VM Qatar 2022: Finale forudsigelser

Vi er endelig nået til VM-finalen 2022 i Qatar, efter en hel måned fyldt med fodbold fra slutrunden. Her skal Argentina og Messi kæmpe om det gyldne trofæ mod Frankrig og Mbappé. Opdag her en række spilforslag og udforsk vores optakt til finalen.

Sidst opdateret
652
Registrer dig her
VM-finale forudsigelser

Efter en hel måned fyldt med fodbold fra slutrunden i Qatar, er vi nu nået til den store VM-finale på Lusail Stadium. Her tørner Argentina sammen med Frankrig i direkte duel om at blive verdensmester i fodbold 2022.  

Opdag her vores optakt og forudsigelser til VM-finalen, væddemålstips og gode finale-odds, som afslutter en begivenhedsrig VM-slutrunde med massevis af topfodbold og spilmuligheder. Vi analyserer her statistikker, form og andre tendenser for at give dig de bedst mulige spiltips, anbefalinger og giver overblik over de to finaledeltagere.  


🇦🇷 Argentina 🆚 Frankrig 🇫🇷 [18/12/22 – 16:00]


Odds på VM-finalen 2022

1X2-marked på VM-finalen

Argentina (1) @2.95 – Uafgjort (X) @3.15 – Frankrig (2) @2.90

Hvem vinder VM 2022?

I forudsigelserne om den kommende VM-vinder i slutrunden i Qatar 2022, er der dødt løb mellem de to sidste kandidater. De to nationer Argentina og Frankrig spåes til at have lige stor sandsynlighed, for at løfte det gyldne VM-trofæ.

Det er dermed enormt svært, at komme med en korrekt forudsigelse om finalen, da den lader til at kunne gå begge veje. Kan Messi triumfere i hans sidste VM, eller bliver unge Mbappé den yngste spiller, til at løfte VM-trofæet to gange?


VM-finale: Argentina-Frankrig

Hovedakten efter et sprudlende VM 2022-program begynder søndag eftermiddag på Lusail Iconic Stadium, når Argentina og de regerende mestre fra Frankrig kæmper i VM-finalen.

”Les Bleus” vil træde ud på græsbanen som forsvarende verdensmestre, i forsøget på at forsvare deres titel, som den første nation i 24 år. Frankrig reserverede deres finalebilletter takket være en 2-0-sejr over nordafrikanske Marokko i semifinalen.

I mellemtiden nægtede Scalonis mænd Kroatien, at sikre deres deltagelse i VM-finalen for anden slutrunde i træk, efter Argentinas 3-0-sejr i semifinalen. Ikke overraskende har meget fokus været rettet på Messi, som har spillet en fantastisk slutrunde og topper topscorerlisten sammen med Mbappé, som han nu vil stå overfor i denne altafgørende kamp.  

Messi mod Mbappé

Den syvdobbelte Ballon d’Or-vinder Lionel Messi, har vundet næsten alt hvad der muligt i fodboldens verden, bortset fra det store ikoniske VM-trofæ. Nu får han endelig chancen i dette opgør, som samtidigt bliver hans VM-afskedskamp. Messi har haft en vild slutrunde og virker ustoppelig og topmotiveret til at lykkedes med hans mission, men forudsigelserne om finalen spår om et utroligt intenst, spændende og lige opgør.

På den anden side af grønsværen, står nemlig et fransk mandskab fyldt med stjerner som b.la. Kylian Mbappé, som topper VM’s topscorerliste sammen med den argentinske troldmand. Dermed skal den nye generation kæmpe mod den gamle, i en finale hvor de begge har mulighed for at slå rekorder.

Denne kamp i kampen, som bliver dermed utrolig interessant at følge i VM-finalen, som kan komme til at byde os på topunderholdning.    

  • Scorer Når Som Helst: Mbappé, Kylian – Ja; Odds: @2.90
  • Scorer Når Som Helst: Messi, Lionel – Ja; Odds: @2.65

Optakt: Argentina vs. Frankrig

Argentina tabte overraskende deres første VM-kamp mod Saudi Arabien, og kun Spanien i 2010 har formået at vinde VM efter at have tabt deres åbningskamp i turneringen. Scalonis hold har dog ikke haft mere end seks skud imod sig pr. kamp i gennemsnit i Qatar, og de bliver nødt til at fortsætte deres defensiv ekspertise, for at holde Mbappe og Giroud fra fadet.

Næsten alt, hvad der kunne gå galt for Frankrig, gik galt for franskmændene, før de tog afsted til Mellemøsten. Et utal af skader af nøglespillere, evig polemik uden for banen og en nærmest utænkelig nedrykning fra Nations League, blev kun lige akkurat afværget, efter de tabte til Danmark.

Men til trods for, at Frankrig er uden spillere som Paul Pogba, N’Golo Kante og den regerende Ballon d’Or-vinder Karim Benzema, har Didier Deschamps trup været yderst overbevisende i deres vej til finalen og har desuden nu mulighed for at hente Benzema tilbage i truppen før VM-finalen, efter han har fået udbedret en lårskade. Dette er dog en ukendt faktor, da Frankrigs trænerstab nægter at svare på, på Real Madrid-angriberen vil blive hentet tilbage til Qatar.  

