Managers og trænere med de højeste lønninger i verden i 2023

Sidst opdateret
2327
Registrer dig her
managers

Bag alle de store hold er der altid en fremragende manager. I denne Marathonbet blog artikel præsenterer vi ikke kun de managers og trænere med de højeste lønninger i verden, vi har også tænkt os at lave en liste over de managers med den højeste årsløn i hver af de mest populære sportsgrene. I denne artikel har vi fokus på fodbold, basketball, amerikansk fodbold, ishockey og baseball – og vi kan allerede røbe at i alle sportsgrenene tjener de k-a-s-s-e-n!

De bedste managers i MLB, NFL, NBA og NHL har både erfaring og titler—vigtige egenskaber at have som ledere af deres sportshold. Men hvem er de managers med de højeste lønninger? Kan en managers løn sammenlignes med en kæmpe stjernes? Hvordan er Popovich eller Belichicks lønninger sammenlignet med Jurgen Klopps? Er der nogle nye lønrekorder der er slået i 2023? Svaret er ja, læs med forneden og se de vilde, vilde tal.

Så her er vores kæmpe liste over managers med de højeste lønninger i de mest populære sportsgrene. Vidste du, at NFL-lønninger er højere end NBA-lønninger?Indhold

Fodboldmanagere med de højeste lønninger i 2023

I fodboldverden ser vi en klar trend: sæson efter sæson bliver lønrekorder slået både for spillere, trænere og managere. At beholde unge talenter, managere eller store stjerner betyder, at man skal hobe kæmpe summer penge op, og de bedste europæiske hold er tvunget til at imødekomme efterspørgslen år efter år, hvis de stadig gerne vil være konkurrencedygtige. I mange år var City’s Pep Guardiola den højeste betalte manager, men det har ændret sig og det fortæller bare igen at priserne indenfor sportsverdenen er gået helt amok – og derfor er det spændende at følge med i!

Fodbold er yndlingssporten i det meste af verden, og fodbold managers med de højeste lønninger er i Europa.

Lad os tage et kig på ranglisten af fodboldmanagere med de højeste lønninger i verden i dag.

OBS! Denne artikel er sidst opdateret i november 2023.

5. Graham Potter | Chelsea | €13,7 millioner | 111,2 millioner kr.

Et nyt ansigt ved topindkomstbordet, Potter erstattede Thomas Tuchel i Chelsea i september 2023.Den ny ansvarlige på Stamford Bridge modtog en betydelig lønstigning fra sin tidligere aftale hos Brighton & Hove Albion.

The Blues gennemgik en meget træls sæson, og vandt kun to ud af hele 15 kampe i alle turneringer fra begyndelsen af ​​november 2022 til begyndelsen af ​​marts 2023.

4. Jose Mourinho | Roma | €14,9 millioner | 111,2 millioner kr.

På fjerdepladsen er den berømte Mourinho, Roma manager. Mourinho, er blevet døbt “The Special One” af de britiske medier, og han er en af ​​de mest hyldede trænere nogensinde – han anses bredt for at være iblandt de bedste fodboldtrænere nogensinde.

Efter en begivenhedsløs karriere som midtbanespiller i de portugisiske ligaer, flyttede Mourinho til at træne, først som tolk for Sir Bobby Robson hos Sporting CP og Porto, før han fik sin egen succes som assistent i Barcelona under både Robson og hans efterfølger, Louis van Gaal.

Efter korte ophold i Benfica og União de Leiria vendte Mourinho tilbage til Porto som manager i 2002, hvor han vandt Primeira Liga to gange, en Taça de Portugal, UEFA Cuppen og Champions League, Portos første Europa Cup-titel siden 1987.

Mourinhos kæmpe succes i Portugal gav ham et skifte til England med Chelsea i 2004.

Med Chelsea vandt han to Premier League-titler, en FA Cup og to Liga Pokaler i sine tre sæsoner i klubben, før han forlod klubben i 2007. Den særlige har efterfølgende været manager (og bragt succes, titler og succesfyldte kampagner) for bl.a. Inter Milan, Real Madrid, Man United og Tottenham. Mourinho har en af de mest imponerende fodboldtræner profiler i hele verdenen.

3. Jurgen Klopp | Liverpool | €19,5 millioner | 145,5 millioner kr.

Liverpools manager optager tredje plads på podiet. Klopp er en af de mest kontroversielle managere. Han gjorde det umulige – at de røde vandt deres første Champions League i 2019 og deres første Premier League i 30 år.

Han betragtes vidt som en af ​​de bedste fodboldmanagere i verden og en af ​​de bedst betalte fodboldtrænere i verden – den liste har han været på i mange år efterhånden.

