som sagt er et handicap en fordel eller en ulempe, der indføres inden en begivenhed. Men med hensyn til sports-væddemål skal man forstå de forskellige muligheder er afgørende for din forståelse af, hvilke markeder, du skal satse penge på.

Hovedforskellen er, at i European handicap-væddemål (også bare kaldet ‘handicaps’) vil du altid have et 3-vejs marked, og med Asian handicap-væddemål vil du altid have et 2-vejs marked.

Med Asian handicaps er der mulighed for at få dine penge tilbage. I European handicap-væddemål kan man kun vinde eller tabe, og indsatsen bliver ikke returneret.

Vi tager nu et kig på de specifikke detaljer og forskelle mellem de to koncepter. Nogle mennesker foretrækker at bruge bare én slags handicap, mens andre kan lide at bruge flere ad gangen.

Hvad er et (European) handicap?

Med et European handicap vil fordelen eller ulempen inkludere tre væddemålsmuligheder. Hvis begrebet ’handicap’ bruges alene, så taler vi om ’European’-udgaven. Med andre ord er dette handicap standardudgaven.

Tag et kig på dette marked til en fodboldkamp mellem Rumænien og Spanien. Vi vil nu gerne forklare hvert eneste mulige væddemål.

Væddemålstyper med handicap

Vi viser nu alle mulige væddemål i billedet foroven fra ‘Handicap -1’ markedet:

 • Handicap Runmænien -1 -> gevinster bliver udbetalt på 12.00 odds hvis Rumænien vinder kampen med mere end et mål.
 • Handicap -1 (lige) -> gevinster bliver udbetalt på 7.30 odds hvis Rumænien vinder med præcist ét mål.
 • Handicap Spanien -1 -> hvis kampen ender med uafgjort eller Rumænien taber (hvis Spanien altså vinder, eller der er uafgjort) vil gevinsterne blive udbetalt på 1.13 odds.

Vi analyserer nu mulighederne i ‘Handicap +1’ markedet:

 • Hadicap Rumænien +1 -> gevinst på 2.63 odds vil blive returneret hvis Rumænien vinder, eller hvis kampen ender uafgjort.
 • Handicap +1 (uafgjort) -> gevinst på 3.24 odds vil blive returneret hvis Rumænien taber med lige præcist ét mål.
 • Handicap +1 Spanein -> gevinst på 2.51 odds vil blive returneret hvis Rumænien taber med mere end et mål (Spanien vinder med mere end et mål).

Lad os nu se på lignende væddemål. Væddemålene er mere eller mindre ens med de same odds, men de er formatteret anderledes.

Hvad er et Asien handicap-væddemål?

Du har måske hørt begrebet ’Asien handicap’ før eller måske forkortelsen ‘AH’, og det her er en slags handicap, som er mere populær og mere simpelt end European handicap-væddemål. Det er en meget populær væddemålstype, fordi den åbner op for mange muligheder. Conseptet giver en spiller eller et hold en fordel (eller en ulempe) på en lignende måde; men der er ét aspekt , som  adskiller Asian og European handicap-væddemål.

En vigtig ting at forstå er, at Asian handicap-væddemål kan erklæres ’ugyldige’. Det betyder at væddemålet i nogle tilfælde at indsatsen kan returneres.

Lad os kigge på en virkelig sag.

Asian handicap-væddemål i fodbold 

På billedet er det vigtigst at fokusere på om hvorvidt tallet er et helt tal (-1.0, -2.0, +1.0, +2.0) eller et decimaltal (-1.5, +1.5, osv.).

Her er et overblik over og en forklaring på væddemålet i det tidlige eksempel:

 • Handicap-væddemålet ‘Rumænien (-1.5)’ betyder, at Rumænien allerede inden kampen er bagud med 1.5 mål. Så oddset ligger på 12.00 for, at Rumænien vinder med to eller flere mål. Hvis Rumænien vinder med kun ét mål bliver det negative handicap på 1.5 ikke overgået (man taber altså væddemålet). Hvis Rumænien vinder med mere end et mål vil det negative handicap på 1.5 blive overgået (man vinder altså væddemålet).
 • Det positive handicap ‘Rumænien(+1.5)’ betyder, at der er odds på 1.54 for, at Rumænien vinder, at kampen bliver uafgjort, eller at de taber med kun ét mål. Rent praktisk betyder det, at Rumænien får en ’kunstig’ føring på 1.5 mål. Hvis de taber med mere end et mål vil det positive handicap på 1.5 blive overgået, og man taber væddemålet.
 • Asian handicap-væddemålet ‘Rumænien (-1)’, på 11.75 odds kræver, at Rumænien vinder med to eller flere mål. Hvis Rumænien vinder med præcist ét mål til forskel vil indsatsen blive returneret, og man hverken vinder eller taber. Hvis Rumænien ikke vinder kampen, taber man væddemålet.
 • Asien handicap-væddemålet ‘Rumænien (+1)’ med odds på 1.99 kræver, at Rumænien vinder, eller at kampen ender uafgjort. Men hvis Rumænien taber med præcist ét mål vil indsatsen  blive returneret. Hvis Rumænien taber med mere end et mål, taber man væddemålet.

