Champions League Odds Tips 2024 [Finale d. 1. Juni kl. 21:00]

Placer de bedste væddemål på Champions League 2023-2024 med Marathonbet. Prøv vores odds på mange kampe, hvor den potentielle gevinst er større, og oplev alle de gode odds på UEFA Champions League 23/24.

Sidst opdateret
5393
Registrer dig her

TL;DR – Har du ikke tid til at læse det hele? Her er artiklen i korte træk.

Champions League semifinalen 23/24 er slut og vi har fundet de to trupper der kommet videre til semifinalen, og får lov til at kæmpe for den prestigefyldt Champions League pokal. Årets CL finalister er overraskeren tyske Dortmund og vinderfavoritten Real Madrid.

Indhold

FCK Champions League 2024

Danmark havde sikret sig en plads ved Champions League 23/24 1/8-finalen, da de var nummer to i gruppe A med otte point. Desværre har FCK trukket City i ottendedelsfinalen, og første opgør endte 1-3 til City. Returkampen blev spillet d. 6. marts 2024 kl. 21:00, og endte på præcis samme måde – 3-1 til City. Nederlaget betyder at FC København er færdige med europæisk fodbold for denne sæson.

Vi kan alle være stolte – spillere, stab og ledelsen. Vi har lagt en kæmpe indsats og leveret gode præstationer hele vejen igennem. Vi var måske lidt uheldige med at trække Manchester City, men vi kan være stolte af, at vi er kommet så langt. Det er ikke tit, man prøver at gå videre i Champions League – specielt ikke med den gruppe, vi havde.

Mohamed Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi var solo dansk målscorer i denne kamp, med sit mål i det 29. minut.

Det er den sværest mulige lodtrækning. Manchester City er et hold, som er fuldendte i deres kollektive spil og med store individualister. Det er verdens bedste klubhold.

 Jacob Neestrup

Sidste gang FCK nåede ottendedelsfinalen var i 2010/11, hvor danskerne mødte Chelsea og endte med et nederlag på 0-2, det kan være derfor Neestrup var lidt nervøs omkring sin trup.

Ved årets Champions League gruppespil, mødte FC København Manchester United to gange, og her blev det til et 1-0-nederlag i Manchester, mens man spillede sig til et 4-3 på hjemmebanen Parken. Men nu begyndte vi at se sprækkerne i FCK’s CL kampagne, de har ikke kunne genskabe den samme balance overfor den mere farlige Manchester – nemlig City.

Læs med forneden for en gennemgang af FC København vs. Manchester City kampen, kampen føltes ikke ligevægtig på noget punkt, især da Pep Guardiola’s mandskab havde en boldbesiddelse på hele 74% i første kamp, og på 69% i anden. Man må sige at københavnerne gjorde alt, hvad de overhovedet kunne, men vi skal også være ærlige og sige at selvom FC København er en af de bedste trupper i Danmark, er de simpelthen ikke en trup der kan hamle op med verdens bedste hold.

FCK var gået videre fra gruppespillet, da de formåede at placere sig på anden pladsen i deres gruppe – gruppe A. FCK mødte de mere farlige Manchester City som danskerne spillede overfor henholdsvis d. 13. februar kl. 21:00 på hjemmebane, og d. 6. marts kl. 21:00 på udebane.

Jeg sagde på forhånd, at jeg gerne ville have undgået City, og det holder jeg fast i (…) Et eller andet sted skal vi prøve at lave et resultat på hjemmebane. Det har vi haft succes med tidligere, så vi skal prøve at lave et resultat, så vi giver os selv muligheden for at lave en sensation på udebane.

Rasmus Falk

Falk havde helt ret, det er især på hjemmebanen at FCK har formået at hive de gode trick frem, og det var det håbe vi FCK-fans havde – men desværre er City bare for skarpe. Det er det københavnske mandskab også enige i.

Det føltes som om, de havde en ekstra mand på banen.

Mohamed Elyounoussi

Det er utroligt svært at få fat i bolden, og når man så har den, så kommer der hurtigt pres, hvor man ikke har så mange muligheder. Så det var en svær kamp, hvor vi forsvarede meget, men det er også et virkelig godt hold, nok også det bedste hold i verden og det bedste, der har spillet her i Parken.

Viktor Claesson


Teknisk set kunne FCK have trukket Arsenal, Real Madrid, Real Sociedad, Atlético Madrid, Dortmund, Manchester City eller FC Barcelona – alle gruppevinderne. Men eftersom der gik relativt langt tid inden FCK blev trukket op af bowlen, var der kun enten City eller Real Madrid der var tilbage.

Champions League Finale 2024

Champions League | Hvem vinder årets CL?

Finalen i Champions League 2023/24 spilles på det legendariske Wembley Stadion i London lørdag d. 1. juni 2024.

 • Finalister: Borussia Dortmund og Real Madrid
 • Sted: Wembley Stadion, London (8. gang finalen bliver afholdt her)
 • Dommer: Slavko Vinčić (Slovenien)

Borussia Dortmund overraskede da de besejrede PSG med 2-0, og sikrede sig dermed en plads i finalen. Real Madrid vandt over det andet tyske hold, nemlig Bayern München med 4-3 og er dermed klar til deres 15. Champions League-finale.

Real Madrid er selvfølgelig vinderfavorit hos alle bookmakere, men Dortmund har alligevel overrasket os en del gange i denne sæson, mon de kan overraske hele verden og tage årets CL finale?

Kan Borussia Dortmund vinde Champions League 2024?

Selvom Real Madrid har et stærkt hold og massevis af erfaring, har Dortmund også en række trumfer i ærmet, der kan give dem årets Champions League sejr.

Tyskernes hævnmission på Wembley

For 11 år siden var Jürgen Klopps Dortmund tæt på at vinde Champions League, men de tabte finalen 2-1 til Bayern München på selv samme Wembley. I år vender Dortmund tilbage til Wembley for at møde Real Madrid, og det føles næsten som skæbnen. Kan de endelig få revanche på engelsk jord?

Den perfekte afsked for Marco Reus

Kun to spillere fra 2013-finalen er tilbage i Dortmund, Mats Hummels og Marco Reus. Reus forlader klubben til sommer, og drømmer om at slutte af med et brag ved at vinde Champions League. Han er en legende i klubben, og det ville være den perfekte afsked at løfte trofæet.

Overlevede Dødens Gruppe

Dortmund har haft en hård vej til finalen. De startede i ’Dødens Gruppe’ med PSG, Newcastle og AC Milan, men endte alligevel øverst. De besejrede PSV, Atlético Madrid og PSG på vej til finalen, og har vist, at de kan bide af sig.

Dortmunds stærkt forsvar

En stor del af Dortmunds succes skyldes deres stærke defensiv. De har holdt buret rent seks gange i turneringen, hvilket er deres bedste resultat siden 1997/98-sæsonen. Hummels og Schlotterbeck har været solide i centerforsvaret, og Gregor Kobel har flest redninger i turneringen (42).

Det tyske angreb er i topform

Det er ikke kun forsvaret, der fungerer. Dortmund har også et farligt angreb. Niclas Füllkrug kæmper for holdet og scorer mange mål, Jadon Sancho har varmet op på det seneste. Malen, Adeyemi, Reus og Brandt har alle bidraget med vigtige mål, og i alt har 12 forskellige spillere scoret i Champions League for Dortmund i år.

