VM i Qatar 2022: Overblik over grupper, spillesteder og nøgledatoer

Marathonbet giver her et fuldt overblik over VM 2022. Opdag alle VM-grupper, stadions og vigtige datoer til slutrunden i Qatar.

Sidst opdateret
1322
Registrer dig her

Få her alle de vigtigste oplysninger, som du har brug for at vide om World Cup Qatar 2022: klassificerede hold, lodtrækninger, spillesteder, datoer og kamptider.

VM i Qatar 2022 der afholdes mellem 20. november og 18. december 2022, er nu endelig påbegyndt og vi kommer tættere og tættere på en afgørelse for hver dag der går. Dette verdensmesterskab i Qatar er blevet forberedt siden december 2010, hvor FIFA tildelte landet organiseringen af ​den 22. udgave af FIFA World Cup. Det er blot anden gang i historien, at turneringen bliver afholdt på det asiatiske kontinent, foruden at være det første med Mellemøsten som ramme. Marathonbet giver det fulde VM-overblik lige her.

Udforsk også vores forudsigelser til denne slutrunden, hvor vi dykker ned i de mange spilmuligheder og odds VM tilbyder os, hvor du b.la. kan opdage prognoser om VM’s topscorer til denne slutrunde, forudsigelser om gruppespilskampene og meget mere.


Alt du behøver at vide om VM 2022

Det meget omdiskuteret valg om at afholde verdensmesterskabet i Qatar har betydet, at ventetiden til denne udgave af VM er noget længere end normalt, eftersom mesterskabet i Qatar vil blive afholdt til vinter, i modsætning til dets sædvanlige programmering om sommeren i juni og juli. En nødvendighed for at undgå de varmeste måneder i ørkenstaten, som på trods af den sene afvikling har installeret aircondition på deres stadions. Afholdelsen på dette tidspunkt vil også tvinge de fleste ligaer og turneringer til at justere deres kalendere, hvor eksempelvis Premier League er nødsaget til at tage en pause i den periode, som traditionelt set er den travleste tid på sæsonen. 

Hos Marathonbet følger vi detaljeret og nøje alt vedrørende VM i fodbold 2022, med de bedste og mest omfattende forudsigelser om verdensmesterskabet, alle dets kampe fra gruppespillet frem til afgørelsen, samt alle de mange kuriositeter og nyheder fra slutrunden.    

I denne artikel vil vi gennemgå årets mest ventede sportsbegivenhed, for at danne et overblik over hvor, hvornår og hvordan verdensmesterskabet bliver afholdt, så du har alt nødvendig information samlet ét sted. Opdag alle de kvalificerede hold, spillestederne, stadioner, lodtrækninger, turneringskalenderen og andre vigtige nøgledatoer. 

Følg Marathonbets nyheder og forudsigelser, her på vores side, få det samlede overblik og opdag alt om FIFA World Cup Qatar 2022, så du lettere kan placere dine væddemål til de bedste odds.


Deltagere til VM i Qatar 2022

Som sædvanligt vil VM 2022 byde på deltagelse af 32 hold, selvom man først overvejede muligheden for at udvide konkurrencen til 48 lande. Trods denne mulighed som FIFA var åben for, vil formatet fortsætte normalt af organisatoriske og logistiske årsager, hvilket udskyder denne udvidelse til VM i 2026, som arrangeres i fællesskab af Canada, USA og Mexico.

I kampen om at kvalificere sig til VM på tværs af alle kontinenter, er pladserne fordelt til de forskellige fodboldforbund som følger: UEFA (13), CAF (5), CONMEBOL (4,5), AFC (4,5), CONCACAF ( 3,5) og OFC (0,5). 0,5 angiver tilstedeværelsen af ​​hold, der skal spille i slutspillet: Repræsentanten fra Sydamerika mod den fra Oceanien og repræsentanten fra Asien mod den fra Central- og Nordamerika. 

