VM 2022: Topscorer forudsigelser

Hvem bliver VM-topscorer i Qatar 2022? Listen af mulige kandidater er lang og tæller nogle af fodboldverdens største navne. Vi gennemgår forudsigelserne om topfavoritterne til at få "Golden Boot".

Sidst opdateret
976
Registrer dig her
Forudsigelser: VM topscorer 2022

Marathonbet dækker VM i Qatar tæt med de bedste forudsigelser og opdateringer om den længe ventede slutrunde, som bringer os bunkevis fantastisk fodbold med massevis af gode odds og spilmuligheder.

Opdag i dette indlæg vores prognoser om kampen om at blive VM-topscorer i Qatar 2022, hvor verdensstjernerne kæmper om “Den Gyldne Støvle“. Dette er et af de mest populære væddemålsmarkeder til en slutrunde, da der her er mange værdifulde odds at finde, da der er mange topspillere om buddet.

Husk ligeledes, at der også er odds på “Den Gyldne Bold“, som tildeles til slutrundens bedste spiller efter VM-finalen er overstået, som et symbol på VM’s “MVP”.

🔛Opdag også vores forudsigelser og spilforslag til VM-finalen mellem Argentina og Frankrig søndag den 18. december, hvor vi fremhæver alle de bedste odds på finalen og en række spiltips, ligesom det også er gældende for kampen om 3.-pladsen den 17. december!


Selvom VM 2022 mangler nogle af nutidens største målscorere som Erling Håland og Mohamed Salah, er der fortsat massevis af topspillere med i kampen, hvor stjernerne står i kø for at blive VM-legender. Vi har her samlet en oversigt over VM-historiens største målscorere og gennemgår alle favoritterne til score flest mål til denne slutrunde i Qatar 2022 og følger udviklingen tæt igennem hele VM-slutrunden.

Husk også at Marathonbet giver det fulde overblik over dette VM i Qatar, hvor du kan opdage alle de forskellige VM-stadions, grupper, nøgledatoer og meget mere, samt giver dig hele historien om VM-slutrunden, således du kan få helt styr på verdensmesterskabet i fodbold.

Marathonbet bringer desuden også mange øvrige VM-forudsigelser, hvor du f.eks. kan finde spilforslag og de bedste odds på alle gruppespillets kampe, samt prognoser om vinderen af VM 2022 og om alle kampene frem til finalen.

Marathonbet giver også forudsigelser til alle Danmarks landskampe og giver et fuldt overblik over det danske landshold, hvor du kan opdage den danske VM-trup, de kommende kampe og seneste resultater. Desværre er Danmark allerede ude af VM 2022, efter en meget skuffende præstation, hvilket betyder at vi tidligere end forventet er tvunget til at se frem imod EM-kvalifikationen i 2023.Hvem er favoritterne til at blive VM topscorer?

Listen af VM-profiler er lang og tæller som sædvanligt den lille argentiske troldmand Lionel Messi og den femdobbelte Ballon d’Or-vinder Cristiano Ronaldo, måske for sidste gang.

De er dog ikke øverst på listen over favoritter, som også tæller verdens dyreste fodboldspiller, Neymar fra Paris Saint Germain og hans klubkammerat Mbappé, som var nogle af de største favoritter i forudsigelserne forud for starten af slutrunden. Der er dog rigtig mange om buddet i år, som brasilianske Vinicius Junior og Richarlison, samt engelske Harry Kane, som før starten af VM var topfavorit og vinder af Den Gyldne Støvle (Golden Boot) til forrige VM i 2018.

Dette er dog blot nogle af de største favoritter i Qatar og vi kan komme til at se en overraskelse som til VM i 2014, hvor unge James Rodriguez scorede på samlebånd for Columbia og vandt Den Gyldne Støvle. Listen over kandidaterne og oddsene vil udvikle sig i takt med VM-turneringen, hvor b.la. Enner Valencia var at finde blandt favoritterne, efter hans mål for Ecuador i åbningskampen, ligesom det er gældende for Bukayo Saka fra England, Cody Gako fra Holland og Ferran Torres fra Spanien.