Real Madrid skal forberede sig på en kamp til døden mod et hold i god form på begge ender af banen, og blod på tanden.

Real Madrid er kæmpe favoritter i Champions League

Real Madrid er kendt for deres mange uforglemmelige øjeblikke i Champions League igennem årene. De har vundet CL hele 14 gange, og de er den eneste klub, der har kunne holde Champions League titlen flere år i træk siden 2015. I den periode har Real Madrid hevet hele fire Champions League-trofæer hjem til Spanien.

På vej til årets finale på Wembley Stadion har de været igennem en hård kamp i knockout-fasen.

Real Madrid besejrede RB Leipzig, Manchester City og Bayern München over seks kampe fordelt på tre runder. Sejren over Bayern München var den mest dramatiske i knockout-fasen. Real Madrid sikrede sig finalepladsen med to scoringer i løbet af fire minutter af indskiftelsen af Joselu – de sejrede med 4-3 over Bayern.

Real Madrid stiller op med de største stjerner i Champions League-finalen, anført af den brasilianske angriber Vinicius Junior, der for bare to år siden scorede sejrsmålet mod Liverpool og sikrede Real Madrid deres 14. Champions League-titel. Derudover vil der være stort fokus på midtbanespilleren Jude Bellingham.

Dortmund spiller ofte andenviolin til Bayern München i Bundesligaen, men de har klaret sig flot og kæmpet sig frem til CL finalen i år.

Dortmund overlevede semifinalen mod selve Kylian Mbappés PSG med et stærkt forsvar og en smule stolpeheld. PSG ramte nemlig stolpen flere gange i løbet af semifinalen.

Centralforsvarer Mats Hummels, som spillede for Dortmund i klubbens seneste Champions League-finale på Wembley i 2013, bliver afgørende for at bremse Vinicius, Rodrygo, Bellingham og resten af Real Madrids angreb.

Dortmunds bedste angriber, uanset om det er Nicklas Füllkrug eller Donyell Malen, vil blive betragtet som den 4. eller måske endda 5. bedste offensive trussel på banen i Champions League-finalen.

På papiret bør Real Madrid vinde kampen med deres overlegne offensive talent. Dortmunds eneste vej til sejr er gennem en lavt-scorende kamp, hvor de får en eller to chancer til at score, ligesom de gjorde i semifinalesejren overfor PSG med et mål af Hummels på et hjørnespark.

Champions League semifinale 2024 | SLUT

Champions League | Hvem vinder årets CL?

De fire trupper, der er tilbage i Champions League, er alle potentielle vindere af årets turnering. Men hvem har den bedste chance for at løfte trofæet i år?

Real Madrid (@2.43) er favoritter til at vinde titlen. De er den mest succesfulde klub i Champions League-historien og har et stærkt hold med stor erfaring. De skal dog slå Bayern München i semifinalen for at nå finalen.

Bayern München (@3.75) har haft en ustabil sæson i Bundesligaen, men de er altid en trussel i Champions League. De har et stærkt hold med mange talentfulde spillere. De skal dog slå den spanske trup i semifinalen for at nå finalen.

PSG (@3.40) har sikret sig årets franske mesterskab og kan nu fokusere på Champions League. De har en god chance for at nå finalen, da de skal møde Borussia Dortmund i semifinalen.

Borussia Dortmund (@9.40) har haft en stigende formkurve de seneste måneder, men de står nu over for en svær opgave i semifinalen mod franske PSG. Dortmund ses som det svageste led i semifinalen.

Semifinalerne spilles henholdsvis d. 30. april (første del) og d. 7. maj (2. del). CL finalen spilles den 1. juni på Wembley i London.

Champions League semifinale 2024 [Semifinale del 1/2, 30/4 & 1/5] SLUT

Borussia Dortmund tager et vigtigt skridt mod finalen med sejr over PSG

Dortmund vinder 1-0 i et intenst opgør

Dortmund besejrede onsdag aften PSG med 1-0 i den første af de to semifinaleopgør i årets Champions League. Den tyske klub har dermed et forspring inden returkampen i Paris tirsdag d. 7. maj kl. 21:00.

Füllkrug afgør kampen med rigtig flot scoring

Niclas Füllkrug blev matchvinder for Dortmund med en iskold scoring i det 36. minut. Den 31-årige angriber, der skiftede til Dortmund fra Werder Bremen i august, udnyttede et perfekt dybdeløb fra Nico Schlotterbeck til at sende bolden fladt ind i nettet.

PSG presser på i anden halvleg

PSG kom bedre ud til anden halvleg og skabte flere gode chancer. Kylian Mbappé og Achraf Hakimi ramte begge stolpen inden for få sekunder, mens Fabian Ruiz misbrugte en friløber.

Dortmund holder stand

Dortmund formåede dog at holde stand og forsvare sejren. Karim Adeyemi og Jadon Sancho truede på kontraangreb, og holdet holdt PSG på afstand i de sidste minutter.

Håb for PSG

På trods af nederlaget kan PSG stadig have håb om at gå videre til finalen. De skabte chancer nok i Dortmund, og de har hjemmebanefordel i returkampen.

Spændende returkamp venter

Der er lagt op til en spændende returkamp i Paris tirsdag d. 7. maj kl. 21:00. PSG skal vinde med mindst 1-0 for at tvinge en forlænget spilletid eller et straffespark.

Real Madrid redder et uafgjort resultat overfor Bayern München

To mål fra Vinicius sikrer Real Madrid et 2-2-uafgjort resultat i München

Real Madrid og Bayern München spillede sig til 2-2 i den første del af semifinalen på Allianz Arena i München. Vinicius Junior scorede to mål for Real Madrid, imens Harry Kane og Leroy Sané scorede for Bayern München.

Bayern starter stærkt, men Vinicius bringer Real Madrid foran

Bayern München startede kampen bedst og skabte flere gode chancer i den første halvleg. Men det var Real Madrid, der scorede først, da Vinicius Junior udnyttede en hurtig omstilling til at bringe gæsterne foran med 1-0 efter 23 minutter.

Bayern udligner med et flot mål fra Sané og et straffespark fra Kane

Bayern München kom tilbage i kampen i anden halvleg. Først scorede Leroy Sané et flot mål med venstrebenet efter 52 minutter, og derefter udlignede Harry Kane på straffespark efter 63 minutter.

Vinicius redder et uafgjort resultat med sit andet mål

Men Real Madrid ville ikke give sig. Med seks minutter tilbage af kampen scorede Vinicius Junior sit andet mål i kampen, da han udnyttede et straffespark efter et frispark fra Kim Min-jae på Rodrygo.

Spændende returkamp venter i Madrid

Kampen endte 2-2, og alt er dermed åbent inden returkampen, der spilles i Madrid onsdag d. 8 maj kl. 21:00.


Champions League kvartfinale 2024 SLUT

CL resultat for kvartfinalen

 • FC Barcelona – Paris Saint-Germain: 1-4 ( samlet 3-6 ) | PSG sejrer og går videre.
 • Borussia Dortmund – Club Atlético de Madrid: 4-2 ( samlet 5-4 ) | Dortmund sejrer og går videre.
 • Bayern München – Arsenal: 1-0 ( samlet 3-2 ) | Bayern München sejrer og går videre.
 • Manchester City – Real Madrid: 1-1 ( efter forlænget spilletid ) 3-4 ( straffespark ) ( samlet 3-7 ) | Real Madrid sejrer efter straffesparkskonkurrence og går videre.