Lodtrækningen til gruppespillet til VM i Qatar 2022 fandt sted den 1. april i Doha i anledning af den 72. FIFA-kongres og fordelte de 32 kvalificerede landshold i otte grupper af fire deltagere, som du får et overblik over herunder. 


Kvalificerede VM-hold 2022

Vi kender allerede de 32 lande, der skal deltage i VM. Den første var Qatar, takket være sin rolle som vært og arrangør. Herefter fik de ti hold, som sluttede først i UEFA’s VM kvalifikation sikret deres billetter: Tyskland, Belgien, Kroatien, Danmark, Spanien, Frankrig, England, Holland, Serbien og Schweiz. Disse har fået selskab af Polen, Portugal og Wales, som vandt i de europæiske playoff-kampe.

De fire hold der har fået den direkte billet til VM fra CONMEBOL er Brasilien, Argentina, Uruguay og Ecuador. Peru faldt fra i playoff-kampen mod Australien, hvor vinderen af denne kamp ville ende i Danmarks VM-gruppe. 

ACF vil være repræsenteret i Qatar af Sydkorea, Iran, Saudi-Arabien og Japan.

Fra CONCACAF var Canada den første repræsentant, der fik billetten og skal nu spille et VM for første gang siden 1986. De fik derefter selskab af Mexico og USA, samt Costa Rica som skal konkurrere i VM efter deres sejr over New Zealand i slutspillet. 

Endeligt vil CAF have fem kvalificerede hold, med deltagelse af ​​det sædvanlige Senegal og Cameroun, som følges af de nordafrikanske nationer Marokko og Tunesien. Hertil kommer afsltuningsvis et andet hold syd for Sahara, Ghana.


VM-grupper 2022

Få herunder det fulde overblik over de 8 puljer, som dystede i gruppespillet i Qatar i forsøget på at komme videre til de efterfølgende ottendedelsfinaler, hvorfra vinderen af VM 2022 skal findes. 

Gruppe A

🇶🇦 Qatar

🇪🇨 Ecuador

🇸🇳 Senegal

🇳🇱 Holland

Gruppe B

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 England

🇮🇷 Iran

🇺🇲 USA

🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Wales

Gruppe C

🇦🇷 Argentina

🇸🇦 Saudi-Arabien

🇲🇽 Mexico

🇵🇱 Polen

Gruppe D

🇲🇫 Frankrig

🇭🇲 Australien

🇩🇰 Danmark

🇹🇳 Tunesien

Gruppe E

🇪🇦 Spanien

🇨🇷 Costa Rica

🇩🇪 Tyskland

🇯🇵 Japan

Gruppe F

🇧🇪 Belgien

🇨🇦 Canada

🇲🇦 Marokko

🇭🇷 Kroatien

Gruppe G

🇧🇷 Brasilien

🇷🇸 Serbisk

🇨🇭 Schweiz

🇨🇲 Cameroun

Gruppe H

🇵🇹 Portugal

🇬🇭 Ghana

🇺🇾 Uruguay

🇰🇷 Sydkorea


Qatars 5 værtsbyer og 8 VM-stadioner

Organisationskomiteen for VM har annonceret de ​​fem byer, Al Wakrah, Doha, Al Rayyan, Al Khor og Lusail, som alle ligger inden for 20 km. fra hinanden, som værtsbyer for alle VM-kampene. Begivenheden kommer til at bestå af i alt 64 opgør, som vil blive fordelt på tværs af de fem byer, hvor 8 nye stadioner kommer til at danne ramme om kampene.  

7 ud af 8 af verdensmesterskabets stadioner er spritnye og bygget til lejligheden, mens Khalifa International Stadion fra 1976, dog er blevet totalt gennemrenoveret forud for VM 2022. Den største arena er Lusail Iconic Stadium med en kapacitet på 80.000, hvor VM-finalen også kommer til at blive afgjort. 

Du kan herunder opdage alle Qatars VM-byer og stadioner, hvor vi gennemgår deres fakta og historie. Se også derefter en oversigt over hvilke grupper, der skal spille på de forskellige udvalgte lokationer.  

