La Liga Forudsigelser, Spiltip & Odds 2023/24

Gå ikke glip af de bedste prognoser og forudsigelser fra La Liga 23/24 med Marathonbets spiltips til den bedste spanske række.

Sidst opdateret
3134
Registrer dig her

Marathonbets fodboldprognoser går selvfølgelig ikke glip af den spanske La Liga, der anses af mange, som en af de bedste ligaer i verden. Ligesom det er gældende for b.la. Serie A, Premier League, Bundesligaen, Superligaen og Champions League, følger vi her konkurrencen og kommer med forudsigelser og fremhæver de bedste La Liga-odds med hele 380 kampe til gode denne sæson

De tyve hold der konkurrerer om det spanske mesterskab har forskellige mål for sæsonen, hvor de store klubber kæmper om titlen, andre dyster om adgangspositionerne til de europæiske turneringer og enkelte skal forsøge at undgå nedrykning. Marathonbet vil på denne side følge alle de spændende spanske opgør forud for hver runde. 

Real Madrid formåede at tilføje deres femogtredivte La Liga titel i sæsonen 21/22, hvor de desuden også sejrede i Champions League og den spanske Super Cup og vandt dermed (næsten) ’The Treble’ – da Copa del Rey blev vundet af Real Betis. Real var enormt solide og bekræftede deres position som favorit i La Liga-forudsigelsen i sidste sæson hvor deres vigtigste rivaler FC Barcelona, ​​​​Atletico Madrid og Sevilla ikke kunne følge med.

I La Liga-sæsonen 22/23 havde FC Barcelona fået ombygget deres hold og forsøgte at sætte en stopper for tre lange sæsoner uden at vinde det spanske mesterskab, og man må sige at Xavis truppe gjorde netop det, da de vandt La Liga 22/23! I år er kampen for den spanske cup allerede meget intens, med kæmperne Real Madrid og Barcelona på henholdsvis en første, og tredje plads. Og med ny oprykkeren Girona på en anden plads.

Hvem tager La Liga 23/24 titlen i år? Følg med her hvor vi vil analysere væddemålsmarkederne for at forudsige dette og husk også at tjekke vores “El Clasico”-forudsigelser forud for giganternes møder i løbet af sæsonen. Den sidste el Classico blev spillet den 29. oktober 2023.

Det store spørgsmål er om Barcelona kan gentage deres succes fra sidste år, eller om Real Madrid og deres seneste rekorddyre transfer i form af Jude Bellingham vil kunne tage titlen tilbage i sæsonen 23/24. Eller måske endnu mere interessant vil Atlético komme ind i kampen?Forudsigelser om La Liga-mesterskabet 2023-2024

Den spanske liga står over for en sæson, og med den nye sæson er det bl.a. navnet på ligaen der ændres – efter syv sæsoner med den officielle titel LaLiga Santander, bliver det nu LaLiga EA Sports FC. Der er dog ting, der ikke ændrer sig, og en af ​​dem er, at du hos Marathonbet har de bedste La Liga-forudsigelser til at placere dine ugentlige væddemål på det spanske ligamesterskab.

I de sidste syv år har den spanske bank Santander været synonym med La Liga, da de har haft navnerettighederne til de to bedste divisioner i spansk fodbold. Partnerskabet imellem La Liga og Santander afsluttede dog i år, og ligaen fik en ny titelsponsor: EA Sports, som er et af de største videospilselskaber i hele verden. De står selvfølgelig bl.a. for FIFA spillene.

EA Sports har underskrevet en femårig kontrakt med La Liga, altså til slutningen af ​​sæsonen 2027-28. I deres samarbejde håber begge parter på at kunne fremme deres egne interesser, såvel som at hjælpe hinanden – altså er hensigten at både computerspilsproducenten og ligaen vokser sig større. Det bliver et virkelig spændende partnerskab at følge.

Hvem vinder La Liga 23/24? Barca, Madrid eller måske Atlético? Eller bliver det Girona

LaLiga mesterskabsforudsigelserne har igen en solid top-3. FC Barcelona​​​​Real Madrid og Atlético de Madrid har historisk domineret konkurrencen og har essentielt haft en 3 holds rotation kørende i de sidste ti år. Det betyder at for fans og bookmaker vil alle andre hold end disse tre være kæmpe overraskelser at finde i toppen af tabellen – især jo længere vi kommer ind i sæsonen.

Girona er en af disse kæmpe overraskelser. Fra hvad den spanske trup har vist os i løbet af denne sæson, er svaret ja. Den 11. februar 2024 møder truppen giganten Real Madrid, og det bliver den rigtige test for at vise om de har hvad der skal til for at vinde årets spanske cup.