Argentina: VM-form:

T – V – V – V – V – V


Frankrig: VM-form:

V – V – T – V – V – VArgentinas VM-trup

To argentinere blev tvunget til at se semifinalen fra bænken, efter at de var kommet i karantæne efter kampen mod Holland, men Marcos Acuna og Gonzalo Montiel står nu igen til rådighed for Argentina.

Montiel kæmper en tabt kamp for at komme ind i stedet for Nahuel Molina til højre, men Acuna kan føle sig sikker på at tage Nicolas Tagliaficos plads i, hvad der højst sandsynligt vil blive en firemands baglinje, da Lisandro Martinez er begrænset til at være indskifter.

Argentina er bør kun været påvirkeret af én skades tvivl i form af Alejandro Gomez, som ikke er helt over en ankelforstuvning og måske kun kommer på bænken i bedste fald.

Messi blev set tage sig til baglåret i semifinalen, men der er intet, der tyder på, at veteranangriberen ikke vil være i stand til at tage sin plads i startopstillingen, hvor han kan blive rekordholder for flest VM-kampe med 26.

Argentina: Forventet start 11’er:

E. Martinez; Molina, Romero, Otamendi, Acuna, De Paul, Fernandez, Mac Allister, Di Maria, Messi, Alvarez


Frankrigs VM-trup

I Frankrigs lejr krævede den konstante aircondition i Qatar sine næste ofre i Dayot Upamecano og Adrien Rabiot, mens Kingsley Coman også følte sig dårligt tilpas før semifinalerne.

Rabiot og Upamecano menes dog at have det bedre og bør være på plads til finalen. Førstnævnte kan forvente at komme direkte tilbage til Youssouf Fofana på midten, men Deschamps står over for mere et dilemma bag disse.

Konate fik fortjent stor ros for sin præstation mod Marokko, men Deschamps forventes stadig at bringe Upamecano tilbage til sin gennemprøvede position, mens Coman der missede træning i torsdags – alligevel aldrig ville være forventet som starter.

Venstrebacken Theo Hernandez tog et par knæslag mod Marokko, men det forventes ikke at bringe hans plads i startopstillingen til finalen i fare, mens Kylian Mbappe genoptager sin individuelle kamp Messi om Den Gyldne Støvle.

23-årige Mbappe ville blive den yngste spiller nogensinde til at nå mere end én VM-finale og han vil blive støttet af Antoine Griezmann, som har skabt en turneringsrekord i form af 21 chancer for sine holdkammerater indtil videre.

Frankrig: Forventet start 11’er:

Lloris, Kounde, Varane, Upamecano, T. Hernandez, Tchouameni, Rabiot, Dembele, Griezmann, Mbappe, Giroud


Argentina-Frankrig: Head-to-head statistik

Søndagens finale vil markere det 13. møde mellem Argentina og Frankrig på tværs af alle turneringer, hvor de sydamerikanske mestre har hentet seks sejre indtil videre sammenlignet med kun tre for deres europæiske modparter, mens yderligere tre er endt som uafgjort.

Det seneste opgør mellem de to nationer endte med en spændende 4-3-sejr til Frankrig under VM 2018 i Rusland, hvor Benjamin Pavards scoring stadig dvæler i hukommelsen hos de franske fans.

Argentina triumferede i de to første VM-opgør mellem de to hold i 1930 og 1978, og der har kun været tre gange, hvor Argentina og Frankrig begge har scoret i deres indbyrdes opgør.


Spilforslag til Argentina-Frankrig

Mbappe mod Messi, Fernandez mod Tchouameni og Griezmann mod Mac Allister. Utallige individuelle dueller bør afgøre verdensmesterskabets skæbne i denne finale, hvor der er garanti for mål.

  • Mål I Begge Halvlege: Ja; Odds: @2.15
  • Begge Hold Scorer: Ja; Odds: @2.03
  • Mål I Alt: Over 2.5; Odds: @2.57

Det franske mandskab har sjældent formået at finde frem til den helt perfekte defensive formel i Qatar, lige som det var tilfældet til VM 2018 og de kunne meget vel kommet i uføre mod Marokko, med deres hang til hurtige kontraangreb, som udfordrede dem i stole dele af semifinalen. Modsat har det argentinske hold, kun undladt at score mere end én gang mod Saudi-Arabien og kan afsløre Frankrigs mangler i bagkæden og kanalisere på deres egen defensive sans. Kampen mod Saudi Arabien afslørede dog, at der findes en formel hvorpå man kan stoppe Messi og co.

I en kamp som denne, hvor forudsigelsen viser en sandsynlighed på 50/50 på at vinde trofæet, er der bestemt mulighed for, at de to deltagere ikke formår at afgøre kampen på de første 90 minutter. Dermed kan et spil på dette være oplagt.

  • Overtid: Ja; Odds: @3.16

🔛VM-finalen bringer os mere end 600 markeder for væddemål hos Marathonbet og der er dermed noget for enhver smag! Opdag endnu flere af vores spiltips og anbefalinger i vores indlæg om forudsigelser om vinderen af VM 2022!

Eventyrafslutninger er aldrig en garanti i fodbold, men der er gode muligheder for det i dette topopgør, som er fyldt med nogle af de allerstørste navne, og seere over hele verden kan forvente at se enten Messi eller Mbappé sætte hænder på guldtrofæet af 18-karat når kampen er ovre.*Forbehold for udsving af odds

**Spiltips skal betragtes som forslag