⚠Afviklingen af slutrunden eliminerer en lang række kandidater løbende, som b.la. Enner Valencia, Lukaku, Thomas Müller, Álvaro Morata, Ronaldo, Neymar og alle danske spillere efter deres exit af VM-turneringen, hvilket briger nye kandidater i spil til topscorertitlen.

I følge forudsigelserne var det ikke forventet, at en dansk spiller ville komme til at ende øverst på topscorerlisten til VM 2022 og ingen spillere fra det danske landsholds trup var derfor at finde på listen over kandidater til topscorertitlen forud for starten af slutrunden.

Skulle man alligevel have kommet med et bud på en spiller fra Danmark, ville det oplagte bud have været Christian Eriksen eller Kasper Dolberg i angrebet. De danske spillere skuffede dog fælt og er allerede ude af VM før det rigtigt begyndte og formåede blot at score ét mål i tre gruppekampe.

🎯Vi følger kampen om Den Gyldne Støvle nøje og opdatere løbende opslaget her med alle de nyeste prognoser og bedste odds på VM-topscoreren i 2022!


VM 2022 odds: Top 10 topscorer-favoritter i Qatar  

Blandt de mange VM-vinderspil hos Marathonbet, hvor du også kan forudsige vinderen af verdensmesterskabet 2022 og meget mere, har du selvfølgelig også mulighed for at forudsige den kommende topscorer til VM i Qatar 2022.

⚠VM 2022 nærmer sig sin afslutning og mange af de forhenværende kandidater til topscorertitlen er blevet elimineret. Vi ved derfor nu, at topscoreren bliver fra enten Frankrig, Argentina eller Marokko, som er nået hele vejen til semifinalerne.

Listen af profiler er lang, men vi har her samlet forudsigelserne om de ti mest oplagte kandidater til titlen, som vil blive opdateret i løbet af turneringen. Se den fulde oversigt over kandidater til at blive topscorer på Marathonbet-siden.

🥇Kylian Mbappé 🇫🇷@1.90
Lionel Messi 🇦🇷@2.05
Olivier Giroud 🇫🇷@11.00
Julián Alvarez 🇦🇷@11.00
Antonie Griezmann 🇫🇷@401.00
Ángel Di Maria 🇦🇷@501.00
Paulo Dybala 🇫🇷@501.00
Ousmane Dembele 🇫🇷@501.00
VM 2022: Topscorer (Odds fra Marathonbet)

VM-finale: Mbappé vs. Messi

VM 2022 i Qatar er nu nået til finalen, hvor der udover verdensmesterskabet også skal kæmpes om Den Gyldne Støvle, som gives til VM-topscoreren. Dette kapløb er helt lige mellem den unge franske stjerne Mbappé og den argentinske legende Messi, som begge har nettet fem gange forud for finalen.

De skal dog begge være opmærksomme på franske Giroud, som lurer i baggrunden i fraværet af Benzema og som har bevist sig som en stærk erstatning – ligesom det er tilfældet med unge Alvarez fra Argentina, som vokser ved siden af Messi. De har begge scoret fire gange i denne slutrunde og kan snuppe titlen til sidst, hvis de kan score to gange i finalen.

Der er dermed også tale om en dyst mellem to generationer i fodboldens verden, hvor fremtidens måske største profil, Mbappe, vil forsøge at overgå den aldrende troldmand fra Argentina, som spiller sin sidste VM-slutrunde i 2022.

Kan Messi lykkedes med hans sidste mission og løfte VM-trofæet med Argentina, eller vil Mbappé tage titlen med Frankrig for anden gang i træk?


Odds på vinderen af Den Gyldne Støvle og Den Gyldne Bold

Se her den fulde oversigt over Marathonbets vinderspil, hvor VM’s topscorer og MVP skal forudsiges.


Harry Kane som topscorer igen?

Den engelske anfører toppede scoringslisterne i Rusland 2018 med seks mål og kan blive den første back-to-back vinder. Kane scorede 16 gange for England i 2021 og tog sit samlede internationale mål til 51, da han slog til mod Tyskland hjemme og ude i Nations League i år. Den 29-årige har været i fin form for Tottenham på klubniveau og ser ud til at kunne få endnu en stor turnering.

