Jonas Vingegaard Løn

Jonas Vingegaard er et kæmpe cykeltalent, og alligevel er danskeren en af de mest beskedne sportsstjerner man har set. Læs med forneden for at finde ud af hvad er Jonas Vingegaards Løn og samlet formue anno 2024.

Sidst opdateret
3505
Registrer dig her
Jonas Vingegaard Løn | Fakta & Tal

Som sportsfan er man selvfølgelig lidt nysgerrig på lønnen af sine yndlingssportsstjerner, her på siden giver Marathonbet dig et komplet overblik over den danske stjernerytter Jonas Vingegaard’s løn. Tror du at han er verdens bedst betalte cykelrytter?

Han har trods alt vundet Touren de to sidste år, og Vingegaard har fået grønt lys til at deltage i årets Tour fra Team Visma. Kan han mon køre sig til tops i verdens største etapeløb for tredje år i træk? Kan Vingegaard klare sig godt på de 21 etaper i Tour de France 2024?
Jonas Vingegaards Løn | Fakta & Tal

Jonas Vingegaard er en af verdens topbedste cykelryttere og er blandt de bedst betalte i cykelsportens verden. Hans præstationer, herunder sejrene i Tour de France, har sikret ham en betydelig årsløn, samt mange sponsorater.

Vingegaards årsløn hos Team Visma | Lease a Bike

  • Årsløn: €4 millioner | Ca. 29,8 millioner kr.

Den danske cykelstjerne har sikret sig en god løn igennem sin karriere, med en rigtig fin lønstigning efter sin første sejr i Tour de France i 2022.

I 2021 underskrev han en kontrakt, der indbragte ham en årsløn på små 11 millioner kr. Denne lønberegning inkl. ikke kun kontrakten med Team Visma, men inkl. også diverse bonusser for præstationer i de store løb.

I foråret 2023 fornyede Vingegaard sin kontrakt med Team Visma, der nu løber til udgangen af 2027. Med den nye kontrakt har han fået en betydelig lønforhøjelse – næsten tredobbelt lønstigning blev det med de 29,8 millioner kr. årligt.

Rundt regnet er Jonas Vingegaards 2023 kontrakt værd i hvert fald omkring 149 millioner kr.

Jonas Vingegaards formue anno 2024

Hvis man kun laver en beregning baseret på den danske rytters årsløn, så er Vingegaards formue allerede omkring 50 millioner kr., men hvis man også forsøger at regne diverse hold sponsorater og præmiepenge med, så kan man hurtigt komme frem til et tal der nærmer sig de 100 millioner kr.

Jonas Vingegaard er blandt de bedst betalte cykelryttere i verdenen, selvom han ikke er den højst betalte, er han tæt på toppen, hvilket afspejler både hans status og kæmpe præstationer i cykelsporten. Og med de ekstra indtægter fra bl.a. sponsorer og præmiepenge øges hans samlede indtjening gevaldigt.

Vingegaards løn sammenligning med andre topryttere

Jonas Vingegaard er den tredje bedst betalte cykelrytter i hele verden. Efter sin triumf i Tour de France i 2022 og gentagelsen af sejren i 2023, har Vingegaard absolut cementeret sin status som en af cykelsportens topryttere. Han har vundet adskillige konkurrencer, herunder Critérium du Dauphiné, Baskerlandet Rundt, Gran Camiño og etapesejre i Paris-Nice samt en andenplads samlet i Vuelta a España.

Jonas Vingegaards årsløn er på 4 millioner euro hos Visma – Lease a Bike, hvilket svarer til cirka 29,8 millioner kroner. Selvom Vingegaard er iblandt de bedst betalte cykelryttere, rangerer han efter Tadej Pogacar fra UAE Team Emirates, som tjener svimlende 6 millioner euro årligt, og Primoz Roglic, der skovler 4,5 millioner euro hos BORA – hansgrohe.

Vingegaard deler sin tredjeplads med verdensmesteren Mathieu van der Poel, der også tjener 4 millioner euro årligt.

  • Tadej Pogacar | UAE Team Emirates: €6 millioner (44,7 millioner kr.) årligt. Pogacarer den bedst betalte cykelrytter i verden.
  • Primoz Roglic | BORA – hansgrohe: €4,5 millioner (33,5 millioner kr.) årligt.
  • Mathieu van der Poel: €4 millioner (29,8 millioner kr.) årligt, hvilket placerer ham på linje med Vingegaard.

Du kan finde mere information og flere Tour de France odds her.

Jonas Vingegaard udsætter personlige sponsoraftaler

Jonas Vingegaard vælger at udsætte indgåelsen af personlige sponsoraftaler, selvom han allerede nu modtager mange lukrative tilbud. Strategien bag valget er at det skal maksimere Vingegaards fremtidige værdi som brand.

I 2023 forklarede Vingegaards kone og manager Trine Marie Hansen til Børsen at de vil vente to-tre år mere, inden de vil indgå personlige sponsoraftaler. Målet er at øge hans værdi yderligere, inden de kaster sig ud i store sponsorater:

Vi fortsætter med den strategi for sponsorater, som vi har haft siden starten af hans karriere. Hans værdi skal helt op, før vi arbejder med personlige sponsorater, og derfor er vores plan at vente to-tre år mere, før vi går i gang.

Trine Marie Hansen til BørsenLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here