Grand Slam | Australian Open 2024 | Odds, Tips og Kampprogram

Opdag her vores gode tennis odds og spiltp om årets første Grand Slam tennis turnering, nemlig Australian Open 2024, og find de bedste odds og spilmuligheder.

Sidst opdateret
719
Registrer dig her
Australian Open 2024 spilles d. 14. januar til 28. januar. Billedet viser en tennis bold på en tennis bane med teksten 'Australian Open 2024'.

TL;DR – Har du ikke tid til at læse det hele? Her er artiklen i korte træk.

 • Årets første Grand Slam: Australian Open – afholdes den 14. januar – 28. januar 2024, spilles i Melbourne Park.
 • Desværre for Danmark er Holger Rune, Caroline Wozniacki og Clara Tauson ude i anden runde af Australian Open.
 • Seks års sejr er slut for Djokovic – slået ud af Australian Open 2024 af Jannik Sinner. Djokovic har derved mistet 1200 point.
 • Novak Djokovic (ATP point: 9,855) og Iga Swiatek (WTA point: 9,770) topper henholdsvis ATP og WTA verdensranglisten.

ATP og WTA‘s tennisplaner for denne 2024-sæson, starter som sædvanligt med Australian Open, som bliver afholdt d. 14. januar til 28. januar, og er traditionen tro årets første tennis Grand Slam-turnering.

Ved sidste års Aus Open endte Aryna Sabalenka og Novak Djokovic med at triumfere, kan de forsvarende mestre mon tage titlen igen? Hvis svaret er ja, så vil det være Djokovic’s syvende Australian Open titel, hvilket ville være dybt imponerende. Årets første tennis Grand Slam byder på et overflødighedshorn af stjerner – bl.a. danske Holger Rune og Clara Tauson der deltager side om side med andre store stjerner som f.eks. Carlos Alacarz, Danii Medvedev, Iga Swiatek, Coco Gauff, Naomi Osaka og Elena Rybakina. Nederst på siden kan du finde den fulde liste med alle bekræftede deltager årets tennis Grand Slam.

En tennislegende vi desværre ikke får lov til at se til årets Aus Open er Rafael Nadal der desværre lider af en skade. Vi håber for Nadal og os tennis fans at han overkommer sin skade relativt hurtigt, så han kan nå at være med på hardcourtbanen. Nadal har selv sagt at han vil gå på pension i anden halvdel af 2024, så vi må se om vi får lov at se ham på banen en sidste gang eller ej. Han blev forhindret i at deltage i næsten hele sæsonen sidste år fordi han påførte sig en slem skade ved sidste års Aus Open.

Og så skete det endeligt Djokovics lange sejrsgang i Australian Open er slut, kæmpetalentet er blevet slået ud af Jannik Sinner. Det er selvfølgelig ærgerligt, men mon det betyder at der kommer et frisk pust i tennis i år? Djokovic har ytret at Runes spil minder om sit eget, til det har Rune svaret at han er uenig, men danskeren tager stadig gerne imod det kompliment.Opdag her vores odds tips og gennemgang af tennissæsonens næste Grand Slam-turnering i Australien, hvor du finder alle de bedste odds, spiltips og de utallige muligheder for væddemål på Australian Open, hvor alle de store stjerner skal dyste på hardcourt banerne. 

Scenen er dermed sat til endnu en sæson med massevis af spændende tennis fra øverste hylde, som starter her med forudsigelser om den næste Grand Slam-turnering, Australian Open 2024.

Australian Open er den første af årets tennis Grand Slam turneringer. Aus Open bliver spillet på i Melbourne, og turneringen er et startsignal til hardcourt-sæsonen.

Roger Federer har flottet sig og vundet hele seks gange på den australske hardcourt bane, men hvis der er en tennisspiller der kan skabe mindeværdige sportsøjeblikke, samt kæmpe drama både på banen og udenfor banen, er det ingen anden end Novak Djokovic.

Djokovic er den forsvarende mester i årets australske tennis turnering, den lunefulde stjernespiller har skabt sig en del ærkerivaler – inkluderet selve landet Australien under pandemien. Men alt det er lagt bag os nu, og nu kan vi nyde stjerneserberen servere os nogle bolde på banen. I det sidste årti har Djokovic vundet turneringen hele seks gange – og man må sige at hans talent på tennisbanen er helt enestående, han er godt på vej til at blive en af de bedste tennisspillere nogensinde med de mange rekorder.

Hvem var de forsvarende mestre i Australian Open 2024?

Forneden kan du se alle sidste års vindere af den australske turnering indenfor alle kategorierne i Australian Open 2023.