Udvidelsen af ​​kontinentale konkurrencer og de forskellige (nogle gange kringlede) måder at kvalificere sig på betyder at flere trupper stræber efter at få en plads. For klubber som SevillaReal SociedadReal BetisVillarreal og Atlético er det blevet et klart mål at de i det mindste skal ende i top-4 af La Liga, hvilket giver dem bedre muligheder for at være en del af Champions League, og samt Europa League.

Vi holder øje med bitte Girona, der kravler stærkt op i tabellen – bliver de mon årets kæmpe overraskelse i den spanske liga?

La Liga 23/24 potentiel nedrykning

Selvom hold som OsasunaCeltaRayo Vallecano, og Getafe er kommet til og har kæmpet i den ypperste spanske liga, er deres ambitioner ikke lige så høje som top-4 trupperne – disse hold kæmper nemlig både for at undgå nedrykning, og for at bibeholde deres plads i den spanske første division generelt.

La Ligas prognoser og bookmakernes odds tyder dog på, at det kan blive de mere beskedne klubber som AlmeríaCádiz og Mallorca der skal kæmpe mere direkte med AlavésGranada og Las Palmas. Trioen af ​​hold, der opnåede oprykningen til første divison, vil forsøge at forblive i den spanske elite. Det bliver højst sandsynligt en dramatisk kampmed mange overraskelser hen af vejen.

Vinder Real Madrid La Liga 23/24?

Reelt er det ingen overraskelse at Real Madrid (@1.63) og Barcelona (@3.34) er de to favoritter for sæsonens La Liga. Man kan ikke løbe fra at Barcelonas Xavi ledte sin truppe til sejr med hele 10 point sidste år.

Madrid har mistet Karim Benzema, men de vandt kapløbet om at hapse det unge supertalent Bellingham for at bygge deres strategi omkring ham, samt sørge for det ekstra talent i truppen. Med Bellingham kan Carlo Ancelotti potentielt se frem til en Ballon d’Or pris. Når det så er sagt så var der sikkert alligevel ikke helt så mange der havde regnet med at Bellingham ville have sådan en spektakulær start på sin La Liga karriere.

Jude Bellingham vandt Kopa Trophy helt tilbage i 2018, som gives til den bedste spiller i hele verden under 21 – det er en form for ungdoms Ballon d’Or. Det unge talent nuppede da også Kopa trofæet igen igen i 2023, da vi ej skal forglemme at manden kun er 20 år – så ’desværre’ blev det ikke til Ballon d’Or for Bellingham i år, men herfra redaktionen, tror vi at englænderen har en kæmpe chance for at vinde Ballon d’Or i år. Ballon d’Or 2023 gik til kæmpetalentet Lionel Messi.

Den engelske midtbanespiller har scoret i hver eneste af sine første fire La Liga kampe, og sluttede sig altså til Cesc Fabregas som den eneste ikke-angriber, der opnåede dette i det 21. århundrede. Disse sindsyge præstationer har hjulpet Bellingham med at bliver måneden spiller i La Liga – han har nemlig vundet Mahou Cinco Estrellas som månedens spiller for august. Selvom han knap og nap lige er fyldt 20 år, er det tydeligt at Bellingham allerede er en af ​​de allerbedste spillere i fodboldverdenen.

Vinder Barcelona La Liga 23/24?

Barcelona har mistet en del talent i form af Ousmane Dembélé, Sergio Busquets og Jordi Alba. Dog var Barcelona også forholdsvis aktive på transfermarkedet, og tilføjede forstærkninger af højt niveau i form af Ilkay Gündogan, Iñigo Martínez og Oriol Romeu.

Xavi har en del krudt til sin rådighed med ankomsten af ​​Robert Lewandowski sidste sæson, og de transfer forstærkninger Barca har tilkøbt denne sæson – Xavi er sikkert stadig lettere hjerteknust over at have mistet Karim Benzema til Al-Ittihad Club. Det skal dog også nævnes at Lewandowski altså vandt den gyldne støvle to år i træk – 20/21 og 21/22. Støvlen blev dog ’stjålet’ fra ham i 22/23 af det norske kæmpetalent Erling Haaland.

Trods Madrids forstærkninger er den forsvarende mester Barcelona også blandt favoritterne til at vinde La Liga-titlen i år. Dette er nærmest selvsagt efter deres flotte kampagne sidste år, samtidigt med at de har forstærket sig i transfervinduet. Forudsigelserne peger dog på en yderst tæt kamp i år og begge favoritter har også bevist deres styrker i denne indledende fase af sæsonen.   

