Premier League odds & forudsigelser 2023/24

Manchester City var igen i år favorit til at tage det engelske mesterskab i Premier League, men bliver i denne sæson udfordret af Tottenham og Liverpool. Følg her kampen om det engelske mesterskab runde for runde og opdag de bedste odds og spilforslag.

Sidst opdateret
4459
Registrer dig her

Marathonbet giver her ugentligt dugfriske forudsigelser og prognoser om mesterskabskampen og alle de bedste kampe, i hvad mange anser for at være den bedste liga i verden, hvor du kan finde nogle af de bedste odds og spilmuligheder hver eneste uge!

Efter en livlig Premier League sidste sæson, hvor Manchester City formåede at tilføje endnu et engelsk mesterskab, analyserer vi her de tidlige markeder for at forudsige, hvem der bliver den næste mester i England i 2023/24. Vi følger ligaen og dens udvikling runde for runde, i en sæson hvor Arsenal har vist sig konkurrencedygtig og er en seriøs titeludfordrer.

🔛Husk at vores forudsigelser om fodbold, også dækker alle de øvrige europæiske ligaer og turneringer hver eneste uge!

Følg med her og opdag vores forudsigelser og de bedste odds på Premier League i 2023/24!


Sidste års vinder af Premier League blev afgjort på en spændende sidste dag, hvor City og Liverpool var tvunget til at vinde for at bevare deres chance for at sikre titlen. I denne sæson vendte begge disse klubber tilbage, som de to største favoritter i forudsigelserne om Premier League-mesterskabet forud for sæsonstarten. Både City og Liverpool klarer sig fint i den nye sæson, med City på toppen af tabellen.

Husk også at Marathonbet ligeledes bringer mange øvrige prognoser om europæisk topfodbold som b.la. forudsigelser om den danske Superliga, spanske La Liga, den tyske Bundesliga og italienske Serie A, samt alle de europæiske topturneringer Champions League, Europa League og Conference League, hvor du ligeledes finder bunkevis af spilmuligheder og fantastiske odds. Og du kan selvfølgelig også læse mere om VM i håndbold, og hvordan de danske håndboldkvinder klarer sig.



Indhold

De bedste Premier League odds 23/24

Den bedste måde at holde sig ajour med udviklingen i Premier League er at følge den dag for dag, hvilket netop er det vi hos Marathonbet gør. Vi opdaterer ugentligt alle de bevægelser, der forekommer i forudsigelserne om Premier League-mesterskabet, så du lettere får overblik.




Premier League odds 23/24 | PL Forudsigelser og odds tips

Ingen andre ligaer har så mange store hold som Premier League, hvilket betyder, at vi hver uge kan nyde flere kampe på højeste niveau med tonsvis af væddemålsmarkeder.


Marathonbets tidligere Premier League 2023/2024 forudsigelser

I denne sektion kan du holde øje med hvilke spiltips som Marathonbet forudsagde for Premier League 23/24 holdt, og dem som ikke gjorde:

📌Sæt bogmærke ved dette opslag og tjek de Premier League 2023/24 prognoser, så du ikke går glip af de bedste spiltips, odds og nyheder fra sæsonen 2023-2024.



Flest mål i Premier League | Hvem var topscorer i Premier League 2022/23?

