Premier League odds & forudsigelser 2023/24

Manchester City var igen i Ă„r favorit til at tage det engelske mesterskab i Premier League, men bliver i denne sĂŠson udfordret af Tottenham og Liverpool. FĂžlg her kampen om det engelske mesterskab runde for runde og opdag de bedste odds og spilforslag.

Sidst opdateret
4462
Registrer dig her

Marathonbet giver her ugentligt dugfriske forudsigelser og prognoser om mesterskabskampen og alle de bedste kampe, i hvad mange anser for at vĂŠre den bedste liga i verden, hvor du kan finde nogle af de bedste odds og spilmuligheder hver eneste uge!

Efter en livlig Premier League sidste sÊson, hvor Manchester City formÄede at tilfÞje endnu et engelsk mesterskab, analyserer vi her de tidlige markeder for at forudsige, hvem der bliver den nÊste mester i England i 2023/24. Vi fÞlger ligaen og dens udvikling runde for runde, i en sÊson hvor Arsenal har vist sig konkurrencedygtig og er en seriÞs titeludfordrer.

🔛Husk at vores forudsigelser om fodbold, ogsĂ„ dĂŠkker alle de Ăžvrige europĂŠiske ligaer og turneringer hver eneste uge!

FÞlg med her og opdag vores forudsigelser og de bedste odds pÄ Premier League i 2023/24!


Sidste Ärs vinder af Premier League blev afgjort pÄ en spÊndende sidste dag, hvor City og Liverpool var tvunget til at vinde for at bevare deres chance for at sikre titlen. I denne sÊson vendte begge disse klubber tilbage, som de to stÞrste favoritter i forudsigelserne om Premier League-mesterskabet forud for sÊsonstarten. BÄde City og Liverpool klarer sig fint i den nye sÊson, med City pÄ toppen af tabellen.

Husk ogsÄ at Marathonbet ligeledes bringer mange Þvrige prognoser om europÊisk topfodbold som b.la. forudsigelser om den danske Superliga, spanske La Liga, den tyske Bundesliga og italienske Serie A, samt alle de europÊiske topturneringer Champions League, Europa League og Conference League, hvor du ligeledes finder bunkevis af spilmuligheder og fantastiske odds. Og du kan selvfÞlgelig ogsÄ lÊse mere om VM i hÄndbold, og hvordan de danske hÄndboldkvinder klarer sig.



Indhold

De bedste Premier League odds 23/24

Den bedste mÄde at holde sig ajour med udviklingen i Premier League er at fÞlge den dag for dag, hvilket netop er det vi hos Marathonbet gÞr. Vi opdaterer ugentligt alle de bevÊgelser, der forekommer i forudsigelserne om Premier League-mesterskabet, sÄ du lettere fÄr overblik.




Premier League odds 23/24 | PL Forudsigelser og odds tips

Ingen andre ligaer har sÄ mange store hold som Premier League, hvilket betyder, at vi hver uge kan nyde flere kampe pÄ hÞjeste niveau med tonsvis af vÊddemÄlsmarkeder.


Marathonbets tidligere Premier League 2023/2024 forudsigelser

I denne sektion kan du holde Ăžje med hvilke spiltips som Marathonbet forudsagde for Premier League 23/24 holdt, og dem som ikke gjorde:

📌SĂŠt bogmĂŠrke ved dette opslag og tjek de Premier League 2023/24 prognoser, sĂ„ du ikke gĂ„r glip af de bedste spiltips, odds og nyheder fra sĂŠsonen 2023-2024.



Flest mÄl i Premier League | Hvem var topscorer i Premier League 2022/23?

#SpillerLandHoldMĂ„l (Straffe)
1.Erling HaalandNorgeManchester City36 (7)
2.Harry KaneEnglandTottenham Hotspur30 (5)
3.Ivan ToneyEnglandBrentford FC20 (6)
4.Mo SalahEgyptenLiverpool FC19 (2)
5.Callum WilsonEnglandNewcastle United18 (3)
6.Marcus RashfordEnglandManchester United17 (0)
7.Gabriel MartinelliBrasilienArsenal FC15 (0)
Martin ØdegaardNorgeArsenal FC15 (0)
Ollie WatkinsEnglandAston Villa15 (1)
10.Aleksandar MitrovićSerbienFulham FC14 (4)
Bukayo SakaEnglandArsenal FC14 (2)
12.Harvey BarnesEnglandLeicester City13 (0)
RodrigoSpanienLeeds United13 (1)
14.Miguel AlmirĂłnParaguayNewcastle United11 (0)
Phil FodenEnglandManchester City11 (0)
Gabriel JesusBrasilienArsenal FC11 (1)
Roberto FirminoBrasilienLiverpool FC11 (0)
18.Taiwo AwoniyiNigeriaNottingham Forest10 (0)
Eberechi EzeEnglandCrystal Palace10 (1)
Alexander IsakSverigeNewcastle United10 (2)
Alexis Mac AllisterArgentinaBrighton & Hove Albion10 (6)
James MaddisonEnglandLeicester City10 (1)
Heung-min SonSydkoreaTottenham Hotspur10 (0)
Overblik over hvem der er topscorer i Premier League 22/23