Harry Kane brændte et vigtigt straffespark i kvartfinalen mod Frankrig og er dermed ude af turneringen og kan ikke blive topscorer, med hans 2 mål i Qatar 2022.

Tager Kylian Mbappé VM med storm?

Efter fire sæsoner i træk som førende målscorer i Ligue 1 med PSG, tippes Mbappe af mange til at tage Qatar 2022 med storm. Nu i en alder af 23 vil den franske angriber være fast besluttet på at bygge videre på det løfte, der blev vist, da ”Les Bleus” gik hele vejen i Rusland i 2018. Han blev den anden teenager efter Pele, der scorede to gange i en VM-kamp, ​​da Argentina blev slået 4-3 og efterlignede den brasilianske legende ved også at score i finalen.

🔝Mbappé og Frankrig missede lige akkurat VM-guldet, men den unge franske stjerne vandt i stedet Den Gyldne Støvle 2022, takket være hans hattrick i finalen mod Argentina.

Lionel Messi’s sidste dans

Diego Maradona kan stadig betragtes som Argentinas bedste spiller nogensinde, men Messi har utroligt scoret 56 gange mere for Argentina med en målrekord på 90. Det samlede antal inkluderer fem i én kamp mod Estland denne sommer, som blev bakket op af yderligere to mål mod Honduras og Jamaica. Nogle vil sige, at den 35-årige fodboldlegende endnu ikke har bevist sig på fodboldens største scene, og scorede blot én gang til VM 2018, men nettede dog fire gange i 2014.

☑Det lykkedes Messi at triumfere med Argentina til sidst, da de vandt VM-finalen i Lionels sidste verdensmesterskab, som derved blev den bedst tænkelige afslutning på hans sidste dans. Trods hans syv VM-mål, blev han dog ikke topscorer da Mbappé virkede ustoppelig i finalen, men han løftede i stedet Den Gyldne Bold.

Giver Ballon d’Or yderligere kræfter til Karim Benzema?

Antoine Griezmann førte an for Frankrig, da de sejrede for fire år siden, efter at Benzema blev udeladt af deres trup, men Real Madrids bomber er nu tilbage i folden og fuld af selvtillid. Efter at være kommet ud af Cristiano Ronaldos skygge på klubniveau vandt han for nylig Ballon d’Or for første gang efter at have spillet hovedrollen for ”Los Blancos” i deres Champions League og La Liga-triumfer og scorede 44 mål i 46 kampe på tværs af alle turneringer.

Benzema, som vinder af Ballon d’Or 2022, var en af de største favoritter til at blive VM-topscorer i Qatar, misser slutrunden grundet en skade. Dette øger de øvrige franske stjernes chancer, hvor Mbappé nu er en endnu større favorit til at tage titlen. Et andet bud på til en outsider til “Den Gylde Støvle”, kan være Milans Olivier Giroud (@8.00), som nu får mere plads på Frankrigs hold, grundet fraværet af Real Madrid-stjernen.

Får Neymar revanche?

Brasiliens frontmand var den tredje mest scorende spiller til VM 2014 på hjemmebane, da han scorede fire gange, før han blev båret fra banen på en båre i kvartfinalen. Neymar kommer ind i denne turnering kun to mål efter Pele på Brasiliens liste over alle tiders førende skytter, og som favoritter til at løfte trofæet i år, er det let at se, hvorfor han er fremtrædende blandt favoritterne til World Cup Qatar 2022 topscorer odds.

❌Neymar Jr. var længe skadet og spillede derfor ikke i gruppespillet, og efter Brasiliens VM-exit og 2 mål fra den brasilianske stjerne, er han ikke længere blandt kandidaterne.

Overrasker Cristiano Ronaldo alle?

Rekorder er blevet slået på skift gennem Ronaldos karriere, den seneste er et mål nummer 700 på klubniveau. Ingen har heller slået til flere gange på internationalt niveau end ham, hvor hans score på 117 mål overskygger Ali Daeis 109 for Iran. Denne sæsons præstationer for Manchester United tyder på, at tiden måske endelig har indhentet den 37-årige angriber, men bakket op af et stærkt støttende portugisisk hold, kan han samle sig for et sidste hurra.