#SpillerLandHoldMål (Straffe)
1.Erling HaalandNorgeManchester City36 (7)
2.Harry KaneEnglandTottenham Hotspur30 (5)
3.Ivan ToneyEnglandBrentford FC20 (6)
4.Mo SalahEgyptenLiverpool FC19 (2)
5.Callum WilsonEnglandNewcastle United18 (3)
6.Marcus RashfordEnglandManchester United17 (0)
7.Gabriel MartinelliBrasilienArsenal FC15 (0)
Martin ØdegaardNorgeArsenal FC15 (0)
Ollie WatkinsEnglandAston Villa15 (1)
10.Aleksandar MitrovićSerbienFulham FC14 (4)
Bukayo SakaEnglandArsenal FC14 (2)
12.Harvey BarnesEnglandLeicester City13 (0)
RodrigoSpanienLeeds United13 (1)
14.Miguel AlmirónParaguayNewcastle United11 (0)
Phil FodenEnglandManchester City11 (0)
Gabriel JesusBrasilienArsenal FC11 (1)
Roberto FirminoBrasilienLiverpool FC11 (0)
18.Taiwo AwoniyiNigeriaNottingham Forest10 (0)
Eberechi EzeEnglandCrystal Palace10 (1)
Alexander IsakSverigeNewcastle United10 (2)
Alexis Mac AllisterArgentinaBrighton & Hove Albion10 (6)
James MaddisonEnglandLeicester City10 (1)
Heung-min SonSydkoreaTottenham Hotspur10 (0)
Overblik over hvem der er topscorer i Premier League 22/23

Se alle topscorer Premier League odds

Med et godt overblik over hvem der er topscorer i Premier League kan du finde alle de gode topscorer Premier League odds lige her. Tror du det bliver den norske målkonge der ender med flest mål i årets engelske liga, eller tror du at nogen kan slå Håland?

Flest mål i Premier League | Premier League all time topscorer

Det er en triumf i sig selv at blive topscorer i Premier League, uanset om den tilknyttede trup også vinder årets bedste engelske liga. Selvfølgelig ser man navne på denne liste som man kender ganske godt, Harry Kane, Wayne Rooney, Robbie Fowler og Mohamed Salah – men hvem mere? Forneden kan du se en liste over alle tiders top-20 topscorer i Premier League.

#SpillerAntal
Kampe
Antal
Mål
1Alan Shearer441260
2Harry Kane320213
3Wayne Rooney491208
4Andy Cole415187
5Sergio Agüero275184
6Frank Lampard611177
7Thierry Henry258175
8Jermain Defoe496163
9Robbie Fowler379162
10Mohamed Salah251153
11Michael Owen326150
12Les Ferdinand349149
13Teddy Sheringham418146
14Robin van Persie280144
15Jamie Vardy307136
16Jimmy Floyd Hasselbaink288127
17Robbie Keane349125
18Nicolas Anelka364125
19Dwight Yorke375123
20Romelu Lukaku278121
Overblik over Premier League all time topscorer

Premier League all time topscorer Alan Shearer

Angriberen Alan Shearer opnåede mange bedrifter i sin karriere, han er alle tiders Premier League topscorer med hele 260 mål, den eneste der kom tæt på at indhente ham er Harry Kane. Nu hvor Kane er forflyttet til Bundesligaen, er Shearers Premier League topscorer titel sikker – i hvert fald for nu. Den sidste trup som Alan Shearer var del af var selvfølgelig Newcastle United i et helt årti -1996-2006.

Premier League vinder odds 23/24

Odds på Premier League vinder: Manchester City er favorit til at vinde Premier League 2023-2024

Igen igen i år fremstår Manchester City (@1.44) i forudsigelserne, som den klart største favorit til at vinde endnu en Premier League-titel. Hvis City formår at tage sejren hjem igen i år, vinder de Premier League for 4. år i træk og skaber altså fodboldhistorie. Arsenal, Liverpool, Manchester United og Manchester City har alle vundet titlen 3 år i streg, men ingen har altså kunne holde den i fire år i streg – mon City kan gøre det?

Holdet er siden 2016 ledet af Pep Guardiola som har hjulpet dem på vej til at vinde fire af de seneste fem udgaver af det engelske mesterskab og fastholder en stor del af den trup, der har ført dem til at blive de seneste års dominanter, samtidigt med at de har hentet nye store profiler. Udover de nye profiler City har anskaffet, har de selvfølgelig også kæmpe talenter som norske Erling Håland, Phil Foden og Kyle Walker.