Fælles for de fleste af slutrundens nye stadioner er, at de efter VM bliver delvist ombygget igen, således at kapaciteten formindskes.

Al-Wakrah

Al Janoub Stadium 

Kapacitet: 40.000 tilskuere

Kampe: 6 gruppekampe + 1 ottendedelsfinale

Var før dens gennemgående renovering kendt som Khalifa International Stadium. Designet med inspiration fra traditionelle ‘dhow’-både, som bruges til fiskeri i Qatar. 

Danmark skal spille mod Australien her på Al-Janoub den 30. november i gruppespillet. 

Doha

Stadium 974

Kapacitet: 40.000 tilskuere

Kampe: 6 gruppekampe + 1 ottendedelsfinale

Nyt enestående stadion beliggende på havnefronten i Qatar, er opbygget af 974 containere og andet genanvendeligt materiale. 

Danmark skal her spille mod Frankrig den. 26. november i gruppespillet.   

Al-Thumama Stadium 

Kapacitet: 69.000 tilskuere

Kampe: 6 gruppekampe + 1 kvartfinale + 1 ottendedelsfinale

Stadionet hvor åbningskampen til VM 2022 skal afvikles, har et design inspireret af den traditionelle hovedbeklædning, som benyttes af arabiske mænd.  

Lusail

Lusail Iconic Stadium

Kapacitet: 80.000 tilskuere

Kampe: 6 gruppekampe (heraf åbningskampen) + 1 ottendedelsfinale + 1 kvartfinale + 1 semifinale + finale

Med stor afstand er denne VM-arena det største til VM 2022, med en dobbelt så stor kapacitet end de øvrige stationer. Derfor er dette også VM’s hovedstadion hvor åbningsceremonien skal afholdes, ligesom slutrunden også skal afgøres og afsluttes her.    

Al Rayyan

Khalifa International Stadium

Kapacitet: 50.000 tilskuere

Kampe: 6 gruppekampe + 1 ottendedelsfinale + bronzekampen

Det eneste stadion til slutrunden, som ikke er nybygget til formålet. Det er dog blevet renoveret og moderniseret. Har tidligere været vært for blandt andet VM for klubhold i 2019, Emir Cup og AFC Asian Cup.

Education City Stadium

Kapacitet: 45.350 tilskuere

Kampe: 6 gruppekampe + 1 ottendedelsfinale + 1 kvartfinale

Stadionet er beliggende i et område med flere universiteter i Al Rayyan og arenaen er derfor navngivet derefter. 

Danmark skal spille deres første VM-kamp mod Tunesien her den 22. november.

Ahmed bin Ali Stadium 

Kapacitet: 44.740 tilskuere

Kampe: 6 gruppekampe + 1 ottendedelsfinale

Stadionet er opkaldt efter Ahmad bin Ali Al Thani, emir af Qatar fra 1960 til 1972. Arenaen er beklædt med symboler fra Qatars kultur og oplyses i forskellige farver om natten.

Al Khor

Al Bayt Stadium

Kapacitet: 60.000 tilskuere

Kampe: 6 gruppekampe + 1 ottendedelsfinale + 1 kvartfinale + 1 semifinale

Dette meget utraditionelle stadions arkitektur og navn er inspireret af beduinernes telte, skulle have huset den uofficielle åbningskamp mellem Holland og Senegal. Dette er dog blevet ændret, da Qatars første gruppekamp mod Ecuador er blevet flyttet fra den 21. til den 20. november, så værtsnationen kan spille åbningskampen til VM, som der er tradition for at gøre til slutrunder. 


Slutrundens spillesteder

Der vil kun være otte spillesteder i brug til denne vinters VM, hvilket er det færreste siden VM 1978 i Argentina hvor kun 16 hold deltog.

Hvert stadion er beliggende inden for en radius på 33 km. fra det centrale Doha, og med metro- og sporvogne er de alle forbundet. Fans vil derfor være i stand til at rejse til flere kampe på én dag, hvilket er noget uvant for en slutrunde. 