Herresingle

 • Novak Djokovic (Serbien)

Damesingle

 • Aruna Sabalenka (Hviderusland)

Herredouble

 • Rinky Hijikata (Australien) og Jason Kubler (Australien)

Damedouble

 • Barbora Krejčíková (Tjekkiet) og Kateřina Siniaková (Tjekkiet)

Mixdouble

 • Luisa Stefani (Portugal) og Rafael Matos (Brasilien)

Australian Open 2024, hvem er de nye forsvarende mestre?

Herresingle

 • Jannik Sinner (Italien)

Damesingle

 • Aryna Sabalenka (Hviderusland)

Herredouble

 • India Rohan Bopanna (Indien) og Matthew Ebden (Australien)

Damedouble

 • Taipei Hsieh Su-wei (Kina) og Elise Mertens (Belgien)

Mixdouble

 • Taipei Hsieh Su-wei (Kina) og Jan Zieliński (Polen)

Australian Open 2024 odds tips

Optakten til Australian Open har budt på United Cup 2024 som blev vundet af Tyskland hjulpet på vej af Alexander Zverev i både double og single, samt Brisbane International (ATP 250) og Adelaide International (ATP 250).

I Brisbane International endte Holger Rune desværre med at tabe til Grigor Dimitrov, og Elena Rybakina endte med at vinde over Aryna Sabalenka. Den unge dansker Rune har ikke helt fået en flot optakt til denne næste Grand Slam, men vi har stadig store forventninger til ham til ham herfra.

Novak Djokovic og Aryna Sabalenka er de forsvarende mestres, efter de sidste år tog sejren i Australian Open-finalerne i henholdsvis ATP og WTA-kredsløbet. Nadal deltager dog ikke i årets turnering, hvilket i stedet gør plads til Djokovic, Alcaraz, Sinner og danske Rune som de største favoritter for herrerne. På kvindesiden har forudsigelserne polakken Swiatek som den helt store favorit, som jagtes af verdens nummer to, Sabalenka. For kvinderne er det også Rybakina og Coco Gauff der er topfavoritter til at tage titlen.Bedste odds på Australian Open 2024

Årets første Grand Slam er næsten skudt i gang og Australian Open 2024 vil vanen tro, give os mange store tennisopgør med alle de største stjerner.


Favoritter til at vinde Australian Open 2024 for mænd

Der er ingen tvivl om, at konsistensen af de bedste spillere i herretennis har været yderst imponerende. Uanset om der er tale om Djokovic, Nadal eller Medvedev, har de tre vist sig frem uge efter uge og måned efter måned og år efter år. Men med fremkomsten af nye yngre stjerner som Tstsipas, Alcaraz, Ruud og danske Holger Rune, åbner feltet sig for alvor op og bringer ekstra spænding til.

Baseret på 2024-resultater og momentum, er det bestemt verdensnummer ét Novak Djokovic, som er den der skal besejres i år. Den serbiske superstjerne kommer ind til denne Grand Slam-turnering med turneringssejre under bæltet i alle sidste års Grand Slam, undtagen Wimbledon – altså er Novak Djokovic forsvarende mester for Australian Open, French Open og US Open i år. Han skal dog være opmærksom på Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Andrey Rublev og Stefanos Tsitsipas.

Herunder er de seneste odds for mændenes top-4 favoritter til Australian Open 2024:Favoritter til at vinde Australian Open 2024 for kvinder

Damesiden har været mindre konsekvent end herresiden, hvor mange spillere har haft mulighed for at blive kronet som mester de seneste år. Baseret på tidligere resultater til dette års Australian Open er de kvinder, der ser bedst ud lige nu, Aryna Sabalenka, Elena Rybakina og Coco Gauff. På trods af dette er det Iga Swiatek som starter Australian Open 2024 som klar favorit, hvor hun kan vinde sin femte Grand Slam-titel.

Forsvarende mester for den autralske grand slam er Sabalenka.

Herunder er de seneste odds for kvindernes top-5 favoritter til Australian Open 2024:

Holger Rune Australian Open kampe

Holger Rune er desværre ude ad årets Aus Open. Rune var den højeste seedede mand, som blev slået ud af Australian Open 2024.

Rune tabte 7-6 6-4 4-6 6-3 mod det 21-årige franske wildcard Arthur Cazaux.

Danske Holger Rune er fortsat nummer otte på verdensranglisten og har tidligere besejret selve Novak Djokovic, mere end en gang. Rune er faktisk ret frustreret at flere unge tennisspillere ikke går mere målrettet efter at slå den serbiske tennistjerne, Rune havde følgende at sige:

’We’ve got to step up. We’ve got to do it not just one time but more regularly because I beat him [in 2023], [Jannik] Sinner beat him, but he is still winning three out of four grand slams and maybe he almost won Wimbledon also.