City er kendt for at virkelig komme ind i kampen sidst i sæsonen af den engelske liga. Pep Guardiolas truppe har en tendens til at bruge et par uger på at varme op, inden de virkelig klikker i gear og begynder at samle points op med en skræmmende hastighed. Men denne sæson har været anderledes for City allerede, de har nemlig fået en imponerende start på deres Premier League kampagne, og vundet alle deres første fem Premier League-kampe for første gang i syv år, men nu er spændingen steget igen da truppen i øjeblikket er på en anden/tredje plads i tabellen.

Ved sidste års Premier League pressede Arsenal Manchester City rigtig hårdt, før Pep Guardiolas truppes overlegne form og elitementalitet scorede dem den prestigefyldte treble! Bookmakerne har forsat City som nr. et favorit, og vi må holde øjnene åbne for at se hvad der skar i den engelske liga.

Odds på Premier League vinder: Kan Arsenal vælte favoritten Manchester City i år?

Forud for sæsonstarten var Arsenal (@7.00) at finde på en tredjeplads over de største favoritter i forudsigelserne. “Gunners” som prøver at genvinde tabt terræn og erobre et engelsk mesterskab, der senest blev vundet tyve år tilbage, er dog nu at finde som en af de største favoritter og ligner en af Citys største konkurrenter i denne sæson. Arsenal er nu blevet nummer to favorit hos bookmakerne, og deler en første/anden plads med Tottenham i tabellen i øjeblikket.

Premier League 22/23 sæsonen var en god sæson for truppen, selvom de ikke vandt. Halvvejs igennem sæsonen havde Arsenal deres hidtil bedste sæson i Premier League med 16 sejre, to uafgjorte, et enkelt tab og 50 point fra de første 19 kampe.

Som forberedelse til den nye sæson havde Mikel Arteta sine spenderbukser helt spændt op, og hentede talenter som Declan Rice, Kai Havertz og Jurrien Timber. De nyindkøbte transfers har været en blandet pose bolsjer, man havde udset Jurrien Timber som en perfekt tilføjelse til truppen, men en trist (og hurtig) skade har altså sendt ham tilbage på bænken. Kai Havertz havde man også store forventninger til, men midtbanespilleren har kun scoret et enkelt mål, og en enkelt assist er det blevet til denne sæson indtil videre.

Arsenal var en stor favorit sidste år, men i sidste ende gik det desværre ikke så godt for the Gunners, da de kun samlede tolv point fra deres sidste ni kampe (tre sejre, tre uafgjorte og tre tab). Mikel Artetas’ trup sluttede på en fin anden plads, og vendte endelig tilbage til Champions League for første gang siden 2016-17. Vi holder øje med Arsenal, og glæder os til at se hvad de finder på i både Premier League og Champions League 23/24.

Odds på Premier League vinder: Kan Tottenham Hotspurs vinde Premier League 2023-2024?

For ni år siden overtog Mauricio Pochettinho cheftrænerpositionen hos Tottenham Hotspurs (@11.00), med Pochettinho i spidsen blev truppen godt forstærket bl.a. i form af spillere som f.eks. danske Christian Eriksen, Danny Rose og selvfølgelig Harry Kane. Dengang regnede man med at med lidt tid og Pochettinho i spidsen ville klubben blive helt ekstraordinær. Et par år senere, efter at Pochettino havde tilføjet flere stærke profiler til Spurs i form af Dele Alli og Son Heung-min havde Tottenham befæstet sig som et af de bedste hold i Premier League.

Man kan pege på UEFA Champions League 18/19 finalen som tabet der påførte truppens moral uoprettelig skade, efter de bukkede under for Liverpool (2-0). I de følgende år kunne man se at Spurs havde en vind nu attitude, klubben ledelse valgte bl.a. at skifte Pochettinho (cheftræner for Tottenham 2014-2019) ud med José Mourinho (cheftræner for Tottenham 2019-2021).