Champions League finale 2024

Hvornår spilles CL finalen?

UEFA Champions League 2024 finalen bliver spiller d. 1. juni på Wembley Stadium i London.

Champions League kampprogram | Semifinalen 2024

Der er lagt op til spænding, alle kampene bliver spillet kl. 21:00.

CL kampprogram | Tirsdag d. 30. april | Semifinale del 1

 • Bayern München vs Real Madrid

CL kampprogram | Onsdag d. 1. maj | Semifinale del 1

 • Dortmund vs. PSG

CL kampprogram | Tirsdag d. 7. maj | Semifinale del 2

 • PSG vs Dortmund

CL kampprogram | Onsdag d. 8. maj | Semifinale del 2

 • Real Madrid vs. Bayern München

Champions Leagues ottendedelsfinaler resultat

Forneden kan du se hvilke trupper spillede mod hinanden i Champions League 1/8 finalen.

16. runde | anden del af ottendedelsfinalen

CL ottendedelsfinalen | Tirsdag den 5. marts

 • Bayern München 3-0 Lazio
 • Real Sociedad 1-2 PSG

CL ottendedelsfinalen | Onsdag den 6. marts

 • Real Madrid 1-1 RB Leipzig
 • Manchester City 3-1 FC København

CL ottendedelsfinalen | Tirsdag den 12. marts

 • Arsenal vs FC Porto
 • Barcelona vs Napoli

CL ottendedelsfinalen | Onsdag den 13. marts

 • Borussia Dortmund vs PSV Eindhoven
 • Atletico Madrid vs Inter Milan

16. runde | første del af ottendedelsfinalen

CL ottendedelsfinalen | Tirsdag den 13. februar

 • FC København 1-3 Manchester City
 • RB Leipzig 0-1 Real Madrid

CL ottendedelsfinalen | Onsdag den 14. februar

 • PSG 2-0 Real Sociedad
 • Lazio 1-0 Bayern München

CL ottendedelsfinalen | Tirsdag den 20. februar

 • PSV Eindhoven 1-1 Borussia Dortmund
 • Inter Milan 1-0 Atletico Madrid

CL ottendedelsfinalen | Onsdag den 21. februar

 • Porto 1-0 Arsenal
 • Napoli 1-1 Barcelona

Det er første gang siden 2010/11 sæsonen at Danmark rykker op i Champions League – med KÆMPE tak til gigatalentet Lukas Lerager! Og et økonomisk stort tillykke til både den danske trup, og Parken – som vi jo ved er der gode økonomiske fordele ved at være Champions League deltager. Selskabet bag FCK, Parken Sport & Entertainment meldte ud at det var et kæmpe plus, før FCK vandt kampen forventede de et overskud på mellem 350-375 millioner danske kroner, og efter var estimeringen steget til hele 430-445 millioner kroner.

Læs med forneden hvordan ligaen udfolder sig, og hvem der er favoritterne til at vinde mesterskabet.

Den nuværende favorit er selvfølgelig Manchester City(@3.00), de forsvarende mestre. City truppen har haft en fantastisk sidste sæson, hvor de vandt både Champions League og Premier League. De er kæmpe favoritter igen år, og man kan kun være enig i at Pep Guardiolas truppe er formidable på banen.

Marathonbet har gode odds og spiltip for Champions League 23/24 gruppespillet. Vi opdaterer vores forudsigelser hver uge, så du har friske forslag til dit ugentlige spil.

Topscorer Champions League 2023/24

På årets topscorer Champions League liste havde vi to danskere – den ene var FCKs Lukas Lerager, og den anden var det danske kæmpetalent der spiller for United, Rasmus Højlund. Højlund er forsat på listen, men da United er ude af årets CL, er det desværre bare et spørgsmål om tid inden det unge danske talent er ude af listen.

#SpillerLandHoldMålStraffespark
1.Harry KaneEnglandBayern München8(3)
Kylian MbappéFrankrigParis Saint-Germain8(3)
3.Antoine GriezmannFrankrigAtlético Madrid6(0)
Erling HaalandNorgeManchester City6(2)
5.Julián ÁlvarezArgentinaManchester City5(0)
Álvaro MorataSpanienAtlético Madrid5(0)
Phil FodenEnglandManchester City5(0)
GalenoBrasilienFC Porto5(0)
Rasmus HøjlundDanmarkManchester United5(0)
RodrygoBrasilienReal Madrid5(0)
Vinícius JuniorBrasilienReal Madrid5(1)
Overblik over top-10 topscorer Champions League 2023/24 [Finale d. 1. Juni 2024]

Flest assists i Champions League 2023/24

Forneden får du et overblik over hvem der har flest assists i årets Champions League.

#SpillerLandHoldAssists
1.Vinícius JúniorBrasilienReal Madrid6
2.Marcel SabitzerØstrigBorussia Dortmund5
3.Jude BellinghamEnglandReal Madrid4
GalenoBrasilienFC Porto4
İlkay GündoğanTysklandFC Barcelona4
Harry KaneEnglandBayern München4
Bukayo SakaEnglandArsenal FC4
8.Julian BrandtTysklandBorussia Dortmund3
Phil FodenEnglandManchester City3
Gabriel JesusBrasilienArsenal FC3
Rico LewisEnglandManchester City3
Matt O’RileyDanmarkCeltic FC3
PedriSpanienFC Barcelona3
Ivan RakitićKroatienSevilla FC3
RaphinhaBrasilienFC Barcelona3
David RaumTysklandRB Leipzig3
Ricardo HortaPortugalSporting Braga3
Samuel LinoBrasilienAtlético Madrid3
Warren Zaire-EmeryFrankrigParis Saint-Germain3
Overblik over top-10 flest assists i Champions League 2023/24 [Finale d. 1. Juni 2024]

Hattricks i Champions League 2023/24

Forneden kan du se hvem, og hvornår der lavede hattrick i årets CL.

 • Evanilson | Antwerp 1-4 Porto | 25/10/23
 • João Mário | Benfica 3-3 Inter | 29/11/23

Champions League | FCKs sidste kamp | FCK 🆚 City [06/03/2024] SLUT

FCK leverede et sand heroisk forsøg overfor Manchester City, og det er til trods for den tidlige chokstart.

FC København startede Champions League-braget imod City på den værst tænkelige måde, da de hurtigt kom bagud 2-0. I det 5. minut blev bolden skudt ind i den danske kasse af Manual Akanji, og i det 9. minut af Julian Alvarez. Altså allerede inden 10 minutter af kampen var gået, var FCK bagud med hele 2 mål.

Vi er bagud 2-0, hvor jeg kigger op, og der er spillet otte og et halvt minut.

FCK-midtbanespilleren William Clem

FCK dystede bravt tilbage, danskerne viste stor karakter og forsøgte at kæmpe sig tilbage i anden halvleg, inden pausen reducerede Elyounoussi til 1-2. I anden halvleg skabte danskerne flere chancer, men desværre manglede de skarphed i afslutningerne.

Med tanke på det, at vi var var bagud 2-0 efter ni minutter, har jeg set mange hold, som har tabt med seks-syv mål her, og der synes jeg, at vi viser karakter og responderer rigtig godt med det mål (…) Vi turde at spille mere med bolden. Med lidt mere skarphed kunne vi også have scoret flere.

