Handicap-væddemål: typer, forskelle og eksempler

Sidst opdateret
1664
Registrer dig her
Handicap-væddemål typer, forskelle og eksempler hos Marathonbet

‘Handicap’ og ’asian handicap’ er to af de vigtigste begreber i Væddemål-ordbogen. Vi skal nok forklare alt, der har med handicap odds at gøre, i sportsbetting. Fra de allersimpleste handicap odds til dobbelt handicap, som deler dine væddemål op i to dele – det kan være ret overvældende at bette på handicap-væddemål, men det er kun indtil man har en forståelse for hvad de forskellige bets betyder.

Hos Marathonbet tilbyder vi ikke kun de bedste handicap odds på markedet, vi vil også gerne give forklaringer på komplekse men også nyttige begreber og koncepter – så dit spil bliver sjovere og mere velinformeret.

I denne artikel skal vi diskutere eksempler på hvert eneste koncept, de forskellige begreber og nogle sjove fakta, så du kan blive selvsikker i dit brug af handicap odds i sport.Indhold

Hvad er handicap odds?

Når man spiller med handicap odds betyder det at der tillægges en spiller eller et hold en fordel eller en ulempe (et + eller et -) for at gøre spillet mere fair eller for at gøre et bestemt udvalg mere tiltrækkende til en begivenhed.

Man kan sige at typer af handicap odds i virkeligheden minder lidt om fantasy football, da man ’justerer’ udfald i sine væddemål, eller ’tilpasser’ dem.

Et handicap kan være negativ eller positiv, og alt afhængigt af sportsgrenen så skal et handicap gøre et bestemt udvalg mere appellerende og øge chancen for, at udvalget vinder.

For eksempel: forestil dig, at Manchester City spiller på hjemmebane mod et hold fra 3. division. Et 1X2 væddemål er ikke særlig lokkende, nu hvor forskellen mellem de to hold er ret stor. Hvis vi opretter et handicap på to eller tre mål mod City, så vil det skabe et mere lige og konkurrencedygtigt miljø, hvilket også ville kunne ses i form af bedre odds.

Alt afhængig af sportsgrenen (eller spilleren) kan et handicap referere til mål, point, kort, sets, osv.

Hvordan fungerer handicap odds?

Vi skal nu kigge på de forskellige former for handicap-væddemål og mulige situationer, der kan opstå, når man vædder med handicap odds.  European handicap-væddemål (som også bare bliver kaldt handicap), Asian handicap-væddemål eller dobbelt handicap-væddemål er almindelige, og der er også flere forskellige muligheder og andre former for væddemål, som du kan finde både på Marathonbet og andre spiloperatører.

Hvor mange typer for handicap odds væddemål er der?

Som nævnt foroven er der faktisk tre forskellige typer for handicap odds, og derfor er det vigtigt at kende forskellen, da de forskellige handicap fungerer anderledes.

 • European handicap odds (det er den helt almindelig handicap som man kender) – et 3-vejs marked
 • Asian handicap odds – et 2-vejs marked
 • Dobbelt handicap odds

Forskellen mellem handicap-væddemål og Asian handicap forklaret

Lad os tage et kig på forskellene mellem European og Asian handicap. Som sagt er et handicap en fordel eller en ulempe, der indføres inden en begivenhed. Men med hensyn til odds skal man forstå de forskellige muligheder er afgørende for din forståelse af, hvilke markeder, du skal satse penge på.

Hovedforskellen er, at i European handicap (også bare kaldet ‘handicaps’) vil du altid have et 3-vejs marked, og med Asian handicap-væddemål vil du altid have et 2-vejs marked.

Med Asian handicaps er der mulighed for at få dine penge tilbage. I European handicap-væddemål kan man kun vinde eller tabe, og indsatsen bliver ikke returneret.

Vi tager nu et kig på de specifikke detaljer og forskelle mellem de to typer af handicap odds. Nogle mennesker foretrækker at bruge bare ét slags handicap, mens andre kan lide at bruge flere ad gangen.