Mourinho blev skiftet ud med Ryan Mason der nåede at være der i ca. 2 måneder i første omgang, inden ledelsen igen besluttede sig for en ny cheftræner i form af Nuno Espirito Santo der nåede at blive ved the Spurs hele 5 måneder, Santo blev skiftet ud med Antonio Conte, som så alligevel fik lov at have rollen i ca. 1 ½ års tid – der var 2 yderligere skift, inden ledelsen besluttede sig for at prøve lykken med Ange Postecoglous i 2023.

Hotspurs har desværre i en længere periode haft inkonsistente resultater, og middelmådige præstationer der har skabt endnu flere uenigheder imellem Spurs fans og ejerskabet af klubben.

Den 10. august 2023 indgik Tottenham en aftale med Bayern München om at sælge stortalentet Harry Kane, hvilket også kunne tyde på at det er et af de sidste søm i kisten for truppen. Kane skabte igen igen fodboldshistorie, da han nu er det dyreste salg i Bundesligaens historie på omkring 100 millioner € plus omkring 10 millioner € i transferfees – i danske kroner er det ca. 820 millioner kr.

Lige nu har Tottenham Hotspurs en femte plads i tabellen, men spørgsmålet er virkelig, hvor lang tid holder truppen der? Med the Spurs ved man aldrig om de giver et fantastisk spil, eller om de desværre bliver ofre for ejerskabet af klubben, og dermed udviser en usammenhængende form og spillestil.

Odds på Premier League vinder: Liverpools chancer for at vinde Premier League 2023-2024

Premier League har fået en hård rival i de sidste fem år, i form af Liverpool (@3.20) med Jürgen Klopps mandskab, som blev mester i 2019/2020 for første gang nogensinde og som igen vil forsøge at udfordre mesteren og udligne Manchester United, som den mest vindende klub i historien. Liverpool har dog haft en svær sidste sæson, og endte som nr. 5 i tabellen i 22/23.

Klopp er måske blevet opmærksom på den kritik ham og truppen har modtaget ift. deres midtbanepræstation. Efter kun at have skrevet kontrakt med en enkelt midtbanespiller siden 2018 før sommeren 2023 (Thiago Alcântara i 2020), ser det ud til at Liverpool vil skaffe mindst tre midtbanespiller indenfor de næste par måneder. Klopp og truppen har klaret det rigtig fint hen over julen og ind i det nye år.

Eftersom Liverpool har mistet James Milner, Naby Keïta, Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson og Fabinho siden slutningen af ​​sidste sæson er det simpelthen en nødvendighed at styrke truppens form på den front. Det betyder altså at klubben har mistet en del af de erfarne profiler der styrkede holdet, indtil videre har Klopp forsøgt at forstærke Liverpool med yngre talenter som Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai, mens klubben angiveligt også forfølger Chelsea-teenageren Romeo Lavia. Læs alt om klubbernes investeringer på transfermarkedet.

Klopps udvalgte trup havde allerede nogle stærke yngre spillere i form af Curtis Jones, Harvey Elliott og Stefan Bajcetic, og dem forventer han nok også en del fra. Mange fans lagde skylden for Liverpools nederlag i sidste sæson netop på den manglende form på midtbanen, vi må se om Klopp kan mande Liverpool drengene på rette kurs.

Hvor mange gange har Liverpool vundet Premier League?

Liverpool har vundet Premier League hele 19 gange. Liverpool seneste ligatitel er fra Premier League sæsonen 2019/20.


Premier League odds favoritter i 2023-2024

Ingen af ​​de øvrige europæiske nationale mesterskaber har en så bred en liste af rigtige kandidater til at vinde titlen, som i England og Premier League. Den engelske liga har i årevis etableret sig som stormagt og har på grund af sin enorme økonomiske styrke etableret sig, som den foretrukne destination for mange af tidens største fodboldspillere.

Hver sommer kommer en mængde talenter til eller bevæger sig op gennem de forskellige engelske klubber, samtidigt med at profiler hentes fra andre store europæiske klubber. Dette er med til at give os mulighed for, at nyde en attraktiv og spændende kamp om mesterskabet i Premier League hvert år, til gavn for alle sultne fodboldfans og spillere, som jagter de mest værdifulde odds.  