Mohamed Elyounoussi

Champions League | FCK 🆚 City [13/02/2024] SLUT

Der er brug for et mirakel for at Jacob Neestrups trup går videre i årets Champions League. Da Neestrup og co. trak City til ottendedelsfinalen var opgaven svær, men nu er den blevet næsten umulig, efter at de forsvarende mestre tirsdag aften vandt 3-1 på dansk hjemmebane.

Det var på mange punkter en ensidig kamp, Magnus Mattsson formåede at udligne feltet med det eneste danske mål i det 34. minut, men det var ikke nok til at vinde overfor mægtige City.

Returopgøret er i Manchester om tre uger, og hvis man skal være ærlig, så fremstår kampen nu bare som en formalitet, som begge hold skal have overstået midt i jagten på diverse mesterskaber. Hvis FC København ryger ud af årets CL, kan det være at de har flere kræfter til at fokusere på at komme op i Superliga tabellen, da de lige nu er på en pinlig 3. plads.

De danske fans var i højt humør, da City først trådte ind på den danske bane, men desværre mistede både fans og den danske trup håbet ret hurtigt. Når man har City på besøg, er det nok en meget normal reaktion.

Da kampen var overstået, havde Pep Guardiola’s trup haft en boldbesiddelse på hele i 74%.

Det første engelske mål kom allerede i det 10. minut fra Kevin De Bruyne’s hurtige kombinationer, skærende løb og en hård afslutning som man er vant til at se det fra midtbanespilleren.

City havde kontrol over spillet igennem hele kampen. Alt i alt var det en spændende kamp, men de første ti minutter viste præcist hvordan resten af kampen ville udfolde sig – en masse potentielle chancer til danskerne, men City lagde en dæmper på dem alle.

I tillægstiden gik det engelske forsvar dog nærmest i opløsning. Først brændte selveste Erling Håland to kæmpe chancer, og til sidst fik Phil Foden muligheden fra nært hold og sikrede en scoring.

Champions League | FCK 🆚 Galatasaray [12/12/2023] SLUT

Sikke en kamp! Første gang vi rykker op i ligaen siden 2010/11 sæsonen, rødt kort til Danmark og kun mål af Lukas Lerager. Tør man sige det var en sensationel kamp? Ja, man gør så! Cheftræner Neestrup er klar på at piske sin trup helt i form, og konstaterer at de efter vinterpausen skal spille sig op i tabellen i Superligaen, samt komme videre i Champions League.

Nu må vi se på lodtrækningen, men jeg kan sige, at der er to mål, når vi kommer tilbage. Det ene er at overhale de to danske hold, der ligger over os (i Superligaen, red.). Og så skal vi give det et skud for at komme videre (i Champions League, red.). Det er det eneste mindset, vi har

Jacob Neestrup

Det var de sidste 45 minutter der var dramatiske. Lerager scorede i det 58. minut, som svar fra den tyrkiske klub kom Dries Mertens og Hakim Ziyech på banen – nu mente Galatasaray business. Men det var for sent, og danskerne gjorde alt for at overleve.

Trupperne fortsatte med at kæmpe og kaste sig mod hinanden, Lerager fik hele to advarsler i de sidste få minutter.

Men i det 95. minut stod alt klart, Lerager kommer ikke til at spille den første 1/8-finale til februar, men det gør resten af FC København!

Man kan sige hvad man vil – FCK overvintrer på tredjepladsen i Superligaen, og er helt ude af årets pokalturnering meeeeen for første gang i mere end et årti har de spillet sig ind i 1/8-finalen i Champions League. Kom så, FCK!!

Champions League | Bayern 🆚 FCK [29/11/2023] SLUT

Amen, danskerne overrasker på banen endnu engang! En uafgjort overfor mægtige Bayern, det er slet ikke så ringe endda. FC København (@751.00) har til tider skuffet denne sæson, men denne kamp var spillet sublimt af truppen.

FCK præsterede i denne kamp noget, som kun ét andet hold har kunne formå at gøre – Ajax i 2018 – de seneste ti år: at tage point fra FC Bayern München i en Champions League-gruppekamp på Allianz Arena. På Europas måske sværeste hjemmebane kæmpede FCK sig alligevel til et 0-0.

Resultatet fra den anden kamp i gruppe A samme aften imellem Galatasaray og Manchester United endte også uafgjort – 3-3. Det betyder at FCK fortsat er på andenpladsen i gruppen efter Bayern. Altså kan københavnerne selv afgøre deres Champions League-skæbne i sidste gruppekamp på hjemmebane overfor tyrkiske Galatasaray den 12. december kl. 21:00.


Bayern München er en af de mest respekterede klubber i europæisk fodbold, og det er med god grund. Ikke siden 2013 har den tyske storklub tabt en Champions League-gruppekamp på hjemmebane. Så selvom FCK havde fat i alle mirakelmagerne i denne kamp, ville der skulle noget helt ekstraordinært til hvis de danske drenge skulle blive det første hold til at vinde på den adresse i knap ti år.

Jacob Neestrup havde hevet Rasmus Falk ind i sin start 11’er, og dermed blev det fanfavorittens 300. kamp for FCK.

Thomas Tuchel tog den med ro, da hans truppe allerede har sikret sig en billet til slutspillet i 2024 med deres første placering i tabellen, og deres 12 point.

Tyskerne pressede FCK lige fra starten, de pressede FCK til at lave fejl gang på gang, især havde Denis Vavro en stor opspilsfejl som var tæt på at koste københavnerne. Midt i første halvleg fandt danskerne deres fodfæste – bl.a. i form af Rasmus Falk, Roony Bardghji og Lukas Lerager. Angrebene ville ingen ende tage mod FCK forsvaret, der alligevel fonhindrede alle tyskernes tiltag.

Jeg er irriteret over, at vi ikke fik scoret. Vi tog ikke nok risici.

Thomas Müller

Man må sige at det gode forsvar fra FCK holdt hele kampen igennem, i anden halvleg forsøgte Diogo Goncalves at sende bolden ind i Bayern kassen, men afsluttede desværre en halv meter forbi Neuers Bayernmål.

Tuchel intensiverede presset og etablerede et massivt spilovertag ned mod det danske mål, det hjalp heller ikke at Tuchel sendte både Serge Gnabry og Leroy Sané på banen. Kort tid efter pressede Harry Kane på banen, FCK’s Kamil Grabara præsterede endnu en kæmpe redning, da superstjernen sendte et stærkt langskud afsted.

Bayern formåede at spille rundt om FCK’s forsvar til tider, men tyskerne manglede gennemspilkraft da de ikke formåede at holde skarpheden i den afgørende aflevering, hvilket betød at FCK kunne få styr på banen og eget spil, inden tyskerne blev for farlige.

Man må sige at alle danske fans holdt vejret i det 87. minut, da FCK havde en dobbeltchance efter et hjørnespark

I tillægstiden fik Bayern tilkendt et straffespark, da danske Peter Ankersen ramte bolden med hånden. Efter et VAR-gennemsyn besluttede man dog at der ikke VAR noget der, og annullerede kendelsen. Meget heldigt, og med den gode danske præstation sikrede FCK sig et essentielt point i tabellen.