Barca har et utroligt ungt talent på banen, Lamine Yamal har startet som en del af Baracas 11’er i størstedelen af deres kampe denne sæson. Yamal er den yngste spiller til at spille i La Liga, Barcelona rullede det unge talent ud da han var blot 15 år gammel. Hans indsats hjalp med de to mål i Barcelonas 4-3-sejr over Villarreal på den tredje kampdag, alt imens han har terroriseret venstrebacks fra sin højre fløjposition. Yamals kæmpetalent er så iøjefalende at han i september er blevet indkaldt til den spanske seniortrup til landskampspausen.

Vinder Atlético La Liga 23/24?

På listen over årets største favoritter i Spanien findes også Diego Simeones Atletico Madrid (@8.40). De seneste sæsoner har vist, at netop de er et skridt tættere på de to klubber med flest La Liga-titler. På trods af en noget skuffende sæson sidste år, fortsætter den anden Madrid-klubben med at vise, at de er en konkurrencedygtig maskine, der fornyer sig år efter år, og har konsolideret sig og vundet en plads som en reel kandidat i forudsigelserne.

Find alle La Liga 23/24 vinderspil og La Liga 23/24 odds how Marathonbet

Der har været tegn på at Atletico er tilbage i semi topform de seneste uger, de deler lige nu en fjerde plads med Athletic Club og 38 point hver, vi håber på at se den samme form hos truppen resten af 23/24 sæsonen.

Alletiders topscorer i la liga

Forneden kan du se en top-10 over alletiders topscorere i La Liga.

#SpillerAntal
Kampe 
Spilletid
i minuter
Mål
1Lionel Messi52042.136474
2Cristiano Ronaldo29225.114311
3Telmo Zarra27724.895254
4Karim Benzema43932.030238
5Hugo Sánchez34730.312234
6Raúl55044.035228
7Alfredo di Stéfano32929,561227
8César Rodríguez35331.770221
9Quini44835.815219
10Pahiño27824.925214Foruden disse fremhævede odds, så husk at Marathonbet også har alle andre La Liga-kampe tilgængelige hver runde og muligheden for at spille med nogle af de højeste odds.Forhåndsvisning af La Liga-sæsonen 2023-2024

Spansk fodbold har de seneste år vist os, at det er meget svært at forudsige kampene i La Liga. Dette er blevet bevist ved tilbagekomsten af ​​Atletico, der har udfordret det herskende duopol mellem Barca og Real, samt etableringen af ​​Sevilla, som et alternativ eller Valencias, Real Sociedads og Real Betis‘ sejre i tre af de sidste fire udgaver af Copa del Rey.

Det virker svært eller næsten umuligt at mindske den økonomiske kløft mellem de to spanske stormagter og resten af La Liga-klubberne, men eksempler som Atletico Madrid og Sevilla viser, at det er muligt at konkurrere på trods af de færre ressourcer.

Øvrige favoritter i La Liga 23/24

På trods af dette, så er Real Madrid og Barcelona altid topfavoritter og kandidater til at vinde i enhver konkurrence, som de befinder sig i. Dog så man sidste år, at Sevilla førte i ligatabellen i mange dage, og hvis de er i stand til at gå et skridt videre og opnå lidt mere soliditet og pålidelighed, kan de blive en reel kandidat.

📌 Sæt bogmærke ved denne side, så du let kan tjekke alle de ugentlige opdateringer om La Liga og finde de bedste odds.

Bag de største kandidater til det spanske mesterskab, er en spændende kamp om fordelingen af billetterne til de forskellige europæiske turneringer. Her forudsiges det, at Girona, Real Betis, Real Sociedad og Vallecano primært kommer til at slås. De skal dog være opmærksomme på tilstedeværelsen af Athletic Club og Valencia, der med Valverde og Gattuso i trænersædet igen ønsker at kæmpe med de bedste.


Forudsigelser om nedrykning fra La Liga 2023-2024

I den nederste del af La Liga-tabellen kæmper de mindre og mere moderate hold som Almeria, Granada og Celta Vigo i kampen om at undgå nedrykning. Hertil kommer Alaves og Villarreal, som for nyligt blev forfremmet til La Liga og derfor er naturlige kandidater, til at rykke ned igen når sæsonen er omme. Denne kamp bliver dog yderst dramatisk, da hold som Cadiz, Getafe, Osasuna, Rayo og Las Palmas også kan blive involveret, da konkurrencen i bunden af det spanske mesterskab traditionelt er meget tæt. Her kan enhver dårlig periode for de forskellige klubber vende op og ned på den nederste halvdel af tabellen og ændre La Liga-forudsigelserne markant.