Hvad er et handicap? European handicap forklaret

Med et European handicap vil fordelen eller ulempen inkludere tre væddemålsmuligheder. Hvis begrebet ’handicap’ bruges alene, så taler vi om ’European’-udgaven. Med andre ord er dette handicap standardudgaven.

Tag et kig på dette marked til en fodboldkamp mellem Rumænien og Spanien. Vi vil nu gerne forklare hvert eneste mulige væddemål.

Væddemålstyper med handicap

Hvert handicap har tre mulige udfald:

 • Vinder: Du vinder din indsats ganget med det angivne odds, hvis det valgte hold opfylder handicapbetingelsen.
 • Taber: Du mister din indsats.
 • Tilbagebetaling: Din indsats returneres, hvis handicapbetingelsen ikke er opfyldt, og kampen ikke ender uafgjort (undtagen for Handicap 0).

Eksempel:

Kamp: Rumænien vs. Spanien

Handicap -1:

 • Rumænien vinder med mere end ét mål: Du vinder din indsats
 • Rumænien vinder med præcis ét mål: Du taber dit væddemål
 • Rumænien vinder uafgjort eller taber: Du taber dit væddemål

Handicap +1:

 • Rumænien vinder eller uafgjort: Du vinder din indsats
 • Rumænien taber med præcis ét mål: Du taber din indsats
 • Rumænien taber med mere end ét mål: Du taber dit væddemål

Lad os nu se på lignende handicap odds. Væddemålene er mere eller mindre ens med de samme odds, men de er formateret anderledes.

Hvad er et Asien handicap-væddemål? Asian handicap forklaring

Du har måske hørt begrebet ’Asien handicap’ før eller måske forkortelsen ‘AH’, og det her er en slags handicap, som er mere populært og mere simpelt end European handicap odds. Det er en meget populær væddemålstype, fordi den åbner op for mange muligheder. Konceptet giver en spiller eller et hold en fordel (eller en ulempe) på en lignende måde; men der er ét aspekt, som adskiller Asian og European handicap-væddemål.

En vigtig ting at forstå er, at Asian handicap odds kan erklæres ’ugyldige’. Det betyder at væddemålet i nogle tilfælde kan erklæres ugyldigt, og at indsatsen så kan returneres.

Lad os kigge på en virkelig sag.

Asian handicap odds i fodbold 

OBS! Det vigtigste at fokusere på om hvorvidt tallet er et helt tal (-1.0, -2.0, +1.0, +2.0) eller et decimaltal (-1.5, +1.5, osv.).

Her er et overblik over og en forklaring på væddemålet i det tidlige eksempel:

 • Det negative handicap | Handicap -1.5 væddemålet ‘Rumænien (-1.5)’ betyder, at Rumænien allerede inden kampen er bagud med 1.5 mål. Så oddset ligger på 12.00 for, at Rumænien vinder med to eller flere mål. Hvis Rumænien vinder med kun ét mål bliver det negative handicap på 1.5 ikke overgået (man taber altså væddemålet). Hvis Rumænien vinder med mere end et mål vil det negative handicap på 1.5 blive overgået (man vinder altså væddemålet).
 • Det positive handicap | Handicap +1.5 væddemålet ‘Rumænien (+1.5)’ betyder, at der er odds på 1.54 for, at Rumænien vinder, at kampen bliver uafgjort, eller at de taber med kun ét mål. Rent praktisk betyder det, at Rumænien får en ’kunstig’ føring på 1.5 mål. Hvis de taber med mere end et mål vil det positive handicap på 1.5 blive overgået, og man taber væddemålet.
 • Det negative Asian handicap | Asian handicap -1 væddemålet ‘Rumænien (-1)’, på 11.75 odds kræver, at Rumænien vinder med to eller flere mål. Hvis Rumænien vinder med præcist ét mål til forskel vil indsatsen blive returneret, og man hverken vinder eller taber. Hvis Rumænien ikke vinder kampen, taber man væddemålet.
 • Det positive Asian handicap | Asian handicap +1 væddemålet ‘Rumænien (+1)’ med odds på 1.99 kræver, at Rumænien vinder, eller at kampen ender uafgjort. Men hvis Rumænien taber med præcist ét mål vil indsatsen blive returneret. Hvis Rumænien taber med mere end et mål, taber man væddemålet.