Champions League | FCK 🆚 Man United [27/11/2023] SLUT

FC København (@1001.00) spillede imod Man United den 24. oktober, og kampen endte 1-0 til United. Og man tænkte ’okay, det er bare ikke i år at Danmark ryger videre i Champions League’, da FCK skulle spille overfor briterne igen d. 8. november. Men sikke en vanvittig målfest det blev til, og en sejr til københavnerne – eller som the Daily Star skriver køben-ha-ha-havnerne. Kampen endte 4-3 til FCK.

Man må sige at den eneste dansker der nok var mindre glad for den danske Sejr var United’s Rasmus Højlund – den danske sejr er modsat et nyt lavpunkt for briterne.

Kampen startede fint for United og Højlund, Scott McTominay blev spillet fri i højre side og fandt en helt fri Højlund tæt foran mål. Højlund scorede allerede i 3. minut.

Denne kamp var dramatisk fra 0. minut til det sidste 87. minut, hvor FCK scorede.

Kampen blev afbrudt to gange inden første halvdel overhovedet fik lov at slutte – først løb en baneløber ind med et palæstinensisk flag, og efterfølgende måtte samaritterne på banen for at hjælpe en uheldig sjæl. Da kampen endelig blev genoptaget scorede Højlund dælme igen i det 28. minut, det så sort ud for københavnerne. Og den danske angriber ville bare ikke stoppe, sekunder senere prøvede han med at hattrick, men heldigvis redede Kamil Grabara denne gang.

Første halvdel var ved at få en ende, og så kom den afgørende udvisning i kampen – i det 42. minut fik Marcus Rashford rødt kort for en måske lidt tilfældig, men ret grim stempling på Elias Jelert.

FCK’erne var hurtige om at tage deres chance, Mohamed Elyounoussi afsluttede med et fremragende angreb og scorede til 1-2 i det 45. minut. Et mål var bare ikke nok for københavnerne, Diogo Goncalves udnyttede et straffespark, som Harry Maguire begik og fik rettet kampen til 2-2. Amen, hvornår har man set så vild en første halvdel, og så endda på hjemmebane?

Efter pausen var det United’s tur til at få straffespark, Bruno Fernandes scorede og så var kampen 3-2. FCK holdt gejsten oppe, og Lukas Lerager var allerede hidsig efter Fernandes’ mål – Lerager dukkede op ved bageste stolpe og prikkede bolden stille og roligt i nettet til 3-3.

I det 87. minut bliver topscoreren Roony Bardghji indskiftet, og Parken går amok, da Bardghji får bolden ind i kassen! 4-3, bom sådan sluttede den intense kamp, og så til dansk fordel. FC København ligger lige nu på en delt anden plads i Champions Leagues gruppe A – FCK og Galatasaray har begge fire point. United er på sidste pladsen med tre små point.

Det skal siges at Bayern reelt gjorde Danmark en tjeneste, da de slog Galatasaray med 2-1 i forrige runde.

Sidste gang FCK spillede overfor Bayern var d. 3. oktober, og der endte kampen 1-2 til Bayern. Her på redaktionen tror vi på at FCK er ved at komme igen, fordi inden den sidste United kamp var truppen altså ret ringe – de var trætte, og det kunne ses på deres spillestil, eller mangel derpå. Man kan godt forstå hvorfor københavnertruppen ikke havde så meget energi – Superliga, EM-kvalifikation og så Champions League.Næste gang FC København går på banen i Champions League er den 12. december, hvor de igen skal møde Galatasaray. Man kan kun håbe at danskerne har lært noget fra deres sidste kampe overfor Galatasaray i dette mesterskab, og viser den form, spillestil og nerver af stål som man har set fra truppen på deres gode dag. Sidste gang FCK mødte Galatasaray var i første gruppespilrunden d. 20. september, hvor kampen endte 2-2.

Som tabellen ser ud, ryger Bayern til Champions League 2024 slutspillet, og vi må se om det er Danmark, England eller Tyrkiet der henholdsvis ryger hjem, eller i Europa League.

Denne Champions League kampagne er den absolut værste United har set, de har nemlig haft en trist skæbne med nederlag til både Bayern og Galatasaray, og nu danskerne.

Det er første gang i Uniteds historie at de har indledt en Champions League kampagne med nederlag i deres to indledende kampe, en sejr overfor FC København den første gang var en nødvendighed for truppen – hvis de ikke hev denne sejr hjem, ville de have skabt engelsk fodboldhistorie ved at have den absolut værste kampagne nogensinde i Champions League.Overblik over Champions League gruppespillet 2023-2024

Lodtrækningen til gruppespillet i Champions League 23/24 fandt sted i Monaco den 31. august, hvor alle de kvalificerede hold blev parret ud fra de fire seedningslag. Blandt de 32 kvalificerede hold fandtes som sædvanligt flere europæiske storhold, som også spillede i konkurrencen sidste år, samt en række nye deltagere, som havde klaret sig igennem alle kvalifikationsrunderne. 

I gruppespillet afgøres det hvilke to hold fra hver gruppe der skal spille videre i Champions League’s ottendedelsfinaler. De øvrige 16 hold, som ikke klarede opgaven, hvoraf de otte bedste af disse i stedet skal konkurrere i Europa League, efter de sluttede på tredjepladsen i deres grupper.

Vi danner herunder et fuldt overblik over alle grupperne i UEFA Champions League 2023-2024 og tabeloversigten.

Champions League stilling | Gruppespil

Gruppe A

🇩🇪 Bayern 🥇16 Point

FC København 🥈8 Point

🇹🇷 Galatasaray🇩🇰 🥉5 Point

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Manchester United ⛔4 Point

Gruppe B

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Arsenal 🥇13 Point

🇳🇱 PSV 🥈9 Point

🇫🇷 Lens 🥉8 Point

🇪🇸 Sevilla ⛔2 Point

Gruppe C

🇪🇸 Real Madrid🥇18 Point

🇮🇹 Napoli 🥈10 Point

🇵🇹 Braga 🥉4 Point

🇩🇪 Union Berlin ⛔2 Point

Gruppe D

🇪🇸 Real Sociedad 🥇12 Point

🇮🇹 Inter 🥈12 Point

🇵🇹 Benifica 🥉4 Point

🇦🇹 Salzburg ⛔4 Point

Gruppe E

🇪🇸Atletico Madrid 🥇14 Point

🇮🇹Lazio 🥈10 Point

🇳🇱Feyenoord 🥉6 Point

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Celtic ⛔4 Point

Gruppe F

🇩🇪 Dortmund 🥇11 Point

🇫🇷PSG 🥈8 Point

🇮🇹 Milan 🥉8 Point

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿Newcastle ⛔5 Point

Gruppe G

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿Manchester City 🥇18 Point

🇩🇪RB Leipzig 🥈12 Point

🇷🇸Crvena Zvezda 🥉4 Point

🇨🇭Young Boys ⛔1 Point

Gruppe H

🇪🇸 Barcelona 🥇12 Point

🇵🇹 Porto 🥈12 Point

🇺🇦 Shakhtar Donetsk 🥉9 Point

🇧🇪 Antwerp ⛔3 Point


Overblik over Champions League ottendelsfinalen 2023-2024

Formatet for ottendedelsfinalen i Champions League 23/24

Ottendedelsfinalen i Champions League er en knockout-fase, der involverer de 16 hold, der gik videre fra gruppespillet.

OBS! Til næste år vil reglerne være anderledes i Champions League, Europa League og Conference Europa League, bl.a. med op og nedrykninger.