Se alle topscorer Premier League odds

Med et godt overblik over hvem der er topscorer i Premier League kan du finde alle de gode topscorer Premier League odds lige her. Tror du det bliver den norske mÄlkonge der ender med flest mÄl i Ärets engelske liga, eller tror du at nogen kan slÄ HÄland?

Flest mÄl i Premier League | Premier League all time topscorer

Det er en triumf i sig selv at blive topscorer i Premier League, uanset om den tilknyttede trup ogsĂ„ vinder Ă„rets bedste engelske liga. SelvfĂžlgelig ser man navne pĂ„ denne liste som man kender ganske godt, Harry Kane, Wayne Rooney, Robbie Fowler og Mohamed Salah – men hvem mere? Forneden kan du se en liste over alle tiders top-20 topscorer i Premier League.

#SpillerAntal
Kampe
Antal
MĂ„l
1Alan Shearer441260
2Harry Kane320213
3Wayne Rooney491208
4Andy Cole415187
5Sergio AgĂŒero275184
6Frank Lampard611177
7Thierry Henry258175
8Jermain Defoe496163
9Robbie Fowler379162
10Mohamed Salah251153
11Michael Owen326150
12Les Ferdinand349149
13Teddy Sheringham418146
14Robin van Persie280144
15Jamie Vardy307136
16Jimmy Floyd Hasselbaink288127
17Robbie Keane349125
18Nicolas Anelka364125
19Dwight Yorke375123
20Romelu Lukaku278121
Overblik over Premier League all time topscorer

Premier League all time topscorer Alan Shearer

Angriberen Alan Shearer opnĂ„ede mange bedrifter i sin karriere, han er alle tiders Premier League topscorer med hele 260 mĂ„l, den eneste der kom tĂŠt pĂ„ at indhente ham er Harry Kane. Nu hvor Kane er forflyttet til Bundesligaen, er Shearers Premier League topscorer titel sikker – i hvert fald for nu. Den sidste trup som Alan Shearer var del af var selvfĂžlgelig Newcastle United i et helt Ă„rti -1996-2006.

Premier League vinder odds 23/24

Odds pÄ Premier League vinder: Manchester City er favorit til at vinde Premier League 2023-2024

Igen igen i Ă„r fremstĂ„r Manchester City (@1.44) i forudsigelserne, som den klart stĂžrste favorit til at vinde endnu en Premier League-titel. Hvis City formĂ„r at tage sejren hjem igen i Ă„r, vinder de Premier League for 4. Ă„r i trĂŠk og skaber altsĂ„ fodboldhistorie. Arsenal, Liverpool, Manchester United og Manchester City har alle vundet titlen 3 Ă„r i streg, men ingen har altsĂ„ kunne holde den i fire Ă„r i streg – mon City kan gĂžre det?

Holdet er siden 2016 ledet af Pep Guardiola som har hjulpet dem pĂ„ vej til at vinde fire af de seneste fem udgaver af det engelske mesterskab og fastholder en stor del af den trup, der har fĂžrt dem til at blive de seneste Ă„rs dominanter, samtidigt med at de har hentet nye store profiler. Udover de nye profiler City har anskaffet, har de selvfĂžlgelig ogsĂ„ kĂŠmpe talenter som norske Erling HĂ„land, Phil Foden og Kyle Walker.

City er kendt for at virkelig komme ind i kampen sidst i sÊsonen af den engelske liga. Pep Guardiolas truppe har en tendens til at bruge et par uger pÄ at varme op, inden de virkelig klikker i gear og begynder at samle points op med en skrÊmmende hastighed. Men denne sÊson har vÊret anderledes for City allerede, de har nemlig fÄet en imponerende start pÄ deres Premier League kampagne, og vundet alle deres fÞrste fem Premier League-kampe for fÞrste gang i syv Är, men nu er spÊndingen steget igen da truppen i Þjeblikket er pÄ en anden/tredje plads i tabellen.