Asian handicap odds lagt på det spanske hold fungerer på samme måde.

Alle slags Asian handicap odds på Marathonbet

Nu hvor vi har kigget på et standardeksempel fra en fodboldkamp skal vi nu se på andre sportsgrene og de forskellige former for Asian handicap odds, du måske falder over.

Asian handicap i basketball 

En af de største sportsgrene, der egner sig godt til Asian handicap odds på Marathonbet, er basketball. Du kan vædde på, at et hold vinder med en kunstig føring eller det modsatte. Nøglen er at tænke over den mulige point-interval. I modsætning til andre markeder er der mere end bare to eller tre valgmuligheder (for eksempel kan du vædde på, at hjemmeholdet vinder med en ulempe på 3.5-point – altså et Asian handicap -3.5. Her er flere muligheder.Asian handicap i tennis 

Asian handicap odds i tennis kan referere til enten antallet af sæt eller kampe. Det er en god måde at vædde på, da du kan lave forudsigelser til dine væddemål baseret på antallet af tie-breaks som du tror, der vil være i hvert sæt.

Hvis Djokovic server først i den viste kamp, og du tror, at han vinder i første sæt med et servegennembrud bare én gang, så ville et klogt væddemål være et Asian handicap-væddemål på -2.0 eller -2.5 – altså Asian handicap -2.0 eller Asian handicap -2.5. Hvis dit gæt er korrekt så vil scoringen i sættet være 6-3.

Hvis du tværtimod tænker at Jannik Sinner bryder Djokovic’s serve, og siden Djokovic server først, ville det være sandsynligt, at sættet slutter efter 10 parier (4-6). Derfor kan du bare justere dine handicap odds i overensstemmelse hermed.

I denne sæson vil Asian handicap-væddemål være et nyttigt værktøj for at opgradere dine tennis-væddemål.

Asian handicap odds ved point eller ’spread’ 

Vi vil tage et kig på hvad ‘spread’ er ved at bruge et eksempel om et handicap-væddemål i amerikansk fodbold.

Der er noget der hedder ‘spread points’ markeder i amerikansk fodbold. Det er faktisk bare Asian handicap-væddemål om points men med et andet navn.

OBS! En ’3-point spread’ er det samme som et ’3-point handicap’.

Hvad er et double Asian handicap?

Hvis du har forstået alt indtil videre, vil du ikke have nogen problemer med at forstå dobbelt Asian handicap odds. 

Først, lad os tag et kig på et eksempel:

Hvis du kigger godt efter, vil du lægge mærke til, at der er et komma, der deler tallene op i hvert eksempel. Prøv at tænke på denne type af Asian handicap odds som noget, der deler din indsats op i to. Halvdelen af din indsats ryger over på venstre side af decimalet, og den anden halvdel ryger over på højre side af decimalet.

Her har vi to eksempler, der er relateret til eksemplet med Rumænien-Spanien-kampen. Hvis vi formoder at en standard indsats er 10 kr.:

Hvad er det positive Asian handicap (+)?

 • Det positive Asian handicap | Asian handicap +0.5 eller Asian handicap 0 – Til Asian handicap-væddemålet ‘Rumænien (0, +0.5)’ med odds på 3.26 ville du satse 5 kr. på et Asian handicap af ‘0’ og 5 kr. på et Asian handicap af ‘+0.5’ til Rumænien. Lad os se på de tre mulige scenarier:
  • Hvis Rumænien vinder, vinder du væddemålet. 10 kr. x 3.26 = 32,60 kr.
  • Hvis Rumænien taber, taber du væddemålet.
  • Men hvad sker der, hvis kampen ender uafgjort? I det tilfælde vil 50 % af indsatsen blive returneret siden ’0’ Asian handicap odds betyder, at indsatsen er returneret, hvis kampen ender uafgjort, og man vinder de resterende 50 % af indsatsen. 5 euro x 3.26 = 16,30 kr.

Hvad er det negative Asian handicap (-)?