Holdene i ottendedelsfinalen i Champions League 23/24

 • Gruppevindere: de 8 hold som er seedet (betragtes som stærkere).
 • Gruppe 2er: de 8 hold som er useedet.
GruppeGruppevindere
(seedet)
Gruppe 2er
(ikke seedet)
ABayern Munchen FC København
BArsenal PSV Eindhoven
CReal Madrid Napoli
DReal Sociedad Inter Milan
EAtlético Madrid Lazio
FBorussia Dortmund Paris Saint-Germain
GManchester City RB Leipzig
HBarcelona Porto

De 8 hold, der vinder deres kampe i ottendedelsfinalen, går videre til CL kvartfinalen.

Hvilke lande har flest klubber i Champions League-gruppespillet 2023/24?

Forneden kan du se en liste med hvilke lande de forskellige klubber tilhører. Det er næppe en overraskelse at trupper fra La Liga, Seria A og Bundesligaen er overrepræsenteret.

 • England: Arsenal, Man City, Man United, Newcastle 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
 • Spanien: Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid, Real Sociedad, Sevilla 🇪🇸
 • Italien: Inter, Lazio, Milan, Napoli 🇮🇹
 • Tyskland: Bayern, Dortmund, Leipzig, Union Berlin 🇩🇪
 • Frankrig: Lens, Paris 🇫🇷
 • Portugal: Benfica, Braga, Porto 🇵🇹
 • Holland: Feyenoord, PSV 🇳🇱
 • Østrig: Salzburg 🇦🇹
 • Skotland: Celtic 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
 • Sebien: Crvena zvezda 🇷🇸
 • Ukraine: Shakhtar Donetsk 🇺🇦
 • Belgien: Antwerp 🇧🇪
 • Schweiz: Young Boys 🇨🇭
 • Danmark: FC København 🇩🇰
 • Tyrkiet: Galatasaray 🇹🇷


Danskere i Champions League 23/24

Man må sige at der er et overflødighedshorn af dansk talent i europæisk fodbold disse dage. Marathonbet giver det fulde overblik over danske spillere i Champions League 23/24, og hvilke klubber de tilhører.

Med FC Københavns deltagelse i CHL i år, kommer flere danske fodboldspillere end normalt i aktion til denne udgave af verdens bedste turnering. Listen af spillere fra Danmark inkludere dog også mange, som spillere fra udenlandske hold, hvor nogle er blandt de mest værdifulde danske spillere og spiller på nogle af de fineste adresser i europæisk fodbold.

Marathonbet har samlet den fulde liste over danskere i Champions League 2023-2024 herunder:

Klubben, som har flest danskere i truppen er naturligvis FC København.

F.C. København 🇩🇰

 • Theo Sander
 • Andreas Dithmer
 • Valdemar Lund
 • Nicolai Boilesen
 • Christian Sørensen
 • Elias Jelert
 • Peter Ankersen
 • William Clem
 • Lukas Lerager
 • Rasmus Falk
 • Andreas Cornelius
 • Emil Højlund
 • Oscar Højlund
 • Noah Sahsah
 • Thomas Jørgensen

På en anden plads finder vi tyske Union Berlin. Det er førte gang den berlinske trup har kvalificeret sig til Champions League. Her finder vi tre danskere med i truppen, hvor målmand Frederik Rønnow nok er den mest nævneværdige.

Union Berlin 🇩🇪

 • Frederik Rønnow
 • Jacob Busk
 • Mikkel Kaufmann

Benfica 🇵🇹

 • Alexander Bah
 • Casper Tengstedt

RB Salzburg 🇦🇹

 • Maurits Kjærgaard
 • Mads Bidstrup

Manchester United 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

 • Christian Eriksen
 • Rasmus Højlund

Napoli 🇮🇹

 • Jesper Lindstrøm

Lazio 🇮🇹

 • Gustav Isaksen

Celtic 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

 • Matt O’Riley

AC Milan 🇮🇹

 • Simon Kjær

RB Leipzig 🇩🇪

 • Yussuf Poulsen

FC Barcelona 🇪🇸

 • Andreas Christensen

Galatasaray 🇹🇷

 • Victor Nelsson

Champions League vindere de sidste 20 år

ÅrVærtVinderAndenpladsScore
2023IstanbulManchester CityInter Milan1-0
2022ParisReal MadridLiverpool1-0
2021PortoChelseaManchester City1-0
2020LissabonBayern MünchenPSG1-0
2019MadridLiverpoolTottenham2-0
2018KyivReal MadridLiverpool3-1
2017CardiffReal MadridJuventus4-1
2016MilanoReal MadridAtletico Madrid1-1 (5-3 straffespark)
2015BerlinBarcelonaJuventus3-1
2014LissabonReal MadridAtletico Madrid4-1 (efter forlænget spilletid, 1-1)
2013LondonBayern MünchenBorussia Dortmund2-1
2012MünchenChelseaBayern München1-1 (4-3 straffespark)
2011LondonBarcelonaManchester United3-1
2010MadridInter MilanBayern München2-0
2009RomBarcelonaManchester United2-0
2008MoskvaManchester UnitedChelsea1-1 (6-5 straffespark)
2007AthenMilanLiverpool2-1
2006ParisBarcelonaArsenal2-1
2005IstanbulLiverpoolMilan3-3 (3-2 straffespark)
2004GelsenkirchenPortoMonaco3-0
2003ManchesterMilanJuventus0-0 (3-2 straffespark)

Rundens bedste Champions League-odds og spiltips 23/24

🔜Champions League spilforslag: Dortmund 🆚 Real Madrid [01/06/2024 – 21:00]

Spiltip: Begge Hold Scorer + Real Madrid CF Vinder; odds @3.18

🔜Champions League spilforslag: Dortmund 🆚 Real Madrid [01/06/2024 – 21:00]

Spiltip: Real Madrid CF Vinder + I Alt Over 4.5; odds @6.05

Marathonbets tidligere Champions League 2023/2024 forudsigelser

FCK 🆚 Galatasaray prognose og H2H statistik [12/12/2023 – 21:00] SLUT

Denne kamp er essentiel for FCK, sidste runde endte uafgjort for både FCK (@2.81) og Galatasaray (@2.36) – det betyder at FCK, United og Galatasaray alle kæmper om at blive nummer 2 i gruppe A.

Forneden kan du se H2H statikken for forrige kampe imellem FC København og Galatasaray.

FCK 🆚 Galatasaray H2H

Head2Head statistik over de sidste tre kampe imellem trupperne.

GALATASARAYFC KØBENHAVN
5Længste vinderløb2
2Længste tab2
8Længste forløb uden tab7
3Længste forløb uden vind4
3Rent mål4
9Kampe over 2.25 mål5
2Kampe under 2.25 mål6
9Kampe første halvleg over 0,5 mål7
2Kampe første halvleg under 0.5 mål4
2Gennemsnitligt mål1.82
0 – 3Største sejr6 – 3
1 – 3Største nederlag1 – 2
1Missede straffespark1
0 (0%)Målløs uafgjort på hjemmekamp1 (20%)
0 (0%)Målløs uafgjort på udebane1 (17%)
Mauro IcardiTopScorerJordan Larsson
Barış Alper YılmazTop Assist

📌Vi anbefaler at du sætter bogmærke på denne side, så du let kan finde de bedste odds til Champions League hver eneste runde!