Ved sidste Ärs Premier League pressede Arsenal Manchester City rigtig hÄrdt, fÞr Pep Guardiolas truppes overlegne form og elitementalitet scorede dem den prestigefyldte treble! Bookmakerne har forsat City som nr. et favorit, og vi mÄ holde Þjnene Äbne for at se hvad der skar i den engelske liga.

Odds pÄ Premier League vinder: Kan Arsenal vÊlte favoritten Manchester City i Är?

Forud for sĂŠsonstarten var Arsenal (@7.00) at finde pĂ„ en tredjeplads over de stĂžrste favoritter i forudsigelserne. “Gunners” som prĂžver at genvinde tabt terrĂŠn og erobre et engelsk mesterskab, der senest blev vundet tyve Ă„r tilbage, er dog nu at finde som en af de stĂžrste favoritter og ligner en af Citys stĂžrste konkurrenter i denne sĂŠson. Arsenal er nu blevet nummer to favorit hos bookmakerne, og deler en fĂžrste/anden plads med Tottenham i tabellen i Ăžjeblikket.

Premier League 22/23 sĂŠsonen var en god sĂŠson for truppen, selvom de ikke vandt. Halvvejs igennem sĂŠsonen havde Arsenal deres hidtil bedste sĂŠson i Premier League med 16 sejre, to uafgjorte, et enkelt tab og 50 point fra de fĂžrste 19 kampe.

Som forberedelse til den nye sÊson havde Mikel Arteta sine spenderbukser helt spÊndt op, og hentede talenter som Declan Rice, Kai Havertz og Jurrien Timber. De nyindkÞbte transfers har vÊret en blandet pose bolsjer, man havde udset Jurrien Timber som en perfekt tilfÞjelse til truppen, men en trist (og hurtig) skade har altsÄ sendt ham tilbage pÄ bÊnken. Kai Havertz havde man ogsÄ store forventninger til, men midtbanespilleren har kun scoret et enkelt mÄl, og en enkelt assist er det blevet til denne sÊson indtil videre.

Arsenal var en stor favorit sidste Ă„r, men i sidste ende gik det desvĂŠrre ikke sĂ„ godt for the Gunners, da de kun samlede tolv point fra deres sidste ni kampe (tre sejre, tre uafgjorte og tre tab). Mikel Artetas’ trup sluttede pĂ„ en fin anden plads, og vendte endelig tilbage til Champions League for fĂžrste gang siden 2016-17. Vi holder Ăžje med Arsenal, og glĂŠder os til at se hvad de finder pĂ„ i bĂ„de Premier League og Champions League 23/24.

Odds pÄ Premier League vinder: Kan Tottenham Hotspurs vinde Premier League 2023-2024?

For ni Ă„r siden overtog Mauricio Pochettinho cheftrĂŠnerpositionen hos Tottenham Hotspurs (@11.00), med Pochettinho i spidsen blev truppen godt forstĂŠrket bl.a. i form af spillere som f.eks. danske Christian Eriksen, Danny Rose og selvfĂžlgelig Harry Kane. Dengang regnede man med at med lidt tid og Pochettinho i spidsen ville klubben blive helt ekstraordinĂŠr. Et par Ă„r senere, efter at Pochettino havde tilfĂžjet flere stĂŠrke profiler til Spurs i form af Dele Alli og Son Heung-min havde Tottenham befĂŠstet sig som et af de bedste hold i Premier League.

Man kan pege pÄ UEFA Champions League 18/19 finalen som tabet der pÄfÞrte truppens moral uoprettelig skade, efter de bukkede under for Liverpool (2-0). I de fÞlgende Är kunne man se at Spurs havde en vind nu attitude, klubben ledelse valgte bl.a. at skifte Pochettinho (cheftrÊner for Tottenham 2014-2019) ud med José Mourinho (cheftrÊner for Tottenham 2019-2021).

Mourinho blev skiftet ud med Ryan Mason der nĂ„ede at vĂŠre der i ca. 2 mĂ„neder i fĂžrste omgang, inden ledelsen igen besluttede sig for en ny cheftrĂŠner i form af Nuno Espirito Santo der nĂ„ede at blive ved the Spurs hele 5 mĂ„neder, Santo blev skiftet ud med Antonio Conte, som sĂ„ alligevel fik lov at have rollen i ca. 1 Âœ Ă„rs tid – der var 2 yderligere skift, inden ledelsen besluttede sig for at prĂžve lykken med Ange Postecoglous i 2023.