Andet eksempel på double Asian handicap-væddemål

 • Det negative Asian handicap | Asian handicap -1.0 eller Asian handicap -1.5 – Hvis du satser på Spanien med et negativt Asian handicap (-1.0, -1.5) og odds på 2.21 vil satsen blive delt op i to. 5 kr. euro på et Asian handicap-væddemål af ’-1.0’ og 5 kr. euro på ’-1.5’. Lad os tænke over de tre mulige scenarier:
  • Hvis Spanien vinder med to mål eller flere, vinder du væddemålet. 10 euro x 2.21 = 22,10 kr. euro
  • Hvis Spanien taber, eller kampen ender uafgjort, taber du væddemålet.
  • I dette eksempel, hvad sker der hvis Spanien vinder med præcist ét mål? I dette tilfælde vil 50 % af indsatsen blive returneret, siden et Asian handicap odds på -1 betyder returneringen af indsatsen, når holdet vinder med præcis ét mål, og de resterende 50% vil blive tabt, siden ulempen i -1.5 Asian handicap-væddemålet odds ville ikke været overgået. Med andre ord, 5 kr. euro eller 50 % af indsatsen vil blive tabt.

Asian handicap odds i akkumulatorer: hvad sker der, hvis en valgmulighed er ugyldig?

Har du overvejet hvad der sker til dine akkumulator-væddemål, når en af valgmulighederne bliver ugyldig på grund af Asian handicap odds? Forestil dig, at en akkumulator består af tre valgmuligheder, to gevinster og en ugyldig mulighed.

I dette tilfælde er udregningen meget simpel. Du skal regne ud, hvad det samlede beløb er på oddsene i resten af valgmulighederne, når du udelukker den ugyldige mulighed.

Eksempel på en akkumulator med valgmuligheder fra et Asian handicap odds:

 • At Sevilla vinder med odds på 1.30;
 • At Barcelona vinder med odds på 1.40;
 • At Real Madrid Vinder med Asian handicap odds på (-1.0) @1.60.

De samlede odds i denne akkumulator er 2.91. Forestil dig, at indsatsen er 10 kr. Hvis Sevilla og Barcelona vinder deres kampe, men Real Madrid vinder med ét mål, indsatsen i den sidste mulighed vil blive returneret. I dette tilfælde kan vi bare udregne en akkumulator på ’Sevilla’ og ’Barcelona’, hvilket ender med at være 1.82, og nu kan vi udregne de nye odds af vores akkumulator-væddemål.

Hvis vores væddemål ender med at have odds på 1.82 tjener vi en gevinst på i alt 8,20 kr.

Hvad er double Asian handicap odds i akkumulatorer?

Det her er den mest komplicerede omstændighed, når det gælder handicap odds. Hvis vi bruger et eksempel, der minder om det eksempel, vi brugte før, kan vi tage et kig på, hvad der ville ske i to forskellige scenarier:

To eksempler på en akkumulator med double Asian handicap odds:

 • Et simpelt væddemål om, at Sevilla vinder, med odds på 1.30;
 • At Barcelona vinder med odds på 1.40;
 • At Madrid vinder med Asian handicap (-0.5, -1.0) med odds på 1.30.

De samlede odds i denne akkumulator er 2.36. Hvis vi formoder, at resultaterne er de samme som i det forrige eksempel, hvor Sevilla og Barcelona begge vandt deres kampe, og Real Madrid vandt med præcist ét mål, ville det her være afregningen af vores væddemål:

På den ene side ville 50 % af vores sats vinde. 5 kr. x 2.36 = 11,83 kr.

På den anden side, så er den anden halvdel af satsen i Real Madrid ugyldig og de odds, der korresponderer med den sats, er på 1.82 (i valgmulighederne ’Sevilla’ og ’Barcelona’). 5 kr. x 1.82 = 9,10 kr.

Derfor ender udregningen af vores endelige profit med at være på 10,93 kr. (en total gevinst på 20,93 kr., minus indsatsen på 10 kr.).

Lad os tage et kig på et andet eksempel på en 3-valgs-akkumulator:

 • At Sevilla vinder med odds på 1.30;
 • At Barcelona vinder med odds på 1.40;
 • At Real Madric vinder med et Asian handciap (-1.0, -1.5) med odds på 2.00.