Klopp er en følelsesladet mand, og betydningen af ​​følelser er noget, Klopp har understreget gennem hele sin karriere, og han har opnået både beundring og berømmelse for sine entusiastiske fejringer ved sidelinjen.

2. Pep Guardiola | Man City | €26,5 millioner | 196,9 millioner kr.

Manageren af Manachester City er manageren med den næstbedste løn i verden. Pep Guardiola, som er på vej ind i sin sjette sæson som leder af the citizens er stadig ude efter sin tredje Champions League, og han ser ud til at være favoritten til at vinde i øjeblikket.

Han har haft en helt specifik stil lige fra start. Han opfandt mere eller mindre spilkontrol og fodbold, der fokuserer på boldbesiddelse. Han betragtes som en af ​​de største managers igennem tiden og har rekorden for de flest vundne kampe i streg i La Liga, Bundesligaen og Premier League.

1. Diego Simeone | Atletico Madrid | €42,4 millioner | 316,8 millioner kr.

Du havde måske en anden i tankerne, men El Cholo er manageren med den højeste løn i verden. Argentineren bragte Atlético tilbage til forreste række i fodboldverden. To Champions League finaler, en Copa del Rey og en La Liga; Cholos Atleti er og forbliver et legendarisk hold.

I øjeblikket er Cholo Simeones løn kun overgået, i fodboldverden, af de to mest legendariske spillere fra det sidste årti: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar og Atleticos Antoine Griezmann. En overraskende sum til en manager!Managere med de højeste lønninger i NBA i 2023

I USA er basketball en af de professionelle sportsgrene med de højeste lønninger både for spillere og coaches. Lad os tage et kig på ranglisten over NBA coaches.

5. Rick Carlisle | Indiana Pacers | $7,25 millioner | 49 millioner kr.

Den 63-årige underskrev en fireårig kontakt i 2021 til en værdi af et mindre samlet beløb på $29 millioner. Carlisle trænede Dallas Mavericks til en NBA-titel i 2011 og blev kåret til årets træner i 2002 med Pistons.

Carlisle er en af de 11 mennesker, der har vundet et NBA-mesterskab som spiller og som coach. 

4. Erik Spoelstra | Miami Heat | $8,5 millioner | 64,5 millioner kr.

I 2008 gjorde Heat ham til deres cheftræner, hvilket indtil videre har ført til titler i 2012 og 2013. Han var også en nøglefigur i Miamis opløb til NBA-finalen i 2023 på trods af at han var en otteseedet.

3. Steve Kerr | Golden State Warriors | $10 millioner | 69,5 millioner kr.

Kerr er coach for Golden State Warriors og den NBA-manager med den tredjehøjeste løn. Han startede ud som head coach for Warriors og blev hurtigt kåret som den bedste “amatør” coach i NBAs historie (med en rekort på 30-5); han vandt tre ringe som coach (i 2015, 2017 og 2018). Som coach fik han 300 sejre på kortere tid end nogen coach i deres sportskarriere—det er begrundelse nok for hans plads på denne rangliste.

1. Gregg Popovich | San Antonio Spurs | $16 millioner | 111,3 millioner kr.

Den umiskendelige Pops har været coach for San Antionio Spurs siden 1996, og sammen har de vundet fem ringe. Han anses også som en af de bedste managere nogensinde og er også en af de kun ni managere, der har vundet 1.000 kampe i ordinær sæson.

En af de mest succesrige coaches nogensinde, efter at have vundet fem NBA-titler, tre Coach of the Year-priser og hjulpet Spurs til hele 22 playoff-pladser i streg fra 1998 til 2019, topper Popovich denne liste. Coach Pop plejede at tjene små $11,5 millioner om året, før en femårig forlængelse på $80 millioner – og så steg årslønnen til $16 millioner i stedet, så der er lidt ekstra til dagen og vejen.Head Coaches i amerikansk fodbold med de højeste lønninger i 2023

NFL har faktisk overraskende nok et lønloft for at sikre, at løn og overførselstal ikke bliver for eksorbitante.

Der er to ting der påvirker dette loft, alt afhæng af holdene:
De “døde penge”: summen af penge, som holdet skylder en spiller, hvis han ikke længere er på holdet, som fastlagt i kontrakten;
og “rolled over”-mængden: pengene, som holdene beholder til næste sæson.

5. Mike Tomlin | Pittsburgh Steelers | $12,5 millioner | 85,6 millioner kr.

Mike Tomlin har i sine 16 år som cheftræner for Pittsburgh Steelers aldrig haft en tabende sæson. På trods af de seneste playoff-udfordringer har Tomlin guidet holdet til ti playoff, og to AFC-mesterskaber, hvor han har tjent en løn på $12,5 millioner.