Hotspurs har desvÊrre i en lÊngere periode haft inkonsistente resultater, og middelmÄdige prÊstationer der har skabt endnu flere uenigheder imellem Spurs fans og ejerskabet af klubben.

Den 10. august 2023 indgik Tottenham en aftale med Bayern MĂŒnchen om at sĂŠlge stortalentet Harry Kane, hvilket ogsĂ„ kunne tyde pĂ„ at det er et af de sidste sĂžm i kisten for truppen. Kane skabte igen igen fodboldshistorie, da han nu er det dyreste salg i Bundesligaens historie pĂ„ omkring 100 millioner € plus omkring 10 millioner € i transferfees – i danske kroner er det ca. 820 millioner kr.

Lige nu har Tottenham Hotspurs en femte plads i tabellen, men spÞrgsmÄlet er virkelig, hvor lang tid holder truppen der? Med the Spurs ved man aldrig om de giver et fantastisk spil, eller om de desvÊrre bliver ofre for ejerskabet af klubben, og dermed udviser en usammenhÊngende form og spillestil.

Odds pÄ Premier League vinder: Liverpools chancer for at vinde Premier League 2023-2024

Premier League har fĂ„et en hĂ„rd rival i de sidste fem Ă„r, i form af Liverpool (@3.20) med JĂŒrgen Klopps mandskab, som blev mester i 2019/2020 for fĂžrste gang nogensinde og som igen vil forsĂžge at udfordre mesteren og udligne Manchester United, som den mest vindende klub i historien. Liverpool har dog haft en svĂŠr sidste sĂŠson, og endte som nr. 5 i tabellen i 22/23.

Klopp er mÄske blevet opmÊrksom pÄ den kritik ham og truppen har modtaget ift. deres midtbaneprÊstation. Efter kun at have skrevet kontrakt med en enkelt midtbanespiller siden 2018 fÞr sommeren 2023 (Thiago Alcùntara i 2020), ser det ud til at Liverpool vil skaffe mindst tre midtbanespiller indenfor de nÊste par mÄneder. Klopp og truppen har klaret det rigtig fint hen over julen og ind i det nye Är.

Eftersom Liverpool har mistet James Milner, Naby KeĂŻta, Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson og Fabinho siden slutningen af ​​sidste sĂŠson er det simpelthen en nĂždvendighed at styrke truppens form pĂ„ den front. Det betyder altsĂ„ at klubben har mistet en del af de erfarne profiler der styrkede holdet, indtil videre har Klopp forsĂžgt at forstĂŠrke Liverpool med yngre talenter som Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai, mens klubben angiveligt ogsĂ„ forfĂžlger Chelsea-teenageren Romeo Lavia. LĂŠs alt om klubbernes investeringer pĂ„ transfermarkedet.

Klopps udvalgte trup havde allerede nogle stÊrke yngre spillere i form af Curtis Jones, Harvey Elliott og Stefan Bajcetic, og dem forventer han nok ogsÄ en del fra. Mange fans lagde skylden for Liverpools nederlag i sidste sÊson netop pÄ den manglende form pÄ midtbanen, vi mÄ se om Klopp kan mande Liverpool drengene pÄ rette kurs.

Hvor mange gange har Liverpool vundet Premier League?

Liverpool har vundet Premier League hele 19 gange. Liverpool seneste ligatitel er fra Premier League sĂŠsonen 2019/20.


Premier League odds favoritter i 2023-2024

Ingen af ​​de Ăžvrige europĂŠiske nationale mesterskaber har en sĂ„ bred en liste af rigtige kandidater til at vinde titlen, som i England og Premier League. Den engelske liga har i Ă„revis etableret sig som stormagt og har pĂ„ grund af sin enorme Ăžkonomiske styrke etableret sig, som den foretrukne destination for mange af tidens stĂžrste fodboldspillere.

Hver sommer kommer en mĂŠngde talenter til eller bevĂŠger sig op gennem de forskellige engelske klubber, samtidigt med at profiler hentes fra andre store europĂŠiske klubber. Dette er med til at give os mulighed for, at nyde en attraktiv og spĂŠndende kamp om mesterskabet i Premier League hvert Ă„r, til gavn for alle sultne fodboldfans og spillere, som jagter de mest vĂŠrdifulde odds.  