Vi gennemgår nedenfor argumenterne for de største favoritter til at vinde Premier League-titlen i 2023/2024, som nu nærmer sig sin afslutning, hvilket også indsnævrer listen af titelkandidater.




Manchester City, favoritten som skal forsvare titlen

Pep Guardiolas mænd fastholder store dele af den trup, der har givet dem mulighed for at dominere engelsk fodbold i endnu et år. Manchester City (@1.44) har etableret sig som den gigant, de øvrige skal slå for at vinde Premier League-mesterskabet. Det tyder igen i år på, at de bliver en meget hård nød at knække, takket være de fantastiske tilføjelser, de har lavet på transfermarkedet denne sommer. Med rygraden dannet af Phil Foden, Julian Alvarez, Ederson, Ruben Dias, John Stones, Rodri og Kevin De Bruyne, har Etihad-mandskabet sat prikken over i’et med ankomsten af ​​en af ​​de bedste målscorere i verden, norske Erling Haaland, og de har allerede nu bevist deres styrker i starten af sæsonen i Premier League 23/24.

Liverpool, en af de mest spændende og lunefulde favoritter i Premier League 23/24

2022 tegnede sig som et år der endelig gav Liverpool (@7.50)  truppen det skub de manglede – de vandt Emirates FA Cup og Carabao Cup, de besejrede deres kæmperival Manchester City i Community Shield og var længe den umiddelbart største konkurrent til at løfte pokalen. Men den vindende stribe fortsatte desværre ikke for holdet. Liverpools form i denne sæson har fået kritik for at være svingende og ustabil, og det må vi sætte os enige i hos Marathonbet.

Vi tror på at Liverpool kan slutte denne sæson i top-4, men vi tror simpelthen ikke at de kan vinde Premier League 23/24. Selvom om Klopps truppe er de eneste der har vundet Premier League i de sidste seks sæsoner – altså er de, de eneste der har kunne tage pokalen fra City.

Man skal også huske at de fortsat har stortalentet, Mohamed Salah, og er blevet forstærket med en af ​​de mest fremragende angribere fra europæisk fodbold sidste sæson, Darwin Núñez. Núñez erstattede Sadio Mané som røg til Al-Nassr FC.

Uruguayaneren Núñez vil være ansvarlig for at erstatte tabet af senegaleseren, og med en sæsons erfaring i klubben fuldender bidraget fra Luis Diaz en offensiv trefork fuld af forhåbninger.

Arsenal søger igen toppen af engelsk fodbold i Premier League

Næsten tyve år er gået siden ‘Gunners‘ vandt deres sidste Premier League-titel, men det er svært ikke at inkludere den klub med tredje flest titler i forudsigelserne for mesterskabet efter deres meget flotte sidste sæson, hvor de endte på en anden plads. 

Arsenal (@7.00) stoler fortsat på Mikel Arteta, og efter en fantastisk afslutning af sæsonen var fansene ekstatiske på Emirates Stadium, da Arsenal endelig kom tilbage i Champions League siden 2016/2017.

Med det formål at genoplive deres muligheder i ligaen, fortsætter londonerne med at satse på ungdommen og har tilføjet spillere som den legendariske Declan Rice, Kai Haverts og Jurien Timber.

Declan Rica (tidligere West Ham United) blev solgt for hele £105 millioner (godt 907 millioner danske kroner), imens Havertz og Timber havde en net sum af £65 millioner (omkring 484 millioner kr.), og £38 millioner (omkring 283 millioner kr.) respektivt.

Arsenal har haft spenderbukserne på i transfervinduet, og har samtidigt også stærke yngre profiler i truppen i form af Bukayo Saka, Eddie Nketiah, Fabio Vieira og selvfølgelig Gabriel Jesus.

Arsenal var længe undervurderet til trods for deres præstationer, men har nu fundet vej ind i forudsigelserne, som en af de allerstørste favoritter til det engelske mesterskab i år.