Én ting er dog sikkert for La Liga-sæsonen i år – og det er, at det bliver yderst interessant at følge de mange tætte dueller på tværs af hele turneringen.


La Liga odds og spiltips

Husk at du hos Marathonbet har alle La Liga 23/24 markeder tilgængelige hver uge og muligheden for at spille med de bedste odds. Hvis du vil vide mere om markederne, deres muligheder og hvordan du får det bedste ud af dine forudsigelser, så læs mere i vores guide til væddemål med anbefalinger, tips til at kombinere odds og fejl som du skal undgå. Forneden kan du se alle vinderspil og odds tilknyttet til hver La Liga trup:

Danskere i La Liga igennem tiden

Forneden kan du se en liste over alle danske profiler der har været med i den spanske La Liga igennem tiden. Denne sæson har vi tre danske profiler der kæmper i den spanske lige.

 • Søren Andersen – Lleida – 1993–94
 • Stephan Andersen – Betis – 2013–14
 • Frank Arnesen – Valencia – 1981–82
 • Nicki Bille – Villarreal, Rayo – 2010–11, 12–13
 • Martin Braithwaite – Leganés, Barcelona, Espanyol – 2018–23
 • Kenneth Brylle – Sabadell – 1986–87
 • Andreas Christensen – Barcelona – 2022–
 • Bent Christensen – Compostela – 1994–97
 • Tommy Christensen – Elche – 1984–85
 • Thomas Delaney – Sevilla – 2021–23
 • Kasper Dolberg – Sevilla – 2022–23
 • Morten Donnerup – Racing – 1985–86
 • Riza Durmisi – Betis – 2016–18
 • Ronnie Ekelund – Barcelona – 1993–94
 • Thomas Gravesen – Real Madrid – 2004–06
 • Jesper Grønkjær – Atlético Madrid – 2004–05
 • René Hansen – Las Palmas – 1986–87
 • Andrew Hjulsager – Celta – 2016–18, 18–19
 • Michael Jakobsen – Almería – 2010–11
 • Daniel Jensen – Murcia – 2003–04
 • Henning Jensen – Real Madrid – 1976–79
 • Mathias Jensen – Celta – 2018–19
 • Jens Jønsson – Cádiz – 2020–22
 • Filip Jörgensen – Villarreal – 2022-
 • Simon Kjær – Sevilla – 2017–19
 • Michael Krohn-Dehli – Celta, Sevilla, Deportivo – 2012–18
 • Michael Laudrup – Barcelona, Real Madrid – 1989–96
 • John Lauridsen – Espanyol, Málaga – 1981–90
 • Børge Mathiesen – Racing – 1950–51
 • Peter Møller – Oviedo – 1998–01
 • Patrick Mtiliga – Málaga – 2009–11
 • Michael Pedersen – Osasuna – 1985–87
 • Christian Poulsen – Sevilla – 2006–08
 • Thomas Rytter – Sevilla – 1996–97
 • Allan Simonsen – Barcelona – 1979–82
 • Pione Sisto – Celta – 2016–20
 • Morten Skoubo – Real Sociedad – 2005–07
 • Kris Stadsgaard – Málaga – 2010–11
 • Jon Dahl Tomasson – Villarreal – 2006–08
 • Daniel Wass – Celta, Valencia, Atlético Madrid – 2015–22

Danskere i La Liga 2023/24

Fodboldfans fra Danmark kan også nyde flere danske fodboldspillere i spanske La Liga i 2023-2024. Her kan flere af de allerstørste danske landsholdsprofiler følges i deres respektive klubber i Spanien.

Herunder har vi listet alle danske spillere i La Liga 23/24.

 • Andreas Christensen (FC Barcelona)
 • Martin Braithwaite (Espanyol)
 • Filip Jörgensen (Villarreal)

Hvor og hvordan kan man se La Liga?

Den bedste spanske fodboldrække kan følges i Danmark takket være Tv2, som er rettighedshaver til alle La Liga-kampe i 2022-2023. Derved kan ligaen primært følges på Tv2 Sport og søsterkanalen Tv2 Sport X, som transmitterer alle de største opgør fra Spanien, som f.eks. derbyet ’El Clasico’ der følges af fodboldfans verden over.

Det er også muligt at oprette en konto hos Tv2 Play, hvorfra alle kampene fra La Liga kan streames efter behov i løbet af hele sæsonen.


*Forbehold for udsving af odds

**Spiltips skal betragtes som forslag