Holger Rune

Hvornår spiller Holger Rune næste gang?

Holger Rune spiller næste gang i uge 7 ved Rotterdam ATP500 i Holland – se Holger Runes fulde skema får tennis sæsonen 2024.

Rune er en yderst stærk og observerende spiller, så vi krydser alt hvad vi kan for at det unge danske talent når langt i årets andre grand slam.

Vinder Iga Swiatek, Elena Rybakina eller Aryna Sabalenka Australian Open 2024

På kvindesiden er Swiatek den helt store favorit og en eventuel triumf til polakken belønnes dermed med et relativt lavt odds. Derfor kan der være god værdi i, at spille på de næststørste favoriter på WTA-kredsløbet, som er Sabalenka og Rybakina.

Hvornår spiller Clara Tauson næste gang?

Clara Tauson er desværre ude af årets Australian Open. Efter Tausons kamp mod Victoria Azarenka, som desværre vandt i tre sæt med cifrene 6-4, 3-6, 6-2 over danskeren.

Clara Tauson spiller næste gang – sektionen opdateres når vi ved mere.

Hvornår spiller Caroline Wozniacki næste gang?

Danmarks tennistalent Carolene Wozniacki er desværre også ude af årets Australian Open.

Caroline Wozniacki vendte tilbage til tennis i begyndelsen af ​​2024, hvor ASB Classic annoncerede, at den tidligere verdens nr. 1 ville konkurrere ved WTA 250-turneringen i Auckland fra d. 1.-7. januar 2024.

Caroline Wozniacki spiller næste gang – sektionen opdateres når vi ved mere.Hvilke ændringer er der sket i formatet i Australian Open 2024?

Årets Australian Open er allerede historisk, da det er første gang i turneringens 119-årige historie at den bliver afholdt med søndag som spilstart.

Australian Open 2024 har følgende ændringer fra tidligere turneringer

 • Første runde af kampe vil finde sted over tre dage, i stedet for to.
 • Dagtimerne på de centrale baner – Rod Laver Arena og Margaret Court Arena – vil nu byde på to kampe i stedet for tre. Dette sker for at undgå kampe, der varer til de tidlige morgentimer. For John Cain Arenaen forbliver tidsplanen den samme, altså tre kampe dagligt.
 • Antallet af kampe for begivenheden er steget fra 47 til 52 med den ekstra konkurrencedag.

Hvornår er Australian Open 2024?

 • Kvalifikationen til Australian Open 2024 starter mandag den 8. januar og slutter torsdag den 11. januar.
 • Hovedlodtrækningen starter d. 11. januar kl. 05:00 dansk tid
 • Turneringen starter d. 14. januar, og løber frem til den 28. januar, altså 15 dage i stedet for de normale 14.

Australian Open 2024 kampprogram

 • Mandag den 8. januar – torsdag 11. januar: Kvalifikation
 • Søndag den 14. januar: Herre- og damesingle i første runde
 • Mandag den 15. januar: Herre- og damesingle i første runde
 • Tirsdag den 16. januar: Herre- og damesingle i første runde
 • Onsdag den 17. januar: Herre- og damesingle i anden runde
 • Torsdag 18. januar: Herre- og damesingle i anden runde
 • Fredag ​​den 19. januar: Herre og kvinders tredje runde single
 • Lørdag den 20. januar: Herre- og damesingle i tredje runde
 • Søndag den 21. januar: Herre- og damesingle i fjerde runde
 • Mandag den 22. januar: Herre- og damesingle i fjerde runde
 • Tirsdag den 23. januar: Herre- og damesingle kvartfinaler
 • Onsdag 24. januar: Herresingle- og damesingle kvartfinaler
 • Torsdag 25. januar: Damesingle semifinaler
 • 🔛Fredag ​​26. januar: Herresingle semifinaler
 • 🔛Lørdag 27. januar: Damesinglefinale, herredoublefinale
 • 🔛Søndag 28. januar: Herresinglefinale, damedoublefinale

Hvor spilles Australian Open 2024?

Australian Open 2024 er årets første Grand Slam-tennisturnering, som afholdes over 15 dage på Melbourne Park i Victoria, Australien.

Hvor kan man se Australian Open 2024?

Australian Open 2024 kan ses live i Danmark, takket være Discovery+ og Eurosport Player som ejer rettighederne til toptennis. Dermed kan turneringen følges på Discovery+ og Eurosport Player, som dækker hele denne Grand Slam og alle Holger Runes kampe.*Forbehold for udsving af odds

**Spiltips skal betragtes som forslag

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here