Tottenham Hotspurs forsøger sig i Premier League 23/24

Man må se om Ange Postecoglou er det friske pust som Tottenham (@34.00) manglede, mange mener han ikke er meget bedre end Pochettino, men det må denne sæson besvare. Postecoglou sikrede pokalen for Celtics to år i streg i det skotske Premiership, hvilket er mere end Pochettino kunne klare på 9 år for the Spurs. Kan Ange give den samme kant til nord London klubben?

Tabet af Kane tegner sig umiddelbart ikke som den bedste start på sæsonen, men med Cristian Romero, Richarlison, Ivan Perisic, Clement Lenglet, Yves Bissouma og Son Heung-min i truppen har Spurs nogle stærke profiler at gøre brug af. Man kan se på bookmakers odds at de ikke er favoritter, men vi må stadig holde øje med klubben, da de kan overraske og sæsonen fortsat er i dens startfase.  

Det bliver spændende at se, hvordan Ange Postecoglou formår at forme og benytte alle brikkerne i årets Premier League.


Øvrige ​​favoritter i Premier League 2023/24

Forudsigelserne om den kommende Premier League-mester, viser også tilstedeværelsen af to historiske og succesrige Premier League-hold blandt topfavoritterne, som kan være outsidere til at snuppe titlen. Her findes nemlig også Newcastle, som med deres ambitiøse projekt bringer dem til tops på listen over favoritter, mens konkurrencens mest vindende hold Manchester United heller ikke kan udelukkes.

Manchester United, klubben med flest engelske mesterskaber

Manchester United (@126.00) er klart på rette kurs i hænderne på Erik ten Hag. United sluttede på en 3. plads i Premier League 22/23, og vandt Carabao Cuppen året tidligere, 2021.

Ten Hag har med succes rekrutteret Rasmus Højlund fra Atalanta til den nette sum af 560 millioner danske kroner. Højlund har skabt dansk fodboldhistorie som den dyreste transfer nogensinde af en dansk spiller, læs mere om de mest værdifulde danske fodboldspillere her.

Ten Hag har også valgt at satse på målmanden Andre Onana fra Inter Milan og midtbanespilleren Mason Mount fra Chelsea. Denne truppe er håbet for at de røde djævle kan formå at ende i en top-4 placering igen i år.

Efter fiaskoer under Ole Gunnar Solskjær og Ralf Rangnick har holdet, som senest vandt i 2013, længe kæmpet med svingende præstationer og resultater, men kan komme i spil som udfordrer til mesterskabet, hvis de igen kan komme tilbage på sporet. Vi skal heller ikke glemme at djævlene har stærke profiler som Christian Eriksen og Lisandro Martinez som evt. kan skubbe dem i den rigtige retning på tabellen.

Newcastles ambition om mesterskabet 

Siden deres tilbagevenden til Premier League i 2017, har Newcastle United (@41.00) strejfet til toppen af ​​engelsk fodbold. Erfaringen med Rafa Benitez havde ikke den ønskede effekt og i 2021 overtog Saudi Arabian Public Investment Fund 80% af klubben, med det formål at bringe dem til den engelske og europæiske elite, samtidigt trådte Eddie Howe ind som den nye træner. Klubben fra den nordlige del af landet vil tage det skridt i denne sæson og forsøge at slå sig ned blandt favoritterne i Premier League. Newcastle endte på en 4. plads i ligaen sidste sæson, men har desværre ikke formået at komme endda i top-10 denne sæson endnu. Efter en blandet start på Premier League-sæsonen, håber vi at Newcastle drengene kan spille sig varme igen.