Dette betyder også at grupperne ikke skal tildeles faste arenaer i den indledende fase i gruppespillet og alle hold kommer derfor til at optræde på mindst 3 forskellige stadioner. 

Lusail Stadium vil være samlingspunktet for turneringen, hvor der er blandt andet spilles åbningskamp og finale, samt en række øvrige vigtige kampe i turneringen.

World Cup Qatar 2022-finalen er planlagt til den 18. december kl. 16:00.


Datoer og tidspunkter for VM 2022 i Qatar

Vi gennemgår her de vigtigste datoer og tidspunkter for verdensmesterskabet, som er koncentreret på østkysten af ​​landet på den arabiske halvø. Når turneringen starter vil vi fortsætte med at opdatere og fremhæve de vigtigste VM-kampe, så du får overblik over hvornår dine favorit begivenheder afvikles. 

Mens vi venter på at bolden begynder at rulle for første gang, opsummerer vi her de vigtigste nøgledatoer for World Cup Qatar 2022, så du allerede nu kan frigøre plads i din kalender.

Nøgledatoer for VM

VM-gruppespil: 21.-29. november 2022 (Ændret til start den 20. november, så Qatar kan spille åbningskampen)

16. runde: fra 3. til 6. december 2022

VM-kvartfinaler: 9.-10. december 2022

VM-semifinaler: 13.-14. december 2022

Kamp om tredje- og fjerdeplads: 17. december 2022

VM-finale: 18. december 2022

Kamptidspunkter til VM

I gruppespillet starter de fem daglige kampe klokken 11:00, 14:00, 16:00, 17:00 og 20:00. Knockout-runderne vil blive spredt mellem kl. 17:00 og 20:00 og den store finale og kampen om tredjepladsen planlagt til 16:00.


Danmark til VM 2022

De absolut vigtigste kampe til VM for mange herhjemme, er selvfølgelig dem hvor det danske landshold spiller. Danmark spiller i gruppe D og vi giver dig her det fulde overblik over hvor og hvornår, Danmark skal spille til VM i Qatar 2022. Vi følger her det danske landsholds vej igennem VM i Qatar med alle de seneste opdateringer og nyheder om alle VM-kampe.

Opdag også vores indlæg, hvor du får det fulde overblik over det danske landshold, deres trup og startopstilling.

Første kampdag

🇩🇰 Danmark 🆚 Tunesien 🇹🇳

22. november 2022, kl. 14:00

Education City Stadium

Anden kampdag

🇫🇷 Frankrig 🆚 Danmark 🇩🇰

26. november 2022, kl. 17:00

Stadium 974

Tredje kampdag

🇦🇺 Australien 🆚 Danmark 🇩🇰

30. november 2022, kl. 16:00

Al Janoub Stadium 


Hvem viser VM 2022? 

For de mange danske fodboldfans, som ikke har mulighed for at tage til Qatar for at støtte det danske herrelandshold, kan VM i fodbold 2022 selvfølgelig følges tæt på TV. Her deles rettighederne mellem de to store TV-mastodonter DR og Tv2, hvor alle de danske kampe dækkes, samt alle de øvrige topkampe fra slutrunden. 

Ud over at give dig overblik, information og fakta om verdensmesterskabet 2022, vil vi hos Marathonbet også tilbyde de bedste betting forudsigelser her på vores blog, hvor du vil være i stand til at finde prognoser og tips, som du har til rådighed helt gratis til alle dine VM væddemål. En mulighed, som giver dig mulighed for at finde de bedste odds og spilmuligheder, der er tilgængelige på det brede bettingmarked.


Spil på VM 2022

Hos Marathonbet følger vi hele slutrunden i Qatar meget tæt fra start til slut, så du her har alt brugbar information til dine VM-væddemål. Vi fremhæver løbende de bedste odds og forskellige spilmuligheder her på vores side, så du let kan danne dig et overblik over VM i Qatar 2022. I vores forudsigelser finder du analyser af alle de bedste kampe helt fra gruppespillet frem til finalen, samt prognoser om den næste VM-vinder.