Ronaldo måtte se sig selv på bænken i store dele af denne slutrunde, hvor han og Portugal blev stået ud af Marokko i kvartfinalen. Han missede dermed muligheden for at blive VM-topscorer.

Kan Romelu Lukaku bombe for Belgien?

Den 29-årige har haft blandede præstationer på klubniveau i de seneste sæsoner, hvor han er blevet hæmmet af skader i denne periode hos Inter. Belgien spiller dog efter hans styrker, og har kongen af assists, Kevin De Bruyne, bag ham for at hjælpe til. En rekord på 68 mål i 102 landskampe er imponerende, og Lukaku er en oplagt kandidat til at blive topscorer til VM 2022, hvis han er helt i form.

❌De mange stjerner fra Beligen var ude allerede efter gruppespillet og målscorer som Lukaku og Hazard er dermed også ude af kampen om at blive VM-topscorer!

Stjæler Vinicius Junior rampelyset for Brasilien?

Den unge Real Madrid-spiller kan meget vel blive en konkurrent til holdkammeraten Neymar på det brasilianske stjernehold, i kampen om topscorertitlen til VM 2022. Den 22-årige Vinicius fik debut for landsholdet i 2019 og kan derfor ikke sammenlignes med forrige slutrunder. Men med 21 mål i Real Madrids 2021/22-sæson, hvor de vandt Champions League og La Liga, er han en ung spiller som kan komme til at blomstre til denne slutrunde. 

❌Vinicius fik scoret en enkelt gang i Qatar, men må lige som Neymar og resten af Brasilien, vente til VM 2026 for deres næste VM-chance, efter deres exit af turneringen.

Fortsætter Mephis Depay formen?

Memphis Depay er en af de mest scorende spillere i Hollands historie, og alene i VM-kvalifikationen scorede han hele 12 gange. Da Nederlandene samtidig er i en svag gruppe med Qatar, Ecuador og Senegal, er der gode muligheder for mange mål til de orange, såvel som til Depay.

❌Det blev ikke Depay, som blev Hollands målræv i Qatar, hvor hans landsmand Gakpo i stedet stjal rampelyset med hans 3 mål.

Lautaro Martinez, som alternativ til Messi

Inters argentinske angriber er et oplagt bud på en spiller, som muligvis kan stjæle noget af rampelyset fra holdkammeraten Messi, hvis ikke han er i stand til at slå til. Med hans fem mål blandt fire optrædener for Argentina i 2022, har han allerede bevist, at han kan finde vej til målet.

Bliver Cody Gakop VM’s store overraskelse?

Den unge hollandske PSV-spiller har taget VM i Qatar med storm med hans tre mål i gruppespillet, som har været stærkt medvirkende til, at Holland sikrede deres billet til 1/8-finalen. Han er dermed også nu at finde blandt de største favoritter til at blive VM-topscorer, sammen med store navne som Messi, Mbappé og Richarlison.

Gakpo fik nettet 3 gange i Qatar, men efter Hollands nederlag til Argentina i kvartfinalen, har den unge hollænder ikke mulighed for at vinde Den Gyldne Støvle.

Marcus Rashford som topscorer i stedet for Kane?

Harry Kane var forud for starten af VM den største favorit til at vinde Den Gyldne Støvle, men har endnu ikke kunnet vinde vej til netmaskerne i denne slutrunde. Derfor er Rashford nu måske et bedre bud på en topscorer fra England, efter hans tre mål i gruppespillet.

Rashford stjal ligesom Gakpo fra Holland, opmærksomheden fra én af forudsigelsernes største favoritter til topscorertitlen med hans 3 mål, og endte dermed foran Kane, som ellers var den største favorit forud for VM.Outsidere til topscorer-titlen

Foruden de ti spillere som før starten af VM er kåret til favoritter til at blive topscorer, er der et væld af øvrige muligheder. Hvis man søger et højere og mere værdifuldt odds, er der b.la. også mulighed for at spille på det brasilianske stjerneskud Gabriel Jesus eller den portugiske Bruno Fernandes. Dertil findes der også mange øvrige outsidere, såsom Sergio Agüero, Rafael Leao, Andrej Kramaric, Ousmane Dembele og mange flere.