Asian handicap-væddemål lagt på det spanske hold fungerer på samme måde.

All slags Asian handicap-væddemål på Marathonbet

Nu hvor vi har kigget på et standardeksempel fra en fodboldkamp skal vi nu se på andre sportsgrene og de forskellige former for Asian handicap-væddemål, du måske falder over.

Asian handicap-væddemål i basketball 

En af de største sportsgrene, der egner sig godt til Asian handicap-væddemål på Marathonbet, er basketball. Du kan vædde på, at et hold vinder med en kunstig føring eller det modsatte. Nøglen er at tænke over den mulige point-interval. I modsætning til andre markeder er der mere end bare to eller tre valgmuligheder (for eksempel kan du vædde på, at hjemmeholdet vinder med en ulempe på 3.5-point). Her er flere muligheder. I billedet forneden kan du faktisk se alle de mulige Asian handicap-væddemål i basketball.

Asian handicap-væddemål i tennis 

Asian handicap-væddemål i tennis kan referere til enten antallet af sæt eller kampe. Det er en god måde at vædde på, da du kan lave forudsigelser til dine væddemål baseret på antallet af tie-breaks  du tror, der vil være i hvert sæt.

Hvis Nadal server først i den viste kamp, og du tror, at han vinder i første sæt med et servegennembrud bare én gang, så ville et klogt væddemål være et Asian handicap-væddemål på -2.0 eller -2.5. Hvis dit gæt er korrekt så vil scoringen i sættet være 6-3.

Hvis du tværtimod tænker at Federer bryder Nadals serve, og siden Nadal server først, ville det være sandsynligt, at sættet slutter efter 10 parier (4-6). Derfor kan du bare justere dit handicap-væddemål i overensstemmelse hermed.

I denne sæson vil Asian handicap-væddemål være et nyttigt værktøj for at opgradere dine tennis-væddemål.

Asian handicap-væddemål ved point eller ’spread’ 

Vi vil tage et kig på hvad ‘spread’ er ved at bruge et eksempel om et handicap-væddemål i amerikansk fodbold.

Som vi kan se på billedet med de grønne firkanter, er der ‘spread points’ markeder i amerikansk fodbold. Det er faktisk bare Asian handicap-væddemål om points men med et andet navn. I eksemplet er 3-point ulempen for Edmonton (eller fordelen for BC Lions) fremhævet.

En ’3-point spread’ er det samme som et ’3-point handicap’.

Hvad er et double Asian handicap-væddemål?

Hvis du har forstået alt indtil videre vil du ikke have nogen problemer med at forstå dobbelt Asian handicap-væddemål. Hvis du læser det her nøje så skal vi nok sørge for, at alt er krystalklart, så du kan få en god forståelse for denne type væddemål.

Først, lad os tag et kig på et eksempel:

Hvis du kigger godt efter vil du lægge mærke til, at der er et komma, der deler talene op i hvert eksempel. Prøv at tænke på denne type af Asian handicap-væddemol som noget, der deler din indsats op i to. Halvdelen af din indsats ryger over på venstre side af decimalet, og den anden halvdel ryger over på højre side af decimalet.

Her har vi to eksempler, der er relateret til billedet med Rumænien-Spanien-kampen. Hvis vi formoder at en standard indsats er 10 euro:

 • Til Asian handicap-væddemålet ‘Rumænien (0, +0.5)’ medodds på 3.26 ville du satse 5 euro på et Asian handicap af ‘0’ og 5 euro på et Asian handicap af ‘+0.5’ til Rumænien. Lad os se på de tre mulige scenarier:
  • Hvis Rumænien vinder, vinder du væddemålet. 10 euro x 3.26 = 32,60 euro
  • Hvis Rumænien taber, taber du væddemålet.
  • Men hvad sker der, hvis kampen ender uafgjort? I det tilfælde vil 50 % af indsatsen blive returneret siden ’0’ Asian handicap-væddemål betyder, at indsatsen er returneret, hvis kampen ender uafgjort, og man vinder de resterende 50 % af indsatsen. 5 euro x 3.26 = 16,30 euro
Andet eksempel på double Asian handicap-væddemål
 • Hvis du satser på Spanien med et negativt Asian handicap (-1.0, -1.5) og odds på 2.21  vil satsen blive delt op i to. 5 euro på et Asian handicap-væddemål af ’-1.0’ og 5 euro på ’-1.5’. Lad os tænke over de tre mulige scenarier:
  • Hvis Spanien vinder med to mål eller flere, vinder du væddemålet. 10 euro x 2.21 = 22,10 euro
  • Hvis Spanien taber, eller kampen ender uafgjort, taber du væddemålet.
  • I dette eksempel, hvad sker der hvis Spanien vinder med præcist ét mål? I dette tilfælde vil 50 % af indsatsen blive returneret, siden et Asian handicap på -1 betyder returneringen af indsatsen, når holdet vinder med præcis ét mål, og de resterende 50% vil blive tabt, siden ulempen i -1.5 Asian handicap-væddemålet ville ikke været overgået. Med andre ord, 5 euro eller 50 % af indsatsen vil blive tabt.

Asian handicap-væddemål i akkumulatorer: hvad sker der, hvis en valgmulighed er ugyldig?

Har du overvejet hvad der sker til dine akkumulator-væddemål, når en af valgmulighederne bliver ugyldig på grund af et Asian handicap-væddemål? Forestil dig, at en akkumulator består af tre valgmuligheder, to gevinster og en ugyldig mulighed.

I dette tilfælde er udregningen meget simpel. Du skal regne ud, hvad det samlede beløb er på oddsene i resten af valgmulighederne, når du udelukker den ugyldige mulighed.

Eksempel på en akkumulator med valgmuligheder fra et Asian handicap-væddemål
 • At Sevilla vinder med odds på 1.30;
 • At Barcelona vinder med odds på 1.40;
 • At Real Madrid Vinder med Asian handicap-væddemål (-1.0) med odds på 1.60.

De samlede odds i denne akkumulator er 2.91. Forestil dig, at indsatsen er 10 euro. Hvis Sevilla og Barcelona vinder deres kampe, men Real Madrid vinder med ét mål, indsatsen i den sidste mulighed vil blive returneret. I dette tilfælde kan vi bare udregne en akkumulator på ’Sevilla’ og ’Barcelona’, hvilket ender med at være 1.82, og nu kan vi udregne de nye odds af vores akkumulator-væddemål.

Hvis vores væddemål ender med at have odds på 1.82 tjener vi en gevinst på i alt 8,20 euro.

Hvordan virker double Asian handicap-væddemål i akkumulatorer?

Det her er den mest komplicerede omstændighed, når det gælder handicap. Hvis vi bruger et eksempel, der minder om det eksempel, vi brugte før, kan vi tage et kig på, hvad der ville ske i to forskellige scenarier:

To eksempler på en akkumulator med double Asian handicap-væddemål
 • Et simpelt væddemål om, at Sevilla vinder, med odds på 1.30;
 • At Barcelona vinder med odds på 1.40;
 • At Madrid vinder med Asian handicap (-0.5, -1.0) med odds på 1.30.

De samlede odds i denne akkumulator er 2.36. Hvis vi formoder, at resultaterne er de samme som i det forrige eksempel, hvor Sevilla og Barcelona begge vandt deres kampe, og Real Madrid vandt med præcist ét mål, ville det her være afregningen af vores væddemål:

 På den ene side ville 50 % af vores sats vinde. 5 euro x 2.36 = 11,83 euro.

 På den anden side, så er den anden halvdel af sats i Real Madrid-sektionen ugyldig og de odds, der korresponderer med den sats, er på 1.82 (i valgmulighederne ’Sevilla’ og ’Barcelona’). 5 euro x 1.82 = 9,10 euro

 Derfor ender udregningen af vores endelige profit med at være på 10,93 euro (et total gevinst på 20,93 euro, minus indsatsen på 10 euro)

Lad os tage et kig på et andet eksempel på en 3-valgs-akkumulator
 • At Sevilla vinder med odds på 1.30;
 • At Barcelona vinder med odds på 1.40;
 • At Real Madric vinder med et Asian handciap (-1.0, -1.5) med odds på 2.00.

Denne komplekse akkumulator har odss på 3.64. Endnu engang så lader vi, som om resultaterne for Sevilla, Barcelona og Real Madrid er de samme som før, og derfor er det sådan her, vi skal udregne vores væddemål:

 På den ene side taber vi 50 % af vores sats, siden vores Real Madrid Asian handicap -1.5 valget er tabt. Derfor taber vi 5 euro af vores indsats.