Vi gennemgÄr nedenfor argumenterne for de stÞrste favoritter til at vinde Premier League-titlen i 2023/2024, som nu nÊrmer sig sin afslutning, hvilket ogsÄ indsnÊvrer listen af titelkandidater.




Manchester City, favoritten som skal forsvare titlen

Pep Guardiolas mĂŠnd fastholder store dele af den trup, der har givet dem mulighed for at dominere engelsk fodbold i endnu et Ă„r. Manchester City (@1.44) har etableret sig som den gigant, de Ăžvrige skal slĂ„ for at vinde Premier League-mesterskabet. Det tyder igen i Ă„r pĂ„, at de bliver en meget hĂ„rd nĂžd at knĂŠkke, takket vĂŠre de fantastiske tilfĂžjelser, de har lavet pĂ„ transfermarkedet denne sommer. Med rygraden dannet af Phil Foden, Julian Alvarez, Ederson, Ruben Dias, John Stones, Rodri og Kevin De Bruyne, har Etihad-mandskabet sat prikken over i’et med ankomsten af ​​en af ​​de bedste mĂ„lscorere i verden, norske Erling Haaland, og de har allerede nu bevist deres styrker i starten af sĂŠsonen i Premier League 23/24.

Liverpool, en af de mest spĂŠndende og lunefulde favoritter i Premier League 23/24

2022 tegnede sig som et Ă„r der endelig gav Liverpool (@7.50)  truppen det skub de manglede – de vandt Emirates FA Cup og Carabao Cup, de besejrede deres kĂŠmperival Manchester City i Community Shield og var lĂŠnge den umiddelbart stĂžrste konkurrent til at lĂžfte pokalen. Men den vindende stribe fortsatte desvĂŠrre ikke for holdet. Liverpools form i denne sĂŠson har fĂ„et kritik for at vĂŠre svingende og ustabil, og det mĂ„ vi sĂŠtte os enige i hos Marathonbet.

Vi tror pĂ„ at Liverpool kan slutte denne sĂŠson i top-4, men vi tror simpelthen ikke at de kan vinde Premier League 23/24. Selvom om Klopps truppe er de eneste der har vundet Premier League i de sidste seks sĂŠsoner – altsĂ„ er de, de eneste der har kunne tage pokalen fra City.

Man skal ogsĂ„ huske at de fortsat har stortalentet, Mohamed Salah, og er blevet forstĂŠrket med en af ​​de mest fremragende angribere fra europĂŠisk fodbold sidste sĂŠson, Darwin NĂșñez. NĂșñez erstattede Sadio ManĂ© som rĂžg til Al-Nassr FC.

Uruguayaneren NĂșñez vil vĂŠre ansvarlig for at erstatte tabet af senegaleseren, og med en sĂŠsons erfaring i klubben fuldender bidraget fra Luis Diaz en offensiv trefork fuld af forhĂ„bninger.

Arsenal sĂžger igen toppen af engelsk fodbold i Premier League

NĂŠsten tyve Ă„r er gĂ„et siden ‘Gunners‘ vandt deres sidste Premier League-titel, men det er svĂŠrt ikke at inkludere den klub med tredje flest titler i forudsigelserne for mesterskabet efter deres meget flotte sidste sĂŠson, hvor de endte pĂ„ en anden plads. 

Arsenal (@7.00) stoler fortsat pĂ„ Mikel Arteta, og efter en fantastisk afslutning af sĂŠsonen var fansene ekstatiske pĂ„ Emirates Stadium, da Arsenal endelig kom tilbage i Champions League siden 2016/2017.

Med det formÄl at genoplive deres muligheder i ligaen, fortsÊtter londonerne med at satse pÄ ungdommen og har tilfÞjet spillere som den legendariske Declan Rice, Kai Haverts og Jurien Timber.

Declan Rica (tidligere West Ham United) blev solgt for hele ÂŁ105 millioner (godt 907 millioner danske kroner), imens Havertz og Timber havde en net sum af ÂŁ65 millioner (omkring 484 millioner kr.), og ÂŁ38 millioner (omkring 283 millioner kr.) respektivt.

Arsenal har haft spenderbukserne pÄ i transfervinduet, og har samtidigt ogsÄ stÊrke yngre profiler i truppen i form af Bukayo Saka, Eddie Nketiah, Fabio Vieira og selvfÞlgelig Gabriel Jesus.

