Hvad går spil på over/under ud på?

Sidst opdateret
1235
Registrer dig her
over under

Vi vil i dag opdatere Marathonbets ordbog for betting-udtryk med et af vore kunders mest populære spil.

Spil på over/under er et af de mest populære væddemål, ikke kun som spil på antal mål i en fodboldkamp, men på tværs af sportsgrene som håndbold, tennis og basketball.

Spil på over/under

Den mest populære sportsgren at placere disse over/under-væddemål på er dog fodbold. Som navnet antyder, skal du forudsige om antallet af mål vil være “over” eller “under” (“flere end” eller “færre end”) et bestemt antal. Du har med andre ord mulighed for et væddemål på “over” eller et væddemål på “under”, som udregnes i forhold til et tal bestemt af bookmakeren.

Derfor kan du placere enten et over eller et under-væddemål, hvor over-muligheden er, at der vil være “flere end X antal mål eller point (eller en anden variabel)”, og under-væddemålet betyder, at der vil være “færre end X antal mål eller point” i løbet af opgøret.

Hvorfor er der decimaler i spil på over/under?

Inden for denne type væddemål er det almindeligt, at bookmakere bruger decimaler for antallet af point eller mål (eller anden variabel) for at fjerne muligheden for ugyldige væddemål. Med andre ord, hvis vi sætter antallet til 2.5 mål for en given kamp og satser på “over”:

  • Vil dit væddemål gå hjem, hvis der scores tre eller flere mål. 
  • Du vil derimod tabe dit væddemål, hvis der scores to eller færre mål. 

Der er mange former for udfald, der kan spilles på. Spil på over/under kan også være på antallet af hjørnespark, frispark, mål, gule kort eller andre udfald med udgangspunkt i første halvleg, anden halvleg eller over hele kampen.

Denne form for spil er også meget populær inden for sportsgrene som tennis eller basketball.

  • Vil der i basketball-kampen Anadolu Efes – Real Madrid blive scoret flere eller færre end 155.5 point?
  • Vil kampen mellem Rafa Nadal og Dominic Thiem ved US Open have flere eller færre end 30.5 sæt?
  • Vil perioden med færrest point i opgøret mellem Cavaliers – Pistons have flere end 62.5 point?
  • Laver Dorian Finney-Smith flere eller færre end 5.5 rebounds i sin næste kamp?

Spil på over/under uden decimaler

Det er også muligt at satse på antal hændelser uden decimaler. Hvis du satser på over eller under 2.0 mål, og stillingen er 1-2 eller 3-0, vil væddemålet blive afgjort som normalt, men hvad sker der, hvis resultatet er 1-1 eller 2-0? 

Ved et sådan udfald annulleres væddemålet, og det satsede beløb betales tilbage. Det vil sige, at hvis det antal, som bookmakeren tager udgangspunkt i, matcher det samlede antal point, mål eller anden variabel som resultat, vil indsatsen blive betalt tilbage.

Hvornår skal du overveje at spille på over/under?

Det er en simpel form for spil, der fungerer godt for nybegyndere. Det er dog ikke altid nemt at vide helt præcist, hvornår man skal placere et væddemål på over/under.

Der er ikke noget bedre end at lede efter de bedste over/under-odds fra Marathonbet

Inden for fodbold er det vigtigt at analysere den aktuelle form med fokus på antallet af mål, holdene  har scoret i deres seneste kampe, som er den mest almindelige variabel for spil på over/under. Over eller under 2.5 mål som slutresultat eller over eller under 1.5 mål som pausestilling er to meget populære væddemål inden for fodbold. Du kan også spille på mål til ét specifikt hold, antal kort, frispark, hjørnespark og meget mere.

For tennis er det derimod vigtigt at overveje en del andre faktorer, såsom underlaget, resultater i tidligere opgør og hvor langt vi er henne i turneringen, så kan man bedre forudsige antallet af point og/eller sæt. Det er mere sandsynligt, at en kamp vil have et højt antal sæt, hvis det er to gode servere mod hinanden på et hurtigt underlag frem for en kamp på grus.

Inden for basketball kan du spille på over/under-kategorier såsom hold, kampe eller specifikke spillerpoint, rebounds eller assists (blandt andre).

Vidste du, at vi hver dag viser oversigter over de bedste på spil over/under i NBA?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here