 På den anden side er den anden halvdel af satsen i Real Madrid-valget ugyldig og de odds, der korresponderer, er på 1.82 (i ’Sevilla’ og ’Barcelona’ valgmulighederne). 5 euro x 1.82 = 9,10 euro

 Derfor er vores væddemål udregnet med et tab på i alt 0,90 euro (en tilbagebetaling på 9,10 euro).

Ofte stillede spørgsmål om handicap-væddemål

Med så mange forskellige markeder at vælge imellem vil vi gerne svare på alle de spørgsmål, du end må have, om handicap-væddemål i sport. Her er flere informationer om lignende væddemål i andre situationer.

Tag et kig.

Væddemål, der minder om Asian handicap

Her er et ekstra tip: i handicap-væddemål, nogle markeder kan have andre navne. Handicapmarkeder har flere navne, og dem kan du læse mere om her.

Du genkender dem måske ikke endnu, men her er fem begreber, som betyder det samme som sportsvæddemål.

Hvad er et DNB-væddemål?

DNB står for ’Draw No Bet’. Det er meget almindeligt at finde denne væddemålstype skrevet op som et ’DNB’-væddemål.

Draw No Bet (DNB)

Som navnet angiver, er dette et væddemål, der opnår resultater i et ugyldigt væddemål.

Hvad vil det sige at ’draw no bet’ rent praktisk?

Et væddemål, hvor resultatet ender med at være uafgjort, hverken taber eller vinder. Hvis det ender uafgjort vil indsatsen blive returneret.

Er det ikke bare det samme som et Asian handicap (0)?

Jo, dette væddemål er det samme som et Asian handicap (0). Denne form for Asian handicap er det samme som en ’DNB’ eller ’Drawn No Bet’. Men det er værd at vide, at disse synonymer findes.

Væddemål, der minder om double Asian handicap-væddemål

Hos Marathonbet, som sagt, skriver vi double Asian handicap-væddemål sådan her: (0.0, 0.5). Men der er alternative måder at skrive dem på. Her er to eksempler:

Hvad er et ’quarter handicap-væddemål’?

Det her er ikke meget anderledes end et double Asian handicap. Hvis du kan se en Asian handicap på 0.25 eller 0.75, så er det også kendt som et ’handicap-væddemål på quarter’ eller ’quarter handicap’.

Hvordan virker en Asian handicap på 0.25?

Har du set denne type Asian handicap-væddemål? Nå, men dette er en double Asian handicap (0.0, 0.5) i forklædning. Udover selve terminologien af væddemålet er der ikke nogen praktisk forskel.

Nå – hvorfor bruger man ’Asian handicap (0.75)’?

Denne væddemålstype er også lig med et Asian handicap (0.5, 1.0). 50 % af din sats går til et Asian handicap på 0.5, mens den resterende 50 % går til et Asian handicap på 1.0.

Tilsvarende handicap-væddemål

Lad os gennemgå flere situationer i handicap-væddemål for at udforske forskellige og tilsvarende væddemål.

Er et ’handicap-væddemål’ det samme som et ’European handicap-væddemål’?

Ja, det er præcist det samme. Hvis det ikke står direkte, at et handicap er ’Asian’, så kan vi med sikkerhed antage, at det er et European handicap. Lige meget hvad så burde du gøre dig bekendt med alle mulige terminologier, fordi, alt afhængig af bookmakeren, du bruger, så kan handicap sektionen stå skrevet på forskellige måder.

Handicap -1 vs. Asian handicap -1

I et European handicap er der ikke nogen ugyldige væddemål, da alt andet end en sejr for det hold, du satsede på, med mere end ét mål vil resultere i tabet af et væddemål. Men i et Asian handicap, hvis det valgte hold vinder med ét mål fører til et ugyldigt væddemål, og satsen vil blive refunderet.

Er et handicap -1 og et Asian handicap -1.5 ens?

Ja, det er de. I dette tilfælde er der ikke plads til forvirring. I begge situationer skal den valgte spiller eller det valgte hold vinde med to eller flere mål før væddemålet kan være succesfuld.

Et handicap på -1 i fodbold betyder, at holdet, du satser på, skal vinde med to eller flere mål.

Et Asian handicap på +0.5 er det samme som et ’double’ resultat

Hvis du satser på hjemmeholdet med et handicap på +0.5 til dem er det præcist det samme som at vædde et double chance marked.

Vi håber, at disse forklaringer har givet dig en bedre forståelse af handicap-væddemål, og du vil bruge din nye viden til at vædde på vores fantastiske odds.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here