Arsenal var lĂŠnge undervurderet til trods for deres prĂŠstationer, men har nu fundet vej ind i forudsigelserne, som en af de allerstĂžrste favoritter til det engelske mesterskab i Ă„r.

Tottenham Hotspurs forsĂžger sig i Premier League 23/24

Man mÄ se om Ange Postecoglou er det friske pust som Tottenham (@34.00) manglede, mange mener han ikke er meget bedre end Pochettino, men det mÄ denne sÊson besvare. Postecoglou sikrede pokalen for Celtics to Är i streg i det skotske Premiership, hvilket er mere end Pochettino kunne klare pÄ 9 Är for the Spurs. Kan Ange give den samme kant til nord London klubben?

Tabet af Kane tegner sig umiddelbart ikke som den bedste start pĂ„ sĂŠsonen, men med Cristian Romero, Richarlison, Ivan Perisic, Clement Lenglet, Yves Bissouma og Son Heung-min i truppen har Spurs nogle stĂŠrke profiler at gĂžre brug af. Man kan se pĂ„ bookmakers odds at de ikke er favoritter, men vi mĂ„ stadig holde Ăžje med klubben, da de kan overraske og sĂŠsonen fortsat er i dens startfase.  

Det bliver spÊndende at se, hvordan Ange Postecoglou formÄr at forme og benytte alle brikkerne i Ärets Premier League.


Øvrige ​​favoritter i Premier League 2023/24

Forudsigelserne om den kommende Premier League-mester, viser ogsÄ tilstedevÊrelsen af to historiske og succesrige Premier League-hold blandt topfavoritterne, som kan vÊre outsidere til at snuppe titlen. Her findes nemlig ogsÄ Newcastle, som med deres ambitiÞse projekt bringer dem til tops pÄ listen over favoritter, mens konkurrencens mest vindende hold Manchester United heller ikke kan udelukkes.

Manchester United, klubben med flest engelske mesterskaber

Manchester United (@126.00) er klart pÄ rette kurs i hÊnderne pÄ Erik ten Hag. United sluttede pÄ en 3. plads i Premier League 22/23, og vandt Carabao Cuppen Äret tidligere, 2021.

Ten Hag har med succes rekrutteret Rasmus HĂžjlund fra Atalanta til den nette sum af 560 millioner danske kroner. HĂžjlund har skabt dansk fodboldhistorie som den dyreste transfer nogensinde af en dansk spiller, lĂŠs mere om de mest vĂŠrdifulde danske fodboldspillere her.

Ten Hag har ogsÄ valgt at satse pÄ mÄlmanden Andre Onana fra Inter Milan og midtbanespilleren Mason Mount fra Chelsea. Denne truppe er hÄbet for at de rÞde djÊvle kan formÄ at ende i en top-4 placering igen i Är.

Efter fiaskoer under Ole Gunnar SolskjÊr og Ralf Rangnick har holdet, som senest vandt i 2013, lÊnge kÊmpet med svingende prÊstationer og resultater, men kan komme i spil som udfordrer til mesterskabet, hvis de igen kan komme tilbage pÄ sporet. Vi skal heller ikke glemme at djÊvlene har stÊrke profiler som Christian Eriksen og Lisandro Martinez som evt. kan skubbe dem i den rigtige retning pÄ tabellen.

Newcastles ambition om mesterskabet 

Siden deres tilbagevenden til Premier League i 2017, har Newcastle United (@41.00) strejfet til toppen af ​​engelsk fodbold. Erfaringen med Rafa Benitez havde ikke den Ăžnskede effekt og i 2021 overtog Saudi Arabian Public Investment Fund 80% af klubben, med det formĂ„l at bringe dem til den engelske og europĂŠiske elite, samtidigt trĂ„dte Eddie Howe ind som den nye trĂŠner. Klubben fra den nordlige del af landet vil tage det skridt i denne sĂŠson og forsĂžge at slĂ„ sig ned blandt favoritterne i Premier League. Newcastle endte pĂ„ en 4. plads i ligaen sidste sĂŠson, men har desvĂŠrre ikke formĂ„et at komme endda i top-10 denne sĂŠson endnu. Efter en blandet start pĂ„ Premier League-sĂŠsonen, hĂ„ber vi at Newcastle drengene kan spille sig varme igen.