Alle spillere af højeste kvalitet, som har hvad der skal til, for at kæmpe med om Den Gyldne Støvle til VM i Qatar 2022.

Får vi mon en overraskende topscorer til denne slutrunde?


VM 2022 målscorer

Favoritterne til topscorertitlen i Qatar udvikler sig naturligvis i takt med slutrundens afvikling, hvor vi hver eneste runde vidner en masse fantastiske VM-mål. Få herunder overblik over topscorerlisten til VM 2022, som vi opdatere forud for hver eneste kampdag.

SpillerVM-mål 2022VM-assists 2022
K. Mbappé 🇫🇷82
L. Messi 🇦🇷73
J. Alvarez 🇦🇷40
O. Giroud 🇫🇷40
A. Morata 🇪🇸31
G. Ramos 🇵🇹31
C. Gakpo 🇳🇱30
M. Rashford 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿30
Richarlison 🇧🇷30
B. Saka 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿30
VM 22: Målscorer-liste

Som overstående tabel viser, er der kamp til det sidste om at blive VM-topscorer i Qatar, hvor der nu blot er to kampe tilbage for de resterende nationer, bestående af semifinalen, finalen og en kamp om tredjepladsen.

Hvem bliver VM-topscorer 2022? Kan Messi snyde unge Mbappé til sidst, eller vil Giroud snyde dem begge i fraværet af Benzema?Hvilket VM-hold scorer flest mål i slutrunden?

Hos Marathonbet er der også mulighed for at forudsige hvilket hold, som kommer til at score flest mål til slutrunden i Qatar, hvor der også er mange værdifulde odds at hente.

De største favoritter til at score mål på samlebånd, er VM’s største favoritter til at vinde verdensmesterskabet Brasilien, Frankrig og Argentina, som i forudsigelserne alle er forventet nogenlunde lige muligheder for dette.

For spillere der søger højere odds og dermed større potentiel gevinst, er der også massevis af muligheder for at sætte pengene på en outsider. Her kan store hold som Tyskland, Portugal og Belgien b.la. nævnes, som alle giver pengene mere end ti gange igen, hvis de kan score flest samlede mål i VM-turneringen.


Øvrige odds på VM 2022

VM i Qatar bringer os et utal af betting-muligheder og odds, med massevis af markeder på alle kampene, me også mange forskellige vinderspil, hvor forskellige udfald af slutrunden kan forudsiges. Hos Marathonbet kan der b.la. laves forudsigelser om understående og meget mere.

 • VM odds på:
  • Hold som scorer færrest mål
  • Hold med flest mål imod sig
  • Hold der scorer hurtigste mål
  • Vinderen af “Den Gyldne Handske”
  • Vinder af “Den Gyldne Bold”
  • VM-turneringens bedste mål
  • Spiller med flest assists


VM-topscorere gennem tiden

Siden VM-historiens første mesterskab i 1930 er der blevet afholdt 20 verdensmesterskaber i fodbold, som alle har været spektakulære på hver sin vis. Her er “Den Gyldne Støvle” (Golden Boot) en af de mest prestigefulde priser en fodboldspiller kan vinde udover VM-trofæet. Se herunder er en samlet oversigt, over alle vindere af trofæet igennem hele VM-historien.

Prisen gives til VM-topscoreren og er i gennem historien blevet vundet af nogle af fodboldhistoriens bedste angribere, såsom Eusébio, Gerd Müller, Gary Lineker og Ronaldo Nazario.

Den Gyldne Støvle blev uddelt første gang i 1982 og dermed har VM-topscorerne fra slutrunderne før 1982 ikke officielt vundet titlen, men FIFA inkluderer dem dog alligevel i statistikkerne.

Forudsigelser om VM-topscorer er også et populært væddemål, hvor der er mulighed for at vinde mange penge, da der her er høje odds at finde. Der er dog mange om buddet, så det er ikke nødvendigvis let for forudsige.