Denne komplekse akkumulator har odds på 3.64. Endnu engang så lader vi, som om resultaterne for Sevilla, Barcelona og Real Madrid er de samme som før, og derfor er det sådan her, vi skal udregne vores væddemål:

På den ene side taber vi 50 % af vores sats, siden vores Real Madrid Asian handicap -1.5 bet er tabt. Derfor taber vi 5 kr. af vores indsats.

På den anden side er den anden halvdel af satsen i Real Madrid ugyldig og de odds, der korresponderer, er på 1.82 (i ’Sevilla’ og ’Barcelona’ valgmulighederne). 5 kr. x 1.82 = 9,10 kr.

Derfor er vores væddemål udregnet med et tab på i alt 0,90 kr. (en tilbagebetaling på 9,10 kr.).

Asian handicap tabel

Forneden har vi lavet både en tabeloversigt over alle de forskellige Asian handicap odds typer der findes, samt en forklaring såfremt man stadig har nogle tvivl omkring denne type handicap odds.

HandicapDit hold vinder/taberVundet/tabt væddemålHandicapDit hold vinder/taberVundet/tabt væddemål
0VinderGevinst0VinderGevinst
UafgjortIndskud refunderesUafgjortIndskud refunderes
TaberTabtTabtTabt
– 0.25VinderGevinst+ 0.25VinderGevinst
UafgjortHalvt tabtUafgjortHalv gevinst
TaberTabtTabtTabt
– 0.50VinderGevinst+ 0.50VinderGevinst
UafgjortTabtUafgjortGevinst
TaberTabtTabtTabt
– 0.75Vinder med 2+Gevinst+ 0.75VinderGevinst
Vinder med 1Halv gevinstUafgjortGevinst
UafgjortTabtTaber med 1Halvt tabt
TaberTabtTaber med 2+Tabt
– 1.00Vinder med 2+Gevinst+ 1.00VinderGevinst
Vinder med 1Indskud refunderesUafgjortGevinst
UafgjortTabtTaber med 1Indskud refunderes
TaberTabtTaber med 2+Tabt
– 1.25Vinder med 2+Gevinst+ 1.25VinderGevinst
Vinder med 1Halvt tabtUafgjortGevinst
UafgjortTabtTaber med 1Halv gevinst
TaberTabtTaber med 2+Tabt
– 1.50Vinder med 2+Gevinst+ 1.50VinderGevinst
Vinder med 1TabtUafgjortGevinst
UafgjortTabtTaber med 1Gevinst
TaberTabtTaber med 2+Tabt
– 1.75Vinder med 3+Gevinst+ 1.75VinderGevinst
Vinder med 2Halv gevinstUafgjortGevinst
Vinder med 1TabtTaber med 1Gevinst
UafgjortTabtTaber med 2Halvt tabt
TaberTabtTaber med 3+Tabt
– 2.00Vinder med 3+Gevinst+ 2.00VinderGevinst
Vinder med 2Indskud refunderesUafgjortGevinst
Vinder med 1TabtTaber med 1Gevinst
UafgjortTabtTaber med 2Indskud refunderes
TaberTabtTaber med 3+Tabt
Asian handicap tabel


Alle typer for Asian handicap forklaret

Asian handicap 0.0

Asian handicap 0.0 betyder det samme som et “uafgjort intet spil.” Altså får intet hold handicap-fordelen før kampen – dette anvendes normalt i en kamp, hvor der ikke er en klar favorit. Asian handicap eliminerer ganske enkelt muligheden for uafgjort, altså hvis kampen ender uafgjort, så får du din indsats retur.

 • Dit hold vinder = Vinder
 • Dit hold taber = Taber
 • Kampen ender uafgjort = Du får din indsats retur.

Asian handicap -0.25

Denne type Asian handicap er lidt mere kompliceret. Hvis du spiller på et hold på -0.25, betyder det, at du giver dem et “quarter” til at begynde kampen med, hvilket betyder, at holdet, som du spiller på, bør være stærkere end modstanderen, men samtidig ikke stærke nok til en sikker sejr. Denne type væddemål betyder, at du kan få halvdelen af din indsats tilbage, såfremt kampen ender uafgjort.