I sommertransfervinduet 2023 gjorde Eddie Howe sig nogle tilkøb til klubben i form af Sandro Tonali fra AC Milan, Harvey Barnes fra Leicester City, Valentino Livramento fra Southampton og selvfølgelig Yankuba Minteh fra OB samt Lewis Hall som er på en låneaftale fra Chelsea. Howe har satset på yngre profiler som dog alle virker stærke. Det bliver spændende hvordan Howe sammensætter sin strategi med både de nye spillere, men også de ”gamle” talenter Matt Target, Nick Pope og Sven Botman. Klubben har limiteret deres spend for at undgå at blive ramt af Financial Fair Play, samtidigt har de i form af både sponsorater og kvalificering til Champions League fået lidt mere ind i klubkassen. Newcastle har en tendens til at kunne overraske med deres form og spil, så vi må holde øje om de formår at kravle op til top-6 i 23/24.



Hvem bliver årets overraskelse i Premier League 23/24?

At tale om hold i den engelske liga, som kan overraske storklubberne er enormt svært og kan analyseres fra forskellige synsvinkler. Med en så bred vifte af mesterskabskandidater er det meget svært at forestille sig en overraskelse som den, Leicester City udførte ved at erobre Premier League i 2015-2016. 

Premier League 23/24 sæsonen har allerede givet os en del overraskelser: et anderledes Arsenal, Spurs med et nyt udseende og West Ham som har klatret i tabellen til en 7. placering.

West Ham har vist en del kontraangreb denne sæson, ledet af David Moyes. Man skal ej forglemme at West Ham endte på en 6. plads i 20/21. De endte derefter på en 7. plads i 21/22 imens de var i Europa League semifinalen. Det er rigtigt at West Ham endte på en skuffende 14. plads i sidste års Premier League, men de vandt Conference League 2023. Alt det skal man ikke glemme, og derfor kan vi ikke bare se the Hammers som et eller andet nyoprykket hold.

Hos Marathonbet holder vi øjnene åbne, da sæson næsten lige er startet, og der kan ske meget inden mestrene af den engelske liga bliver kåret.


Forudsigelser om nedrykning fra Premier League 2023-2024

I 21/22 sæsonen sagde to ud af de tre oprykkende hold, farvel til den øverste division i engelsk fodbold efter en sæson. Norwich City og Watford var de første klubber til at rykke ned, og de fik i de sidste dage af sæsonen følgeskab af Burnley, der trods afskedigelsen af ​​Sean Dyche ikke var i stand til at rette op. Dermed var Brentford den eneste af de tre forfremmede i 2021, der formåede at forblive i ligaen, da de endte på en 13. plads.

22/23 sæsonen sagde farvel til Leicester City, Leeds United og Southampton, imens Burnley, Sheffield United og Luton Town rykkede frem i ligaen.

Brentford som nu er uden Christian Eriksen er et af de hold, som vi forudser til til at kæmpe for at undgå nedrykning, sammen med andre beskedne trupper som Luton Town eller Burnley, som dog under Vincent Kompany vandt EFL Championship 22/23.

De primære kandidater til nedrykning, er stort set altid årets oprykkere. Sheffield United, som i de seneste år har været igennem adskillige op- og nedrykninger, var det første hold til at sikre deres tilbagevenden til eliten. Dette blev efterfulgt af Luton Town, som også må anses at være en kandidat der skal kæmpe for overlevelse. Sidste hold på denne liste er Burnley, som ligeledes står overfor en stor udfordring denne sæson.  

Det må dog ikke glemmes, hvordan vi i de seneste sæsoner har set, hvordan større historiske hold har kæmpet i bunden af klassementet, såsom Everton der meget vel kan komme til at spille for deres overlevelse i Premier League. 



Danskere i Premier League 2023/24

Få her overblik over alle danske spillere i denne sæson af Premier League. Listen indeholder nogle af de mest værdifulde spillere fra Danmark og flere landsholdsprofiler fra det danske landshold, som også deltog i VM i Qatar vinteren 2022. ‘Danskerholdet’ med Thomas Frank i trænersædet er det hold i den engelske liga, som har flest danskere ansat i klubben.