Hvilken spiller bliver mon tilføjet til listen efter VM 2022 i Qatar?

VM-slutrundeTopscorerMål
🇺🇾 1930 Uruguay🇦🇷 Guillermo Stábile 8 mål
🇮🇹 1934 Italien🇨🇿 Oldřich Nejedlý5 mål
🇫🇷 1938 Frankrig🇧🇷 Leônidas 7 mål
🇧🇷 1950 Brasilien🇧🇷 Ademir 8 mål
🇨🇭 1954 Schweiz🇭🇺 Sándor Kocsis 11 mål
🇸🇪 1958 Sverige🇫🇷 Just Fontaine 13 mål
🇨🇱 1962 Chile🇭🇺 Flórián Albert, 🇷🇺 Valentin Ivanov, 🇧🇷 Garrincha, Vavá, 🇭🇷 Dražan Jerković og 🇨🇱 Leonel Sánchez4 mål
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 1966 England🇵🇹 Eusébio 9 mål
🇲🇽 1970 Mexico🇩🇪 Gerd Müller 10 mål
🇩🇪 1974 Vesttyskland🇵🇱 Grzegorz Lato 7 mål
🇦🇷 1978 Argentina🇦🇷 Mario Kempes 6 mål
🇪🇸 1982 Spanien🇮🇹 Paolo Rossi6 mål
🇲🇽 1986 Mexico🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Gary Lineker 6 mål
🇺🇸 1994 USA🇷🇺 Oleg Salenko og 🇧🇬 Hristo Stoichkov 6 mål
🇫🇷 1998 Frankrig🇭🇷 Davor Šuker 6 mål
🇯🇵 2002 Japan/Sydkorea🇧🇷 Ronaldo Nazario 8 mål
🇩🇪 2006 Tyskland🇩🇪 Miroslav Klose 5 mål
🇿🇦 2010 Sydafrika🇩🇪 Thomas Müller 5 mål
🇧🇷 2014 Brasilien🇨🇴 James Rodríguez 6 mål
🇷🇺 2018 Rusland🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Harry Kane6 mål
🇶🇦 2022 Qatar🇫🇷 Kylian Mbappé8 mål
VM-topscorere siden 1930

Flest VM-mål nogensinde

Efter at have set listen af topscorere igennem VM-historien, tager vi her en top 5 over de VM-legender, som samlet set har scoret flest mål til verdensmesterskaberne igennem hele deres karriere.

 • 1. 🇩🇪 Miroslav Klose: Tyskland – 16 mål i 24 kampe (2002-2014)
 • 2. 🇧🇷 Ronaldo: Brasilien – 15 mål i 19 kampe (1998-2006)
 • 3. 🇩🇪 Gerd Müller: Vesttyskland – 14 mål i 13 kampe (1970-1974)
 • 4. 🇫🇷 Just Fontaine: Frankrig – 13 mål i 6 kampe (1958)
 • 5. 🇧🇷 Pelé: Brasilien – 12 mål i 14 kampe (1958-1970)

Kylian Mbappe har nu scoret hele 12 mål i kun 14 VM-kampe fordelt på to slutrunder. Dette er flere end både Thierry Henry og Zinedine Zidane og som kun 23-årig, har den unge franskmand gode muligheder for at blive en af VM’s helt store legender.

Tyske Thomas Müller er den eneste aktive spiller, som i år havde mulighed for at tilslutte sig legenderne på denne liste. Han har scoret 10 mål i 16 VM-kampe indtil videre og vandt Den Gyldne Støvle i 2010. Han var desværre ikke i stand til at tilføje flere mål til regnskabet i 2018-turneringen i Rusland og missede ligeledes chancen i Qatar, da tyskerne igen stod overfor et VM-exit allerede efter gruppespillet.

Christiano Ronaldo blev den første spiller nogensinde til at komme på måltavlen ved fem forskellige VM-slutrunder, da han scorede imod Ghana i runde 1 af gruppespillet.*Forbehold for udsving af odds

**Spiltips skal betragtes som forslag