 • Dit hold vinder = Vinder
 • Dit hold taber = Taber
 • Kampen ender uafgjort = Halvt tabt. Halvdelen af indsatsen retur.

Asian handicap -0.50

Med denne type Asian handicap begynder kampen på -0.5, altså skal dit hold score i hvert fald et par mål mere end modstanderen. Hvis du satser med et Asian handicap på -0.5, betyder det præcis det samme som en sejr. Denne type væddemål giver dig ikke mulighed for at få din indsats retur. Enten vinder du ellers taber du.

 • Dit hold vinder = Vinder
 • Dit hold taber = Taber
 • Kampen ender uafgjort = Taber

Asian handicap -0.75

Denne type væddemål kræver at det hold, som du spiller på, kan vinde kampen med mindst et måls forskel. Hvis dit hold vinder med et mål mere, får du halvdelen af gevinsten, og hvis dit hold vinder med mere end et mål, så får du hele gevinsten. Holdet, som du spiller på, er favoritter og vil begynde kampen med et handicap på -0.75. Hvis dit hold vinder med kun et måls forskel, bliver gevinsten delt i to. Du vinder halvdelen og får den anden halvdel tilbage. Forestil dig for eksempel, at du satser 10 kr. på et hold med et handicap på -0.75 med odds 2.00. Hvis dit hold vinder med et mål, får du de 5 kr. tilbage, imens de andre 5 kr. vil være vindersatsningen, så 5 kr. med odds 2.00 vil være 5 kr. i gevinst.

 • Dit hold vinder med to måls forskel eller mere = Vinder
 • Dit hold vinder med et mål = Halvdelen af din indsats er mistet.
 • Dit hold taber = Taber Kampen ender uafgjort = Taber

Asian handicap -1.00

Holdet, som du har spillet på, vil have et handicap på 0-1 i mål, fordi Asian handicap udelukker et uafgjort resultat, sådan at du får hele indsatsen tilbage, såfremt dit hold vinder med mindst et mål. Hvis du vælger denne type handicap, skal dit hold vinde med et par mål, men samtidig risikerer du ikke hele din indsats, hvis dit hold kun vinder med et mål.

 • Dit hold vinder med to eller flere mål = Vinder
 • Dit hold vinder med et mål = Indsatsen retur
 • Dit hold taber = Taber Kampen ender uafgjort = Taber

Asian handicap -1.25

Dit hold vinder med et mål = Halvdelen af din indsats er mistet. Den anden halvdel får du retur.

 • Dit hold vinder med to eller flere mål = Vinder
 • Dit hold taber = Taber
 • Kampen ender uafgjort = Taber

Asian handicap -1.50

 • Dit hold vinder med et mål = Taber
 • Dit hold vinder med to eller flere mål = Vinder
 • Dit hold taber = Taber
 • Kampen ender uafgjort = Taber

Asian handicap -1.75

 • Dit hold vinder med et mål = Taber
 • Dit hold vinder med to mål = Halvdelen af din indsats vinder. Den anden halvdel får du retur.
 • Dit hold vinder med tre eller flere mål = Vinder
 • Dit hold taber = Taber
 • Kampen ender uafgjort = Taber

Asian handicap -2.00

 • Dit hold vinder med mere end et mål = Taber
 • Dit hold vinder med to mål = Indsats retur
 • Dit hold vinder med tre eller flere mål = Vinder
 • Dit hold taber = Taber
 • Kampen ender uafgjort = Taber

Asian handicap -2.25

 • Dit hold vinder med et mål = Taber
 • Dit hold vinder med to mål = Halvdelen af din indsats vinder.
 • Dit hold vinder med tre eller flere mål = Vinder
 • Dit hold taber = Taber
 • Kampen ender uafgjort = Taber

Asian handicap -2.50

 • Dit hold vinder med et eller to mål = Taber
 • Dit hold vinder med tre eller flere mål = Vinder
 • Dit hold taber = Taber
 • Kampen ender uafgjort = Taber

Asian handicap +0.25

Her spiller man på en underdog, som man tror, kan vinde, men kan også tage en lille sejr med hjem i tilfælde af en uafgjort. Holdet, du spiller på, begynder med en “quarter” (kvart) fordel. Hvis kampen ender uafgjort, bliver dit spil delt i to. Du får halvdelen af din indsats retur, og den anden halvdel regnes som en sejr.