Indtil videre ser Pittsburgh Steelers forudsigelserne for 2023 NFL-sæsonen godt ud, og vi må håbe at Tomlin kan føre sine Steelers langt i denne NFL-sæson.

4. Sean Mcvay | Los Angeles Rams | $14 millioner | 97,3 millioner kr.

Sean McVay som er den yngste cheftræner i NFL-historie, og det har han været de sidste syv år – McVay er i dag 37 år gammel. Det var en kæmpe nyhed da han blev ansat af Los Angeles Rams i 2017, men han fik hurtigt etableret sig som en af ​​ligaens top coaches. En Super Bowl-sejr og flere sejrsæsoner understreger hans imponerende karriere.

3. Pete Carroll | Seattle Seahawks | $15 millioner | 104,3 millioner kr.

Pete Carroll er Head Coach og concerndirektør for Seattle Seahawks, og har været det siden 2010. Carroll er et kæmpe trænerikon pga. sit arbjede med Seahawks. Han førte holdet til to Super Bowl-optrædener og vandt Super Bowl XLVIII, hvilket var et historisk øjeblik i Super Bowls historie.

Hans årlige indkomst er på 15 millioner dollar. Carroll er en ud af tre managere, der har vundet en Super Bowl (med Seattle) og et landsmesterskab i college football (med USC).

I sin 18. NFL-sæson ser Carroll ud til at fortsætte sin succesfulde periode med Seahawks.

2. Sean Payton | Denvor Broncos | $18 millioner | 125 millioner kr.

Sean Payton er kendt for sit offensive spil og sin Super Bowl-sejr med New Orleans Saints. Payton sluttede sig til Denver Broncos i 2023. Paytons kæmpe ekspertise har konstant skinnet igennem i hans offensive coaching – især Drew Brees succeskurve er blevet tilskrevet Payton.

Drew Bree betragtes som en af ​​de absolut bedste quarterbacks i NFL historien. Bronco-fans er meget ivrige efter at Payton bruger sin viden og evner, og gentager trænings succes med Russell Wilson.

1. Bill Belichick | New England Patriots | $20 millioner | 139 millioner kr.

Belichick er head coach for New England Patriots og han er anslået til at have den højeste løn i nordamerikansk sport. Hans årsløn er på 20 millioner dollar. Belichick, der ofte betragtes som den største NFL-træner gennem tiderne, har en arv der strækker sig over to årtier.

Han er den ældste aktive head coach i NFL og også den eneste manager, der er blevet valgt til National Football League 100th Anniversary All-Time Team. Belichick har vundet seks Super Bowl titler og har været en finalist fire andre gange både i hans perioder som assistent og Head Coach.


NHL coaches med de højeste lønninger i 2023

Forneden finder du de fem Head Coaches med de højeste lønninger i National Hockey League (NHL) i 2023. Selvom lønningerne i hockey slet ikke er på samme overflødighedshorn niveau som fx i NFL eller fodbold, er det stadig nogle klejner der ryger ind, læs med forneden hvem der tjener hvad.

5. Paul Maurice | Florida Panthers | $3,9 millioner | 26,7 millioner kr.

Maurice har skrevet kontrakt indtil 2025, den aftale blev ham og Panthers enige om i juni 2022, da han erstattede den midlertidige cheftræner Andrew Brunette.

Maurice er mest kendt for at være cheftræner for Winnipeg Jets fra 2014 til 2021. Udover Jets og Panthers er Toronto Maple Leafs det eneste NHL-hold, som Paul har trænet indtil videre. Han var selv spiller for OHL og trænede hovedsageligt OHL- og Tier I-hold i sin mere end tre årtier lange trænerkarriere.

Paul Maurice kan prale af det højeste antal NHL-sejre – med 817 sejre og 1766 kampe. Han står i øjeblikket på en sjetteplads med hensyn til alle tiders sejrstal bag Lindy Ruff.

4. John Tortorella | Philadelphia Flyers | $4 millioner | 27,5 millioner kr.

Tortorellas kontrakt løber frem til NHL-sæsonen 2025-26. Den erfarne NHL-træner Tortorella har til dato 704 sejre i 1465 kampe og ligger på en 11. plads på listen over flest sejre som træner.

Han skrev under med Philadelphia i juni 2022. Tortorella trænede tidligere Tampa Bay Lightning, NY Rangers, Vancouver Canucks og Columbus Blue Jackets.

Tortorella fik Tampa Bay til Stanley Cup-mesterskabet i 2004. Desuden er han den første amerikanskfødte NHL-træner til at nå 500 sejre.