Få det højeste odds når du spiller på Champions League med disse understående spilmuligheder, som vi opdaterer forud for hver spillerunde. Husk, at vi selvfølgelig også har odds på alle rundes øvrige CHL-kampe, som altid er tilgængelige på Marathonbet-siden.Champions League 2023/24 bringer massive indtægter til FCK

FCK er allerede kendt som et af de to hold i Danmark med den største pengepung, med Champions League bringer endnu flere klejner ind til købehavnerne.

FC København kan se frem til at modtage en fin check fra UEFA for at have kvalificeret sig til CL-gruppespillet.

Det vurderes, at FCK henter mindst 250 millioner kroner for de 6 kampe i CL-gruppespillet

 • Kvalifikation til gruppespillet: 116 millioner kr.
 • Koefficient bonus: 42 millioner kr.
 • Sejr i gruppespillet: 20,8 millioner kr.
 • Uafgjort i gruppespillet: 7 millioner kr.
 • Går videre fra gruppespillet: 71 millioner kr.

Oveni i beløbena nævnt foroven, kommer tv-pengene også ind – de fordeles efter den såkaldte “market pool“, hvilket vil være et større tocifret millionbeløb. Og samtidig vil der også være entréindtægter for de tre gruppekampe i Parken.

Hvem vinder Champions League 2023/24?

Manchester City (@3.00) og Bayern München (@6.00) indtog igen igen top-2 placeringerne i forudsigelserne. Nogle mener at det engelske hold har en bemærkelsesværdig fordel i oddsene, men i vores optik er det simpelthen fordi briterne har formået at vinde både Premier League og Champions League sidste år, og sådan som det tegner sig lige nu kunne det ligne at City kan gøre det igen i år, og dermed skabe fodboldsverdenshistorie. Læs mere om Citys eskapader i Premier League i vores Premier League forudsigelser.

Den tredje favorit er Real Madrid (@8.50). Real er foran deres ærkerivaler Barca (@11.00) og Arsenal. Arsenal (@9.00) bliver lige nu anset som nr. to favorit fra England, og hvis man kigger på deres præstation i Premier League, kan man godt forstå hvorfor – de er nr. tre i tabellen der, og man må sige at de har haft nogle stærke øjeblikke på banen.

På trods af Leo Messis og Neymar Jrs farvel til PSG, har klubben formået at beholde kæmpetalentet Kylian Mbappé, og derfor tror vi at PSG kommer til at spille sig op til semifinalen og finalen om årets titel.

Champions League 22/23 bød på mange overraskelser fx i form af bl.a. Barcelonas og Juventus‘ skuffende resultater, som sendte dem i Europa League, samt Atletico Madrids kollaps, der sendte dem helt ud af europæisk fodbold. Vi må se hvad årets League byder på, vi holder øjnene åbne.Champions League finale 2024

Gruppespillet i Champions League bestod af i alt 48 kampe, hvorfra de seksten bedste hold kvalificerede sig til 1/8-finalerne. Herefter startede den de mest afgørende og spændende knockout-kampe om CL-titlen, som startede med Champions League kvartfinalerne, hvor verdens otte bedste klubber skulle forsøge at sikre en plads i semifinalerne, som nu også er afgjort. Dermed er vi nu endelig klar, til at se frem til Champions League-finalen 2023, hvor Manchester City møder Inter i Istanbul!

🔛Champions League finalen er programsat til den 1. juni 2024 kl. 21:00 og vil blive spillet i London på Wembley stadium.

Følg vores prognoser om den kommende finale i Champions League 2023 herunder, hvor vi forsøger at forudsige hvem der går vinder finalen og pokalen med de store øre. Dertil giver vi et overblik over nogle af de mange dertilhørende odds og spilmuligheder, der er tilgængelige til finalen.Vinderspil oddsfavoritter i Champions League 2023-2024

Nedenfor kan du se odds på favoritterne i Champions League 23/24 mesterskabet. Vi opdaterer oddsene løbende, så du ugentligt kan se præcist hvilke odds Marathonbet tilbyder for hver truppe.

Champions League 23/24 vinder odds

Efter City slet ikke nåede i hverken semifinalen eller finalen af de to sidste års europæisk mesterskabsspil, var det et kæmpe rus for alle Citys fans, da de hev pokalen hjem i sidste års mesterskab.

Med Liverpools fravær denne sæson er det som sagt Bayern München og Real Madrid der er de andre store favoritter.

Andre favoritter til at vinde årets Champions League er Barcelona, i hælene på dem er Arsenal og Paris Saint-Germain. Disse klubber har aldrig holdt Champions League titlen, og er derfor meget ivrige efter at få fingrene i denne kæmpe europæiske ære.Champions League 2024 prognoser for favoritterne

Bayern München, fast truppe blandt UCL-favoritterne

Top holdet i Bundesligaen, hvor de har vundet de seneste elleve tyske mesterskaber. Bayern er en imponerende trup med en utrolig stærk form, og mange imponerende profiler. En af de nyere profiler som blev tilføjet i sommertransfervinduet 2023 er ingen ringere end Harry Kane. Det er 7. gang at Bayern er med i UCL i de sidste 10 år, og man kan sige at tyskerne er kommet godt fra start. Nogle andre interessante køb fra sommerens transfervindue inkluderer Kim Min-jae og Raphaël Guerreiro. Begge disse er stærke profiler der kommer i et godt samspil med truppen, bl.a. Matthijs de Ligt, Dayot Upamecano og den utrættelige Alphonso Davies.

Real Madrid, kan de genvinde Champions League-titlen?

Endnu en sæson starter Real Madrid (@9.00)  som en af hovedfavoritterne i Champions League. Liverpools fravær har gjort Real til en endnu større favorit. Samtidigt har klubben scoret sig en meget eftertragtet spiller i sommertransfervinduet, ingen andre end Jude Bellingham som er en af ​​de mest eftertragtede spillere på markedet.

Joselu er blevet tilføjet for at styrke truppen efter den har mistet sin angriber, Karim Benzema. Med en midtbane fuld af erfaring, kvalitet, fysik og ungdom bliver skader på bagsiden endnu en vigtig test for Carlo Ancelottis hold. Det hul, som Thibaut Courtois efterlader i målet og af Éder Militao i midten af ​​forsvaret, bliver svært at udfylde.

Kan PSG endelig vinde Champions League?

De intense rygter omkring en endelig afgang af Kylian Mbappé har taget hårdt på Paris Saint-Germain (@15.00) , som fortsat er blandt de store kandidater til Champions League med kontinuiteten af ​​den franske stjerne

Manchester Citys erobring af den sidste udgave af ligaen efterlader PSG som de eneste af de fem medlemmer af Top 6-favoritterne, der endnu ikke har været i stand til at løfte titlen.

På trods af Leo Messis og Neymar Jrs afgang, er ankomsten af ​​Luis Enrique et godt tegn for truppen. Sammen med spanieren vil andre navne som Lucas Hernández , Milan Skriniar , Marco Asensio , Ousmane Dembele , Kang-in Lee, Manuel Ugarte og Gonçalo Ramos forsøge at støtte den franske kantspiller til at vinde Champions League 23/24.