 • Dit hold vinder = Vinder
 • Dit hold taber = Taber
 • Kampen ender uafgjort = Halvdelen af dit spil taber.

Asian handicap +0.50

Holdet, som man spiller på, begynder kampen med en “halv” fordel. Her er en uafgjort ikke muligt, men hvis kampen ender uafgjort, så vinder man, ligesom man ville gøre, hvis holdet vandt. Dette kaldes ’double chance’ eller double Asian handicap.

 • Dit hold vinder = Vinder
 • Dit hold vinder = Taber
 • Kampen ender uafgjort = Vinder

Asian handicap +0.75

Underdog-holdet ved kampens begyndelse har “trekvart” fordel. Du får halvdelen af din indsats retur, selv hvis dit hold taber med et mål. Dit væddemål tæller som en sejr, hvis dit hold vinder, eller der spilles til en uafgjort.

 • Dit hold vinder = Vinder
 • Dit hold taber med to eller flere mål = Taber
 • Dit hold taber med et mål = Halvdelen af din indsats taber. Den anden halvdel får du retur.
 • Kampen ender uafgjort = Vinder

Asian handicap +1.00

Underdog-holdet får et handicap før kampen og begynder altså med en 1-0-føring. Eftersom uafgjort ikke er en mulighed, kan man få ens indsats retur, hvis ens hold taber med et mål. Hvis ens hold vinder eller kampen ender uafgjort, har man stadig vundet.

 • Dit hold vinder = Vinder
 • Dit hold taber med mindst to mål = Taber
 • Dit hold taber med et mål = Du får din indsats retur.
 • Kampen ender uafgjort = Vinder

Asian handicap +1.25

 • Dit hold vinder = Vinder
 • Dit hold taber med et mål = Halvdelen af din indsats vinder. Den anden halvdel får du retur.
 • Dit hold taber med mindst to mål = Taber
 • Kampen ender uafgjort = Vinder

Asian handicap +1.50

 • Dit hold vinder = Vinder
 • Dit hold taber med et mål = Vinder
 • Dit hold taber med to eller flere mål = Taber
 • Kampen ender uafgjort = Vinder

Asian handicap +1.75

 • Dit hold vinder = Vinder
 • Dit hold taber med et mål = Vinder
 • Dit hold taber med to mål = Halvdelen af din indsats taber, den anden halvdel får du retur.
 • Dit hold taber med tre eller flere mål = Taber
 • Kampen ender uafgjort = Vinder

Asian handicap +2.00

 • Dit hold vinder = Vinder
 • Dit hold taber med et mål = Vinder
 • Dit hold taber med to mål = Du får din indsats retur.
 • Dit hold taber med tre eller flere mål = Taber
 • Kampen ender uafgjort = Vinder

Asian handicap +2.25

 • Dit hold vinder = Vinder
 • Dit hold taber med et mål = Vinder
 • Dit hold taber med to mål = Halvdelen af din indsats vinder. Den anden halvdel får du retur.
 • Dit hold taber med tre eller flere mål = Taber
 • Kampen ender uafgjort = Vinder

Asian handicap +2.50

 • Dit hold vinder = Vinder
 • Dit hold taber med to eller flere mål = Vinder
 • Dit hold taber med tre eller flere mål = Taber
 • Kampen ender uafgjort = Vinder


Ofte stillede spørgsmål om handicap odds

Med så mange forskellige markeder at vælge imellem vil vi gerne svare på alle de spørgsmål, du end må have, om handicap-væddemål i sport. Her er flere informationer om lignende væddemål i andre situationer.

Tag et kig.

Hvad er Asian over & hvad er Asian under?

Med Asian handicap over/under-væddemål kan man spille på et hold, der enten vinder eller taber med en fordel på over X mål eller en ulempe på under X mål – altså over (+), eller under (-).