3. Peter Deboer | Dallas Stars | $4,25 millioner | 28 millioner kr.

Peter DeBoer har skrevet kontakt på de små 4 millioner med Dallas Stars helt indtil 2026. Han erstattede Rick Bowness i juni 2022.

Den canadiske legende kan prale af hele 560 sejre i NHL i hans i alt 1097 kampe. DeBoer står sammen med Lindy Ruff, Paul Maurice, Darryl Sutter, John Tortorella og Tod McLellan som NHL-trænere med flest sejre.

DeBoer har været coach hos Florida Panthers, New Jersey Devils, San Jose Sharks og Vegas Golden Knights før sin tid med Dallas stjernerne.

2. Bruce Cassidy | Vegas Golden Knights | $4,5 millioner | 29,3 millioner kr.

Bruce “Butch” Cassidy underskrev en mangeårig kontrakt i juni 2022.

Butch erstattede Cassidy Peter DeBoer som cheftræner, pudsigt nok fik han jobbet kun otte dage efter at han var blevet fyret af Boston Bruins.

Cassidy har spillet 591 kampe, og ud af dem er 343 endt i sejr, hvilket gør ham til en af ​​de få NHL-trænere med flest sejre. Han startede sin trænerkarriere i 1997 og har været en del af mange hold, heriblandt fire IHL-hold, Washington Capitals, Blackhawks og Bruins.

1. Todd McLellan | Los Angeles Kings | $5 millioner | 34,7 millioner kr.

Los Angeles Kings’ coach optager førstepladsen på ranglisten. Det er hans tredje hold: han har før coachet San Jose Sharks og Edmonton Oilers. Tilsammen har han været med i hele 7 slutspil og har en vinderrate på 49,3 %.

McLellan er den bedst betalte træner i NHL med en løn på $5.000.000, han skrev under med LA Kings i 2019.

McLellan har været cheftræner siden 1993, og han havde en kort periode hvor han var professionel spiller. Han spillede som center fra 1987 til 1989, samt 1990 til 1992, men desværre fik tilbagevendende helbredsproblemer skubbet ham tilbage.Baseball: MLB managere med de højeste lønninger

Lønningerne af Major League Baseball managere afhænger meget af deres hold og hvilken slags manager, de er; der er også mange forskellige slags coaches alt afhængig af deres præcise rolle.

Vi har lagt nogle grove tal sammen ved at bruge ”Boydsbets”-hjemmesiden, da MLB ikke udgiver præcise informationer om deres coaches’ lønninger.

En Pitching Coach med den højeste løn når ikke helt op på en million dollar. Summen er endnu mindre, hvis du er en Base Coach, da deres lønninger plejer at være mellem 200.000 og 300.000 dollar. Hitting Coaches tjener et godt beløb (1 millioner dollar).

MLB har forsøgt at lægge et slør over deres lønninger, og været mere private omkring det end det er tilfældet i andre sportsgrene – men men men sikke en nyhedsbombe vi fik i november 2023! Craig Counsell som er tidligere manager for Brewers, forlod Milwaukee helt i chok ved at skrive kontrakt med et hold, der ikke engang havde en åbning!

Chicago Cubs underskrev en femårig $40 millioner kontrakt med Counsell.

Counsell har coachet Milwaukee Brewers i ni sæsoner med det største antal sejre holdet har kunne præstere – 707 sejre og en vinderprocent på 0,531.

Cubs tidligere træner, David Ross, får ikke helt sparket til fordel for Counsell – Ross vil nu arbejde i en anden kapacitet, men stadig i fronten.

3. Bob Melvin | GIants | $4 millioner | 27,4 millioner kr.

Bob Melvin har for nyligt skiftet arbejdsgiver fra San Diego Padres til San Francisco Giants – de årlige fire millioner dollars er fra Padres, men man kan trygt regne med at Melvin har fået en kontakt der minder meget om den gamle.

2. Dave Roberts | Dodgers | $6,5 millioner | 44,5 millioner kr.

I mange år var det Roberts der toppede denne liste. Han startede sin coaching karriere i San Diego som trænerassistent inden han blev manager i 2015. I 2016 skrev han kontrakt med Dogers, og hjalp dem med at vinde World Series Championship i 2020.

1. Craig Counsell | Chicago Cubs | $8 millioner | 54,8 millioner kr.

Counsell har lige skabt baseballhistorie ved at underskrive den dyreste kontrakt i MLBs historie – den femårige kontrakt er værd mere end 40 millioner dollars, ingen baseball coach har kunne skovle ind mere end max 6 millioner årligt, og at Cubs officielt slet ikke var på udkig efter en ny coach, gør denne nyhed ekstra spændende. Vi holder øje med Cubs, og hvad den nye head coach finder på!