I sommertransfervinduet 2023 gjorde Eddie Howe sig nogle tilkĂžb til klubben i form af Sandro Tonali fra AC Milan, Harvey Barnes fra Leicester City, Valentino Livramento fra Southampton og selvfĂžlgelig Yankuba Minteh fra OB samt Lewis Hall som er pĂ„ en lĂ„neaftale fra Chelsea. Howe har satset pĂ„ yngre profiler som dog alle virker stĂŠrke. Det bliver spĂŠndende hvordan Howe sammensĂŠtter sin strategi med bĂ„de de nye spillere, men ogsĂ„ de ”gamle” talenter Matt Target, Nick Pope og Sven Botman. Klubben har limiteret deres spend for at undgĂ„ at blive ramt af Financial Fair Play, samtidigt har de i form af bĂ„de sponsorater og kvalificering til Champions League fĂ„et lidt mere ind i klubkassen. Newcastle har en tendens til at kunne overraske med deres form og spil, sĂ„ vi mĂ„ holde Ăžje om de formĂ„r at kravle op til top-6 i 23/24.



Hvem bliver Ă„rets overraskelse i Premier League 23/24?

At tale om hold i den engelske liga, som kan overraske storklubberne er enormt svĂŠrt og kan analyseres fra forskellige synsvinkler. Med en sĂ„ bred vifte af mesterskabskandidater er det meget svĂŠrt at forestille sig en overraskelse som den, Leicester City udfĂžrte ved at erobre Premier League i 2015-2016. 

Premier League 23/24 sĂŠsonen har allerede givet os en del overraskelser: et anderledes Arsenal, Spurs med et nyt udseende og West Ham som har klatret i tabellen til en 7. placering.

West Ham har vist en del kontraangreb denne sÊson, ledet af David Moyes. Man skal ej forglemme at West Ham endte pÄ en 6. plads i 20/21. De endte derefter pÄ en 7. plads i 21/22 imens de var i Europa League semifinalen. Det er rigtigt at West Ham endte pÄ en skuffende 14. plads i sidste Ärs Premier League, men de vandt Conference League 2023. Alt det skal man ikke glemme, og derfor kan vi ikke bare se the Hammers som et eller andet nyoprykket hold.

Hos Marathonbet holder vi Þjnene Äbne, da sÊson nÊsten lige er startet, og der kan ske meget inden mestrene af den engelske liga bliver kÄret.


Forudsigelser om nedrykning fra Premier League 2023-2024

I 21/22 sĂŠsonen sagde to ud af de tre oprykkende hold, farvel til den Ăžverste division i engelsk fodbold efter en sĂŠson. Norwich City og Watford var de fĂžrste klubber til at rykke ned, og de fik i de sidste dage af sĂŠsonen fĂžlgeskab af Burnley, der trods afskedigelsen af ​​Sean Dyche ikke var i stand til at rette op. Dermed var Brentford den eneste af de tre forfremmede i 2021, der formĂ„ede at forblive i ligaen, da de endte pĂ„ en 13. plads.

22/23 sĂŠsonen sagde farvel til Leicester City, Leeds United og Southampton, imens Burnley, Sheffield United og Luton Town rykkede frem i ligaen.

Brentford som nu er uden Christian Eriksen er et af de hold, som vi forudser til til at kĂŠmpe for at undgĂ„ nedrykning, sammen med andre beskedne trupper som Luton Town eller Burnley, som dog under Vincent Kompany vandt EFL Championship 22/23.

De primĂŠre kandidater til nedrykning, er stort set altid Ă„rets oprykkere. Sheffield United, som i de seneste Ă„r har vĂŠret igennem adskillige op- og nedrykninger, var det fĂžrste hold til at sikre deres tilbagevenden til eliten. Dette blev efterfulgt af Luton Town, som ogsĂ„ mĂ„ anses at vĂŠre en kandidat der skal kĂŠmpe for overlevelse. Sidste hold pĂ„ denne liste er Burnley, som ligeledes stĂ„r overfor en stor udfordring denne sĂŠson.  

Det mĂ„ dog ikke glemmes, hvordan vi i de seneste sĂŠsoner har set, hvordan stĂžrre historiske hold har kĂŠmpet i bunden af klassementet, sĂ„som Everton der meget vel kan komme til at spille for deres overlevelse i Premier League. 



Danskere i Premier League 2023/24

FĂ„ her overblik over alle danske spillere i denne sĂŠson af Premier League. Listen indeholder nogle af de mest vĂŠrdifulde spillere fra Danmark og flere landsholdsprofiler fra det danske landshold, som ogsĂ„ deltog i VM i Qatar vinteren 2022. ‘Danskerholdet’ med Thomas Frank i trĂŠnersĂŠdet er det hold i den engelske liga, som har flest danskere ansat i klubben.