For eksempel kan du satse på, at Chelsea vinder med et handicap på -1,5 mål. Det betyder, at de skal vinde med to mål, for at dit væddemål falder.

Væddemål, der minder om Asian handicap

Her er et ekstra tip: i handicap-væddemål, nogle markeder kan have andre navne. Handicapmarkeder har flere navne, og dem kan du læse mere om her.

Du genkender dem måske ikke endnu, men her er fem begreber, som betyder det samme som sportsvæddemål.

Hvad er et DNB-væddemål?

DNB står for ’Draw No Bet’. Det er meget almindeligt at finde denne væddemålstype skrevet op som et ’DNB’-væddemål.

Draw No Bet (DNB)

Som navnet angiver, er dette et væddemål, der opnår resultater i et ugyldigt væddemål.

Hvad vil det sige at ’draw no bet’ rent praktisk?

Et væddemål, hvor resultatet ender med at være uafgjort, hverken taber eller vinder. Hvis det ender uafgjort vil indsatsen blive returneret.

Er det ikke bare det samme som et Asian handicap (0)?

Jo, dette væddemål er det samme som et Asian handicap (0). Denne form for Asian handicap er det samme som en ’DNB’ eller ’Drawn No Bet’. Men det er værd at vide, at disse synonymer findes.

Væddemål, der minder om double Asian handicap-væddemål

Hos Marathonbet skriver vi double Asian handicap-væddemål sådan her: (0.0, 0.5). Men der er alternative måder at skrive dem på. Her er to eksempler:

Hvad er ’quarter handicap odds’?

Det her er ikke meget anderledes end et double Asian handicap. Hvis du kan se et Asian handicap på 0.25 eller 0.75, så er det også kendt som et ’handicap-væddemål på quarter’ eller ’quarter handicap’.

Hvordan virker et Asian handicap på 0.25?

Har du set denne type Asian handicap-væddemål? Dette er en double Asian handicap (0.0, 0.5) i forklædning. Udover selve terminologien af væddemålet er der ikke nogen praktisk forskel.

Hvorfor bruger man ’Asian handicap (0.75)’?

Denne væddemålstype er også lig med et Asian handicap (0.5, 1.0). 50 % af din sats går til et Asian handicap på 0.5, mens de resterende 50 % går til et Asian handicap på 1.0.

Tilsvarende handicap-væddemål

Lad os gennemgå flere situationer i handicap-væddemål for at udforske forskellige og tilsvarende væddemål.

Er ’handicap odds’ det samme som ’European handicap-odds’?

Ja, det er præcist det samme. Hvis det ikke står direkte, at et handicap er ’Asian’, så kan vi med sikkerhed antage, at det er et European handicap. Lige meget hvad så burde du gøre dig bekendt med alle mulige terminologier, fordi, alt afhængig af bookmakeren, du bruger, så kan handicap sektionen stå skrevet på forskellige måder.

Handicap -1 vs. Asian handicap -1

I et European handicap er der ikke nogen ugyldige væddemål, da alt andet end en sejr for det hold, du satsede på, med mere end ét mål vil resultere i tabet af et væddemål. Men i et Asian handicap, hvis det valgte hold vinder med ét mål fører det til et ugyldigt væddemål, og satsen vil blive refunderet.

Er et handicap -1 og et Asian handicap -1.5 ens?

Ja, det er de. I dette tilfælde er der ikke plads til forvirring. I begge situationer skal den valgte spiller eller det valgte hold vinde med to eller flere mål før væddemålet kan være succesfuld.

Et handicap på -1 i fodbold betyder, at holdet, du satser på, skal vinde med to eller flere mål.

Et Asian handicap +0.5 er det samme som et ’double’ resultat

Hvis du satser på hjemmeholdet med et handicap på +0.5 til dem er det præcist det samme som at vædde et double chance marked.

Vi håber, at disse forklaringer har givet dig en bedre forståelse af handicap-væddemål, og du vil bruge din nye viden til at vædde på vores fantastiske odds.

Hvis du fortsat er i tvivl om betting terminologi eller andet, kan du finde flere betting guides lige her.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here