Endnu en gang har “les parisiens” rystet deres trup med adskillige tilføjelser. Selvom truppen helt sikkert er mindre slående end tidligere sæsoner, sigter klubben efter at danne et mere solidt hold, der kan tage det sidste skridt og bekræfte sin status som kandidat til Champions League med sin første Europa Cup. Champions League 2023-2024 kalender og CL lodtrækninger

To aspekter , der skal tages i betragtning, og som i høj grad kan påvirke variationen i odds for Champions League-mesteren, er lodtrækningen om parringer og kalenderen , som genfinder sin sædvanlige rytme efter at være blevet ramt sidste år af VM-striden i november og december.

Som det har været kutyme i de seneste sæsoner, vil der blive afholdt tre lodtrækninger i løbet af forløbet. Den første af dem har tjent til at bekræfte skabelsen af ​​et spændende gruppespil. Hvilke 16 hold kommer videre? Kan alle favoritterne være med i ottendedelsfinalen, eller vil der være overraskelser igen?

Champions League-lodtrækninger

 • Gruppespil : 31. august ✅
 • 16. Runde : 18. december ✅
 • Kvartfinaler og semifinaler : 15. marts 🔜

Champions League kalender

 • Gruppefase
  • Første dag: 19.-20. september ✅
  • Anden dag: 3.-4. oktober ✅
  • Tredje dag: 24.-25. oktober ✅
  • Fjerde dag: 7.-8. november ✅
  • Femte dag: 28.-29. november ✅
  • Sjette dag: 12.-13. december ✅
 • 16. Runde 🔜
  • Første etape: 13.-14. februar og 20.-21. februar✅
  • Retur: 5.-6. marts og 12.-13🔜
 • Kvartfinaler
  • Afrejse: 9.-10. april
  • Retur: 16.-17. april
 • Semifinaler
  • Afrejse: 30. april – 1. maj
  • Retur: 7.-8. maj
 • Finale
  • 1. juni

Champions League-vindere på Wembley

Sidste gang finalen blev spillet i London var i 2013, da Bayern München slog Borussia Dortmund (2-1) på det ombyggede Wembley Stadium. Tidligere var det gamle stadion vært for fem andre titelfinaler:

 • 1968 : Manchester United 4 🆚 1 Benfica
 • 1971 : Ajax 2 🆚 0 Panathinaikos
 • 1978 : Liverpool 1 🆚 0 Brugge
 • 1992 : Barcelona 1 🆚 0 Sampdoria
 • 2011 : Barcelona 3 🆚 1 Manchester United

Overblik over alle topscorerne i Champions League år for år

Forneden kan du danne dig et overblik over topscorerne for Champions League år for år, læg mærke til CL 2014/15, hvor der er hele tre topscorer der deler første pladsen. Det er selvfølgelig Cristiano Ronaldo, og Lionel Messi der går igen og igen.

OBS! Disse tal er beregnet fra gruppestadiet til finalen i CL.

 • 2022/23: Erling Haaland (Man City) 12
 • 2021/22: Karim Benzema (Real Madrid) 15
 • 2020/21: Erling Haaland (Dortmund) 10
 • 2019/20: Robert Lewandowski (Bayern) 15
 • 2018/19: Lionel Messi (Barcelona) 12
 • 2017/18: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 15
 • 2016/17: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 12
 • 2015/16: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 16
 • 2014/15: Lionel Messi (Barcelona), Neymar (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 10
 • 2013/14: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 17
 • 2012/13: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 12
 • 2011/12: Lionel Messi (Barcelona) 14
 • 2010/11: Lionel Messi (Barcelona) 12
 • 2009/10: Lionel Messi (Barcelona) 8
 • 2008/09: Lionel Messi (Barcelona) 9
 • 2007/08: Cristiano Ronaldo (Manchester United) 8
 • 2006/07: Kaká (AC Milan) 10
 • 2005/06: Andriy Shevchenko (AC Milan) 9
 • 2004/05: Ruud van Nistelrooy (Manchester United) 8
 • 2003/04: Fernando Morientes (Monaco) 9
 • 2002/03: Ruud van Nistelrooy (Manchester United) 12
 • 2001/02: Ruud van Nistelrooy (Manchester United) 10
 • 2000/01: Raúl González (Real Madrid) 7
 • 1999/00: Mário Jardel (Porto), Rivaldo (Barcelona), Raúl González (Real Madrid) 10
 • 1998/99: Andriy Shevchenko (Dynamo Kyiv), Dwight Yorke (Manchester United) 8
 • 1997/98: Alessandro Del Piero (Juventus) 10
 • 1996/97: Milinko Pantić (Atlético de Madrid) 5
 • 1995/96: Jari Litmanen (Ajax) 9
 • 1994/95: George Weah (Paris Saint-Germain) 7
 • 1993/94: Hristo Stoichkov (Barcelona) 5
 • 1992/93: Franck Sauzée (Marseille) 5

Alletiders topscorer i Champions League

Forneden kan du se en liste over alletiders topscorer i Champions League.

OBS! Vi har taget årets tal med, altså f.eks. de mål som Cristiano Ronald har scoret i årets CL 2023/24 tælles med.

 • 140: Cristiano Ronaldo (POR, Manchester United, Real Madrid, Juventus)
 • 129: Lionel Messi (ARG, Barcelona, Paris Saint-Germain)
 • 92: Robert Lewandowski (POL, Borussia Dortmund, Bayern München, Barcelona)
 • 90: Karim Benzema (FRA, Lyon, Real Madrid)
 • 71: Raúl González (ESP, Real Madrid, Schalke)
 • 56: Ruud van Nistelrooy (NED, PSV Eindhoven, Manchester United, Real Madrid)
 • 53: Thomas Müller (GER, Bayern München)
 • 50: Thierry Henry (FRA, Monaco, Arsenal, Barcelona)
 • 48: Zlatan Ibrahimović (SWE, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United)
 • 48: Andriy Shevchenko (UKR, Dynamo Kyiv, AC Milan, Chelsea)
 • 46: Filippo Inzaghi (ITA, Juventus, AC Milan)

Flest mål for en klub i Champions League

Lionel Messi skiftede fra Barcelona til PSG i sommeren 2021 efter at have scoret hele 120 mål for den spanske klub i Champions League. Cristiano Ronaldo har hele 105 mål for Madrid, men det var desværre ikke nok til at udfordre Messi.

OBS! Vi har taget årets tal med, altså f.eks. de mål som Thomas Müller har scoret i årets CL 2023/24 tælles med.

 • 120: Lionel Messi ( Barcelona)
 • 105: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
 • 78: Karim Benzema (Real Madrid)
 • 69: Robert Lewandowski (Bayern München)
 • 66: Raúl González (Real Madrid)
 • 53: Thomas Müller (Bayern München)
 • 42: Alessandro Del Piero (Juventus)
 • 41: Mohamed Salah (Liverpool)
 • 36: Sergio Agüero (Manchester City)
 • 36: Didier Drogba (Chelsea)
 • 36: Kylian Mbappé (PSG)
 • 35: Thierry Henry (Arsenal)
 • 35: Ruud van Nistelrooy (Manchester United)


Hvem viser Champions League 2023-2024?

Følg hele turneringen fra start til slut på kanaler fra Viasat, som har rettighederne til at sende Champions League-fodbold i Danmark. Kampene kan hovedsageligt ses på de tre kanaler; TV3+, TV3 Sport og TV3 Max, samt på Viaplay hvor de alle kan streames. 


*Forbehold for udsving af odds

**Spiltips skal betragtes som forslag