  • Christian NĂžrgaard (Brentford FC)
  • William Osula (Sheffield United FC) 
  • Mathias Jensen (Brentford FC)
  • Jacob Bruun Larsen (Burnley FC)
  • Mads RĂžrslev (Brentford FC)           
  • Philip Billing (AFC Bournemouth)                 
  • Christian Eriksen (Manchester United)              
  • Mathias ‘Zanka’ JĂžrgensen (Brentford FC)
  • Emiliano Marcondes (AFC Bournemouth)           
  • Rasmus HĂžjlund (Manchester United)
  • Mikkel Damsgaard (Brentford FC)    
  • Mikkel Andersen (Luton Town)
  • Pierre-Emile HĂžjbjerg (Tottenham Hotspurs)
  • Joachim Andersen (Crystal Palace)

Danskere i Championship 2023/24

Forneden kan du se alle danskere i den nĂŠstbedste engelske rĂŠkke, nemlig Championship, samt hvilken klub de tilhĂžrer.

  • Daniel Iversen (Leicester City FC – lĂ„nt ud til Stoke City)
  • Jannik Vestergaard (Leicester City FC)
  • Mads Juel Andersen (Luton Town)
  • Anis Ben Slimane (Sheffield United FC)
  • Mads Hermansen (Leicester City FC)
  • Lukas Engel (Middlesbrough FC)
  • Jacob SĂžrensen (Norwich City)
  • Mads FrĂžkjĂŠr Jensen (Preston North End)
  • Emil Riis (Preston North End)
  • Mileta Rajovic (Watford FC)

Tidligere Premier League vindere

Forneden kan du se de tidligere vindere af den bedste engelske liga.

SĂŠsonVinder2.-plads
2022/23Manchester CityArsenal
2021/22Manchester CityLiverpool
2020/21Manchester CityManchester United
2019/20LiverpoolManchester City
2018/19Manchester CityLiverpool
2017/18Manchester CityManchester United
2016/17ChelseaTottenham Hotspur
2015/16Leicester CityArsenal
2014/15ChelseaManchester City
2013/14Manchester CityLiverpool
2012/13Manchester UnitedManchester City
2011/12Manchester CityManchester United
2010/11Manchester UnitedChelsea
2009/10ChelseaManchester United
2008/09Manchester UnitedLiverpool
2007/08Manchester UnitedChelsea
2006/07Manchester UnitedChelsea
2005/06ChelseaManchester United
2004/05ChelseaArsenal
2003/04ArsenalChelsea
2002/03Manchester UnitedArsenal
2001/02ArsenalLiverpool
2000/01Manchester UnitedArsenal
1999/00Manchester UnitedArsenal
1998/99Manchester UnitedArsenal
1997/98ArsenalManchester United
1996/97Manchester UnitedNewcastle United
1995/96Manchester UnitedNewcastle United
1994/95Blackburn RoversManchester United
1993/94Manchester UnitedBlackburn Rovers
1992/93Manchester UnitedAston Villa

De stĂžrste Premier League klubber og deres rivalisering

De stĂžrste rivaliseringer i Premier League:

  • Manchester United 🆚. Manchester City
  • Tottenham Hotspur 🆚 Arsenal
  • West Ham 🆚 Millwall
  • Liverpool 🆚 Manchester United
  • Swansea 🆚 Cardiff City
HoldAntal sĂŠsoner i Premier LeagueAntal Premier League-titler
Manchester United3213
Manchester City277
Chelsea325
Arsenal323
Tottenham Hotspur321
Everton320
Liverpool320
Aston Villa290
Newcastle United290
West Ham United270

HvornÄr starter Premier League 2024/25?

Det er blevet bekrĂŠftet at den nye sĂŠson af den bedste engelske liga starter den nye sĂŠson for 24/25 d. 17. august 2024.

Hvor kan man se Premier League i 2023/24?

De officielle tv-stationer med rettigheder til Premier League i 2023-2024 er Sky Sports og BT Sport pĂ„ britisk territorium. I Danmark er det TV3+, TV3 Max og See, som har rettighederne pĂ„ dansk TV. Derudover kan TV3 Sport ogsĂ„ vise enkelte Premier League kampe og med Viaplay kan fodboldfans fĂ„ adgang til streaming af alle kampe fra den bedste engelske rĂŠkke.  


*Forbehold for udsving af odds

**Spiltips skal betragtes som forslag