  • Christian Nørgaard (Brentford FC)
  • William Osula (Sheffield United FC) 
  • Mathias Jensen (Brentford FC)
  • Jacob Bruun Larsen (Burnley FC)
  • Mads Rørslev (Brentford FC)           
  • Philip Billing (AFC Bournemouth)                 
  • Christian Eriksen (Manchester United)              
  • Mathias ‘Zanka’ Jørgensen (Brentford FC)
  • Emiliano Marcondes (AFC Bournemouth)           
  • Rasmus Højlund (Manchester United)
  • Mikkel Damsgaard (Brentford FC)    
  • Mikkel Andersen (Luton Town)
  • Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham Hotspurs)
  • Joachim Andersen (Crystal Palace)

Danskere i Championship 2023/24

Forneden kan du se alle danskere i den næstbedste engelske række, nemlig Championship, samt hvilken klub de tilhører.

  • Daniel Iversen (Leicester City FC – lånt ud til Stoke City)
  • Jannik Vestergaard (Leicester City FC)
  • Mads Juel Andersen (Luton Town)
  • Anis Ben Slimane (Sheffield United FC)
  • Mads Hermansen (Leicester City FC)
  • Lukas Engel (Middlesbrough FC)
  • Jacob Sørensen (Norwich City)
  • Mads Frøkjær Jensen (Preston North End)
  • Emil Riis (Preston North End)
  • Mileta Rajovic (Watford FC)

Tidligere Premier League vindere

Forneden kan du se de tidligere vindere af den bedste engelske liga.

SæsonVinder2.-plads
2022/23Manchester CityArsenal
2021/22Manchester CityLiverpool
2020/21Manchester CityManchester United
2019/20LiverpoolManchester City
2018/19Manchester CityLiverpool
2017/18Manchester CityManchester United
2016/17ChelseaTottenham Hotspur
2015/16Leicester CityArsenal
2014/15ChelseaManchester City
2013/14Manchester CityLiverpool
2012/13Manchester UnitedManchester City
2011/12Manchester CityManchester United
2010/11Manchester UnitedChelsea
2009/10ChelseaManchester United
2008/09Manchester UnitedLiverpool
2007/08Manchester UnitedChelsea
2006/07Manchester UnitedChelsea
2005/06ChelseaManchester United
2004/05ChelseaArsenal
2003/04ArsenalChelsea
2002/03Manchester UnitedArsenal
2001/02ArsenalLiverpool
2000/01Manchester UnitedArsenal
1999/00Manchester UnitedArsenal
1998/99Manchester UnitedArsenal
1997/98ArsenalManchester United
1996/97Manchester UnitedNewcastle United
1995/96Manchester UnitedNewcastle United
1994/95Blackburn RoversManchester United
1993/94Manchester UnitedBlackburn Rovers
1992/93Manchester UnitedAston Villa

De største Premier League klubber og deres rivalisering

De største rivaliseringer i Premier League:

  • Manchester United 🆚. Manchester City
  • Tottenham Hotspur 🆚 Arsenal
  • West Ham 🆚 Millwall
  • Liverpool 🆚 Manchester United
  • Swansea 🆚 Cardiff City
HoldAntal sæsoner i Premier LeagueAntal Premier League-titler
Manchester United3213
Manchester City277
Chelsea325
Arsenal323
Tottenham Hotspur321
Everton320
Liverpool320
Aston Villa290
Newcastle United290
West Ham United270

Hvornår starter Premier League 2024/25?

Det er blevet bekræftet at den nye sæson af den bedste engelske liga starter den nye sæson for 24/25 d. 17. august 2024.

Hvor kan man se Premier League i 2023/24?

De officielle tv-stationer med rettigheder til Premier League i 2023-2024 er Sky Sports og BT Sport på britisk territorium. I Danmark er det TV3+, TV3 Max og See, som har rettighederne på dansk TV. Derudover kan TV3 Sport også vise enkelte Premier League kampe og med Viaplay kan fodboldfans få adgang til streaming af alle kampe fra den bedste engelske række.  


*Forbehold for udsving af odds

**Spiltips skal betragtes som forslag